6/8/11

Είναι τρελλός, είναι τρελλός ο σουηδός

http://images05.oe24.at/Unbenannt-1.jpg/consoleMadonnaNoStretch2/36.213.335

Πολύ αχάριστη τελικά αυτή η σουηδική αστυνομία! Ούτε την Φουκουσίμα 1 δεν πρόλαβε να στήσει στην κουζίνα του ένας σουηδός φίλος της πυρηνικής ενέργειας και υπέρμαχος της ιδέας ότι η κατοχή προσωπικού ατομικού αντιδραστήρα αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, και τον πιάκανε στα πράσα, δικαιώνοντας όλους όσους επιμένουν ότι η αστυνομία δεν αφήνει τα ιδιωτικά ραδιενεργά ταλέντα να προκόψουν.

Τι έκανε ο άνθρωπος; Τίποτα! Μια φιλοδοξία είχε και αυτός ως σουηδός άνθρωπος: Να φτιάξει με τρία μπρίκια όλες τις Φουκουσίμες, άνευ σεισμός και τσουνάμι, και μάλιστα στην κουζίνα, σίγουρα πράγματα. Μιά ενασχόληση που συνδέει ιδανικά την πυρηνική φυσική με την γαστρονομία και υποθάλπει την μελλοντική αντικατάσταση του μπρικιού (και αργότερα του ματιού) από οικονομικούς φούρνους μικροαντιδραστήρων.

Ο φιλόδοξος ερασιτέχνης πυρηνικός φυσικός με το κουζινάτο χόμπυ κατασκευής υπερσύγχρονων ΕΜΠΆΤΕ ρασιτεχνικών Μπρικιών Παραγωγής Ατομικής Ενέργειας) δεν αντέδρασε δυναμικά όταν οι δυνάμεις Πάταξης Μπρικικής Ενέργειας Ραδιενεργώς Σεσημασμένης, κοινώς ΠΑΜΠΕΡΣ, έκαναν ντου από παντού, εξόν του παράθυρο που ήντουνε μικρό και δε χώραε. Απλά τους έκραξε "Βγεκάτε", αλλά που να καταλάβει τώρα ο μπάτσος τον καημό του αγνού διασπαστή του ατόμου.

Το ραδιενεργά γαστρονομικό πείραμα του πρότυπου Ατομικού Προγράμματος του συμπαθή σουηδού είχε ήδη αποφέρει τα πρώτα ικανοποιητικά αποτελέσματα! Με την βοήθεια σοφού μείγματος αμερίκιου, ράδιου, βηρύλλιου και θειικού οξέος, σε άγνωστες πάντα αλλά και τυχαίες αναλογίες, ακριβώς στο περίπου δηλαδή, κατάφερε με την πρώτη ακόμα δοκιμή να μην πάθει η κουζίνα τίποτα! Ούτε μπρίκι, ούτε πυρηνική ζημιά, που λέει μια παλιά, ραδιενεργά ακίνδυνη παροιμία της Στοκχόλμης και του Μάλμε.

Για την πορεία των δοκιμών ο σουηδός ερευνητής κρατούσε φυσικά σημειώσεις. Υπό το καθεστώς άκρας μυστικότητας όμως, μόνο στο μπλογκ του και στο facebook, πουθενά αλλού! Έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία αμέσως, αλλά μετά από τέσσερεις μήνες σκληρής ατομικής δουλειάς και στο τσαφ πριν την είσοδό του στο Πάνθεον των σκαπανέων της πυρηνικής μαγειρικής.

Πάντως η αστυνομία εις ένδειξην ευγνωμοσύνης δια την μη εκρηκτικήν εκτόξευσην του μπρικίου, τον άφηκε αμέσως ελεύθερο. Αι δοκιμαί εις το μπρίκιον του επετρέπονται εις το εξής μόνον με την συμμετοχή των κάτωθι στοιχείων: Καφές, ζάχαρη, ύδωρ.


ΥΓ: Η περίπτωση έκρηξης του μπρικιού στα χέρια του σουηδού ερευνητή θεωρήθηκε από ειδικούς επιστήμονες από απίθανη έως δεν τρέχει τίποτα. Ακόμα δεν έχει υποβάλλει αίτηση για χορήγηση της σουηδικής υπηκοότητας ο κύριος Χρυσοχοΐδης, είπε ο αρχηγός των ειδικών επιστημόνων χωρίς ίχνος ειρωνίας και πασοκικού χλευασμού.