2/6/13

Η τρόικα ρίχνει τη «χαριστική βολή» στις ευπαθείς ομάδες (Αναδημοσίευση)


Σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι και οδηγούν τις κοινωνίες στον γκρεμό. Χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς έλεος. Το καρκίνωμα και ταυτόχρονα παιδί-έκτρωμα του γερο-Καπιταλισμού: Ο Νεοφιλελευθερισμός, η μάστιγα που λυμαίνεται την ανθρωπότητα. Εχθρός του κάθε τι που έχει να κάνει με αλληλεγγύη και αλτρουισμό. Εχθρός του ο άνθρωπος. 

Αναδημοσίευση από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



Η τρόικα ρίχνει τη «χαριστική βολή» στις ευπαθείς ομάδες



Την κατάργηση 15 φοροαπαλλαγών για ανέργους, αναπήρους, συνταξιούχους και θύματα πολέμου θα ζητήσουν από την κυβέρνηση οι επικεφαλής της τρόικας που καταφθάνουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη με σχέδιο εφιάλτη το οποίο θα εξοντώσει, φορολογικά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ηδη οι τεχνικές υπηρεσίες της τρόικας έχουν καταρτίσει σχέδιο για την επιβολή φόρου εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και τις συντάξεις των αναπήρων, των τριτέκνων και των πολυτέκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ. 

Προβλέπει επίσης την κατάργηση ή τη μείωση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου των 2.000 ευρώ που ισχύει για τους αναπήρους, την περικοπή ή την κατάργηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη ταξινόμησης και τα τεκμήρια, οι οποίες ισχύουν για τους αναπήρους, τους τριτέκνους, τους πολυτέκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και την εξάλειψη του προσαυξημένου στα 9.000 ευρώ αφορολόγητου ορίου που ισχύει για νέους έως 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Το συνολικό ποσό των εσόδων που προβλέπεται να εξασφαλιστεί από τις περικοπές και τις καταργήσεις των φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα φθάνει τα 229.000.000 ευρώ.

Στο στόχαστρο της τρόικας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», μπαίνουν οι ακόλουθες περιπτώσεις φοροαπαλλαγών:

- Το πρόσθετο αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 2.000 ευρώ, το οποίο ισχύει για αναπήρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης και για θύματα πολέμου.

Το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον:

-Παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση.

-Είναι τυφλοί.

-Είναι νεφροπαθείς που τελούν υπό αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού.

-Πάσχουν από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και κάνουν μεταγγίσεις αίματος.

-Είναι ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, οι οποίοι με την ιδιότητα του αναπήρου παίρνουν σύνταξη από το δημόσιο ταμείο, ή αξιωματικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικής διαθεσιμότητας, ή αξιωματικοί που, εξαιτίας πολεμικού τραύματος ή νοσήματος που επήλθε λόγω κακουχιών σε πολεμική περίοδο, βρίσκονται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου.

-Είναι θύματα πολέμου. Θύματα πολέμου κατά την έννοια του παρόντος είναι τα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη από πολεμική αιτία.

- Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα των τυφλών, τους μισθούς και τις συντάξεις των αναπήρων. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων:

-Οι συντάξεις και κάθε είδους περιθάλψεις, οι οποίες παρέχονται σε αναπήρους πολέμου και θύματα ή οικογένειες θυμάτων πολέμου ως και σε αναπήρους και θύματα ειρηνικής περιόδου, στρατιωτικούς γενικά που έπαθαν ατύχημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους προδήλως, αναμφισβήτητα και εξαιτίας αυτής.

-Η σύνταξη που καταβάλλεται σε αναπήρους πολέμου με βάση τα έτη υπηρεσίας τους στο Δημόσιο, κατά το ποσό της αναπηρικής σύνταξης την οποία θα ελάμβανε ο δικαιούχος αν δεν είχε παραιτηθεί από το δικαίωμα λήψης της.

-Το εξωιδρυματικό επίδομα, καθώς και το ποσό με το οποίο προσαυξάνεται η σύνταξη που καταβάλλεται σε τυφλούς και γενικά σε πρόσωπα που βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση η οποία απαιτεί συνεχή επίβλεψη, περιποίηση και συμπαράσταση άλλων προσώπων (απόλυτος αναπηρία).

-Οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλά, καθώς και σε πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό άνω του 80%.

- Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που ισχύουν για τα επιδόματα και τις συντάξεις που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες.

- Η απαλλαγή του ΕΚΑΣ από τον φόρο εισοδήματος. Το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται σε εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια είναι αφορολόγητο.

- Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από τον φόρο εισοδήματος.

- Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης. Οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες ή τεκμήρια διαβίωσης δεν ισχύουν:

-για αυτοκίνητα Ι.Χ. ειδικά διασκευασμένα για κινητικά αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%,

-για έναν μόνο οικιακό βοηθό που απασχολείται από φορολογούμενο με αναπηρία 67% και πάνω ή από συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 ετών.

Εξάλλου, οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες για κατοικίες, Ι.Χ., σκάφη, πισίνες κ.λπ. περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών μειώνονται κατά 30%.

- Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων.

- Το αυξημένο αφορολόγητο των 9.000 ευρώ που ισχύει για τους νέους κάτω των 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με χαμηλό εισόδημα.

- Οι απαλλαγές των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τη φορολογία δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών.


Για Ι.Χ. και αγορά πρώτης κατοικίας

Επίσης, η τρόικα θα απαιτήσει να καταργηθούν:

- Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας.

- Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

- Οι απαλλαγές των πολυτέκνων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

- Το προσαυξημένο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τους αναπήρους. Η απαλλαγή της αγοράς πρώτης κατοικίας από τον φόρο μεταβίβασης ισχύει για αξία ακινήτου μέχρι 275.000 ευρώ, αντί 250.000 ευρώ, εφόσον αυτός που αποκτά την κατοικία είναι έγγαμος με αναπηρία 67% και άνω.

- Τα προσαυξημένα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για τριτέκνους και πολυτέκνους σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας.

- Η απαλλαγή των επιβατικών αυτοκινήτων των αναπήρων από τον φόρο πολυτελείας.




Οπισθοδρομική διαμαρτυρία κατά της Τρόϊκας οι Ισπανοί




Πολύ όμορφη η χθεσινή μέρα της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της κρίσης και της λιτότητας. Ιδιαίτερα στην κατ΄εξοχή χώρα της κρίσης και λιτότητας: Την Ελλάδα. Βολτίτσα, μπανάκι, ψαράκι, μπυρίτσα, μιά ζωή την έχουμε κι΄αν δεν την γλεντήσουμε, που λέει και το τραγούδι. Όσοι έχουν. Όσοι δεν έχουν, μουρμούρα. Ε έστω και με λίγη μουρμούρα, δεν κάνει εξ άλλου κακό.

Στην...καθυστερημένη Εθπάνια δεν πολυσκαμπάζουνε όμως από καλοπέραση και το ρίξανε στην τρεχάλα στους δρόμους, με πλακάτ. ντουντούκες και το απαραίτητο μπατσοκοπανητό. Σε μία κρίσημη καμπή της διαδήλωσης μάλιστα αποφάσισαν να κατεβάσουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας τα παντελόνια τους και να δείξουνε στην Τρόϊκα τα οπίσθιά τους. Δυστυχώς γιά όλους τους παρευρισκόμενους μόνο οι άντρες ακολούθησαν αυτήν την επαναστατική μέθοδο διαμαρτυρίας, αν και ο παρευρισκόμενος θηλυκός πληθυσμός ήταν εφοδιασμένος με σαφώς ισχυρότερα...προσόντα.

Το ρίσκο της διαμαρτυρίας αυτού του είδους δεν φαίνεται να ήταν γνωστό στους Ισπανούς διαδηλωτές. Μα να μην έχουν ακούσει τίποτα για "συγκεκριμένα" βίτσια των Δανειστών;

Εμείς δεν "το" κάνουμε εθελοντικά φυσικά, αλλά κάπου αρχίζει η συνήθεια να γίνεται πεπρωμένο και σιγά-σιγά διασκέδαση.  

"Κορίτσια, η Τρόϊκα" φωνάζουμε κάτω από το ντουζ εκστασιασμένοι  από την θέα της (όπως το παλιό θρυλικό "κορίτσια, ο Μπάρκουλης") και αφήνουμε το ρημάδι το σαπούνι να πέσει στο δάπεδο....





Πάει στην παράταση το χαράτσι.





Η "εισφορά αλληλεγγύης" (αλληλεγγύης των μη ή λίγων εχόντων με την τραπεζοκοπριτερία και άλλων ευρωβόρων αρπακτικών), αυτή η περίφημη μνημονιακή εφεύρεση να πληρώνεις ενοίκιο στο σπίτι σου, χαϊδευτικά "χαράτσι", μονιμοποιείται ελαφρώς σύμφωνα με κύκλους (που να τους κυκλώσει το πλήθος, που δεν τους κυκλώνει τελικά, που να το πάρει ο διάολος) του τρικομματικού-τροϊκικού-τραπεζιτικού υπουργείου οικονομικών. Η ευγενής αυτή διαδικασία ακούει στο χαριτωμένο ονοματάκι "παράταση δύο ετών", κατ΄άλλους, λιγότερο ευγενείς σχολιαστές "πλέρωνε κι΄άλλο μαλάκα, που το έχαψες, ότι σταματάει το 2014".

Ο προκαθήμενος του Υπουργείου "Στα ξαφρίζω από το πορτοφόλι σου και τα δίνω σε Δανειστές και Φαρισαίους", Στουρνάρας, προβλέπεται να σερβίρει μαζί με την πρόταση παράτασης του χαρατσίου και την αθώα πλακίτσα του χαρατσώματος των αγροτεμαχίων, σταύλων, αγρότοπων, λιβαδιών, κήπων, μποστανιών και άλλων τεκμηρίων πλούτου, διασκέδασης και ακολασίας της. περήφανης ελληνικής Αγροτιάς.

Ο εν λόγω υπουργός φαίνεται (αμυδρά, δεν βάζουμε και το χέρι μας στο Ευαγγέλιο) μάλιστα να έκανε και τις κάτωθι δηλώσεις:

"Ότι και να τους βάλεις να πληρώσουν, το πληρώνουν οι μαλάκες!"

Πείτε ότι το είπε.

Θα είχε άδικο;

Δύο χρονάκια ακόμα παράταση το χαρατσάκι λοιπόν, να δούμε αν χρειαστεί να φτάσουμε και στην διαδικασία των πέναλτυ....



Διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας στην Ευρώπη. Ζήλια!





Διαδηλώσεις, φωνές, κακό από τους "μνημονεμένους" σε Πορτογαλία και Ισπανία, νταβαντούρι βίαιο και μαζικό από το Blockupy στας Φρανκφούρτας, καρσιλαμάς μετά σαματά νταβαντούρ στην γείτωνα όσο και φίλαθλο Τουρκία, όλη η απογοητευμένη Ευρώπη στο πόδι.

Ο λόγος; Βασικά αυτός που θα σας πω εγώ (και μην ακούτε αυτά που σας χώνουν υπογείως τα κανάλια και υπομονή μέχρι να μαζέψω τα πρώτα 100 εκατομμύρια που μου λείπουνε για ν΄ανοίξω το τηλεοπτικό μεγαθήριο που όλοι μας ονειρευόμαστε και να σας φλομώσω όλους στην αλήθεια), που όσο νάναι, τόσα χρόνια μπλόγκερ στην πιάτσα, κάτι περισσότερο ξέρω από τα κανάλια: Ο λόγος; Φθόνος!

Να το κάνω λιανά. Πείτε μου, είδατε να ανησυχεί και να παίρνει κανένας τους δρόμους και τις ρούγες στην Ελλάδα; Ή μήπως συναντήσατε διαδήλωση νεολαίων, που να ρίχνει σε αριθμό τον μέσο όρο θαμώνων μιάς καφετέριας στον Ηλεκτρικό Αμαρουσίου;

Εμ, είδατε;

Φθόνος ρε παιδιά, μας ζηλεύουνε, πάντα έτσι ήτανε:

....Ούτε που πρόλαβε ο Πλάτωνας να βγάλει την Δημοκρατία, τσαπ, πριν περάσουν καν 3.000 χρόνια, νάτους τους Δυτικούς με Δημοκρατίες-μαϊμού, φτηνές απομιμήσεις του γνήσιου τεμαχίου. Όχι από ανάγκη, από ζήλια! Τι, θα έχουν οι Γκραίκοι και δεν θα έχουμε εμείς; η λογική τους.

....Ούτε ένας χρόνος δεν είχε περάσει από το πρώτο Πανευρωπαϊκό κόντρα στην Ρωσία -που έβαλε τις βολές ο "τίμιος γίγαντας" Καμπούρης και έστειλε την μισή Αθήνα να κάνει μπάνιο στο συντριβάνι της Ομόνοιας, το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί πιά, με αποτέλεσμα να έχουμε πιάσει όλοι κόρα και κασίδα- και νάτους τους φίλους-γείτωνες-σύμμαχους και δεν ξέρω γω τι άλλο καρντασοφιλικό Τούρκους να ανακαλύπτουν την πορτοκαλί "σπυριάρα" και να στήνουν κάτι Εφές Πίλσεν, να τις πίνεις στο ποτήρι.

....Ούτε μιά Μακεδονία δεν προφτάσαμε να κάνουμε για τις ανάγκες μας ως Έθνος ( σαν λαός δηλαδή, καμμία σχέση με την φυλλάδα της διαπλοκής) και νάτους τους "διπλανούς", να στήνουν -παρόλο το κοπυράϊτ μας- μιά πέτσινη Μακεδονία με όλα της τα σέα και κρίμα που ο Άντιτς είναι καλό παιδί και χώνει και κάτι τρίποντα άμα τον αφήκεις αφύλαχτο να στα χώσει. Ζήλιαααα! Ρε καθήστε καλά, τους λέμε, ακόμα και το αρεοδρόμιό μας στην Σαλονίκη "Μακεδονία" το λένε ρε. Τίποτα. Εκεί, τον χαβά τους αυτοί. Και από φθόνο βγάζουνε το αρεοδρόμιό τους "Μεγαλέξανδρο", μέγα διπλωματικό επεισόδιο και ίσαμε δέκα καντάρια μίσος.

Εδώ δεν συμμετέχει φυσικά ο βραχόκηπος, γιατί άμα θέλει να βαφτίσει ένας το κράτος του "Πελλοπονιστάν" ή "ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ" ή "Φούντες Ρεμπουμπλίκ" (κάνας θεριακλής) ή "Μπέτε σκύλοι, αλέστε" (όχι αυτό είναι το ανεπίσημο όνομα της πατρίδας μας και δεν θα το επιτρέψω σε κανένα), ή όπως του κατέβει τέλος πάντως του αθρώπου ή να το αφήσει αβάπτιστο άμα θέλει, αφοδεύτηκε που λέτε ο βραχόκηπος, μη πω χέστηκε που ακούγεται λιγότερο γκαλάν και μας πούνε πάλι χυδαίους μπλόγκερ οι καλοί.

Τι λέγαμε; Α, φθόνος. Φθόνος επειδή η ελληνική νεολαία τη σήκωσε την ευλογημένη την κούπα και οι άλλοι τρώνε την σκόνη της. Ούτε δέκα, ούτε είκοσι, ούτε τριάντα ή τεσσαράκοντα τεμάχια φίλοι και φιλοπούλες μου: Εξήκοντα δύο και μισό τσι εκατό το βαρβάτο ανεργοποσοστό της πανελληνίου ελληνικής νεολαίας! Γονατίστε! Υποκλιθείτε!

Θρίαμβος μεν, φθόνος δε όπως σας ανάφερα παραπάνω και όλη η φθονούσα Ευρώπη στους δρόμους να φωνάζει και να διαμαρτύρεται. Κάτω η κρίση, λέει, κουφάλα νεοφιλελεύθερη πιστωτικοτραπεζαρία, φτου σου Μέρκελ, κάτω η ΕΕ και ακόμα πιό κάτω η ρουφιάνα η Κομισιόν, δίνε το Δουνουτού και πάαινε αλλού, ελευθερία στον ατιμασμένο και κατακρεουργημένο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και ένα σωρό άλλες ζηλοτυπίες.

Ναι, το κάνανε κι΄αυτό! Να ζητάνε τα ρέστα για την Ελλάδα και τους Έλληνες! Και ακόμα χειρότερα, να βάζουν στο στόμα τους τα παιδιά μας, την νεολαία μας, τα βλαστάρια μας, που αναγκάζονται -αφού δεν υπάρχει δουλειά- να περνάνε τη μέρα τους στις καφετέριες. Μιλάμε για ΤΗΝ ζήλια! Άκου κεί να ζητάνε οι ξένοι γιά λογαριασμό μας. Μας ακούσανε αυτοί να ζητάμε εμείς; Μας είδανε μήπως να βγαίνουμε στους δρόμους και να φωνάζουμε; Να μη δουν να προοδεύει κάποιος....

Φθόνος και των γονέων φίλοι μου, αλλά συνηθισμένα τα βουνά απ΄ τα χιόνια. Ξέρουμε εμείς περί τίνος πρόκειται και γνωρίζουμε πως να το αντιμετωπίσουμε. Ιδίως εμείς οι μεγάλοι: Δίνοντας στην Νεολαία μας το καλό παράδειγμα:

"Εμπρός παιδιά, μη σηκώνετε το κεφάλι..."