26/1/14

Φαρμακονήσι: Σύγχρονη ελληνική τραγωδία με ξένα δάκρυα





Με λίγα λόγια: Στο Φαρμακονήσι έσβησαν δώδεκα άνθρωποι. Ξεκληρίστηκαν κυριολεκτικά οικογένειες. Μανούλες και παιδάκια. Στην πόρτα μας! Δίπλα από τον καναπέ μας! Εκεί, στα αφιλόξενα αγριεμένα νερά του Αιγαίου, μέσα στην δίνη της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής "πολιτικής", ανάμεσα από τις Συμπληγάδες μιάς εγκληματικής συγκυβέρνησης και της εξ ίσου εγκληματικής αδιαφορίας του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας χάθηκαν δώδεκα αθώες ψυχές. Κυνηγημένοι, κατατρεγμένοι, φτωχοί και εξαθλιωμένοι. Συνάνθρωποι που ξέφυγαν από τον όλεθρο του πολέμου, για να πνιγούν στα κύματα της Γης της (ψευτο) Επαγγελίας μας.

Η τραγωδία δεν διαδραματίστηκε μακριά, στην άλλη άκρη της γης, στην μέση του ωκεανού, αλλά εδώ. Μπροστά στα μάτια μας! Κάπου κοντά στην ανθρωπιά μας, δίπλα στον πολιτισμό μας. Ή κοντά και δίπλα σε όσα θυμίζουν μόνο ανθρωπιά και πολιτισμό. Όσα απόμειναν.
Η τραγωδία του Φαρμακονησίου δεν διαδραματίστηκε στο σκοτάδι, στα κρυφά, χωρίς επιζώντες και αυτόπτες μάρτυρες, αλλά στο φως, μπροστά σε δεκάδες ζευγάρια μάτια!
Η τραγωδία του Φαρμακονησίου δεν είναι ένα μηστηριώδες συμβάν στο Τρίγωνο των Βερμούδων, αλλά ένα γεγονός για το οποίο υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες:

Από "Άτυχη...διάσωση"...

Μέχρι "στυγνή δολοφονία"...

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αλήθειες των Μεταναστών "διασωθέντων" και των ένστολων Ελλήνων "σωτήρων" τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η...αβρότητα των ελληνικών δυνάμεων...διάσωσης δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό. Και όμως, στις τραγωδίες των ελληνικών θαλασσών υπεύθυνοι υπάρχουν πολλοί - η κακιά στιγμή, οι λαθρέμποροι, τα πρωτόγονα πλωτά μέσα, τα θύματα- αλλά αυτοί είναι πάντα "οι άλλοι". Το ελληνικό σενάριο διάσωσης είναι απλό: Δικές μας ευθύνες δεν υπάρχουν ποτέ, στο τέλος θριαμβεύουν πάντια οι -ημέτερες- δυνάμεις του Καλού.

Δώδεκα νεκροί. Γυναικόπαιδα! Και η θλιβερή σκατολινάτσα της τσοκαροδημοσιογραφίας του MEGA "δεν βλέπει δικές μας ευθύνες". Όπως δεν βλέπει δικές μας ευθύνες ο χυλός Τύπου της κυβέρνησης. Αθώος ευθυνών και ο Βαρβιτσιώτης. Αθώες η σάρα και η μάρα της ελληνικής κοινωνίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δώδεκα νεκροί και ούτε μισός προφυλακισμένος! Ούτε εν τέταρτο παραίτησης! Δώδεκα νεκροί και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δώδεκα νεκροί και ούτε ένα ελληνικό δάκρυ. Στις σύγχρονες ελληνικές θαλασσινές τραγωδίες κλαίνε πάντα οι άλλοι...