9/5/13

Σήκω πάνω, κάτσε κάτω, κατσανέβασα...




Άργησε, αλλά τελικά ήρθε το νέο κόμμα που περίμενε με ανυπομονησία ο λαός. 
Όχι κυρίες και κύριοι, δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το κόμμα του μεγάλου Θεόδωρου Κατσανέβα, 

ΔΡΑΧΜΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ.

Μία σύντομη παρουσίαση του ιδρυτή, Θ. Κατσανέβα, γιά τους 152 συμπολίτες μας που έτυχε να μην τον ξέρουν. Ο κύριος Κατσανέβας δεν υπήρξε ποτέ μέλος του φαύλου πολιτικού παρελθόντος. Εντάξει, υπήρχε μιά κάποια συμμετοχή του στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά μέχρι εκεί, τίποτα περισσότερο. Εκτός και αν επιμένετε στις μικρολεπτομέρειες και θεωρείτε μεμπτό, ότι συμμετείχε στην συγγραφή του πασοκικού κυβερνητικού προγράμματος το 1981. Δεν πιστεύω.

Ο Θ. Κατσανέβας εγγυάται μια νέα αρχή, ακριβώς επειδή δεν έχει βεβαρυμένο δικομματικό παρελθόν. Δεν λέμε ότι είναι παρθενογέννεση ο φίλτατος Θοδωρής, αλλά όσο νάναι δεν είναι της κατηγορίας παγγαλοβενιζέλου, που ότι έπιανε στα χέρια της το έκανε να γυαλίζει από σοσιαλισμό. Ο Κατσανέβας δεν ανέβηκε στο τραίνο του ΠΑΣΟΚ για να βολευτεί, εκτός και αν υπάρχουν μικροπρεπείς, που θεωρούν την προεδρία στον ΟΑΕΔ ή την διοίκηση του ΙΚΑ βόλεμα.

Ντάξει, έσφαλε ο άνθρωπος, όπως όλοι μας, όταν ήτανε παιδίς: Και στο εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ ανακατεύτηκε και στην κεντρική του επιτροπή. Περασμένα-ξεχασμένα. Σφάρμα, ναι, αλλά προς τιμή του διετέλεσε μόνο 25 χρόνια βουλευτής του κινήματος. Αυτό λέει πολλά. Άλλοι μπαίνουν και δεν βγαίνουν ούτε με ματσακόνι, ο Θόδωρας όμως μπήκε γιά λίγο, είδε και βγήκε.

Πάντως κανείς δεν μπορεί να πει γιά όλα αυτά, ότι ο Κατσανέβας ήταν συμμέτοχος στα πασοκικά έκτροπα, ότι διετέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας, ότι ήταν ποτέ επιφανές μέλος της συμμορ...εεε του κινήματος και ότι ξέρω γω...φτου του και σα δε ντρέπεται για τέτοιο βιογραφικό. Ο Κατσανέβας γιά αυτόν ακριβώς τον λόγο, για την μη εμπλοκή του στο σύστημα πλιατσικολόγησης των πάντων που θέσπισε με τέτοια επιτυχία το ΠΑΣΟΚ, θεωρείται (και είναι) μία μοναδική ευκαιρία αναδίπλωσης, ανάκαμψης και γενικά μία αυθεντική μεγάλη ελπίδα για όλους αυτούς που τους αξίζει ακριβώς αυτό: Ένας Κατσανέβας.

Α, ξέχασα να πω, ότι παντρεύτηκε την κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία, και φώναζε τον ιδρυτή του κόμματος, μπαμπά.

Στο νεοϊδρυθέν κόμμα τώρα. Ο Κατσανέβας δεν κόλλησε ούτε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον επικείμενο...αστερισμό της κίνησης. Τα διλήμματα ήταν μεγάλα. Τρία αστέρια, πέντε αστέρια; Εφτά; Ή καλύτερα δώδεκα, ή ακόμα καλύτερα αποστάγματα Private Reserve άνω των 30 αστέρων, να σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια στις εκθέσεις; Τελικά κατέληξε, ότι μιά μούτζα αστέρια ήτανε αρκετά. Αυτά είναι τα εξής:


    1) ανατροπή του Μνημονίου


2) επιστροφή στη δραχμή 



3) αυτοδύναμη ανάπτυξη 



4) εθνική αξιοπρέπεια



5) κοινωνική δικαιοσύνη

Εγώ πείστηκα και έπεσα με τα μούτρα στη μελέτη του προγράμματός Του. Εσύ;



Ψηφοφόρε κάτσε καλά, κάτσε κάτω και ψήφα Κατσανέβα! 




Άνευ κοινωνίας και εργοδοσίας ο "κοινωνικός διάλογος"





Γιά δεύτερη συνεχή μέρα συνεχίστηκε σήμερα ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ αντιπροσώπων των Εργαζομένων και Εργοδοτών.

Η συνάντηση είχε απόλυτη επιτυχία, αφού εκτός από τον ΣΕΒ έλειπαν μόνο οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας, ήτοι οι "Αυτόνομη Παρέμβαση και "ΔΑΣ".

Γιά την απρόσκοπτη εξέλιξη του διαλόγου συμφωνήθηκε να μην πει κανένας τίποτα και μάλιστα υπό καθεστώς απόλυτου σκότους. Εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως και οι συνάδελφοί τους των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων και των εργοδοτών τουριστικών επιχειρήσεων αποφάσισαν να τα "ξαναπούνε" προσεχώς. Άγνωστο αν η γνωστή σε όλους μας φοράδα χέστηκε και αυτή τη φορά στο αλώνι...




ΔΗΜΑΡ: Το ενιαίο ΠΑΣΟΚ μπορεί να περιμένει...



Η χειραψία δεν λέει τίποτα. Όχι, δεν κατάφεραν οι δύο πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ να ενώσουν το ΠΑΣΟΚ. 


Τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατέβει ενωμένο στις Ευρωεκλογές του 2014. Η είδηση θα συγκλόνιζε αν δεν περνούσε απαρατήρητη, αλλά έστω και έτσι ακόμα συγκινεί. Εμένα προσωπικά μου δημιούργησε ρίγος μικρομεσαίας έντασης, με παροδικές θλίψεις και τοπικές απογνώσεις. Α, έκοψα και πριν τρία χρόνια το τσιγάρο...

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ήταν σαφέστατος: Παιδιά εμείς θα κατέβουμε αυτόνομοι στις Ευρωεκλογές, γιατί τραβάγαμε νομίζετε τόσες κόκκινες γραμμές όλο αυτό τον καιρό;

Ντόμπρες δημοκρατικοαριστερές κουβέντες που δεν θα συναρπάσουν και τόσο τον εύχοντρο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλο, ο οποίος και τι δεν έταζε στην παρέα του Κουβέλη, γιά να την ενσωματώσει στο κουφάρι του Κινήματος.

Τα ονόματα με τα οποία θα κατέβουν τα δύο κόμματα στις Ευρωεκλογές δεν είναι ακόμα γνωστά. Φήμες μιλούν για ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ εσωτερικού, αλλά μάλλον δεν πρόκειται να το δούμε τόσο γρήγορα το εργάκι, το 2015 (που θα έχουμε ματαξαναπάλι ανάκαμψη) ίσως.

Τι να κάνουμε; Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να περιμένουμε...






Ανάκαμψη τέλος ........ (παρακαλώ συμπληρώστε το κενό)



Φως στην άκρη του τούνελ;

Όσα θέλετε!

Κάθε χρόνο, αρκεί να ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ να καταπίνετε αμάσητα τα κουτόχορτα που σας σερβίρει το καθεστώς της Νουδοπασόκας με κουβελοτσόντα και οι "ημέτεροι".






ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΕΛΟΣ 2011

Οικονομική ανάκαμψη στο τέλος του 2011 «βλέπει» ο Γ. Προβόπουλος 

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 23:27






Οικονομική ανάκαμψη στο τέλος του 2011 προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Πρόβοπουλος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Οικονομική ανάκαμψη στο τέλος του 2011 προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Πρόβοπουλος σε συνέντευξή του στο Reuters.Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες υπογράμμισε πως έχουν δυνατή κεφαλαιακή επάρκεια και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι πέρασαν επιτυχώς τα stress test της CEBS τον περασμένο Ιούλιο, τα οποία είχαν πολύ αυστηρές παραδοχές, επεσήμανε....

από Ναυτεμπορική









ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΕΛΟΣ 2012

Προβόπουλος: "Κλειδί η ανάκαμψη"

ΑΘΗΝΑ 19/03/2012




Ενώπιον των ευθυνών τους θέτει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, τις πολιτικές ηγεσίες, προκειμένου να αξιοποιήσουν την ιστορική -όπως τη χαρακτηρίζει- ευκαιρία που παρείχε στη χώρα η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική....

..Ειδικότερα, εκτιμάται ότι  έως το τέλος του 2012 θα έχουν ανακτηθεί τα 2/3 έως 3/4 της συνολικής απώλειας ανταγωνιστικότητας της περιόδου 2001- 2009... 


από το ΝΟΟΖ









ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΕΛΟΣ 2013


O Σαμαράς βλέπει ανάκαμψη από το τέλος του 2013, “η ψυχολογία ήδη αλλάζει” τονίζει

December 8, 2012



Αρχή της ανάκαμψης από το τέλος του 2013 προβλέπει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και διαβεβαιώνει για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Muenchner Merkur, ενόψει της επίσκεψής του στην Βαυαρία και της συνάντησής του με τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργό του κρατιδίου και πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU) που είναι από τους πιο σκληρούς απέναντι στην Ελλάδα....

από το ZOOMNEWS







ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΕΛΟΣ 2014

Στουρνάρας: Ανάκαμψη από το 2014

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΕΛΟΣ 2015


προσεχώς


ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΕΛΟΣ 2016


προσεχώς

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΕΛΟΣ 2017


προσεχώς

ΑΝΑΚΑΜΨΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ


προσεχώς





...και μέχρι να μας... κάτσει η Ανάκαμψη, στην Επίκυψη κυρίες και κύριοι!



Άκη μπορείς, μπορείς να προκριθείς!




...Όποιος δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν μιλάει, ζει εκατό χρόνια...

...λέει μιά παλιά σιτσιλιάνικη (ή σικελική, αν προτιμάτε) παροιμία. Η...ταμπακέρα ακούει φυσικά στο μελωδικό, αλλά και αθώο ονοματάκι, Ομερτά, τον περίφημο "Νόμο της Σιωπής" που ευδοκιμεί στην νότιο Ιταλία και ιδιαίτερα σε Απουλία, Καλαβρία, Σικελία.

Κάνε μόκο, κάνε τουμπεκί για τα "τεκταινόμενα", αν θες να μη σε πάρει ο διάολος, το γλυκό μηνυματάκι της εν λόγω παροιμιούλας, η οποία φαίνεται να ισχύει και σε περιοχές του... ιταλικού Νότου οι οποίες βρίσκονται εντελώς τυχαία εκτός ιταλικού εδάφους, όπως πχ η μαύρη γεωγραφική τρύπα μεταξύ Έβρου και Γαύδου, ονόματι Ελλάς. Στο σημείο αυτό πρέπει να αποδώσουμε στους Έλληνες -τους άξιους συνεχιστές του νοτιοϊταλικού "οράματος"- τα εύσημα. Το κόπυράϊτ στην Ομερτά μπορεί να το έχουν gli Italiani, σε επιστήμη (τι επιστήμη, θρησκεία!) την αναβίβασαν οι Γκραίκοι.

Άπειρα σκάνδαλα...
Διαπλοκή της άρκτου...
Μίζα και των γονέων...
Διαφθορά σε βαθμό σουπερνόβας...
Σέλφ-σέρβις κράτος ασυστόλων κώλων...
Αναξιοπελατειοκρατία...
Δικομματικός Αρμαγεδδών...
Και, και και...

Τσιμουδιά μέχρι σήμερα το σύστημα! Ούτε κίχ! Κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι, λέει η παροιμία, που κάτι ξέρει, για να λέει. Και ξαφνικά εγένετο...Άκης! Ξαφνικά έκανε του...Καίσαρα κλικ και αποφάσισε να δώσει στον πεινασμένο λαουτζίκο που κατέκλυσε γιά ένα λαϊκό συσσίτιο τις κερκίδες του Κολοσσαίου, εκτός της καθιερωμένης σουπίτσας και θεάματα: Τζοχατζοπουλοθεάματα!

Παροπλισμένος, συνταξιούχος ο μοναχικός μονομάχος πρώην υπουργός και επιφανές μέλος της συμμορίας ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, ιδανική περίπτωση θύματος σε θηριομαχία.   Καλή φάση για τον "Αχόρταγο" (γεμίζουμε βόθρους) του Δικομματισμού: Δίνουμε τον Άκη για το θεαθήναι στους πληβείους, που κόπτονται ξαφνικά για "ατιμωρησία" και καθαρίζουμε. Συγχωροχάρτι βλέπετε γιά όλο το πολιτικό σύστημα (εξουσίας) ο κάθε Άκης, αλλά και "φάτε μάτια ψάρια".

Ωραία. Πάει ένας, ο οποίος δεν μετράει πια και ούτε γάτα ούτε ζημιά όλοι οι υπόλοιποι. Ωραία, αλλά που δεν αρέσει και τόσο στον Άκη; Αλλά που προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι του από το στόμα του λιονταριού; Αλλά που δεν λέει ο αφιλότιμος να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη, να τον κλείσουν σαν αποδιοπομπαίο τράγο όλου του συστήματος στην στενή και να τηράει κάθε μέρα όξω από το κάγκελο; Πολύ αχάριστος άθρωπος ο Άκης...

Τόσο αχάριστος που αποφάσισε να παρατήσει την Ομερτά και να αρχίσει να κελαηδάει!

"...Η βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο. Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για μένα; Δωροδοκία και ξέπλυμα; Αλλά θα μιλήσουμε για όλα. Θα βγουν όλα. Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Μόνο η αλήθεια βοηθάει..."

Μάλιστα, σκέφτεται να κάνει "τζα!" ο Άκης και να ενεργοποιήσει εκείνο το παλιό ηρωικό:

...αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων!

Απειλεί να ξεράσει ότι ξέρει ο τσίφτης ο Άκης και καλά κάνει. Λέτε; Σίγουρα θα μπορούσε να πάρει μαζί του το μισό σύστημα η πρώην "μεγίστη ποσότης" του ΠΑΣΟΚ, αν βαστάγανε τα κότσια του και αν διάθετε ηθικά στεγανά. Αλλά δυστυχώς στη χώρα που ζούμε κάτι τέτοιο ανήκει στην κατηγορία σάϊενς φίκτσιον, μάλλον τζάμπα κάτσαμε στην ουρά και περιμένουμε. Αν και πάντα υπάρχει μιά αρχή, πάντα κάπου σπάει το ρόδι, πάντα ήταν παρθένα η κάθε πουτάνα πριν το ρίξει στο...σορολόπ. Εμείς ελπίζουμε! Έτσι για την πλάκα που θα είχε η φασούλα "ο Άκης τα ξερνάει ούλα".

Λοιπόν;

Άντε, όλοι μαζί:

Άκη μπορείς, μπορείς να προκριθείς!