4/11/11

Καθυστερεί ο Παπανδρέου!

http://files.bullgr.org/images/asteies_eikones/5_ypologistes/funny-picture-6601689529.jpg


Καθυστερεί ο Παπανδρέου. Οι φήμες οργιάζουν!

Ακούστηκε ότι δεν θέλει να βγει από το γραφείο του και να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής!

Ο Βενιζέλος προσπαθεί να τον βγάλει με το ζόρι έξω!

Σε εμπιστευόμαστε, αλλά μέχρι αύριο, πρόεδρε!

http://www.wdr.de/mediathek/image/512/288//regional/2011/09/21/img/20110921_lokw_cannabis_neu.jpg

Λύθηκε το μυστήριο, φούντα ήτανε! Και αναρωτιόμασταν, λες να οφείλεται σε πρέζα, σε τίποτα ληγμένα ή τόχουν λόγω κρίσης γυρίσει στην οικονομία και σνιφάρουν UHU;

Θα πείτε τώρα, ο Λοβέρδος την πίνει; Ολόκληρος υπουργός, και μάλιστα Υγείας; Γιατί όχι; Όσο ήταν στο Εργασίας δεν είχε δώσει δικαιώματα, αλλά με την αλλαγή στο Υγείας και με κάτι νταλαβέρια που είχε με τα ΟΚΑΝΑ, ποιός ξέρει σε πόσες τζιβάνες έκανε το καθήκον του.

Έτσι κυρίες και κύριοι και οι υπόλοιποι! Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο κόφτης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μαρθαβούρτσης Αντρίκος Λοβέρδος, με την οποία τον καλεί να δεχθεί σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης του, υπό την προϋπόθεση να μάσει αύριο από το Μαξίμου τα μπογαλάκια του και να πάει στα τσακίδια, για να συσταθεί κυβέρνηση εθνικού περαδώθε.

Να σας την βάλω να την διαβάσετε; Οκ, μιά στιγμή να χτυπήσω ένα copy paste κι΄έρχομαι.

Να, διαβάστε αφού δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά!


"Την Τετάρτη το βράδυ ζήτησα από τη Βουλή ως υπουργός Υγείας στήριξη της πρότασης του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας προς την Κυβέρνηση.

Την προηγούμενη μέρα στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχα υποστηρίξει με ένταση ότι το δημοψήφισμα με θέμα σχετικό τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα ήταν, ή θα ερμηνευόταν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διεθνώς, ως αμφισβήτηση της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ως αμφισβήτηση του ευρώ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και αφού άκουσα την εισήγηση του Πρωθυπουργού με βάση την οποία:

α) αποσύρουμε τα περί δημοψηφίσματος,
β) δρομολογούμε τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και
γ) ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να μην μείνει η χώρα με τα καυτά προβλήματά της για κάποιο χρόνο χωρίς κυβέρνηση και για να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε χαοτική πολιτική κρίση.

Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό, τοποθετήθηκα, συμφωνώντας με την εισήγηση του προσθέτοντας, μεταξύ πολλών άλλων, πως η αναζήτηση συναινετικής πολιτικής λύσης θα προηγηθεί της ψηφοφορίας στη Βουλή, αλλά και αμέσως μετά από αυτή οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν άμεσα και θα είναι αποτελεσματικές.

Δεν νοείται είπα να θεωρηθεί πως υποκλέπτουμε την ψήφο της Βουλής για να γαντζωθούμε στις καρέκλες μας. Δηλαδή, είπα, δεν νοείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να παραμένουμε ως Κυβέρνηση κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί.

Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου ότι η λάθος πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα έφερε την Ελλάδα στη θέση να της υπαγορευθεί ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του, αλλά και η συσχέτιση της απάντησης του λαού με την πτώχευση της χώρας.
Δεν υπάρχουν λόγια για να αξιολογηθεί η περίσταση αυτή. 

Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές.

Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις.

Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ".


Ωραία. Αλλά πολύ φούντα ρε παιδιά! Δεν έχουν τον Χριστό τους πλέον! Νοθέψανε ακόμα και την ψήφο εμπιστοσύνης ρε!

Ξέρετε ρε πασόκια τι πα να πει ψήφος εμπιστοσύνης; Ή να σας το κάνω λιανά, μην πνιγείτε; Ψήφος, αυτό που σας έδωσε ο μπαγλαμάς ο λαός πριν δυό χρόνια και τώρα κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο, αλλά δεν καταλαβαίνει ο τοίχος. Και εμπιστοσύνη, αυτό που ρούφηξε αμάσητο το μπουζούκι ο λαός όταν του ψέλνατε το τροπάριο "λεφτά υπάρχουν". Έχουμε και λέμε, ψήφος σύν εμπιστοσύνη ίσον...ένας ο κρατούμενος, δυό προσαγωγές, ίσον Ψήφος Εμπιστοσύνης! Πανεύκολο!

Πως λειτουργεί η φτιάξη της ψήφου εμπιστοσύνης; Πανεύκολο! Βάζεις τον αρχηγό σου μπροστά και λες στους άλλους, όποιος τον γουστάρει, τον ψηφάει, όποιος δεν τον γουστάρει, τον φτύνει. Μετά μετράς τα κουκιά: Εκλογικό τμήμα Βουλής, πλατεία Συντάγματος, έχει και τσολιάδες. Εψήφισαν, 299, έλειπε ο Πάγκαλος, αλλά ψήφισε με επιστολή. Έγκυρα όλα, άκυρα κανένα, λευκά μηδέν. Έλαβαν. Υπέρ του αρχηγού 145, κατά 155, μείον πέντε κωλοτούμπες που θα ψήφιζαν κατά αλλά τελικά ψήφισαν υπέρ, συν η Έλσα, σύνολον υπέρ 151. Ζήτω ο αρχηγός, θρίαμβος!

Έτσι γίνεται και άμα πάρει ο ρχηγός 151 μένει, αν πάρει 149 πάει στο σπίτι του και βοηθάει την γυναίκα του όταν πλένει τα πλακάκια στο μπάνιο. Ή κάθεται και την παρακολουθεί, οκ.

Ακόμα και ένας στόκος το καταλαβαίνει: Σου δίνει κάποιος ψήφο εμπιστοσύνης, σε θέλει. Δεν σου δίνει, δεν σε πάει, τελείωσε! Ε τι μας λέει τότε ο Λοβέρδος; Του δίνει την εμπιστοσύνη του, αλλά να πάει την άλλη μέρα στον διάολο! Και γιατί δεν τον στέλνει σήμερα κατευθείαν να τελειώνουμε;

Σταμάτα ρε συ. Τι θα γινότανε αν ο Λοβέρδος και τα άλλα λαμόγια ψηφίζανε σήμερα όχι; Θα έμενε μήπως ο Παπανδρέου; Και στην μία περίπτωση και στην άλλη τον έχουν στο φεύγα. Προς το τι η εμπιστοσύνη τότε;

Λες να φούμαρε φούντα από τσαρούχι ο Λοβέρδος;

Παπανδρέου: Αφού είσαστε έτσι, θα το κάνω το δημοψήφισμα!



Ολλανδικό βιντεοκλίπ οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή και την Ελλάδα στην δραχμή!

Οι γνωστές-άγνωστες αναρχοκομμουνιστικές δυνάμεις της Ολλανδίας, τα ονομαζόμενα "συμφέροντα" που παλεύουν λυσσαλέα το πασόκ, εξαπέλυσαν νέα επιδρομή κατά του πρωθυπουργού που δεν προλαβαίνει να καθαρίζει τους λεκέδες που άφησε πίσω του το δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός εξαγριώθηκε τόσο πολύ όταν είδε το βίντεο, που αποφάσισε να ξανααναγγείλει το δημοψήφισμα που πήρε πίσω εχθές.

Παγκόσμια κρίση!




ΥΓ: Μη κάνει κανένας σας την μαλακία και δει το βίντεο και μετά με πουν "υβριστικόν και ανώνυμο μπλόγκερ" ! Σας παρακαλώ....

Τα παλιόπαιδα, τα ατίθασα: Στα χνάρια της ενδοπασοκικής...τσεγκεβαρίας: Έλσα Παπαδημητρίου

Original Abstract Art

Θα πείτε τώρα, και από πότε είναι η Έλσα μέλος της πασόκας ρε βραχόκηπε; Γιατί ρε παιδιά; Μήπως είναι η Βασούλα η Παπανδρέου περισσότερο μέλος του πασόκ από ότι η Έλσα; Την έχετε ακούσει την Βάσω τι χολή βγάζει για την κυβέρνηση του κόμματός της; Και έχετε ακούσει ποτέ από τα χειλάκια της Παπαδημητρίου κακό λόγο για τον Παπανδρέου και για τον σοσιαλισμό; Όχι πέστε μου!

Το Ελσάκι με την ανεπαίσθητη διάλεκτο...προστάτη στην ομιλία της (άλλοι μιλάνε βλάχικα, άλλοι νησιώτικα, άλλοι ποντιακά, ε και;) είναι βασικά το πιό σοβαρό μέλος του πασόκ, και ας βρίσκεται ακόμα εκτός πασόκ. Σήμερα μάλιστα εμφάνησε και τα πρώτα συμπτώματα του γνωστού σοσιαλιστικού ιού "θα σας σκίσω, εμένα που με βλέπετε...αλλά μπορεί να το κάνω και γαργάρα".

Την πέτυχε που λέτε την Ελσούλα μας ένα συνεργείο τιβής την ώρα που μπούκαρε στη Βουλή και άρχησε να την ρωτάει: Τι θα κάνετε σήμερα το βραδάκι στην ψηφοφορία αγαπητή κυρία ανεξάρτητη; Η Έλσα χτύπησε ακαριαία! Ααα εεεγώω δεν πρόοοκειιταιι ναα ψηηφίιισωωω κάααποιοον άααλλοον εχτόοοος του κυρίιιουυυ Παααπαααπαααπαααα (εδώ κόλλησε λίγο) πανδρέεεου...

Μη το χέσουμε τώρα με το τρέμουλο, η Έλσα μας είπε τα εξής: Απαπαπαπα δεν ψηφίζει σήμερα πασόκ, εκτός και αν αλλάξει τελικά γνώμη επειδή θα την πείσει ο πρωθυπουργός, αλλά άλλους δεν ψηφίζει, μα τα κάλαντα!

Στο τέλος της εκπομπής δεν δίστασε μάλιστα να ρίξει και ένα χαμόγελο! Τώρα τελείωσε το φιλμ του καμεραμάν, του έπεσε η κάμερα ή το έβαλε ο άνθρωπος στα πόδια, δεν το γνωρίζω. Πάντως εκεί τελείωσε το βιντεάκι...


Ψηφίζει ναι-ψηφίζει όχι σημειώσατε χι....

Τέρμα στα τερτίπια του δικομματισμού! Εκλογές εδώ και ώρα!

http://3.bp.blogspot.com/-ymSn0rFeq4k/TfszcWxjaQI/AAAAAAACB44/EeT_5qgJbRs/s1600/orkos00.jpg

Κυβέρνηση είπατε; Εκλεγμένη από τον λαό, ορκισμένη στο όνομά του; Βουλευτές του πασόκ είπατε; Αξιοπρεπείς, μορφωμένοι και σοβαροί εκπρόσωποι του λαού; Ξεχάστε το!

Υπόκοσμος λέγεται αυτό, μούργα της κοινωνίας. Ένα τσούρμο πνευματικών και ηθικών ουραγών που κατάφεραν να βγουν-ως ελαφρύτεροι και αυτού του φελλού- στην συντέλεια του πολιτισμού που λαμβάνει χώρα στο έρμο ελληνιστάν, έλαιον, κοινώς λάδι.

Η χθεσινή θλιβερή μέρα έφερε για μια ακόμα φορά το απίστευτο χάλι της πολιτικής εξουσίας στο προσκήνιο. Οι σκηνές απείρου κάλλους που είχαμε την τύχη να ζήσουμε στην αίθουσα συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του πασόκ μιλούν από μόνες τους! Ειρωνείες, γελάκια, πασατέμπος και σποράκια, κατάρες, καφεδάκι και κόκα κόλα, ύβρεις, σεξιστικές ατάκες κατά συναδέλφων γυναικών, υποβιβασμός και χλευασμός θεσμών στον υπερθετικό βαθμό, απόλυτο σκοτάδι!

Άνθρωποι που δεν τους χαρακτηρίζει μόνο η έλλειψη ήθους και η απόλυτη περιφρόνηση για τον λαό που δήθεν εκπροσωπούν, βουλευτές και υπουργοί που δεν περιορίζονται στην απλή κακοποίηση Ορατών τε και Αοράτων διαχειριζόμενοι τουλάχιστον με χαμηλούς τόνους την τριτοκοσμική τους μετριότητα, αλλά ανίατα αρρωστημένες προσωπικότητες, ναρκισσιστές, κακομαθημένα αμόρφωτα υπεροπτικά παλιοτόμαρα που επιμένουν να προσβάλουν με τον πιό προκλητικό τρόπο πολιτισμό και κοινωνία.

Αηδία...

Το θέατρο του παράλογου συνεχίζεται. Βουλευτές-αντάρτες, βουλευτές που όμως όταν έρχεται η ώρα της κρίσης κάνουν τουμπεκί και βγάζουν τον σκασμό, βουλευτές που μαζεύουν υπογραφές για να παραμείνει ο Παπανδρέου στην εξουσία, γιατί οι ίδιοι είναι χειρότεροι απ΄αυτόν (γίνεται!...), ένας πρωθυπουργός ρεντίκολο που δεν λαμβάνει κανένας στον κόσμο πλέον στα σοβαρά, ένας πολιτικός νάνος, ένας είπα-ξείπα χωρίς τσίπα, χωρίς φιλότιμο τσαμπουκά και αρχίδια, υπουργοί ανάλογου βάθους χαρακτήρα, ο πάτος, η επιτομή του πάτου είναι ακόμα εδώ!

Εδώ είναι ακόμα ένα ξετρελλαμένο καθεστώς Παρακμής το οποίο απαιτεί -κρατηθείτε-ψήφο εμπιστοσύνης για να...παραιτηθεί! Ναι, έγινε και τούτο! Ο απίστευτος αυτός καραηλίθιος και γι΄αυτό επικίνδυνος άνθρωπος ζητάει από την Κ.Ο του πασόκ ψήφο εμπιστοσύνης με αντίτιμο την...παραίτησή του! Δηλαδή τι θα κάνει αν ΔΕΝ του δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης; Θα κάνει πραξικόπημα και θα παραμείνει πρωθυπουργός;

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ανύπαρκτοι, άρα επικίνδυνοι! Και πίσω από αυτούς καραδοκούν οι ανύπαρκτοι και το ίδιο επικίνδυνοι της νέας δημοκρατίας, οι οποίοι πετάξανε χθες τις μάσκες τους πέφτοντας στα γόνατα να προσκυνήσουν το ευαγγέλιο της τρόϊκας.

Ούτε πασόκ, ούτε νέα δημοκρατία, ούτε συγκυβέρνηση των κομμάτων της μνημονιακής συγκατάβασης, εκλογές εδώ και τώρα!

Θέατρο Σκιών: Ο Παπανδρέου Καραγκιόζης

http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=25942&format=.jpg


Οι Τούρκοι τον γνώριζαν, τώρα τον μάθαμε και σε όλους τους Ευρωπαίους. Για τον Καραγκιόζη ο λόγος, αυτή την καμπούρικη, τεμπέλικη, κουτοπόνηρη, φοβιτσιάρικη καρικατούρα που τείνει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της εθνικής μας ταυτότητας.

Παράσταση παρουσία εκατομμυρίων θεατών έδωσε τρεις συνεχόμενες μέρες ο έλληνας πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός που αξίζει σε τούτη την κυβέρνηση. Μια παράφρονη παράσταση, χωρίς καραγκιοζοπαίκτη, χωρίς μπερντέ, χωρίς σαράϊ, χωρίς παράγκα, και το πιό παράδοξο, χωρίς καν Καραγκιόζη!

Τι έγινε; Βασικά δεν είχε γίνει τίποτα. Είχε επέλθει συμφωνία κουρέματος, τα χαράτσια καλώς είχαν, τα νέα χαράτσια ήταν δρομολογημένα, η χώρα γονατισμένη, πτωχευμένη, φτωχιά, άρα και...σωσμένη. Κι΄εκεί που όλη η Ευρώπη είπε να ξαποστάσει λιγάκι από την σωστική αποστολή,εκεί που την είχε αράξει στην πολυθρόνα της και διασκέδαζε βλέποντας Simpsons, ακούγεται ξαφνικά από τον Νότο μιά στεντόρεια φωνή να ουρλιάζει με καρπενησιώτικη προφορά!

"Ιελάτι πασάδις, μ΄ακούτι ουρέ; Θα τ΄ βάλου να ΄πουφασίσν αυτά, αν του θέαλουν τ΄ πακέτου τα ΄γγουνάκιαμ τα κουλλητήρια".

Σάστισε όλη η Ευρώπη! Άρχισαν τα τηλέφωνα. Μεσιέ λε πρεζιντάν, ιχ μπιν ντι Άνγκελα. Βας βας ο παρασκε βάς βαρ ντας; Μετάφραση: Έλα ρε κοντέ, εγώ είμαι ρε, ο διάολος με το αγγελικό πρόσωπο, όχι, ο άγγελος με το διαολικό πρόσωπο, όχι, τέλος πάντων η Μέρκελ ρε. Τι ήτανε ρε συ αυτό που γκάριζε από την Αθήνα;

Δεν ήξερε ο Σαρκοζής. Δεν πειράζει, λέει η Μέρκελ, θα ρωτήσω τον Ερντογάν που έχει έρθει για τριήμερη, νάτονα! Ρε συ Μεμέτη, το άκουσες ρε συ το κλάξον από την Αθήνα; Ντα, απαντάει ο Ερντογάν. Και ξέρεις ρε τι ήταν; Ντα, πάλι ο Ερντογάν. Και κατάλαβες τι είπε; Ντα, ο Ερντογάν. Τι ντα και ντα ρε ντερβίση, ρωτάει μπαϊλντισμένη η καγκελάριος. Μαθαίνω ρώσσικα μωρή βραχνιασμένη κλαπαδόρα της χώνει ο περήφανος τούρκος ηγέτης...

Τελικά της τα ξέρασε όλα: Το και το, ο Παπανδρέου ήταν, έκανε τον Μπαρμπαγιώργο, τον θείο του Καραγκιόζη, τον καράβλαχο, πολύ ξύλο! Είπε ότι θα κάνει δημοψήφισμα, στο οποίο θα αποφασίσουν τα εγγόνια του, αν θα δεχτούνε τα δάνεια που τους δώσατε με το ζόρι για να πληρώσουνε τις τράπεζές σας.

Τρελλάθηκε το Μερκόζι! Τι λε ρε ο γκάϋ, φώναξε ο Σαρκοζύ. Μπορεί νάπε και γκαίϋ, δεν άκουσα καλά. Μας παρακάλαγε γιά παραδάκι στα τέσσερα ο ζήτουλας, και τώρα που του τα σκάσαμε χοντρά, θέλει να το περάσει από λαϊκή έγκριση; Για έλα ρε συ Ερντογάν, για πες μας πως λειτουργεί αυτό το θέατρο σκιών, να δούμε τι θα κάνουμε.

Τους τάπε με το νι και με το σίγμα ο Τούρκος, μάθανε. Μόλις τελείωσε ο Ερντογάν, βουτάει ο Σαρκοζύ το κινητό και τηλεφωνάει στον Παπανδρέου. Καλημερά μεσιέ λε Μπαρμπαγιωργός, τικανετέ; Καλά; Καλαμιά! Κάτι πήγε να πει ο σαστισμένος έλληνας πρωθυπουργός, αλλά δεν πρόλαβε!

Άκου μάγκα βαριέ κι΄ασήκωτε, του χώνει ο Γάλλος, τσακίσου και έλα αύριο με τον χοντρό Κάννες να σε σκίσω, μη σε πάρει και σε σηκώσει!

Τι να κάνει ο Παπανδρέου, βουτάει τον Βενιζέλο από την κλινική που είχε πάει να ξεγεννήσει κάτι μπιφτέκια γεμιστά, και πάει Κάννες. Κατεβαίνει στο αεροδρόμιο, δεν τον περίμενε κανένας. Μόνο ένας λίγδης του πρωτόκολλου τον βούτηξε από το μανίκι και τον έσυρε σε ένα αμάξι που περίμενε. Κατεβαίνουν Κάννες, δεν περίμενε κανένας. Περιμένετε όρθιοι εκεί δίπλα στον μπουφέ με τα φαγώσιμα μέχρι να σας φωνάξουν μέσα, τους λέει ο λίγδης. Φάτε κάτι να στανιάρετε, γιατί έχει γερό σκίσημο το επεισόδιο. Και μη κάνετε κάνα...ελληνικό, τα μαχαιροπήρουνα είναι μετρημένα!

Να μη τα πολυλογώ, τα λένε οι μεγάλοι μέσα στην αίθουσα, τελειώνουν, κάνουν τσιγάρο, λένε πεντέξη ανέκδοτα, τρώνε, βουτάνε τις ρακέτες και παίζουν κάνα μισάωρο πινγκ πονγκ να χωνέψουν, πέφτουν καμμιά ωρίτσα και τον ψιλοπαίρνουν, και όταν σηκώνονται, κάνουν καφέ, σκοτώνουν κάτι αργοπορημένες μύγες που κάνανε τα δικά τους, και στέλνουνε μετά έναν λακέ να μπάσει μέσα τους Έλληνες.

Μπαίνουν μέσα, πάνε να πουν καλησπέρα, τους κάνει νόημα η Μέρκελ με το χέρι: Μόκο! Δημοψήφισμα να αποφασίσουν τα κολλητήρια ήθελες ντήαρ Τζώρτζ; Ε τράβα τότε πίσω και κάνε ένα με θέμα "Να με πηδήξει ο Βεληγκέκας με το ζόρι ή να συναινέσω γιατί μπορεί και να μου αρέσει;". Κατάλαβες ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ;

Δράμα, όταν μάθουν οι ξένοι να παίζουν Καραγκιόζη...

Γυρίζει ταπεινωμένος ο Παπανδρέας στην Αθήνα, τον διπλαρώνουν τα τζίνια. Τι κάναμε πρόεδρε, τον ρωτάνε. Τι να κάνουμε,  χτύπαγε στην φτέρνα το πρώτο δημοψήφισμα και μας το αλλάξανε, απαντάει ο Γιώργος. Το νέο θέμα; Το και το!

Χαμός! Δεν γίνεται-γίνεται! Δεν θέλω-θέλε! Φύγε-δεν πάω πουθενά! Πάρτο πίσω- δεν το παίρνω! Φεύγω αν δεν το πάρεις πίσω-φύγε! Παραιτήσου-μόνο νεκρός! Άστο καλύτερα γιατί θα φύγουμε όλοι πρόεδρε-Οκ ρε, το παίρνω πίσω, μη φεύγετε!

Και έτσι ξαφνικά, το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκε, έπαψε να υφίσταται θέμα Δημοψηφίσματος! Οι Ευρωπαίοι εταίροι και φαρισαίοι κουνάγανε με θαυμασμό τα κεφάλια τους. Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε μεγαλουργήσει και στον τρίτο ρόλο του:

Στον ρόλο του Καραγκιόζη!