29/3/13

Πάει και ο Καπιταλισμός...





Πάει, χάλασε ο κόσμος! Το ξέραμε φυσικά,ότι τίποτα δεν είναι όπως παλιά, αλλά υπήρχαν ακόμα μερικές στάνταρ αξίες, που σε βοηθούσαν να προσανατολιστείς και να βαδίσεις κάπως σίγουρα ρε γαμώτο.

Υπήρχε ξέρω 'γω, η οικογένεια ή τέλος πάντων ότι απόμεινε απ' αυτήν. Υπήρχε ο Εξάστερος, που δεν άφηνε κούπα να πέσει κάτω. Υπήρχε ένας Παπανδρέου και ένας Καραμανλής και τον απολάμβανες με όλα του τα σέα τον δικομματισμό σου. Υπήρχε ένα σύστημα, που μπορεί να αμφισβητούσαν ή ακόμα και να χλεύαζαν οι "ψαγμένοι", που σε...τακτοποιούσε τελικά σε κάποια βολική γωνία του και περνούσες μία  χαρά και σαν "ημέτερος" και σαν αμφισβητίας.

Για τον μπαγάσα τον Καπιταλισμό ο λόγος, που ψοφάει κάθε μέρα και πιο πολύ, να ζήσουμε, να τον ξεχάσουμε. Καλά, παντού νοθεία και απάτη, αλλά όχι να σκαρτέψουνε και τον Καπιταλισμό ρε παιδιά! Χάσαμε τον μπούσουλα, δεν ξέρουμε που να πιαστούμε, που ν΄αρχίσουμε και που να τελειώσουμε πλέον. Δεν γνωρίζω αν είναι θέμα τακτικής, αν υπάρχει ξέρω γω...επαναληπτικός και μετράνε διπλά τα εκτός έδρας γκολ, ούτε γνωρίζω φυσικά το προεδρείο και το προπονητικό τημ της ομάδας. Το μόνο που γνωρίζω, είναι ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!

Καλά, να τα βουτήξουνε από τον μικρομεσαίο, από τον φτωχό, τον περιθωριακό, τον τίποτα, γνωστό και πολύ διαδεδομένο σουξεδάκι. Αλλά να γυρίζουν την τσέπη του ημινόμιμου Ρούσκι μεγιστάνα από την ανάποδη και να του αδειάζουνε μέχρι και το περιεχόμενο των εντοσθίων του, περίπτωση διαστημικών μαθηματικών και φιλμάκι ξηγημένης επιστημονικής φαντασίας. Κόρακας κοράκου αν βγάζει μάτι λέει! Η νεοφιλελεύθερη λέρα που έχει απλώσει τις αρίδες της σε όλο τον πλανήτη δεν σκαμπάζει ντιπ από...πτηνά. Περίπατο οι ταξικές της συμμαχίες, περίπατο η κορακοαλληλεγγύη, περίπατο οι στρατηγικές, οι τρίπλες, τα δήθεν, περίπατος τα ταμπού. Ένας και μοναδικός κανόνας: ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ, ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΟΛΩΝ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΚΑΙ ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ!)

Το τρυφερό εργάκι που είδαμε τις προάλλες με (θλιβερό) πρωταγωνιστή τον (ποιόν άλλο;) λαό της Κύπρου δεν αφήνει περιθώρια γιά αμφιβολίες: Εκτός ελέγχου πιά η κτηνωδία του Νεοφιλελευθερισμού που αρχίζει (αφού δεν άφησε τίποτα όρθιο) να τρώει τα ίδια τα σωθικά του. Η εν ψυχρώ ληστεία των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες δεν σηκώνει άλλη ερμηνεία: Αφού "πήδηξαν" τα παλιοτόμαρα ότι βρέθηκε μπροστά τους, άρχισαν να "πηδάνε" και τα "παιδιά" τους.

Το μήνυμα της Βρυξέλλας είναι ξεκάθαρο:

...Μπούρδες ότι λέγαμε μέχρι σήμερα, και καλά να πάθετε, όσοι μας πιστέψατε και τα κατάπιατε αμάσητα.  

...Ιερό και όσιο; Ποιοί, εμείς; (Γέλιο)

...Ταμπού οι ιδιωτικές καταθέσεις; (ΤΟ γέλιο! )

...Και δεν είναι μόνο στην Κύπρο νόμιμη και με την άδεια της αστυνομίας η ληστεία αυτή, αλλά το μοντελάκι μπορεί να φορεθεί άνετα και παντού αλλού (Ντάϊζελμπλουμ).

Ωραία πράγματα, ότι καλύτερο μπορούσε να παράγει η νοσηρή φαντασία του μαλάκα ψυχοπαθή με το πριόνι. Μαλάκας ο ψυχοπαθής γιατί δεν αρκείται στο πετσοκόψιμο όποιου βρεθεί μπροστά του, αλλά πριονίζει και το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται ο ίδιος.

Πολύ τράβηξε το νταβατζηλίκι με τις τράπεζες, καιρός να ξυπνήσει επιτέλους ο αδαής που τους τ΄ακουμπάει και να βρει άλλους, πιό σίγουρους τρόπους και χώρους να βάλει τα ευρουλάκια του:

...Όπως κάτω από το μαξιλάρι του...
...Ή (για περισσότερη..σιγουριά) κάτω από το στρώμα...
...Ή (για ανθρώπους με γερούς δεσμούς με τη φύση) σε μιά τρύπα κάτω από μιά ελιά...
...Ή να τα δώσει γιά φύλαξη σε μένα, που και καλό όνομα έχω στην πιάτσα, και καράτε μάθαινα κάποτε στα νιάτα μου...
...Ή αν θέλει τέλος πάντων να τα χώσει σε τράπεζα, να βρει μία η οποία έχει ληστευτεί αναρίθμητες φορές στο παρελθόν. (Ένας ληστής πόσα θα πάρει; 40% αποκλείεται!)...
...Ή να τα εμπιστευτεί στον πρώτο άγνωστο που θα συναντήσει στον δρόμο. Πιό σίγουρα απ΄ότι στην Λαϊκή Κύπρου...

Αλλά αν ο θεσμός της αποταμίευσης κλονίζεται και η εμπιστοσύνη του καταθέτη παθαίνει τιλτ από την ταρακούνα, ο κλάδος της διαφήμισης αντιμετωπίζει τα νέα δεδομένα σαν μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία. Νέα σλόγκαν χρειάζεται η κοινωνία μας, νέοι ορίζοντες γιά επαγγελματίες διαφημιστές με ταλέντο και φαντασία:

Εμπιστευτείτε τις οικονομίες σας στην Τράπεζα Άνω Δαμάστας. Εκτός από κούρεμα κάνουμε και μιζανπλί!

Θέλετε να πάτε στο φάϊναλ φορ του Βερολίνου με τον Παναθηναϊκό; Η Τράπεζα Πλατείας Εξαρχείων σας παίρνει το πεντακοσάρικο που διαθέτετε, βάζει ένα χιλιάρικο ακόμα από την τσέπη της και πάει μόνη της...

Με επιτόκιο 4,5% και αρχική κατάθεση ένα δεκαχίλιαρο σε πεντέξη χρόνια μας χρωστάτε μόνο δύο χιλιάδες ευρώ.

Στεγάστε τα όνειρά σας επιλέγοντας την λύση που ταιριάζει περισσότερο στην...τράπεζά μας. Εσείς οι ίδιοι μπορείτε στην ανάγκη να μείνετε και άστεγοι.

Τίποτα δεν είναι πλέον όπως παλιά...
Παντού ερείπια.
Ορατά και αόρατα.
Το σύστημα μετάλλαξε, έγινε νόμιμο ημιοργανωμένο έγκλημα και πολιτικοοικονομική διαστροφή.

Οι λαοί;

Οι λαοί είναι άξιοι της τύχης τους. Μόνοι αθώοι, τα παιδιά. Και αυτά ακριβώς καλούνται να πληρώσουν την νύφη. Ακριβώς, επειδή εμείς όλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας!