7/10/10

Κόψτε παιδιά την κοπάνα: Έρχεται η Άννα!




Τη δυσφορία της για τις καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της χώρας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας.





«Το κλειστό σχολείο καταργεί τη Δημοκρατία» απεφάνθει η Άννα Διαμαντοπούλου




Χωρίς να αναφέρει πάντως, αν είναι η διαφορά μεταξύ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , που μας έταζε στο πρόγραμμά του το πasόκ, και της μεταρρυθμισμένης Παιδείας για λίγους που μας λανσάρει σήμερα, προϊόν δημοκρατικής έπαρσης.





Το κόμμα της Ανανέωσης του Θα και της Αλλαγής της παραλλαγής (συν τρία τσουβάλια κάρβουνο) παραμύθιαζε στο πρόγραμμά του για την Παιδεία....




..."Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται τη συνεχή αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 5% του ΑΕΠ στο τέλος της τετραετίας....



....Από τον πρώτο χρόνο, από τον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταρτίσει η κυβέρνησή μας, η αύξηση αυτή θα φτάσει το 1 δις ευρώ"



Κάτι που μεταφράζεται ξαφνικά στην νεοφιλελεύθερη σλανγκ του πasόκ σε......



....μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά......



.......10% ετησίως!!! (Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία)




Η Άννα Διαμαντοπούλου, η Σιδηρά Κυρία της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη του πasόκ, ο καρχαρίας της Παιδείας.






Να την χαιρόμαστε!

Παμπούκης: Ωχού τώρα εξεταστικές....



Χάρης Παμπούκης: «Η Εξεταστική δεν είναι του γούστου μου»

Μετά τον κ. Πάγκαλο, το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής για την οικονομία αποδοκίμασε και ο κ. Παμπούκης.

Αποστάσεις από την απόφαση του Πρωθυπουργού να συγκροτηθεί ως το τέλος του χρόνου Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία κρατούν όλο και περισσότερα στελέχη του ΠαΣοΚ και της κυβέρνησης. Μετά τον κ. Θ. Πάγκαλο, επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα αυτής της πρωτοβουλίας εξέφρασαν χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης (φωτογραφία)και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Οικονόμου.

Μιλώντας στο Μega ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι δεν είναι του γούστου του η δικαστηριοποίηση της πολιτικής ζωής. «Οι Εξεταστικές Επιτροπές πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα και φειδώ, αλλιώς τραυματίζουν», επισήμανε. (Το Βήμα)


Αυτά τα αιχμηρά αμόλυσε ο νομπελίστας κος Παμπούκης σήμερα στο Βήμα, και καλά που βρέθηκε ένας χριστιανός να τα πει, να μη μας βρει ξαφνικά καμμιά συφορά! Φυσικά και δεν είναι οι εξεταστικές επιτροπές του γούστου των κυρίων υπουργών, μην τρελλαθούμε τώρα! Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις προς το βήμα της Βουλής, να πεις, ξέρω γω, τις μπαρούφες που σου έγραψε το τζίνι ο λογογραφιάς σου και να σου πέφτει ξαφνικά μια εξεταστικάρα να! στο κεφάλι;

Έχει και κάτι βαριές εξεταστικές στην Βουλή, λένε! Βαγγελίστρα μου! Να προσέχετε παιδιά, γιατί και στο πόδι να σας βρει, σας ξέρανε!

Ο θεσμός των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής δεν εγγυμονεί μόνο κίνδυνο ατυχήματος, αλλά είναι εντελώς αχρείαστος. Σε χώρες χωρίς δημοκρατική παράδοση όπως οι ΗΠΑ ή η Γερμανία οι εξεταστικές επιτροπές στέλνουν που και που κανένα λαμόγιο συνάδερφό τους με τις κλωτσιές στο σπιτάκι του. Στην χώρα όμως που γέννησε την Δημοκρατία δεν βρέθηκε, αν και σκίστηκαν τα παιδιά στο ψάξιμο, μέχρι στιγμής ούτε ένας! Καλημέρα σας.

Τάδε έφη το μαγκάκι ο Λοβέ: Ή πετυχαί ή φεύ!




"Κόβω τις δαπάνες ή φεύγω" απειλεί ο κος Λοβέρδος το πανελλήνιο. Ο υπουργός Υγείας τα πήρε στο κρανίο γιατί δεν μπορεί να κάνει ο κάθε διοικητής νοσοκομείου ότι θέλει, που πάμε δηλαδή; Μάλιστα έναν διοικητή "τον πήρε και τον σήκωσε", ίσαμε τρεις "κόκκινες γραμμές" του τράβηξε ο παλεύων και δεν προφταίνων αναμορφωτής της εργασίας, ασφάλισης και υγείας.

Οι τρεις αυτές κόκκινες γραμμές είναι η γεωμετρική έκφραση του υπουργικού τσαμπουκά "ή κάνω αυτές τις δουλειές ή φεύγω". Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο μαλάκας ο φορολογούμενος θα πληρώσει πάλι την νύφη, ο υπουργός ξέσπασε σε λυγμούς δηλώνοντας «Εγώ δεν μπορώ να στραφώ ξανά στους πολίτες και να τους ζητήσω να πληρώσουν και άλλα. Το έκανα μία φορά (ως υπουργός Εργασίας) και δεν θα το κάνω πάλι»

Σπαθί εξήγηση από τον συμπαθή λακέ του ΔΝΤ. Εμείς ως λαός κάνουμε για μια ακόμα φορά το καθήκον μας και τον πιστεύουμε, μέχρι φτύσιμο δηλαδή. Ας ελπίσουμε, ότι θα τα καταφέρει ο αξιαγάπητος Ανδρέας, θα πετύχει τους στόχους του και θα μείνει κοντά μας.

Αλλιώς τι θα κάνουμε με την παράσταση της φωτογραφίας ρε παιδιά;