4/6/13

"Νιέτ" στην μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο επίτροπας




Ωραίος αυτός ο κοινοτικός επίτροπος φορολογίας, Αλγκίντας Σεαργότερα. Όχι, Αλγκίντας Σεμετά, συγγνώμη. Κατ΄αρχήν έκοψε τον όποιο βήχα της τρικουινσλιγκής γιά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που να την εστιάσουν τέσσερεις. Τσογλάνια μου, τους είπε (να μη προλάβει ο Κουβέλης να τελειώσει την τελευταία κόκκινη γραμμή που ξεκίνησε, αν δεν πιστεύετε!), επειδή έκανε ο λαός την μεγάλη μαλακία και σας ψήφισε, θα του κατεβάσουμε εμείς τώρα την τιμή της μοσχαρίσιας του με πατάτες τηγανιτές, χορτοσαλάτα, τζατζικάκι και κάτι Μύθοι για να πάνω κάτω τα φαρμάκια; Μη το παρακάνουμε σας παρακαλώ!

Ωραία και μετρημένη κοινοτική κουβέντα! Κατάψυξη ο επίτροπος. Θες να πας Καλύβια περί γαστρονομικής σου ανάγκης υποταγμένε Έλληνα; Ε, πάαινε να σε γδάρουνε. Όπως γδάρανε και το αρνάκι που θέλεις να τσακίσεις. Έτσι, ισότητα: Όλα τα ζώα γδαρμένα.

Το πιό αισθησιακό μομέντο της σεμνής παράστασης ήταν σίγουρα κάπου στο τέλος, όταν ο Αλγκίντας Σελιγοπιοΰστερα -θεμά το όνομα-, Σεμετάς, είδε...σπουργίτι πάνω στην καμπάνα. Βουτάει που λέτε τη σφεντόνα, σημαδεύει, ρίχνει και...κατεβάζει ολόκληρο το καμπαναριό:

"...έχει γίνει σκληρό έργο, τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και από τον ελληνικό λαό..."

Σιγά ρε μάστορα, μη την ερεθίζεις έτσι την αντωνυμία. Ντάξει, ο υπόδουλος πληθυσμός έκανε σκληρό έργο. Σκληρό σαν προπέρσινος ντάκος στον ήλιο. Που δεν λέει να μουλιάσει με τίποτα και να γίνει έργο-παπάρα γαμώτο. Αλλά η παραγωγή έργου είναι στάνταρ, έστω και σκληρού. Ιδίως οι άνεργοι. Εκείνοι να δεις έργο. Με το που κάνει η ανεργία μπραφ και χάνουνε οι άνθρωποι τη δουλειά τους, ανασηκώνουν αμέσως τα μανίκια τους και πέφτουν με τα μούτρα στην παραγωγή έργου.  Αλλά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών. Με το "κόψτηνα την ρουφιάνα την σύνταξη, να σωθείς", που ψιχάλισε ο μαιτρ της...ερπετικής τέχνης, Λοβέρδος, πέφτει το περήφανο γηρατιό στο ενοριακό συσσίτιο και εκεί να δεις παραγωγή έργου. Όχι παίζουμε. 

Θα πείτε τώρα, καλά ρε βραχόκηπε, πως παράγει ο λαός έργο στα τέσσερα; Πως γίνεται αυτό; Ελάτε ρε παιδιά, μη κάνετε πως δεν ξέρετε. Δεν παράγει η Σβετλάνα στην Α.... γωνία Κ.... τρίτος όροφος κτλ έργο; Ή η "άρτι αφιχθείσα από Βυρητό" Μανόν στου Γκύζη; Τι παράγει αυτή, φιρίκια Πηλίου; Έργο παράγει, και πολύ σκληρό παρακαλώ. Τι; Αυτές πληρώνονται γιά το "έργο" που παράγουν, ενώ ο λαός που παράγει...οπισθοδρομικά πληρώνει μάλιστα από την τσέπη του; Ντάξει, βίτσια είναι αυτά, λεπτομέρειες...

Αλλά εκεί που τα σπάει η επιτροπατζού, η βρυξελλιάρα  είναι στο σκληρό έργο που έχουν κάνει οι αρχές! Οκ, την παραγωγή την αφήνουμε χαριστικά να ψιλοστέκεται, αλλά το ΣΚΛΗΡΟ έργο; Τι σκληρό; Γιά ποιόν σκληρό; Μήπως ίδρωσαν; Μήπως έπαθαν υπερκόπωση; Μήπως λαχάνιασαν; Ή επειδή ξεκωλώθηκαν να υποχρεώνουν τον Παπούλια να υπογράφει προεδρικά διατάγματα; Μήπως επειδή ψήφιζαν Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα κτλ χωρίς να τα διαβάσουνε; Μήπως έχασαν τα σπίτια τους και την βγάζουν στο παγκάκι;

Τελικά θα μείνουμε με την περιέργεια ρε γαμώτο....