11/3/12

Τέλος του σήριαλ για την ηγεσία του πασόκ: Και το όνομα αυτού....Βάτραχος!

http://img.fotocommunity.com/photos/89151.jpg



Πρόεδρος του πασόκ;

Το δοκίμασε ή το σκέφτηκε και η απέναντι κολώνα της ΔΕΗ:

Χρυσοχοΐδης...

Παπουτσής...

Καστανίδης...

Κατσέλη...

Τζουμάκας...

Ραγκούσης...

Η κουτσή Μαρία...

Τελικά έμεινε ένας και μοναδικός υποψήφιος: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ένας αποκρουστικός άνθρωπος στο τιμόνι ενός αποκρουστικού κόμματος.

 Το πασόκ βρήκε τον ηγέτη που του αξίζει!

Αχάριστοι Έλληνες: Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας ταΐζει κι΄εμείς την φτύνουμε!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie10XBA9dWLrfYRSp1YnqHE1aIxblaPXrePB8iZ8g68YoVAYH2zjUFdONj5KJmXPUZG7DUTflBkBt_7-O1czBeJLbKWTpd83ZbGqFLZmb0-euyAzQX1oYfg-mO7_HdnNcRyG5_UZIRJ-w/s640/10843072.jpg


Μας "έγδυσε" η Ευρωπαϊκή Ένωση, λένε. Μη μασάτε, κακοήθειες! Μιά χαρά περνάμε, ούτε άποροι δεν υπάρχουν επίσημα στην χώρα μας. Μπορεί να ψυλλιάζονται ορισμένοι ότι υπάρχει, μερικοί αισιόδοξοι τους υπολογίζουν μάλιστα στις 300.000, αλλά την στιγμή που δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, μηνιαίο κοινωνικό βοήθημα γιά στέγαση, κοινόχρηστα, ρουχισμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ όπως στα...βάρβαρα ευρωπαϊκά κράτη, δεν υπάρχει δυνατότητα ακριβού υπολογισμού του αριθμού των απόρων.

Και όταν λέμε "άπορος", εννοούμε δεν υπάρχει σάλιο, νιξ, νιέντε, νάδα! Και φυσικά εδώ μιλάμε μόνο γιά ντόπιους, ιθαγενείς, που να βρεθεί χώρος γιά ξενάκια στην καρδιά του πεφωτισμένου ελληναρά; Και όσον αφορά τους "παράνομους" μετανάστες, αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχών που δεν έχουν ούτε ταξιδιωτικό έγγραφο, ούτε στον ήλιο μοίρα, αυτοί δεν υφίστανται καν σαν εκπρόσωποι του είδους! Αλλά για να ξαναπάμε να δούμε τι θα γινόταν αν υπήρχαν όντως, θεωρητικά, λέμε τώρα, άποροι στην χώρα μας.

Ας πούμε ότι υπάρχουν 300.000. Βάλε και άλλες 100.000 αλλοδαπούς, μη σε πάρουνε χαμπάρι ότι είσαι ξενόφοβος (αν και χέστηκες εσύ αν σε πούνε ξενόφοβο), σούμα, μία η τρεις-τρεις, καμμία προσαγωγή, ούτε ένας κρατούμενος, χώνουμε και τις νούλες από μαθηματική υποχρέωση, σύνολον 400.000 νοματαίοι. Λίγοι είναι θα πούνε ορισμένοι, άστους να λένε.

Λοιπόν. Η Ελλάδα που έδωσε φώτα και ασφάλειες και μπρίζες και άλλα πολλά ηλεκτρικά στην ανθρωπότης (εξόν τσι τομογράφοι, τα φανάρια, τα λεχτρικά τραίνα και όλες τις υπόλοιπες λεχτρικές συσκευές που τσι έδωσε η Siemens, αλλά μετανόησε πρόσφατα και μας ζήτηξε συγγνώμη γιά την μίζα της άρκτου και κακώς την ανέφερα. Συγγνώμη) κατάφερε μέσα από ένα ανθρωπιστικό κρεσέντο της ευγενούς συντεχνίας Κράτος-Πολίτης, να μην διαθέτει περισσότερα από την συμπάθειά της και τις ευχές της γιά ένα χαρούμενο βράδυ γιά τους αναξιοπαθούντες κάτοικους της χώρας.

Γιατί τόση...φροντίδα για τους περίοικους της Ιερουσαλήμ ο μπαγασάκος ο Έλλην και ο αρχιμπαγάσαρος ο ελληνικός κράτος; Να το πω όξω απ΄τα δόντια; Στείλτε τα ανήλικα να δούνε λειτουργία στην τηλεόραση, δεν κάνει ν΄ακούνε τέτοια, και σας λέω. Τα φύγατε; Μπράβο. Λοιπόν, ακούστε! Ένας ο λόγος: Γιατί η μούργα της δικομματικής εξουσίας, τα αποστήματα της πράσινης και γαλάζιας πανούκλας αλλά και το φιλεύσπλαχνο κοινωνικό κοινό κοιτάγανε αυτές τις δεκαετίες μόνο την πάρτη τους και τα υπόλοιπα τα γράφανε στα παπάρια τους!

Φροντίδα για τους αναξιοπαθείς οι πρωταθλητές της μίζας; Σοβαρευτείτε ρε! Που να φτάσει; Αφού είχανε μοιράσει τα λεφτά του ταμείου μεταξύ τους και ότι είχε μείνει υπόλοιπο στα λαμόγια της αρεσκείας τους, που να μείνει κονδύλι γιά άπορους; που να βγάλουν όλοι οι ρουφιάνοι της εξουσίας κονδυλώματα και να τρέχουν και να μη φτάνουν! Και ο γίγας πολίτης; Ο μικρός, ο μικρομεσαίος, ο νορμάλ, ο "τάχω", ο "πνίγομαι στον παρά και μη κάνει κανένας αγαθός καμμιά μαλακία και πέσει να με σώσει"; Εδώ τα πράγματα στενεύουν και παίζει γαμάτο δίλημμα. Να πλερώσω την κουφάλα τον φόρο, να δηλώσω το εισόδημα, να επεστρέψω τον ΦΑΠα που είναι τόσο βολικός και δεν μου τον ζητάει κανένας, ή βαρβαρότητα; σκέφτεται ο Μπάμπης ο "Εξατμίσεις ο Μπάμπης" από το Τρίκαλο και ο ...Μπαμπούλας που τόχει μεράκι να κάνει το Οβριόκαστρο χαβούζα.

Το δίλημμα γίνεται πιό...τρυφερό αν το πεις όπως θα τόλεγες αν τα παιδιά σου είναι όξω και δεν ακούνε: Ή αρχιμαλάκας, ή γαμάτο γατόνι! Είδατε πόσα μαθαίνουμε αν δίνουμε στα παιδιά μας μιά ευκαιρία να ασχοληθούνε μονάχα τους;

Αλλά αφήσαμε τις (υποθετικές) 400.000 άπορους συμπολίτες μας μόνους τους. Τους γράφαμε μεν κανονικά στα παπάρια μας, αλλά με αυτό μόνο δεν χορταίνουν οι άνθρωποι, χρειάζονται και άλλες...ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες: Μαμ, τσιτσί, νάνι, ντεπόν, λουχαλάκια. Και τώρα; Τι κάνουμε τώρα; Να κακοπερνάνε τόσοι νοματαίοι και ανάθεμα στην ξελογιάστρα αλλά άκαρδη ενωμένη ευρωπαϊκή κοινότητα που τσι αφήνει να εποφέρουνε τσι Χριστιανοί του Θεού, και να φύγουμε εχτός Ε.Ε, να φκιάξουμε και καμμιά λαϊκή εξουσία πούχει ανάγκη ο απεργός της Χαλυβουργικής και αφήστε την πατάτα Νευροκοπίου, η Αλέκα, και καλή η πατάτα Νευροκοπίου, αλλά καλύτερη η συμμαχία ΣΥΝ-ΚΚΕ, ο Αλέξης, αλλά δεν μας κάθονται οι σύντροφοι λόγω επειδής ένεκα διότι "δυό (ο)πόρτ(ουνιστ)ες έχει η Ε.Ε, ανοίξαμε μιά και μπήκαμε", λένε. (Την άλλη την άνοιξε ο Φωτάκης ο Κουβέλης)

Αφήστε την Αλέκα και τον Αλέξη να λένε! Βραχόκηπος μιλάει, εγγυημένη είδηση, σίγουρη πληροφόρηση, ευκολίες πληρωμής. Τι πα να πει "κακιά ενωμένη Ευρώπη" που λέει η Παπαρήγα; Τι σημαίνει το "κακιά η ενωμένη Ευρώπη, αλλά όχι και τόσο, να της μάθουμε τρόπους ρε παιδιά" που λέει ο Τσίπρας; Κουκιά περασμένα από κλωστή, άρα φυτικό κομπολόϊ! Υποκλιθείτε κυρίες και κύριοι, περνάει η αλήθεια!


".....Στο ποσό των 21.651.199 ευρώ θα διαμορφωθεί το ύψος του προγράμματος που αφορά στη δωρεάν διανομή τροφίμων για τους απόρους στην Ελλάδα για τη φετινή χρονιά, μετά τις σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο Ε.Ε....."


Βλέπετε; 21.651.199 ευρώ, το χρήμα της ενωμένης αρκούδας γιά τα παιδιά που δεν έχουν παραπονεμένα λόγια τα τραγούδια τους, γιατί

α)  (κατά 5%) έπαψαν από ανέχεια και πείνα να τραγουδάνε, και

β) (τα υπόλοιπα 95%) τα μάζεψε και τα μεταχειρίζεται αλληλεγγυητικά ο γνωστός αλληλέγγυος σύζυγος της ξαδέρφης του Ραγκούση, Γιώργος-δεχόμεθα-και-γαλακτομικά-προϊόντα-Νταλάρας.

Όχι θα μας άφηνε η Ε.Ε. να πεινάσουμε! Τώρα τι τρώνε με 21 μιλιούνια τετρακόσα χελιάρικα αθρώπων, άλλο ένθετο. Να το πολογίσουμε ρε! Ας πάρουμε το υπ΄αριθμόν ένα τρόφιμο, την φόρμουλα ένα της μάσας, αυτό το εχλεχτό που φοριέται ιδιαίτερα αυτή την εποχή στην χώρα: Την πατάτα! Πόσο την πουλάνε άνευ μεσάζων; 39 λεπτά το κιλό; Οκ. Πες ότι η ενωμένη Ευρώπη σου πασάρει μεταλλαγμένη ολλανδική, απ΄αυτές που μόνο ένα μικρό μέρος της φλούδας της οδηγεί το σκουλήκι στην σχιζοφρένεια, στην αξεπέραστη τιμή των 25 λεπτών το κιλό.

 Άρα 21.651.199 : 0,25 = 86.604.796 κιλά πατάτες. Πες τώρα ότι θέλεις να φλομώσεις τον άπορο πατάτα τηγανητή, να στανιάρει ο άθρωπος και να πάρει τα τηγανητά πάνω του. Πάμε: 86.604.796 κιλά πατάτες : 400.000 άποροι = 216,51 κιλά κατά άπορο άτομο. Το οποίον σημαίνει 0,594 κιλά πατάτες την ημέρα, εκτός των δίσεκτων χρόνων που η πατάτα που αντιστοιχεί στον άπορο είναι μόνο 0,593 κιλά ημερησίως και μπορεί να πέσει πείνα.

Θα πείτε τώρα, καλά δεν χρειάζονται λάδι για τηγάνισμα; Όχι παιδιά, είναι ολλανδικές, με μεταλλαγμένη εμπριμέ φλούδα, αυτοτηγανιζόμενες. Περίπου 600 γραμμάρια πατάτα κάθε μέρα και αν πετύχεις κάνα κοτέτσι αφύλακτο και ζαλώσεις κάνα αυγουλάκι αλανιάρικο, κάνεις χτυπητή μιά ομελετάρα, να! Άνευ αλάτι, ανεβάζει το πιεσάει. Είδατε ρε πως μας φροντίζει η ΕΕ; Είδατε ρε αχάριστοι;

Μα μόνο με πατάτα ρε βράχε, θα ρωτήσουν οι συνήθεις ύποπτοι. Γίνεται κάθε μέρα πατάτα;
Αμέ! Αφού γίνεται εδώ και 40 χρόνια κάθε μέρα πασόκ και νδ, στην πατατούλα θα κολλήσουμε;



ΥΓ: Από χτες οι καλύτερες συνταγές πατάτας στον βραχόκηπο!

Σήμερα: Ορφανό Μπριάμ

Υλικά

ΥΛΙΚΑ

0 μελιτζάνα
0 κολοκυθάκια
4 μέτριες ολλανδικές πατάτες
0 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες ή εμπριμέ)
0 καρότο
0 κρεμμύδια
0 ματσάκι μαϊντανό
0 γρ. ντομάτες
χωρίς αλάτι, πιπέρι
0 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δεν κόβετε την μελιτζάνα σε φέτες, ούτε αλατίζετε ούτε την αφήνετε μισή ώρα να ξεπικρίσει. Στη συνέχεια δεν χρειάζεται ούτε να την ξεπλένετε.
Δεν καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα καρότα.
Δεν ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια.
Δεν ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες.
Δεν κόβετε σε φέτες τις πιπεριές.

Ανακατεύετε όλα τα λαχανικά, εεε όλες τις πατάτες σε μπολ, δεν αλατοπιπερώνετε, δεν προσθέτετε τη ζάχαρη, το λάδι και δεν ανακατεύετε καθόλου. Βάζετε σε ταψί ή κατσαρόλα, ή όπου αλλού μπορείτε και το σκεπάζετε καλά με αλουμινόχ...εεεε με καμμιά παλιά εφημερίδα. 
Θα το ψήνατε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1,5 ώρα, αλλά αφού δεν έχετε φούρνο κερδίζετε μιάμιση ολόκληρη ώρα χρόνο!

Τρώγεται θεόκρυο, ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα, αλλά είναι πραγματικά μούρλια άνευ φέτας.