15/7/11

Πιπέρι στην γλώσσα όποιος πει την λέξη......

http://farm4.static.flickr.com/3561/3443920643_732a7c3b09.jpg

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις! Έξη αντιπρόεδροι σε συσκευασία δυονώνανε, και σαν λεζάντα "κάτσε κάτω Θόδωρα, καθαρίζω εγώ".

Οι δύο ευτραφείς φόλες του πασόκ που καλούνται να στηρίξουν την σωτηρία της πατρίδας που στηρίζει ο Παπανδρέου σώζοντας...ευρώ και ΕΕ (που να τους σωθεί ολονώνε τους το λάδι) σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική πόζα: Επικοινωνιακή αμερικανιά των γκάυς περί τον Γιωργάκη, ήτοι "σατ απ Θίοντορ, Ευάγγελος σκιζέϊσον δε κατ νάου".

Προτιμώ Πάγκαλο, να πω την αμαρτία μου! Ο Πάγκαλος θα σου χώσει ένα "τα φάγαμε μαζί", θα σταθεί να τους χώσεις το γιαούρτι σου στην μάπα του, θα σου χώσει ένα "δεν γ...... λέω εγώ πρωί πρωί" περνώντας δίπλα σου στο Ζάππειο, θα φάει το μπινελίκι του, θα τα χώσει μετά χοντρά στον ΣΥΝ να βγάλει ο άνθρωπος το άχτι του, θα αμολύσει και καμμιά "ηχηρή" στην τιβί αν χρειαστεί, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ο Πάγκαλος δεν δίνει μεν μία για σένα, αλλά σε παίρνει σαν εχθρό στα σοβαρά! Άμα σε πετύχει στον αγωνιστικό χώρο, δεν θα κάνει πίσω, θα κάνει τα πάντα για να σε πατήσει. Ο Πάγκαλος σε βλέπει σαν αντίπαλο!

Ο Βαζελίνος είναι από άλλο ανέκδοτο. Ο Μπένυ σου προκαλεί τσαντήλα και ταυτόχρονα αηδία! Δηλαδή εκεί που για τον Πάγκαλο θα έλεγες "μα τι λέει ο μαλάκας;", για τον Βαζελίνο θα σκεφτόσουν "και πως να τον κάνω κομμάτια τον πούστη αφού σιχαίνομαι να τον ακουμπήσω;"

Όχι ότι έχω τίποτα με τους άνθρωπους, να τους πατήσει ή να μη τους πατήσει το τραίνο, σχεδόν το ίδιο μου κάνει. Αλλά να, σε κουβέντα να βρισκόμαστε, τα αγγούρια που μας κερνάνε εδώ και ένα χρόνο να μην ξεχνάμε.

Προχθές πάντως με σύγχισε για τα καλά με το λογίδριό του στην Βουλή ο τέως Μούγκα στην Στρούγκα Αμύνης και νυν λαλίστατος στόκος Οικονομικών! Ξέρετε, με εκείνο το υφάκι "ποιός είσαι ρε Βαγγέλα μεγάλε, και ποιοί είναι αυτοί οι μαλάκες οι πολλοί στους δέκτες; ", που σου προκαλεί τα ανάμεικτα συναισθήματα τσαμπουκά και αηδίας που έλεγα. Άρχισε και φώναζε στον λαό ρε σεις! Μην ακούτε αυτά που σας λένε οι άλλοι, εμάς να ακούτε, που ξέρουμε, και να μην λέτε την κακιά λέξη (χρεωκοπία), και να μην παίζετε γενικά με επικίνδυνες λέξεις, και σούζα κουφάλες μην σας πάρει και σας σηκώσει!


Αυτή τη φορά μάλιστα το έριξε και στις ξεγυρισμένες ξυδάτες παπαριές, να ακούει το Τζεφράκι και να σκάει από την ζήλεια! Το χρέος είναι υπερταχεία, ή ξέρω γω καρβουνιάρης, λέει, και είναι ένα παιδάκι, κλειδούχος παιδί, κλειδούχος παιδί μάλαμα, και πολεμάνε κάτι λελέδες να τα κάνουνε πλακάκια με τις ράγες, και τελικά θριαμβεύει το σιδηροδρομικό ένστιχτο του σταθμάρχη, και τελικά σαν σφυρίξει τρεις φορές και τα τραίνα που φύγαν.

Τέτοια γραφικά, η κατά τα άλλα γάτα, ο Βαζελίνος! Μα που τους βρήκαμε όλλους αυτούς τους αστέρες ρε παιδιά;

Διαμαντοπούλου: Περί εγκλωβισμένων Δυνάμεων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhguj8JYx_Lqs699GFO1t1BKPHP9Mp0WaI_jsoC-67ZLlfxVPKlRqAiTI8duN3nzEeysYesKsoiDWXK-cDV7-n547mGobsJ9phmFYHUG2ubS6roO3r8PpVfVscDJp1UDpxxiMR6Srt5GuId/s1600/Eugenie+Goren,+Scylla+and+Charybdis,+2006.jpg

Για την υπουργό καταστολής της Παιδείας, αγριονεοφιλελεύθερη ταλιμπάν, Άννα Διαμαντοπούλου, οι γνώμες είναι διχασμένες: Οι μεν υποστηρίζουν ότι πρόκειται περί Σκύλλας, οι δε περί Χάρυβδης. Μόνο ο βραχόκηπος έχει συλλάβει το ακριβές στίγμα του "αξιαγάπητου" καρχαρία του υπουργείου της Α. Παπανδρέου στο Μαρούσι, και μόνο αυτός κάνει λόγο για "Σκύλλα Παιδείας, Δια Βίου Χάρυβδης και (Α)Ε(Ι)κτρωμάτων".

Ο λόγος για την σημερινή αναφορά, μιά ιδιαίτερα πρωτότυπη λεκτική κρεασιόν της κάκιως του πασόκ:

«Στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν απίστευτες εγκλωβισμένες δυνάμεις»

Σηκώνει συζήτηση!

Ότι τα ελληνικά ΑΕΙ είναι στοιχειωμένα, είναι γνωστό ακόμα και στα ΤΕΙ. Το ερώτημα είναι από τι είναι στοιχειωμένα;

Από τζίνια;
Από πνεύματα; 
Από φαντάσματα;
Ή εννοούσε η Αννούλα τίποτα πιό...χειροπιαστό και λιγότερο άϋλο;

Εξωγήινες υπάρξεις;
Α.Τ.Ι.Α;
Ιπτάμενους Δίσκους;

Άγνωστο τι ακριβώς ήθελε να μας πει η εγκλωβισμένη στο μαύρο νεοφιλελεύθερο σκοτάδι της κυρία Διαμαντοπούλου, θα μείνουμε με την απορία.