15/8/13

Συνεχίζει την παράδοση του "Εκκενώσεις βόθρων ο Αχόρταγος: "Γέμισμα βόθρων η Λένα Διβάνη"





Δεν τον πάω ρε σεις αυτόν τον τόπο, πάει τελείωσε. Πείτε ότι γουστάρετε, βρίστε με, σκίστε με. Δεν τον πάω και εύχομαι να ανοίξει επιτέλους μιά τρύπα, να τον καταπιεί, να γίνει και στην πράξη αυτό που πραγματικά είναι: Μιά τρύπα στην γεωγραφία.

Μιά τρύπα να πάμε όλοι κάτω. Και οι καλοί, και οι κακοί. Και οι μη αμαρτήσαντες, και οι πρωτομάστορες της Μούχλας και δημιουργοί της Πανούκλας, τα αποβράσματα της κοινωνίας, τα πασοκονεοδημοκρατικά καθάρματα, και όλος αυτός ο συφερτός που τους ανέχθηκε ή τους χρησιμοποίησε δια τον θρίαμβον της ημετέρας μάσας. Αυτό δεν είναι κατάρα, είναι όραμα.

Ναι όραμα! Να δω τους απατεώνες στις φυλακές και τους κατεργάρηδες στον πάγκο τους. Να δω τους ανάξιους στο περιθώριο, τους "καπάτσους" στα αζήτητα και την μούργα εκεί που της αξίζει: Στον πάτο.

Το όραμά μου δεν είναι ούτε ρομαντικό, ούτε "κυριλέ", ούτε "πολιτικά ορθό": Το όραμά μου μπορεί η επιτρέπεται να στάζει ακόμα και αίμα. Αυτό που λέει ο αγανακτισμένος στις μαύρες του, "να τον γδάρω ζωντανόν, τον  πούστη!".

Και αν το όραμα χάνει από παντού (και πως να μη χάνουν από παντού τα οράματα σε τούτον τον επάρατο τόπο της υποστολής της αξιοπρέπειας, της αξίας, του ήθους και γενικά του πολιτισμού;), ε τότε να φουντάρουμε αύτανδροι, να σωθούν από την μπόχα μας οι άλλοι λαοί. Άει στον διάολο!

Να πάμε στον διάολο, ναι, αν και δεν μας φταίει ο τύπος σε τίποτα. Έτσι όλοι μας ένα τσούρμο, συν γυναιξί και τέκνοις, να τελειώνουμε. Να μας ξεχάσει ο κόσμος, να μας ξεγράψει η φύση από τα κιτάπια της και να κάτσει κάτω, να σκαρώσει κάτι καλύτερο από εμάς. Και μη νομίσετε ότι θα έχει η φύση πρόβλημα ή ότι θα ζοριστεί. Είναι και γαμώ τους ζωγράφους η φύση, πρώτο πινέλο παρακαλώ. Και από χρώματα, καμβάδες, πινέλα, καβαλέτα, όσα βάλει ο νους σας. Μόνο το σωστό μοντέλο να έχει, αρκεί.

Λένα Διβάνη, συγγραφέας, καθηγήτρια πανεπιστημίου, Το μοντέλο! Είναι αυτή η καταπληκτική επώνυμη, μορφωμένη, καλλιεργημένη, ταλαντούχα κ.α πολλά Ελληνίδα, που θα καθήσει στην μάνα φύση μοντέλο, για να δημιουργήσει αυτή τον πίνακα της νέας ελληνικής ράτσας. Το μυστικό της συνεργασίας τους είναι απλό: Το βιβλικό "κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσην". 

Ποιά είναι η κυρία αυτή; Μα αυτό το απίστευτο τσόκαρο, (που δεν έβγαλε μόνο για πάρτη της συμπεράσματα για τον τραγικό θάνατο του δεκαοχτάχρονου νεαρού που πήδηξε από αθηναϊκό τρόλεϋ, για να αποφύγει την επιδρομή του ελεγκτή, αλλά θεώρησε καθήκον της να τα μοιραστεί με χιλιάδες άλλους Έλληνες στο twitter) που είχε τον απίστευτο κυνισμό  (εξ ου και σκύλα) να πληκτρολογήσει τα εξής εμμετικά:

"Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει από το όχημα. Λογικό"

Είπαμε, το μυστικό της συνεργασίας της φύσης με την κυρία Λένα Διβάνη είναι το βιβλικό "κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσην", αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση...

 ....ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ! 

Ο νέος Έλληνας δεν πρέπει να έχει απολύτως καμμία σχέση με αυτήν την θλιβερή πατσαβούρα. Ο άνθρωπος που θα κατοικήσει αυτή τη χώρα δεν πρέπει να έχει καμμία συγγένεια με τζαμπατζήδες της ανθρωπιάς όπως η εν λόγω ντιβανοκασέλα.

Δεν τον πάω αυτόν τον τόπο ρε. Δεν τον πάω και ονειρεύομαι κάποιον άλλο. Έναν που οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, και τα ζώα, ζώα...