27/10/11

Βενιζέλος: Για το καλό σου σκίζω εγώ τις τράπεζες, έθνος!

http://neoikairoi.com/wp-content/uploads/2011/10/evangelos-venizelos1.jpg?cda6c1

Βαζελίνος; "...Μεταξύ έθνους και τραπεζιτών η απάντηση είναι το έθνος..."

Το οποίο μεταφράζεται στην πράξη ως εξής: Κάνω αφαίμαξη στο Έθνος και τα ακουμπάω στις τράπεζες.

Σκεφτείτε τι θα γινότανε, αν μεταξύ έθνους και τραπεζών η απάντηση θα ήταν οι τράπεζες...

Κουρευτήκαμε. Με τις υγείες μας!

http://thesmartstylist.com/ny50off.JPG


Θρίαμβος! Το σηκώσαμε και στις Βρυξέλλες το γαμημένο, "μόνοι" μας αυτή τη φορά, χωρίς την καθοδήγηση και την βοήθεια του Ρέχακλες ή άλλων...Γερμανών!

Κούρεμα του δικομματικού χρέους κατά 50%, οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρει η κτήσις όλη! Χαρές και πανηγύρια οι κύριοι θριαμβευτές, Βενιζέλος-Παπανδρέου, ακράτεια ευτυχίας τα κανάλια!

Μπορεί μεν να έπεσαν οι...Θερμοπύλες της απόφασης της 21ης Ιουλίου αναίμακτα και χωρίς ούτε ένα ψυθιριστό Μολών Λαβέ, μιάς απόφασης που μέχρι χθες αποτελούσε την μητέρα όλων των κόκκινων γραμμών, άπαπαπα 21η Ιουλίου ή χάος, 21η Ιουλίου ή τα τανκς, αλλά μπροστά στα κουρέματα τύφλα να χουν τα κάλλη των καλοκαιρινών συμφωνιών.

Επίτευγμα όλων των Ελλήνων χαρακτήρισε το κούρεμα ο Γιώργος Παπανδρέου, κάτι που ξενίζει λιγουλάκι. Μη φανταστείτε τώρα τίποτα ποσότητες, μικροπράγματα. Δηλαδή μπορεί να...σκιζότανε ο λαός και η αντιπολίτευση, ιδίως τα κόμματα της Αριστεράς, για το κούρεμα (μη ξεχνάμε τις μαζικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ με κεντρικό σύνθημα "Εμπρός λαέ, σκύψε το κεφάλι! Να σε κουρέψει με την ψιλή η τρόϊκα και πάλι! "), αλλά από την πλευρά της κυβέρνησης ακούγαμε άλλα πράγματα.

Δεν τα ξεχάσαμε φυσικά! Αναδιάρθρωση του χρέους; Φτου κακά! Κούρεμα του χρέους Μας; Του δικού μας ρε; Τι λέτε ρε, κουνηθείτε από την θέση σας ρε!

Ή εκείνα τα όμορφα σοσιαλιστικά "Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέχρι τελευταίου ευρώ".

Ή εκείνα τα "όποιος επιμένει σε κούρεμα του χρέους υπονομεύει την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας".

Να σας πω την αμαρτία μου, εγώ δεν καταλαβαίνω γιά ποιόν λόγο θριαμβολογεί σήμερα η κυβέρνηση. Μάλλον πρέπει να μου έχει διαφύγει κάτι. Δηλαδή να μου έχουν διαφύγει όλα...

Κούρεμα λοιπόν και ζήτω το πασόκ! Αποφύγαμε τα χειρότερα, λένε, άρα πρέπει να υπάρχουν και χειρότερα για να το λένε τα παιδιά. Και κούρεμα λοιπόν, και νέο πακέτο μέχρι και 100 δις, και δεν βγαίνουμε μέχρι το 2020 στις αγορές, άρα δεν κάνουμε άσκοπες βόλτες στον εμπορικό πεζόδρομο και κάνουμε...οικονομία, και δεν αναγκάζεται η τρόϊκα να κάνει του κόσμου τα έξοδα με το πηγαινέλα Βρυξέλλες - Αθήνα αφού μετακομίζει μόνιμα στην χώρα μας, και ο Παναθηναϊκός κέρδισε χθες -κατά την ΕΡΤ - την...Ζαλγκίρις μέσα στο...Ζάγκρεμπ, ανάθεμα τους πρασινοφρουρούς χαραμοφάηδες που ταΐζουμε με τον ιδρώτα μας.

Όσον αφορά την χασούρα των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων και την χασούρα των ελληνικών τραπεζών, ε όχι και χασούρα, μη τα δραματοποιούμε τόσο. Θα τους φύγει μεν ένα...μικροποσό, αλλά όχι να μιλάμε αμέσως περί χασούρας. Τίποτα δεν θα πάθουν τα ταμεία και οι τράπεζες, το εγγυήθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός: Άσε ρε που θα αφήσουμε εμείς τα ταμεία και τις τράπεζες να υποφέρουνε! Τι μας πέρασες ρε, άπονους;

Μπα, στην κυβέρνηση αυτή μπορείς να προσάψεις ανικανότητα, ξεπούλημα, προδοσία και ότι άλλο γουστάρει η...νοσηρή σου φαντασία, αλλά όχι και απονιά ρε! Δεκαπέντε αντλίες έχουν εγκατασταθεί στην Βουλή για να μη πνιγούν οι άνθρωποι από τα ποτάμια δακρύων που χύνει σε κάθε μετρομπηχτική της μάζωξη η κοινοβουλευτική συμμορία, συγνώμη, ομάδα του πασόκ!

Ποιός θα πληρώσει τελικά την επανόρθωση της ζημιάς που προκαλεί το κούρεμα του χρέους σε ταμεία και τράπεζες; Α, εδώ με αναγκάζετε να βάλω τα πράγματα στη θέση τους: Όποιος νομίζει ότι και τούτη τη νύφη θα την πληρώσει ο συνήθης ένοχος, αυτός που πληρώνει πάντα για να μη τα φάει άσκοπα με κακοπαρέες και πουτάνες, ο...κακοδιαχειριστής λαός, ε έχει πέσει θύμα της παραπληροφόρησης του mega! Σοβαρευτείτε!

Η χθεσινή απόφαση της ΕΕ για κούρεμα του ελληνικού χρέους και ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα μας και τους λαούς της Ευρώπης έχει έναν ιδιαίτερο λόγο να είναι σωστή. Ποιόν; Τον νόμο των πιθανοτήτων! Γιατί εφ όσον μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί κανένας στόχος της ΕΕ, της τρόϊκας, του πασόκ, κανένας απολύτως, όταν δεν έχει επαληθευθεί ούτε μία των προβλέψεών τους σχετικά με την κρίση, ε δεν μεγαλώνουν στατιστικά οι πιθανότητες να έχουν επιτέλους μιά φορά δίκιο τα παιδιά;

Τι κρατάμε από όλα αυτά;

Το σημαντικότερο: Στην καμπούρα των λαών είναι οι ίδιοι που ήταν χθες και προχθές! Αυτοί που πανηγυρίζουν σήμερα είναι οι ίδιοι με αυτούς που μας έφτασαν σε αυτή την κατάντια που βρισκόμαστε! Τίποτα δεν άλλαξε: Ίδιες κυβερνήσεις, ίδια πρόσωπα, ίδιο χάλι!

Τι έρχεται μετά από όλα αυτά;

Έρχεται ένα ακόμα πιό τεράστιο κύμα νεοφιλελευθερισμού να πάρει ότι έχει μείνει από το τσουνάμι που θέρισε την κοινωνία μας.

Τι κάνουμε;

Ότι δεν κάναμε μέχρι σήμερα: Τους ανατρέπουμε και γινόμαστε αφεντικό της ζωής μας!