13/3/16

FRONTEX: ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ

Ένα πολύ ενδιαφέρον όσο και κατατοπιστικό άρθρο, γιά όλους όσους ενδιαφέρονται γιά το προσφυγικό πρόβλημα.


http://www.frontexit.org/en/docs/63-frontexit-rapport-grece-turquie-gr/file

Επίλυση του Προσφυγικού διά της μεθόδου της Τυφλόμυγας



Ωραία...το λύσαμε τελικά το προσφυγικό. Η σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας απέδωσε χωρίς αμφιβολία καρπούς. Η μέθοδος γνωστή: Το παιχνίδι της τυφλόμυγας. Λειτουργεί ως εξής: Πιάνεις τον πιό αδύνατο (στην ανάγκη αρκεί και ο πιό μαλάκας), του φοράς ένα πανάκι στα μάτια για να μη βλέπει (όχι αναγκαστικά) και αμολάς τους υπόλοιπους γύρω του, με την ευγενή αποστολή να τον τρελλάνουνε στη φάπα. Άμα η τυφλόμυγα μαντέψει σωστά, από ποιόν έφαγε την φάπα, κερδίζει ένα εύγε και παραμένει τυφλόμυγα. Άμα κάνει λάθος, παραμένει επίσης τυφλόμυγα. Το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ. Όχι παίζουμε.

Μαζεύτηκαν όλα τα καλά παιδιά Ευρώπης και Τουρκίας και το λύσανε τελικά πρόβλημα. Σου λέει, άμα  τα καταφέρει κάθε κράτος, να ρίξει όλο το βάρος σε άλλους, τότε το προσφυγικό πρόβλημα λύνεται αυτομάτως από μόνο του. Σοφό σχέδιο. Κλείνουν όλοι τα σύνορά τους και την νύφη πληρώνει η χώρα που δεν μπορεί να κλείσει τα δικά της. Πως να κλείσεις την θάλασσα; Δεν κλείνει η ρουφιάνα.

Μη βιαστήτε να φωνάξετε, βράχο, δεν ήταν αυτό το σχέδιο. Το ξέρω. Το σχέδιο ήταν άλλο: Να αναλάβουμε συλλογικά και δίκαια την λύση του προβλήματος, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και όποιος κάνει του κεφαλιού του, να του πάρει φωτιά το σπίτι και να προλάβουν να την σβήσουν και το μόνο που θα καεί, θα είναι το κινητό του. Κάπως έτσι το φανταζότανε η κυρία Μέρκελ, η οποία το είχε πάρει ζεστά το θέμα, να έχει η ιστορία κάτι καλό να αναφέρει γιά πάρτη της. Της την πέσανε όμως εγχώριοι και ξένοι εχθροί, να την φάνε. Τα πυρά, ιδίως εκ των έσω, καταιγιστικά. Τι να κάνει, έπεσε.

Και έπεσε ηρωικά! Πρώτα έπεσε στα πόδια του σουλτάνου Ταγίπ του Ά και τον φλόμωσε στο παρακάλι: Κράτα τους Σύριους στην Τουρκία τζάνεμ και να δεις μετά πως μειώνουμε εμείς τις αιτήσεις γιά πολιτικό άσυλο στο μηδέν. Ανθρώπινο δικαίωμα το πολιτικό άσυλο μεν, αλλά όχι και να μπουκάρει μέσα ο πάσας εις κατατρεγμένος και να κάνει χρήση του. Και θα σας τον χρυσώσουμε τον αφανή πρόσφυγα, όσο θέτε. Θέτε τρία δις; Θέτε έξη; Θέτε βίζες; Θέτε βίζιτες; Ότι θέτε. Και περνάμε εμείς πασαλίδικα, περνάτε κι΄εσείς όμορφα κι΄ωραία. Και αν δεν σας κάθεται μία εφημερίδα, της την...καθίζετε εσείς και ούτε Ζαμάν, ούτε ζημιά. Και αν δεν προλαβαίνετε να κλείσετε τους θαλάσσιους διαδρόμους προς την Ελλάδα, να βάλουμε το ΝΑΤΟ να προσέχει βρε παιδιά. Δεν μπορείς να τα ρίχνεις όλα στις πλάτες μιάς χώρας, που δεν προλαβαίνει ούτε προς νερού της να πάει. Τι να πρωτοπρολάβει; Να κάνει ντου σε Ιράκ και Συρία; Να κλείσει εφημερίδες και κανάλια; Να ρίξει κάνα ρώσσικο αερόπλανο; Να βομβαρδίσει κουρδικές πόλεις και χωριά στην χώρα της; Να ανεφοδιάσει και να εξοπλίσει το Ισλαμικό Κράτος; Δυό χεράκια έχουνε κι΄αυτοί, τι να πρωτοπρολάβουνε;

Αλλά εκεί που θριάμβευσε πραγματικά η Αγγελικούλα, ήταν στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής. Σάρωσε! Δεν κλείνουν τα σύνορα λέει, όλοι οι ευρωπαίοι μαζί θα λύσουν το πρόβλημα. Θα κάνουμε το καθήκον μας. Όλοι μαζί, κανείς μόνος του. Θα στηρίξουμε την Ελλάδα του συντρόφου Αλέξη (που να τον συντροφέψουν τέσσερεις). Κτλ κτλ.

Ο Αλέξης; Σκέτος κολυβοδιάκος! Αγκαζέ την πήγαινε. Να από δω Άγγελα, πρόσεχε Άγγελα, κράτα Άγγελα. Σύμμαχος σου λέει, η Άγγελα. Μεγάλος και ισχυρός. Και μαζί της ούτε το μάτι μας πιάνει, ούτε η Ζωή και ο Λαφαζάνης. Ούτε κανένας. Δεν κλείνουν λοιπόν τα σύνορα και μόνο που δεν σημαιοστολίστηκε το Μαξίμου, τέτοιες χαρές. Απετεύχθη η καταστροφή, πέσανε στις θριαμβολογίες τα...πρώην όργανα της διαπλοκής. Περίφημα. Αλλά να που σκάει μετά κάτι ωρίτσες η επόμενη μέρα και βγαίνουν με την σειρά όλα τα εχθρικά στρατεύματα στο γυαλί. Από πρωθυπουργό μέχρι βοηθό δικαστικού κλητήρα και από γκρουμ σε ασανσέρ της Κομμισιόν μέχρι Ντόναλντ Τουσκ: Την παπαριά της συνόδου είπατε; Στα παπάρια μας! Μετάφραση: Αποφασίσαμε συλλογικά να μην κλείσουμε τα σύνορα. Ε, τα κλείνουμε!

Ο Τσίπρας;

Ποιός Τσίπρας; Ποιός τον ρωτάει αυτόν; Γίνεται αυτό; Να έχεις ταράξει κάποιον στο φτύσιμο και μετά να τον ρωτάς γιά την γνώμη του; Διαμαρτύρεται ο Τσίπρας. Τζάμπα είναι. Και αφού είναι τζάμπα, πιάνει τους ευρωπαίους ηγέτες το φιλότιμο και πέφτουν με μανία, να ξύνουνε τα απαυτά τους. Και τα ξύνουνε με όλο τους το είναι οι άνθρωποι. Γιατί μπορεί να τον έχουνε στη φάπα και στη ροχάλα τον πρωθυπουργό, αλλά δεν είναι και αμελητέα ποσότητα να πετύχεις ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΡΧΗΓΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ! Τέτοια κατάντια ο Τσίπρας!

Η Ενωμένη Ευρώπη έχει τελειώσει. Καλύτερα, η Ενωμένη Ευρώπη δεν είχε αρχίσει ποτέ. Η Ενωμένη Ευρώπη των Λαών ή μάλλον το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης των Λαών θαλασσοπνίγεται στα Αιγαία της αδιαφορίας και του συμφέροντός μας. Και ότι απόμεινε ψυχορραγεί στις Ειδομένες.