6/2/11

Καλώς την τσιμπλού την τρόϊκα

http://www.google.com/hostednews/epa/media/ALeqM5jCi9KM9SzGZi05hklTIJAHqbdicg?size=l

Ξανάρχονται οι παίδες από τας Ευρώπας, οι λεχρίτες της τρόϊκας. 

Οι εκπρόσωποι των νταβατζήδων της ξεπεσμένης χώρας των πάλαι ποτέ υπερήφανων Ελλήνων έρχονται αύριο να εξετάσουν τον πεθαμένο που παριστάνει ακόμα τον ασθενή.

Μια χαρά παιδιά, οι αγιογδύτες της τρόϊκας, φέρνουν και δωράκια, νιβέες και πλαστικές κάλτσες για τις γυναίκες, πολύχρωμες χάνδρες και αναπτήρες ρόνσον-μαϊμού για τους άντρες.

Η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών προβλέπει τα παραπάνω εξαίσια και εντυπωσιακά από την πλευρά της τρόϊκας και από την μεριά των ιθαγενών μείωση του αριθμού των υπαλλήλων του Δημόσιου κατά 15%, κοψιματάκι τσεκουρίσιο στιςν επικουρικές συντάξεις, τον αφανισμό (μόνο κατά 99-100%, ψιλικά δηλαδή) του επιδόματος των 800 ευρώ τον χρόνο που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με εισόδημα κάτω των τριών χιλιάδων τον μήνα, και επειδή είναι σχετικά λίγα αυτά που πρέπει να πάρουν, λένε να βάλουν και τον 13ο και 14ο μισθό του ιδιωτικού τομέα μέσα, να πατσίσουν!

Έχτακτα!

Η κυρά Αρσέναινα, η τραπεζομάνα υπουργός Εργασίας, γνωστή και με το αθώο χαϊδευτικό "πατσαβούρα της τρόϊκας", κατά κόσμον (πα)Λούκα Κατσέλη, τα πήρε στις...αμασχάλες όταν άκουσε ότι μας πιέζει η τρόϊκα και κάνει αυτή ότι θέλει.

Η κυβέρνηση, έτσι όπως την βλέπετε, μονάχη της, μόνη και έρημη, κυβερνάει την Ελλάδα και όχι η τρόϊκα, είπε στον αγαθό δημοσιογράφο που το έχαψε αμάσητο.

Πάντως η δήλωση της Κατσέλη δεν απέχει και πολλά έτη φωτός από την (γονατισμένη) πραγματικότητα!  Η φωτογραφία είναι ένα μοναδικό ντοκουμέντο-απόδειξη ότι όντως η κυβέρνηση κυβερνάει και η τρόϊκα είναι εκτός αποστολής στην εξέδρα.

Όπως βλέπουμε οι έλληνες υπουργοί αντιδρούν στις μουρμούρες και τα παράπονα των ανθρώπων της τρόϊκας (δεν μας δίνουν να φάμε, δεν μας προσφέρουν καρέκλες, πάντα όρθιοι δουλεύουμε, δεν μας ακούνε, μας βαράνε κτλ) με τα λόγια: (προσέξτε την έκφραση)

Άσταδιάλα ρε ζεβζέκια ψωμόλυσσες, που δεν σας δίνουμε να φάτε και έχετε αδειάσει δυό ταψιά κεφτεδάκια με πατάτες!

Ιδιοφυία ο Γιωργάκης

http://athens.cafebabel.com/public/athens/.albert-einstein-relativity_m.jpg

Καλοί αυτοί οι άνθρωποι του Κυριακάτικου Βήματος, εξαιρετικά παιδιά! Τα στηρίζω φυσικά όσο μπορώ, λίγοι μπαίνουν στο Online Βήμα όσο εγώ!

Σήμερα είχε μπόλικο φύλλο, χώρο, στην διάθεσή του ο τσίφτης που κάνει κουμάντο που δεν έλεγε να γεμίσει με τίποτα. Βάλανε κάτι κουφά να γεμίσει η βιτρίνα της πρώτης, κάτι παπανδρεοσαμαράδες να τσακώνονται, δήθεν, για το τίποτα, κάτι για την Αίγυπτο μιας και πουλάει πολύ η πυραμίδα τις τελευταίες μέρες, κάτι καταθλιπτικά όπως "δεν πήγε Κάιρο ο Γιωργάκης", γιατί δεν πήγε, απαράδεκτος, βάλανε και τον κολλημένο τον Παπουτσή που του έχει κολλήσει η βελόνα (και αυτός μαζί της) στο "θα φύγουν οι παράνομοι μετανάστες" να ξαναλέει αξύριστος τα ίδια και τα ίδια, τίποτα, δεν γέμιζε με τίποτα!

Να βάλουμε κάτι για το ΚΚΕ ρε σεις, μη μας κατηγορήσει κανένας ότι δεν κάνουμε την δουλειά μας, πρότεινε ένας που έχει μια γκόμενα στον Περισσό και περνάει τα βράδυα που και που έξω από τα γραφεία του κόμματος. Μα βάλαμε ρε συ, του απαντάει ένας άλλος συντάκτης. Σοβαρά; Σοβαρά! Καλό; Ουυυυυ, τους βάλαμε ότι κάνουνε κι΄αυτοί στο κόμμα τους Καλλικράτη, πολύ γέλιο!

Ε, αφού έκανε η εφημερίδα την υποχρέωσής της απέναντι στην εξουσία, αφού έριξε τις καθιερωμένες σπόντες στο ΚΚΕ, αφού πέρασε σε Ζάετς και Μαρινάκη, αφού μας πληροφόρησε ότι η Άννα Καρένινα ήταν...λυκάνθρωπος και ότι ο Ζούρος είναι ο πρώτος υποψήφιος της Ομοσπονδίας για κόουτς της Εθνικής, τρομάρα της, ρίχνουν μια τελευταία ματιά, να δουν άμα γέμισε, τζίφος! Είχε μείνει ένα κομμάτι ίσαμε την ξεφτύλα του Πάγκαλου: Τόσο, όσο το γήπεδο της Ξάνθης στα τρία-πέντε πηγάδια, μαζί με τα πηγάδια!

Τι να κάνουν, αναγκάστηκαν να βάλουν ένα καταπληκτικό άρθρο για έναν διάσημο ελληνοβρετανό φωτογράφο, τον Πλάτωνα Αντωνίου, άγνωστον μεν στο πλατύ κοινό, αλλά τέλος πάντων διάσημο.

Ο φωτογράφος αυτός έχει κάνει όπως φαίνεται δοκτορά στην φωτογράφηση πολιτικών λαμόγιων ανά την γη, μάλλον "σοσιαλιστής" πρέπει νάναι. Τι μάλλον, σίγουρα! Ποιός άλλος θα μπορούσε να βρει τον Πούτιν "ωραίο τύπο, χαρισματικό" και τον Μπερλου Σκόνη συμπαθή, με "αίσθηση του χιούμορ, αλλά όταν πρέπει σοβαρό";

Αλλά εκεί που ο συμπαθής φωτογράφος "έγραψε" πραγματικά, ήταν στην αναφορά του σε ένα άλλο διάσημο μοντέλο που σημάδεψε, δυστυχώς μόνο, με τον φακό του: Τον Γιώργο Παπανδρέου! Ναι, τον δικόνε μας (;)...

Δεθείτε!

«Είναι πολύ ευγενικός άνθρωπος ο Πρωθυπουργός. Φωτογενής, υπάκουος
στις οδηγίες ενός φωτογράφου, ιδιοφυής, με αυξημένη αίσθηση του χιούμορ» 

 Τι ελληνοβρετανός, με αυτά που λέει ο άνθρωπος μάλλον ελληνοέλληνας θα είναι! Μόνο καθαροί Έλληνες έχουν την "ικανότητα και το περίσσιο ταλέντο" να εκστασιάζονται με τον πρωθυπουργό. Καλά ευγενικός, οκ, φωτογενής, άντε το καταπίνεις με την μια κλείνοντας την μύτη, αλλά πλακατζής ο κρυάδας ο Γιωργάκης;

Για σταμάτα ρε συντάκτη του άρθρου! Καλά, ο φωτογράφος είναι εκτός πραγματικού φακού, ως ξενάκι και γενικά ξενεράκι, εσύ όμως που είσαι εντός και επί των αυτών, αστέρι και φωταγωγός της δημοσιογραφίας, πως το αφήνεις το "γκαζάκι" να σκάει; Ντάξει μπορεί να το είπε ο τύπος, αλλά δημοσιεύμε κάθε μπαρούφα που μας τσαμπουνάνε οι άσχετοι; Τι χιούμορ ο Παπανδρέου ρε; Δηλαδή άμα γελάνε οι άλλοι με την πάρτη σου είσαι χιουμορίστας; Μηδέν εις το πηλίκιο, κύριε δημοσιογράφε!

Αλλά εκεί που τα έσπασε κανονικά ο φωτογραφίας, είναι η...ιδιοφυία του Παπανδρέου! Δεν λέμε ότι ο πρωθυπουργός είναι τούβλο (και αν το λέει κανένας, δεν του κόβουμε το κεφάλι του ανθρώπου), αλλά άλλο βούρτσα, άλλο (σιγά μη σας κάνω την χάρη) κοντραπλακέ μετά στόκου! Ιδιοφυία ρε Βηματάδες σημαίνει μυαλό ξουράφι, σημαίνει τσαφ διακόπτης, γάτα, λέρα αστραπή. Τα παραγεμίζουμε να φτιάχνεται η εξουσία, αλλά όχι με λουκάνικο αέρος άνευ λουκάνικου! Σίγουροι ότι το είπε ο φωτοτραβηχτής για τον συγκεκριμένο Παπανδρέου;

Ακολουθήστε λινκ να το διασκεδάσετε αυθεντικά!

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=382742&dt=06/02/2011 

Επάγγελμα Οδοντοτζαμπατζής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHDCsiyjQppNxIvs066gBzB6ZVQFp-s-hxuSUkje_avCA9DMIaK7WXfN-SIhlJj_Pnn_Qid-qymoFgjW2mrrNbRbunS7hD1ru8HlezMovlsR9mVc-9KGD_Y3J8MXhM8n9gnZjb1efNslA/s1600/%CE%A1%CE%95%CE%A0%CE%A0%CE%91%CE%A3+%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9A.png

Για «απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή» μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ρέππας, και έχει φυσικά δίκιο!

Μια δήλωση στο πνεύμα της προσπάθειας σωτηρίας (κάθε σωτηρίας, από ναυαγό μέχρι το Νοσημάτων Θώρακος) και αλλαγής που έχει πάρει εργολαβία η κατασκευαστική σοσιαλιστική εταιρεία πασόκ.

Η κυβέρνηση τον έχει ήδη σταμπάρει, τον εγκληματία παππού που δεν πληρώνει το 2,80 πηγαινέλα για να δει τον εγγονό του, τον έχει τυλίξει σε μια κόλλα "πλημμέλημα" και τον σέρνει στο ανάθεμα της ποινικοποίησης. Σειρά της κοινωνίας τώρα να τον απαξιώσει.


Δημήτρης Ρέππας, ξεφύτρωσε το 1952, τελείωσε Οδοντιατρική*, μπήκε στο πασόκ το 74, βουλευτής από το 1981. 

* Έχει μεγάλη σχέση η Οδοντιατρική με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (υπουργός ο Ρέππας το 2001) και το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ (υπουργός ο Ρέππας το 1996).

Σε κάθε ένα από τα παραπάνω υπουργεία απαιτούνται γνώσεις οδοντιατρικής:

Στο Υποδομών πχ αν δεν έχεις ιδέα από...γέφυρες, τελείωσες!

Στο Μεταφορών είναι απαραίτητες οι γνώσεις για καταπολέμηση της τερηδόνας, θεωρητικά τουλάχιστον, όπως επίσης και οι γνώσεις περί...εξαγωγών.

Βαθειές γνώσεις...σφραγίσματος απαιτούνται σε όλα τα υπουργεία, με τόσο χαρτομάνι.

Στο Εργασίας τώρα, αν έρθει πχ η τρόϊκα και σου πει, υπουργέ Εργασίας κάνε μου ένα πρόχειρο εργασιακό πογκρόμ και βιάζομαι, πες μου σε τι θα εμπόδιζε, αν γνώριζες τα πάντα περί ανασύστασης δοντιών με ενδορριζικό άξονα και αμάλγαμα ή σύνθετη ρητίνη;

Στο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χωρίς οδοντιατρικές καταβολές ούτε θυρωρός δεν γίνεσαι! Ακούστε τι μάθαμε από τον σώγραμπρο του νοικάρη του δεύτερου ξάδερφου ενός φίλου. Σας παρακαλώ όμως μεταξύ μας!

Έψαχνε ο Σημίτης υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να τον βάλει να τρώει υπουργικό μισθό, βλέπετε περίσσευε ένας, μας είπε εμπιστευτικά ο άνθρωπος. Εκεί που έψαχνε, φτάνει κάποτε στο σελφ σέρβις της Βουλής. Σκέφτεται ο κινέζος, ψάχνω που ψάχνω, ευκαιρία να ρίξω και ένα σάντουιτς κοτόπουλο πριν έρθει ο Πάγκαλος με τον Βενιζέλο. Αγοράζει ένα, του πατάει μια ξεγυρισμένη δαγκωνιά, πιάνει ο τρίτος χαυλιόδοντας από κάτω δεξιά ένα κόκκαλο που είχε ξεχάσει ο ρουφιάνος ο μάγειρας (δεν λέμε όνομα, με μεγάλο δόντι πήρε πάντως την θέση), σπάει το σφράγισμα, πιάνει το κόκκαλο το νεύρο (δεν είχε ανακαλυφθεί ο θεσμός της απονεύρωσης όταν το σφράγισε ο τέως πρωθυπουργός), ωχ αμάν, πόνος, πόοονος και πυροβολήστε με σεκιουριτάδες, δεν αντέχω!

Λείπανε οι σεκιουριτάδες, κακώς, όταν τους χρειάζεσαι πάντα λείπουν, αλλά τυχαίνει να βρίσκεται παραδίπλα ο Ρέππας που είχε ραντεβού με μια πίτσα βόνγκολε, μάπα. Τήνε πέφτει του αιμόφυρτου-ελαφρώς έως καθόλου- κινέζου o Ρέππας, πρόεδρε τι έχεις, αμάν αρχηγέ και τι θα γίνουμε χωρίς την ελιά, που πάσχεις τόσο και χτυπιέσαι άλλο τόσο;

Απαντάει με κάτι άναρθρες κραυγές ο πονεμένος Σημίτης, αγρρ μουρρ αουχφρρ μμμκουκ αφαφαφα σσσσ, πρωθυπουργέ δεν καταλαβαίνω κινέζικα, πες τα στα ελληνικά, ας μην είναι με προφορά Λεωνιδίου, του λέει ο Ρέππας.

Τα παίρνει ο Σημίτης, κόψε τις ¥ç√∫ƒ∂å ρε ·®™¥­­†œ, το δόντι μου ρε, βοήθεια ρε που είσαι και οδοντοτεχνίτης! Ανάβει το λαμπάκι μέσα στο κούτελο του Ρέππα και μάλιστα χωρίς ρεύμα!  (Ακολουθεί ο αυθεντικός διάλογος.)

 Πρόεδρε, σε κάνω φαστράκ καλά, τι μου δίνεις;
-Φάσκελο, απαντάει ο Σημίτης.
 Και εκτός από φάσκελο;
-Την ευχή μου!
 Τα σέβη μου τότε πρόεδρε, έχω ραντεβού με κάτι χωριανούς για κάτι θεσούλες.
-Σταμάτα ρε Ρέππα, να σου δώκω το υπουργείο Εργασίας ρε συ!
 Μόνο του;
-Γιατί, θέλει και παρέα;
 Αναχωρώ γκαζωμένος, άργησα!
-Ντάξει ρε, σου δίνω και το Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά ξεκίνα!

Αυτό λέγαμε, οδοντιατρική! Άμα ήντουνε γυναικολόγος ο Ρέππας, θα ήταν γυναικολόγος μέχρι σήμερα! Αλλά ο Ρέππας σπούδασε φρονημιτοβγάλτης και έχει καταντήσει πολλάκις υπουργός, μέχρι και σήμερα παρακαλώ!

Το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ το κέρδισε πάλι με το οδοντιατρικό σπαθί του! Δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για το πως και γιατί, αλλά για να έχει να κάνει με φυλλάδες και κανάλια, μάλλον με κάποιο απόστημα θα έχει να κάνει.

Το καθαυτό οδοντιατρικό επάγγελμα του Ρέππα έμεινε πάντως στα χαρτιά. Ανάθεμα και αν έχει κάνει ένα βγαλσιματάκι, έστω με την μέθοδο "τοδένωμεσπάγγοστηνπόρτα" ο υπουργός.

Αλλά όσο δεν μπόρεσε να προσφέρει στην κοινωνία με την επιστήμη του ο Ρέππας, το προσφέρει εδώ και τριάντα χρόνια από άλλο πόστο. Καβάλησε στην ώρα του το πολιτικό όχημα ο υπουργός, ένας νόμιμος λαθρεπιβάτης όπως και τόσοι άλλοι, και ταξιδεύει ευημερεύων τρεις ολόκληρες δεκαετίες εις βάρος της κοινωνίας, ηθικός τζαμπατζής.

Αεράκι κοπανιστό η προσφορά του Ρέππα στην κοινωνία. Τζάμπα μάγκας, τζάμπα λόγια, βουλευτοτζαμπατζής.

Και μας μιλάει το "ηθικό δεκαχίλιαρο τον μήνα", που δεν έχει πιάσει μια ζωή ολόκληρη  κατσαβίδι στο χέρι του, για κοινωνική απαξίωση του "δεν πληρώνω 1,20" μεροκαματιάρη φουκαρά!


Να δει ο καμπόσος ο κύριος Ρέππας πόσο απαξιώνει η κοινωνία, και ποιόν, όταν θα αρχίσει η ίδια να..."μεταφέρει"