1/1/14

Προκαλεί με...κρίση σικέ φιλανθρωπίας ο Παπούλιας!







ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: "...η σκέψη μου είναι σε όλους εκείνους που δεν μετέχουν στη γιορτή γιατί υποφέρουν από φτώχεια και απελπισία. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα από τη στήριξη των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας να ζουν δίπλα μας παιδιά που πεινάνε και ηλικιωμένοι που κρυώνουν...."

Αυτά που δεν είπε ο αρχιναινέκος της δημοκρατίας είναι τα εξής:

Δεν χάθηκε φυσικά ο κόσμος, γιά όλους αυτούς που δεν συμμετέχουν στην γιορτή, γιατί υποφέρουν από φτώχεια και απελπισία. Γι΄αυτό έβαλα την τζίφρα μου σε όλα, Όλα με κεφαλαίο όμικρον, σε ΟΛΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, τα  ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ που μου έστειλαν στο γραφείο μου όλοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοναινέκοι από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. Όχι ότι δεν μου κόστισε αυτό, αλλά πως να το πω, από το να μη φάω αστακό μιά βδομάδα, προτίμησα απλά, να κάνω αυτό, που λάνσαραν όλοι αυτοί που ψήφισε μέχρι σήμερα ο λαός γιά κυβερνήτες του: Χέστηκα!

Δεν υπάρχει καμία άλλη προτεραιότητα από τη στήριξη των Δανειστών, γιατί χωρίς την στήριξη των Δανειστών, μας αφήνουν μόνους στο έλεος του κοσμάκη και μας βλέπω να παριστάνουμε την αιώρα με ένα σκοινί στο λαιμό, δεμένο σε κάποιο δέντρο στο Σύνταγμα. Οι ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται ή στον δρόμο, ή στα συσσίτια των Δήμων ή της Εκκλησίας, ή στην εξαθλίωση, ή στους καναπέδες τους και φυτοζωούν με την συνταξούλα της γιαγιάς και περνάνε καλά, γιατί αν δεν περνούσανε καλά, θα μας είχαν πάρει προ πολλού από πίσω, και με το "πάρει από πίσω" δεν εννοώ μόνο αυτό που καταλαβαίνουν τα αθώα παιδάκια και ίσως κάτι άβγαλτες κυρίες του Κατηχητικού.

Ντροπή γιά τον πολιτισμό μας -αν τελικά αυτή η χαβούζα που φτιάξαμε εμείς τα νουδοπασόκια μπορεί να ονομαστεί πολιτισμός- αποτελεί όντως το γεγονός ότι δίπλα μας ζουν παιδιά που πεινάνε και ηλικιωμένοι που κρυώνουν, αντί να πάνε παραπέρα να πεινάσουν και να κρυώσουν, μακριά από τα Μέγαρα και τις βίλες μας.

ΥΓ: Ελπίζω η επόμενη παρέλαση, αυτή της 25ης Μαρτίου, να με βρει απόλυτα υγιή στην πολυθρόνα της εξέδρας των επισήμων και όλον τον όχλο μακριά, πολύ μακριά, υπό τον απόλυτο έλεγχο των ΜΑΤ.