16/12/10

Σωτηρία (πάει με ουζάκι!)

Καθήστε μια στιγμή βρε παιδιά!

Κάθομαι και σκέφτομαι σήμερα τα της σωτηρίας της χώρας από την χρεωκοπία και όλες τις άλλες ασθένειες που θεραπεύει το πασόκ του Παπανδρέου με την μέθοδο Sepatao and Seskizo, του γνωστού ιατρού-θεραπευτή-νεκροτόμου Dr. Dominique Strauss-Kahn και λέω, λες ρε συ να εννούνε άλλο μείγμα σωτηρίας από αυτό που ξέρω εγω, που μπορεί να αποδειχτεί γαμάτο φάρμακο και να τα χώνουμε άδικα στην βαρβαρότητα που αν μας βγει τελικά σοσιαλισμός θα τραβιώμαστε με την συνείδησή μας;

Ε κάθομαι λοιπόν και αρχίζω: Για λέγε ρε βράχε ποιές σωτηρίες ξέρεις εσύ, μη ξεχάσαμε καμμία και έχουμε τύψεις που κάναμε πόλεμο στο πασόκ. Άντε, μαζί με τον κήπο, να μην αισθάνεσαι μόνος. Πάμε.

http://www.zougla.gr/Uploads/avadistastavros/SOTIRIA38524985.jpg

1) Η Σωτηρία, το γνωστό παλιό νοσοκομείο που δέχτηκε όλη την φυματίκα της επικράτειας, την παλιά καλή εποχή που πέθαινες σαν κύριος από αιμόπτυση στα τριάντα σου και όχι όπως σήμερα που σε παιδεύει η Άλτσχάϊμερ από τα 75 έως τα 90 σου και βαριούνται να σε περιμένουνε οι κληρονόμοι σου, ολόκληρο φυτό του κερατά. Λες να εννούνε το νοσοκομείο οι χτικιάρηδες του πασόκ;



http://www.hellenica.de/Griechenland/Musik/SotiriaBellou.jpg

2) Σωτηρία Μπέλλου. Εδώ δεν ρωτάμε καν! Τι δουλειά έχει η λεβέντισσα η Σωτηρία με τα τσουτσέκια της πασόκας; Τι κοινό μπορεί να έχει η άφθαστη λαϊκή αρχόντισσα με τα καθιερωμένα ακοινώνητα ρεντίκωλα του πασόκ; Ότι κοινό μπορεί να έχει το υπέροχο τραγούδι της για την φτωχολογιά με την πασοκική μνημονιακή υποτέλεια!



Βυθισμένη στο σκοτάδι των κατοχικών μέτρων, τρομοκρατημένη από τις καθημερινές απειλές των φυλλάδων και των καναλιών η ελληνική κοινωνία σηκώνει πάλι το κεφάλι, σκουπίζει τα δάκρυά της και αρχίζει να πολεμάει για τον ερχομό της δικιάς της Κυριακής.




"Ξέρω τ΄όνομά σου, την εικόνα σου και πάλι από την αρχή....ψάχνω για μια διέξοδο γυρεύωντας μι΄αλλιώτικη ζωή"....

Ναι Σωτηρία μου, αυτήν την διέξοδο ψάχνουμε τώρα όλοι μας για μια πραγματικά αλλιώτικη ζωή...




3) Σωτηρία Λεονάρδου. Καμμία σχέση το κύμα της που μας ταξιδεύει με το τσουνάμι του πασόκ που μας πνίγει....



4) Η σωτηρία της ψυχής. Πως να σχετίζεται αυτό με ένα κόμμα που έχει πουλήσει την ψυχή του στον διάολο του κεφάλαιου; Τραγουδισμένο μάλιστα από παιδιά, που καλούνται να ξεκινήσουν την ζωή τους στην φτώχεια, να ψαλιδίσουν τα μελλοντικά τους όνειρα για να μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κόλαση που ονομάζει το πασόκ σωτηρία;

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, εδώ δεν χωράει πασόκ....


Πουθενά δεν χωράει!




Πυκνό χιόνι έξω. Άντε να κατεβάσω και το τρίτο ουζάκι....

Γειά μας....

Να πέσει η Βαστίλλη!

Του Γιάννη Ιωάννου

Του Γιάννη Ιωάννου




Όταν δεν τολμούν πλέον να βγουν για μια βόλτα στην πόλη, όταν η έξοδος στην ταβέρνα γίνεται επικίνδυνη αποστολή, όταν κάθε δημόσια εμφάνιση πνίγεται στην λαϊκή αποδοκιμασία με την βία να παραμονεύει παντού, όταν η προσωπική τους ασφάλεια τριπλασιάζεται και το σπίτια τους γίνονται οχυρά όπως η Βουλή, όταν ο λαός κλείνει τα χέρια από μούντζα σε γροθιά και οι μοναδικοί που τους στηρίζουν είναι τα κανάλια, τότε όλα θυμίζουν Βαστίλλη!

Μυρίζει μπαρούτι η χώρα! Τι πρόκειται να κάψει άραγε όταν πάρει φωτιά;
Το ασφαλιστικό;

Στάχτη και μπούλμπερη το ασφαλιστικό, κρανίου τόπος!
Το εργασιακό; Τους μισθούς; Τις συντάξεις; Τα επιδόματα;

Πυρανάλωμα της λαίλαπας των νεοφιλελεύθερων πυρκαγιών που άναψαν τρόϊκα και πασόκ να κάψουν την κοινωνία!

Όχι, αν πάρει φωτιά το μπαρούτι δεν πρόκειται να περάσει πάλι επάνω από τα καμμένα!
Η φωτιά που έρχεται θα κάψει μόνο αυτό που δεν έχει καεί ακόμα:
Τους "σωτήρες-πυροσβέστες-εμπρηστές", το πασόκ και την νδ!

Να γίνουν στάχτη! Να μην μείνει τίποτα όρθιο! Να συρθούν στα δικαστήρια, να βρεθούν οι κλέφτες, οι λαδωμένοι, οι διεφθαρμένοι, οι απατεώνες, οι οικονομικοί και πολιτικοί εγκληματίες, οι μαφιόζοι. Να αποδωθεί δικαιοσύνη, να δημευτούν περιουσίες, να μπουν οι ένοχοι στις φυλακές! Να σταματήσει πλέον το διεθνές ρεζίλι της χώρας, της μοναδικής χώρας που δεν ισχύει ο ποινικός κώδικας για τους πολιτικούς!

Να γίνουν στάχτη! Να μην μείνει τίποτα όρθιο! Να γίνει "πολιτική αναδάσωση" στην χώρα, να ξαναχτιστεί η πολιτική εξουσία από την αρχή! Να απαγορευτεί δια νόμου ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία, να "σβήσουν" νομοθετικά τα τζάκια, να απαλλαγεί επιτέλους η χώρα από τα...γκαζάκια των καραμανπαπανδρεομητσοτάκηδων και από τα βουτηγμένα στην βενζίνη στουπιά των άλλων σογιών!

Να γίνουν στάχτη! Να καούν μαζί τους και τα προνόμια, το κράτος φίλων, ευνοούμενων και συγγενών, η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η διαπλοκή.

Να γίνουν στάχτη και πρώτο το πασόκ, η νεοφιλελεύθερη, απομονωμένη από την κοινωνία
πράσινη συμμορία που λεηλατεί την χώρα για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου. Οι λωποδύτες του πασόκ που κρατιούνται στην εξουσία με τα δόντια των ΜΑΤ και τα νύχια των καναλιών-οχετών που τους στηρίζουν τρομοκρατώντας τον κόσμο.

Όταν η πολιτική εξουσία στηρίζεται μόνο στις δυνάμεις καταστολής και στον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ, τότε πρόκειται για χούντα! Δεν έχει σημασία αν είναι ο Παπανδρέου φασίστας ή όχι, την στιγμή που κατακρεουργεί και ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα χωρίς λαϊκή εντολή, είναι χουντικός πραξικοπηματίας.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα σε μια Δημοκρατία να κάνει ότι αυτός και η παρέα του γουστάρει, ούτε ακόμα και να σώσει την ίδια την χώρα!
Με το ζόρι δεν σώζεται κανένας σε μια Δημοκρατία, όποιος το επιχειρήσει, ενεργεί ακριβώς όπως ο...γυψαράς ο Παπαδόπουλος.

Φωτιά λοιπόν στον πράσινο ήλιο να καεί, να σηκωθεί επιτέλους και να διώξει το σκοτάδι που βρίσκεται χώρα και λαός, ο πραγματικός....