24/8/12

Σαμαράς: Πήγε για μαλί (επιμήκυνση) και βγήκε κουρεμένος

http://www.agelioforos.gr/files/FOTO_ENTYPON/2012/08/02/2012080201123-preview.jpg.

Μία επιμηκυνσούλα κυρία Μέρκελ μου. Να μιά τοσοδούλα σας παρακαλώ.

Αχ τι ωραία που μας επισκέπτεται και ο κύριος Σαμαράς! Είναι υπέροχο, να είσαι Έλληνας της Διασποράς και να σε επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της χώρας σου. Το έκανε και ο Παπανδρέου πρόπερσυ, άλλος κύριος κι΄αυτός. Βασικά δεν έρχονται και στο σπίτι σου, καρφωτοί στη Μέρκελ πάνε. Αλλά αν είσαστε ζήτουλες που θα πάτε, στον βραχόκηπο που δεν έχει μία; Ποσώς. Δεν λέμε καλό παιδί ο βραχόκηπος και οι άλλοι συμπατριώτες μας που ξέμειναν στην Γερμανία, δεν λέμε, αλλά άλλο η καλοσύνη και άλλο το συμφέρον. Γιατί, κακά τα ψέματα φίλοι μου, αν δεν είχαν προσωπικό συμφέρον οι αξιολάτρευτοι πρωθυπουργοί μας, ούτε για τα περίφημα λουκάνικα Φραγκφούρτης θα ερχόντουσαν στην όμορφη χώρα του Γκαίτε.

Τι συμφέρον; Μα σοβαρά, ερώτηση είναι αυτή ή κάνετε πλάκα; Μα να έχω μπλέξει με ντιπ άσχετους...

Να το θέσω αλλιώς. Να σας κάνω εγώ την ερώτηση. Τι θα γίνει με τον κύριο Σαμαρά, και τον κύριο Γιωργάκη, και τον κύριο Ευάγγελο, και τον κύριο Φώτη, και με ένα σωρό άλλους επώνυμους "κυρίους και κυρίες" αν οι αγαπητοί μας εταίροι κλείσουν ξαφνικά την κάνουλα και στερέψει η δροσερή ευρωπηγή;

Τι σημαίνει η λέξη χρεωκοπία γιά όλους αυτούς τους άξιους που την προετοίμασαν, ρημάζοντας επί τέσσερεις δεκαετίες ορατά τε και αόρατα στην δόλια αυτή γη, που την πατούμε, αλλά δεν λέει να μας ρουφήξει μιάς και κάτω, να ησυχάσει και να ησυχάσουμε κι΄εμείς;

Χρεωκοπία γιά μας, γιά τον απλό κοσμάκη, σημαίνει "άστα να πάνε". Τα γνωρίζουμε από την Αργεντινή. Θα φάμε φασολάδα στην φασολάδα, μετά ξερό ψωμί, και όταν γράψουν οι εφημερίδες "πείνα και των γονέων στην Ελλάδα", θα φάμε την ίδια εφημερίδα. Εκτός και αν είναι τίποτα πασοκικά τανεαεθνοβήματα που δεν κατεβαίνουν με τίποτα (άντε να χωνέψεις εσύ Πρετεντέρη!). Θα πέσουμε, θα υποφέρουμε, αλλά σε μια δεκαετία θα πάρουμε πάλι τα πάνω μας και πολιορκία να δεις τότε στα μπουζούκια και στα κλαμπ. Αυτά γιά εμάς.

Αλλά γιά τα καλόπαιδα της πολιτικής νομενκλατούρας, όλους αυτούς τους αχαρακτηρίκ που λάνσαρε, προώθησε, αγίασε η ελεεινή μας αφεντιά, αυτούς τους επαίσχυντους, τους άθλιους, τους ανάξιους, τους διεφθαρμένους πασοκονεοδημοκράτες ηγεμονίσκους που εξακολουθούν να παραμένουν πάνω στην καμπούρα μας, γιά όλους αυτούς η χρεωκοπία σημαίνει τέρμα, τέλος, πάπαλα, γκέϊμ όβερ, θάνατος!

Να σώσει το τομάρι του και τίποτα άλλο, προσπαθεί ο κύριος Σαμαράς. Και όσο τον στηρίζει το σύστημα, είναι Σαμαράς ο Σαμαράς. Αν πάψει η στήριξη, παύει και ο ίδιος, γίνεται αυτό που είναι στην πραγματικότητα: Ένα τίποτα.

Η κλαψούρα τού εκάστοτε ζήτουλα δεν έχει προηγούμενο! Τι δήλωση μετάνοιας στον γερμανικό τύπο, τι υποκλίσεις δουλοπρέπειας ακόμα και στον βόθρο της BILD, τι υποσχέσεις αιώνιας αγάπης "θα σας τα στάξουμε μέχρι τελευταίου σεντ, ω δανειστές"!

Και όλα αυτά γιά μιά τελευταία παράταση ζωής, πληρωμένη με το αίμα του αρχιμαλάκα λαού: ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ!

Τι σημαίνει επιμήκυνση;

Θα σου κόψω τον κώλο μαλάκα, που μας ψήφισες. Αλλά αφού δεν αντέχεις να στόνε κόψω σε ένα χρόνο με τη μία, θα στόνε κόψω σε δύο χρόνια. Κάθε χρόνο και ένα κωλομέρι. Επιμήκυνση, χαίρω πολύ.



http://www.mediasoup.gr/sites/default/files/imagecache/medium_splash/images/rompuy_1.jpg

Και άρχισε το λιβάνισμα στα ξένα μήντια, μη χάσουν την ευκαιρία να παραπλανήσουνε και τους άλλους λαούς: Πωπω πράμα που ζητάει η Ελλάδα, μιά επιμηκυνσάρα να, η Ρόμπα.


Ναι, με μιά τέτοια επιμήκυνση καταστρέφεται η Ευρωζώνη, μη πω και όλος ο πλανήτης, η ΕΚΤ.


Γιούνκερ: Πωπω, τι πάκια είναι αυτά; Πως έγινες έτσι ρε συ ντίαρ Βανχέλης; Θα σκάσεις ρε!
Βανχέλης: Αφού κατεβάζω κάθε μέρα ένα κοντοσούβλι τέτοιο, να!

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/07/kouvelis12.jpg

Το επιμηκύναμε τόσο το αγγούριον αγαπητοί συνάδελφοι. Πολύ μεγάλο γιά αριστερό άλοθι, πολύ μικρό όμως γιά ελληνικά οπίσθια.

http://newsgallery.gr/images/articles/5c/1406633_stoyrnaras_to_koyrema_tha_katastrepsei_to_elliniko_trapeziko_systima.jpg

Τόσο μόνο! Δεν δίνανε παραπάνω!

http://www.skaipatras.gr/media/k2/items/cache/da152be4aba0eca2bb16cbf53a07acad_XL.jpg

Και γιά να έχει πλάκα χρησιμοποιούν το παλιό καλό κόλπο του "καλού" και του "κακού" μπάτσου. Από την μία η γερμανίδα...κάκιω: Ιχ νιξ φιλ επιμηκυνσούχτεν! Τσβάϊ τσεντιμέτερ only (μιλάει και αγγλικά η ρουφιάνα γιά να μας αποπροσανατολίσει)

http://www.moriasnews.gr/wp-content/uploads/2012/05/olant.jpg

Από την άλλη ο "καλός", Ολάντ: Ολαλά, λ΄επιμηκυσιέν γκγεκ ε τγε ζολί. (Δεν μπορεί να πει το ρο, ως σωστός και αξιοπρεπής Γάλλος ο άνθρωπος) Πεγιπού καγάντ τγουά σαντιμέτγ σαν κοτσανί!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcU6uZy2cSbkbKq6QElkjDWa2Q18Jd5yS1ltSzxV-Hb3WfcSDSH7a_8H112uqB8Quikn8-Zf85fB8O3XNAJ6ew7sxcGnJGSjg3c4_PKTcGma3WmvcoTTiefwqN2qvcyzVNd6AkwCFd2iA/s1600/images.jpg

Ο Σόϊμπλε τα πήρε στο καροτσάκι! Μεταφράζω: Και έρχεται ο ζήτουλας ο Σαμαράς και μας λέει με ένα απίστευτο θράσος, ή μας την τεντώνετε σαν λάστιχο την επιμήκυνση, ένα τέτοιο πράμα δηλαδή, μπόλικο πράμα, ή παραιτούμαι αμέσως και επαναφέρω τον Γιωργάκη στην πρωθυπουργία, που έχει ετοιμάσει και τρία δημοψηφίσματα, να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

http://s.enet.gr/resources/2011-08/3-thumb-large.jpg

Ο Όλι Ρεν ήταν έτοιμος να λύσει το αίνιγμα επιμήκυνση ή όχι, αλλά περνούσε ένα αεροπλάνο εκείνη τη στιγμή από πάνω (σε σχετικά χαμηλή τροχιά) και ήταν απασχολημένος ο άνθρωπος.

http://www.eklogika.gr/uploads/files/mixaloliakos.jpg

Εδώ τα πράγματα είναι ελαφρώς διφορούμενα. Οι λεβέντες του Μιχαλολιάκου ή λένε, επιμήκυνση μέχρι εκεί πάνω, σχεδόν ένα ογδονταπέντε, ή χαιρετούν απλά με τον πατροπαράδοτο ναζιστικό τρόπο. Όπως βλέπετε, επιμήκυνση φαιάς ουσίας δεν παίζει...

http://xeimwniatikhliakada.files.wordpress.com/2011/10/ceb5cf80ceb9cebcceb7cebacf85cebdcf83ceb7.gif

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSWsvNmI-pRwGnStK6hyRfvTDCEuJAO7SUqDeTgUuoyWVYmucgwWsPsUUKMvMZIqZXznWzT6NfACtHFholCKtDP6iBVPY9dourwkfKztof7aT7sjdeYBPXZ10BRVWvoGW0sCsf-U-KQRQ/s1600/417390_171034199698125_735453745_n.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKAIQsxHn897MKTp_R5xmksD8eRHWTjqJ4qKu_cqmHqFwIMFwtR5P9Kgzusl6ROJcVoEROS6za_77ai6LTIVrxDUlg0tpFpaabVDJUUJpwSv77nj8MXfuJf4HI9ZZ7hqxehkcsIS-8M-o/s1600/ANKYR683.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbnMQY-OyQaU_Gl7apEBohjnzMOxXI4Y5Fhm1kRBW7Jub9cLDIde-PZl0dyYsi8oCrbRVLepnuHq7vNzFA6M5aOICNJaEkVfDSy1Js7UGYVz5pqAudaQ-JZk4IR5No7-7npLxqE8jAWYoy/s1600/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%9C%CE%97%CE%9A%CE%A5%CE%9D%CE%A3%CE%971.jpg

Μερικές φορές, σπάνια, σπανιότατα, είναι πράγματι αναγκαία η επιμήκυνση.

http://www.whatthefun.gr/wp-content/uploads/2012/04/epidixias.jpg



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrj9iwBNsydd8dqZqik4cZjKbdlTyw-_vw_1clfgR5FzEVGcff5OXTvDLotNx3ohyYoD8zIQ3Dt_PYJGiBUog3YP4s9O6i3dlLutWeBY_-bfGgD_02fN5yVXpu6wkHU14OBawcpm9lRGI/s1600/%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF.jpg

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Σαμαράς έλαβε από την γερμανίδα ομόλογό του κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενε: Τον πούλο!

Και -τι τραγική ειρωνία της τύχης-, αυτός ήτανε ιδιαίτερα...επιμηκυσμένος.



Δεν κουνιέται φύλλο, κλαψουρίζει Το Ποντίκι



Είναι αγαθοί τελικά αυτοί από Το Ποντίκι! Δεν χάλασε φυσικά ο κόσμος, όσοι έχουν καταφέρει σε τούτη τη χώρα να μην σαπίσουν, αγαθοί είναι. Είμαστε μιά χώρα με πολίτες τριών ταχυτήτων: Τα σαπάκια, οι μαλάκες, οι αγαθοί. Διαλλέξτε!

Τσαντίστηκε ο Πόντικας επειδή ο και-γαμώ-τους-τσαμπουκάδες-Έλληνας την έχει αράξει στα χάλια του, στην μιζέρια ή στα πιστεύω του και δεν δίνει μία γιά τα τεκταινόμενα (ή μη) γύρω του. Απορεί το Ποντίκι, πως βρίσκει ο πεινασμένος γοητευτική την ιδέα της πείνας, πως τα έχει κάνει ο άνεργος πλακάκια με την ανεργία, πως τόχει ρίξει ο φτωχός με την φτώχεια στην τυφλόμυγα και πως παίζει ο επαναστάτης τις ήττες του κομπολόϊ...

Σου λέει Το Ποντίκι, μα είναι δυνατόν να γίνεται συντέλεια του κόσμου και η κοινωνία όπως και η πολιτική να λάμπουν διά της απουσίας τους; Εδώ ένα γουρούνι πας να σφάξεις και σε παίρνει χαμπάρι και γίνεται της Καλλιόπης μέχρι να το στριμώξεις, και μιά ολόκληρη κοινωνία να στήνει κώλο και να γράφει την καταστροφή της στα παπάρια της;

Σκέφτεται Το Ποντίκι και μετά πάει και τα χώνει εκεί που το συμφέρει: Στους συνήθεις ύποπτους, στην κοινωνία και τα (αντιπολιτευόμενα) κόμματα. Ήμαρτον! 

Πριν σχολιάσω το άρθρο, ρίξτε του σας παρακαλώ μιά ματιά.


Δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο!

thumb
Του Γιώργου Λοβέρδου

Δημοσιογράφοι και ανταποκριτές ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν ο υπ’αριθμόν «1» υπεύθυνος της ευρωζώνης συναντιόταν με τον πρωθυπουργό.
Απέξω και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σιγή πλήρης…
Μια χώρα που έχει καταρρεύσει, που έπρεπε να δονείται από συνθήματα και κανείς δεν είναι στους δρόμους!

Κανένα κόμμα, καμία συνδικαλιστική οργάνωση, κανένας φορέας δεν έχει κάνει κάλεσμα.

Καμία διαδήλωση!

Που είναι το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, οι συνιστώσες, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΣΠΙΘΑ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι αυτοκινητιστές….

ΤΙΠΟΤΑ!

Εδώ ερχόταν ο Πούτιν ή ο τάδε υπουργός των εξωτερικών και γινόταν χαμός… Περιμένουν να έρθει η Μέρκελ;

Άλλοι θα μου πουν πως είναι καλοκαίρι…

Πόσο «καλοκαίρι» έχει ένας άστεγος, ένας άνεργος, ένας εργαζόμενος των 350 ευρώ;

Πόσο άδεια είναι μια πόλη που να μην μπορεί να δώσει το μήνυμά της;

Άλλοι θα μου πουν, πως και που τα κάναμε ως τώρα, τι βγάλαμε;

Ας μου πουν πρώτα τι θα γινόταν, αν δεν τα κάναμε…

Ας μου πουν πως είναι καλύτερα να μείνουμε ως πρόβατα και τότε το συζητάμε…

Άλλοι θα μου πουν πως τα κόμματα είναι σε μία καλοκαιρινή παράλυση με τους πολιτικούς αρχηγούς να βρίσκονται, λίγο-πολύ, σε διακοπές!

Γιατί; Περιμένουν την ανακοίνωση των μέτρων; Θεωρούν πως όπως και να ‘χει ο κ. Γιούνκερ και η Ευρώπη δεν πρέπει να πάρουν το μήνυμα των ευρωπαϊκών λαών;

Αν είναι έτσι, ας μας το πουν…

Ένα νέο πακέτο έχει αποφασιστεί που θα μας στείλει ακόμα περισσότερο στην Άβυσσο και πέραν των ανακοινώσεων, τα κόμματα αδρανούν…

Ας κινητοποιηθούν, ας καλέσουν τον κόσμο και αν δεν κατέβει, ας αναλάβει ο κόσμος την ευθύνη του…

Στο κάτω-κάτω ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε(ο τρόπος του λέγειν), αν θέλουμε να ζήσουμε υπό κατοχή και στα κάτεργα… δικαίωμά μας είναι…

Είμαι όμως βέβαιος πως ο κόσμος θέλει να το παλέψει.

Δεν είμαι πλέον τόσο βέβαιος για τα κόμματα, αλλά θα ξαφνιαστώ ευχάριστα, αν συμβεί το αντίθετο…

Γ.Λ.
Σημείωση: Αλήθεια, διάφορες πρωτοβουλίες μέσω διαδικτύου, πάγωσαν και αυτές;

Δεν σας έλεγα, ότι είναι αγαθοί οι άνθρωποι; Σου κάνει κάτι σκέψεις ο συγγραφέας, λες και δεν βρίσκεται η χώρα σε αφασία, λες και δεν βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο παρακμής. Ζητάει Το Ποντίκι τα ρέστα από ένα χρεωκοπημένο κοινωνικό σύνολο και επιμένει να τα χώνει στα κόμματα που αυτό επανδρώνει. Ήμαρτον! 

Σου λέει Το Ποντίκι: Είστε κουτσοί κύριοι; Ε κάνετε ένα κόμμα, να σπάσετε στον Μαραθώνιο το φράγμα του ήχου. Σατυρικό περιοδικό να σου πετύχει...

Από σαπάκια, μαλάκες και αγαθούς κατοικείται αυτή η χώρα. Πάει τελείωσε. Και από το ίδιο υλικό είναι φτιαγμένοι και οι πολιτικοί της συνδιασμοί: Σάπια κόμματα, κόμματα από μαλάκες γιά μαλάκες και κόμματα αγαθών. Μερικές φορές μάλιστα λειτουργούν όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία...

Τι να σου κάνει το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ; Σάρκα εκ της σαρκός αυτής της κοινωνίας είναι και αυτά. Τι να να κάνουν δηλαδή, να φέρουν μέλη, οπαδούς και ψηφοφόρους με ....μεταγραφή από το εξωτερικό; Άσε μας ρε συ Ποντικέ! Μη παίζεις με τον πόνο μας.

Σίγουρα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ είναι υπεύθυνοι γιά ότι γίνεται (και ιδιαίτερα γιά ότι ΔΕΝ γίνεται) στον τόπο μας. Υπεύθυνοι είμαστε μόνο εμείς! Σαν άτομα. Σαν προσωπικότητες. Σαν πολίτες. Εγώ, εσύ, αυτός, αυτή, εμείς. Γιατί άμα είσαι γιά τα μπάζα σαν άνθρωπος ή πολίτης δεν σε σώζει καμμία ιδεολογία φίλε μου. Και εδώ υπάρχει όντως πρόβλημα: Για τα μπάζα είναι οι πολλοί! Και αυτοί είναι στον αφρό! Και όχι μόνο στον αφρό. Αποτέλεσμα της σήψης του καπιταλιστικού συστήματος. Ο επιθανάτιος ρόγχος του....

Η φύση είναι σοφή. Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Τίποτα δεν ζει αιώνια. Όλα γεννιούνται κάποτε, μεγαλώνουν, γεράζουν και κάποτε πεθαίνουν. Και δίνουν την σκυτάλη σε άλλα είδη, σε άλλους ανθρώπους, σε άλλες ιδεολογίες, γιά να πάει η ζωή πιό πέρα, για να υπάρχει πάντα ένα αύριο.

Το σύστημα που χαιρόμαστε και κανακεύουμε είναι νεκρό. Ο τύπος ανθρώπου που χάλκεψε -το προϊόν του συστήματος- η κοινωνία μας, είναι καταδικασμένος σε θάνατο. Αφήστε λοιπόν τα κόμματα της Αριστεράς στον πόνο τους κύριοι Ποντικοί και σκεφτείτε κάνα τρόπο να απαλλαγούμε επιτέλους από τους σκάρτους εαυτούς μας, μιά ώρα νωρίτερα.