4/12/14

Σε λίγο: Φως και στις δύο άκρες του τούνελ. Ιδιαίτερα στο κέντρο!Με παίρνει ο φίλος μου ο Μπάμπης τηλέφωνο και αρχίζει τις φωνές:

Άκουσες ρε συ Βράχο, τι είπε ο Σαμαράς;

-Σιγά ρε Μπάμπη, του λέω, θα πνιγείς ρε.

Δεν πνίγηκε τελικά.

Βγαίνει ο Σαμαράς και αμολάει κάτι συγκλονιστικό, μου λέει.

-Πες ρε και μας γκάστρωσες, του λέω.

Να, είπε ότι το φως έρχεται μετά το βαθύ σκοτάδι.

-Είπε τέτοιο πράμα ρε;

Ναι ρε, να μην προλάβω, α δε πιστεύεις.

-Και τι εννοούσε ρε συ Μπάμπη;

Ότι λίγο πριν χαράξει το σκοτάδι είναι πιό πυκνό.

-Δηλαδή μας προειδοποίησε, να ξέρουμε, μη σκοντάψουμε;

Όχι ρε. Ήθελε να πει, ότι μας πονάει αυτή τη στιγμή το μνημόνιο, γιατί σε λίγο βγαίνουμε έξω απ΄αυτό.

Μα να είναι τόσο τούβλο ο Μπάμπης! Αλλά φυσικό είναι, να είναι τούβλα οι Μπάμπηδες, θα είχαμε αλλιώς Σαμαράδες πρωθυπουργούς;

-Ρε συ Μπάμπη, μην είσαι τόσο αγαθός, του λέω. Ξέρεις τι έλεγε ο Σαμαράς πριν ακριβώς έναν χρόνο στην "Αίγλη" σε κάτι μοτοσυκλετιστές; 

Τι;

-"Το πιό βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν φέξει". Και έλεγε, ότι σε έξη μήνες θα παίρναμε της Τρόϊκας τα σώβρακα, και αυτό ήταν όλο και πάπαλα.

Έκανε πως κατάλαβε ο Μπάμπης, έριξε ένα χλιαρό "ντάξει ρε Μεγάλε, τα λέμε" και έκλεισε. Αλλά θα ξαναπάρει. Σίγουρα θα ξαναπάρει. Όταν ξαναπεί κάτι ανάλογα...μεγάλο αυτός ο πρωθυπουργός της ντροπής και το αναμασήσουν με περισσό σθένος οι Πρετεντέρηδες και οι Καψήδες. Εκτός και αν αποφασίσει να ξυπνήσει ο Μπάμπης. Και θα ξυπνήσει όταν καταλάβει, ότι ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΒΡΩΜΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΡΑΘΟΥΝ...
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο Γεωργίου στην θέση του Χαράλαμπου Αθανασίου;Επιτέλους ένας υπουργός Δικαιοσύνης της προκοπής! Μπάμπης Αθανασίου το όνομα. Αθάνατος πράγματι. Και όχι μόνο υπουργός Δικαιοσύνης φίλοι μου. Αυτό μας έλειπε, να χαραμιζόταν αυτό το μεγάλο πολιτικό ταλέντο μόνο σε ένα και μοναδικό υπουργείο, με ένα και μοναδικό αντικείμενο: Και Δικαιοσύνης, και Διαφάνειας (μη γελάτε παρακαλώ), και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (μη χτυπιώσαστε στο πάτωμα από τα γέλια παρακαλώ) υπουργός ο τεράστιος Μπάμπης. Ξέχασα το θαυμαστικό. Σόρυ. Να. !!!!

Μην βιαστείτε να με κρίνετε αυστηρά γιά το ειρωνικό μου ύφος αγαπητοί αναγνώστες. Είναι δύσκολοι οι καιροί και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα λόγια και στις πράξεις μας. Αλλά συγγνώμη, γιατί σώνει και καλά υπουργός Δικαιοσύνης κτλ κτλ ο -κατά τα άλλα- συμπαθέστατος Αθανασίου; (Ποιά είναι τα "άλλα"; Έλα ντε, ποιά;). Δεν λέμε, καλός ομοφοβικός ο Μπάμπης, αλλά είναι και αρκετός; Η απάντηση είναι μία: Όχι! Όχι, δεν είναι αρκετός. Υπάρχουν σαφώς καλύτεροι παίκτες στην θέση του. Υπάρχουν αληθινοί μαιτρ του είδους, που σίγουρα θα προσέφεραν σαφώς περισσότερα στο λαό και στην πατρίδα.

Δεξιοί δεν είμαστε κύριε πρωθυπουργέ, αλλά έχουμε καθήκον ως πολίτες αυτής της χώρας, να στηρίξουμε την υπερπροσπάθεια που κάνει η συγκυβέρνηση για να παραμείνει στην εξουσία, όπου υπάρχει γερή μάσα και μακάρι νάμαστε συγκυβερνήτες όλοι μας. Λοιπόν, εμείς σας στηρίζουμε, αλλά εσείς έχετε την υποχρέωση και το καθήκον να επανδρώνετε το υπουργικό συμβούλιο με τους κατάλληλους ανθρώπους. Ανθρώπους που πιστεύουν αυτά που λένε. Ανθρώπους που τα λένε έξω απ΄τα δόντια. Ανθρώπους ικανούς, ηθικούς και προπάντων αγαπητούς στο πλατύ κοινό. Όπως πχ ο κύριος Γεωργίου. Ο Μέγας Γεωργίου. Αυθεντικό, αγνό ταλέντο και γνώστης του αντικειμένου ο κύριος Γεωργίου, σίγουρα ο ιδανικός καπετάνιος στο τιμόνι του εν λόγω υπουργείου.

Μη μασάτε κύριε Σαμαρά και προχωρήστε άφοβα στην απαραίτητη αντικατάσταση του Αθανασίου με τον Γεωργίου.

Γιά την Ελλάδα ρε γαμώ το κεφάλι μου, μαλάκα...


ΥΓ: Σκέψη: Πόσο πραγματικά ομοφοβικός μπορεί να είναι αυτός ο Αθανασίου, όταν κατάγεται από την....Λέσβο;