14/7/11

Δεν έχουμε τίποτα, από αυτό θα πάμε!

http://www.wup.wi.tum.de/uploads/pics/baer_bruno_Bestie1.jpg


Χρεωκοπία;
Ημιχρεωκοπία;
Επιλεκτική χρεωκοπία;
Χρεωκοπία με απόλα στο χέρι;
Χρεωκοπία βόνγκολε από το ντελίβερυ του Μάκη;

Η λέξη κάνει θραύση τις τελευταίες ημέρες, σε όλες τις πιθανές διαβαθμίσεις επαλήθευσης ή διάψευσής της!

Μία κάνει η επιλεκτική χρεωκοπία καλό, ιδιαίτερα στην ψωρίαση, μία "και ποιός σας είπε κάτι για επιλεκτική χρεωκοπία;"

Μία "πιάσε μιά χρεωκοπία ρε μάστορα, αλλά από τις φρέσκες", μιά "μπα, λάθος μετάφραση κάνανε οι Γερμανοί. Για βούρτσα μιλήσαμε, όχι για ......... "

Σκιστήκανε οι βαζελινοπαπατζήδες να ορκίζονται στο όνομα της Αγίας Περικοκλάδας της εξωφύτου, βοήθειά μας, ότι οι τραπεζικές καταθέσεις των ηλιθίων είναι απόλυτα ασφαλείς (οι ξύπνιοι τα έχουν σηκώσει προ πολλού), ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί βουλιάζουμε αγάλι αγάλι και να μην ακούει κανένας αυτά που λένε οι άλλοι, και να ακούμε μόνο αυτά που λέει η κυβέρνηση, που έχει μεγάλη εμπειρία στα "λεφτά υπάρχουν/δεν υπάρχει ούτε σάλιο", και δεν υπάρχει ούτε κίνδυνος χρεωκοπίας ούτε απειλή, αλλά πολύ κρίσιμες οι επόμενες μέρες και αν δεν κουνηθεί η Ευρώπη, τα φτύσαμε...

Και τι δεν ακούσανε τα αυτιά μας τις τελευταίες δραματικές ημέρες, αλλά από την άλλη όχι και τόσο δραματικές, σιγά το δράμα τώρα, αφού είμαστε τόσο ασφαλείς σαν μέλος του μεγάλου ναυαγοσωστικού οργανισμού της ΕΕ, εχτός και αν φουντάρουμε. Από το "πάει η Ελλάδα" στο "πάει, την πήδηξε η Ελλάδα", και από κάθε λάθος γερμανική μετάφραση όπως  "τήνε πάνε τέσσερεις την Γκρίχενλαντ" και  "πάει, την πηδήξανε την Γκρίχενλαντ", ο έλληνας πολίτης πλέει σε πελάγη απόλυτης γαλήνης. Ας χαλαρώσουν λοιπόν και οι λίγοι που σφίγγονται ακόμα, αν δεν μπορούμε να το εμποδίσουμε, ας το ευχαριστηθούμε τουλάστιχον.

Όχι, δεν πρόκειται να γίνει επιλεκτική στάση πληρωμών, ούτε στάση Καλλιφρονά, ούτε στάση Τρεις Παρθένες! Κατά τον Παπανδρέου μάλιστα αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν έχει καμμία σχέση με στάση, το αντίθετο, έχει να κάνει με κίνηση! Κίνηση προς την "βιώσιμη ανάπτυξη"! Ναι, αυτό που έχει πέσει πάνω στην κοινωνία και πάει να την αφανίσει, δεν πρόκειται να την αφανίσει γιατί την...αναπτύσει, και γαμώ τα βιώματα δηλαδή!

Πάντως σε ένα έχει δίκιο ο Παπανδρέου: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Δεν είναι ο Παπανδρέου το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι οι Παπανδρέου! Και όταν τους λένε Θαπατέρο, και όταν τους λένε Μπερλουσκόνι, ή Σαρκοζύ ή Μέρκελ! Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι βρυκόλακες που την έχουν πέσει στους ευρωπαϊκούς λαούς και τους πίνουν το αίμα.

Από την Αθήνα μέχρι το Δουβλίνο και από την Λισαβώνα μέχρι την Ρώμη τα ίδια: Ή γονατίζεις και τα ακουμπάς λαουτζίκο, ή βουλιάζεις! Το ακούσαμε και σήμερα στην ιταλική Βουλή. Και θα το ακούσουμε και παντού αλλού εκεί που θα χτυπήσει στο μέλλον η καμπάνα.

Εκτός αν χτυπήσει νεκρικά γιά αυτούς τους ίδιους η ρουφιάνα η καμπάνα.
Εκτός αν χτυπήσει για να σηκωθούμε και να τους πάρουμε τις ζωές μας από τα χέρια τους.

Και να δείτε ότι θα χτυπήσει!

Γιωργάκης: Μα να πιάνει η Διακαιοσύνη τα άντερά της!

http://ac.matra.free.fr/FB/clown.jpg


Το ανέκδοτο το βρήκαμε στην Ελευθεροτυπία:

"Μήνυμα στη Δικαιοσύνη, ότι πρέπει να κάνει το καθήκον της, ώστε να μπει τέλος στη συνεχή αίσθηση ατιμωρησίας που έχει κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία, έστειλε ο πρωθυπουργός. Την αφορμή έδωσε η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο του νομοσχεδίου για την «Εκδίκαση Πράξεων Διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων».

Μάλιστα. Ο Μπαρμπαλήθειας σκίζεται για τον θρίαμβο της Αλήθειας και τον...εμποδίζει η ρουφιάνα η Δικαιοσύνη! Αυτό και αν είναι ταβανόπροκα σκουριασμένη και ξεκάρφωτη από τις καλές!

Το πασόκ με το κοπιράιτ στην διαφθορά και στην διαπλοκή έχει κλείσει τα σκάνδαλα στο μισό γήπεδο και τα παίζει μονότερμα, αλλά η Δικαιοσύνη στο αντίπαλο τέρμα έχει κατεβάσει τα ρολά και πιάνει ακόμα και τα άπιαστα! Ξεπέρασε και τον εαυτό του, ο καδρόνης πρόεδρος του πασόκ! Κατά πόσο; Να, δείτε μόνοι σας:


"Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα υπολείπονται των προσδοκιών μας, αλλά και των προσδοκιών και της απαίτησης της ελληνικής κοινωνίας...Αυτή τη μάχη θα τη συνεχίσουμε με κάθε τρόπο"

Τάδε έφη Γιωργάκης....

Υποκλίνομαι μαγεμένος, φεύγω σαν σφαίρα και τον αφήνω στην διάθεσή σας: Να τον χαίρεστε!

Αδριάντα σε Κυρ. Μητσοτάκη και Χ.Κεφαλίδου;

http://lukrezia-jochimsen.de/images/2009/04/januskopf.gif


Συγνώμη, ξέχασα να σας συστηθώ: Ιανός, θεός των Ρωμαίων, διπρόσωπος, χαίρω πολύ.

Κλονίστηκε από συγκίνηση προχθές το Πανελλήνιο με την απόφαση δύο βουλευτών να παραιτηθούν -για την Ελλάδα ρε γαμώτο- από την...αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Άκου έκφραση! Αποζημίωση, λες και πληρώνονται για να σκάνε μπιμπίκια και οι Επιτροπές τους βάζουν σε...έξοδα!

Παρατεταμένο χειροκρότημα της συγκινημένης κοινωνίας λοιπόν, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει και κάτι δάκρυα, τι να κάνουμε, είμαστε φτωχοί αλλά έχουμε αισθήματα. 

Συγκλόνησε η απόφαση της βουλευτάντζας της πασόκας, Χ. Κεφαλίδου, να απαρνηθεί το ξεσκισμένο εκατοπενηντάρι για κάθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής, και μάλιστα τόσο...ακαριαία... ξαφνικά μετά από σχεδόν δυό χρόνια. Ανοιχτό άφησε το αν θα επιστρέψει το καραξεσκισμένο διακοσοπενηντάρι που έχει λάβει για κάθε συμμετοχή της στις μέχρι τώρα Επιτροπές.

Ιψενική ηρωίδα η Κεφαλίδου! Μιλάμε για τεράστιο σοσιαλιστικό τεμάχιο, υπέρογκη ποσότητα αλτρουισμού! Ας όψονται οι ρουφιάνοι στην κορυφή της εσωκομματικής ιεραρχίας που την είχανε εγκαταλείψει στην αφάνεια των ναινέκων της κοινοβουλευτικής συμμορίας του πασόκ, και είχαν παραγκωνίσει χωρίς αιδώ τέτοιο κεφάλαιο.

Μάλιστα, η αξιότιμη κυρία Κεφαλίδου δεν είχε βρει μέχρι σήμερα την ευκαιρία να μας εκθέσει το πλούσιο αυθεντικό ανθρωπιστικό της ταλέντο, τώρα που ο "μαλάκας" κράζει και γιαουρτώνει την έπιασε το φιλότιμο. Μέχρι όμως να την πιάσει, μας έχωσε ότι Μνημόνιο της κάθισε, ότι Μεσοπρόθεσμο της γυάλισε, ότι της ζήτησαν οι εγκάθετοι της κυβέρνησης και οι λεχρίτες της τρόϊκας. Τέτοια συμπόνια και ευαισθησία το σούργελο της πασόκας!

Ο υπερθετικός βαθμός της καραευαίσθητης κυρίας Κεφαλίδου δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κυρ. Μητσοτάκη, η...ενέδρα της φάρας Μητσοτάκ στην νέα δημοκρατία. Η ελπίδα της κρητικής πολιτικής ακρίδας δεν περιορίστηκε στο μελοδραματικό "εκατοπενηντάρι γιόκ", αλλά προχώρησε και σε μία εντυπωσιακή πράξη εθνικής γενναιοδωρίας, που θα αναγραφεί με την ακόλουθη χρυσή επιγραφή στην Ιστορία:  "Απελθέτω απ΄ εμού το βουλευτικόν αυτοκίνητον τούτο".

Και το εκατοπενηντάρι μας χαρίζει ο εύελπις μητσοτακόσπορος, και το βουλευτικό του αμάξι! Όποιος εναντιωθεί στην πρόταση του βραχόκηπου να του αναρτηθεί αδριάντας στην πλατεία Συντάγματος, είναι αχάριστος και άδικος!

Γελοίες κινήσεις εντυπωσιασμού των κωμάτων Εξουσίας στο πνεύμα της πετσαλνικιάς "κόβω λίγο την διακοσοπενηντάρα για τις Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, αντί να πα να κό το κεφάλι μου, να ησυχάσει ο κό"...

Της μόδας πάντα το παπατζηλίκι, διαχρονική μέθοδος παραπλάνησης και εξαπάτησης που κατέχει θαυμάσια ο δικομματισμός. Τώρα που τους έχει πιάσει το χεσμεντέν συναίσθημα (που πιάνει όλους όσους αισθάνονται πίσω τους την καφτή ανάσα του "μαλάκα"),τώρα αρχίζει να λειτουργεί όλως ξαφνικώς το φιλότιμο και το κουβαρδιλίκι. Και επειδή δεν πολυέχουν τον "μαλάκα" σε υπόληψη, ακόμα και όταν τα βουτάει - καλή ώρα όπως τώρα - στο κρανίο, πάνε να την πηδήξουνε με ελαφρά πηδηματάκια: Σιγά μην σφίξουμε καμμιά Εξεταστική, να καθαρίσουμε την κόπρο της Siemens. Σιγά μη κόψουμε μονάχοι μας το κεφάλι μας, λίγο επιδοματάκι να το χάψει ο λαουτζίκος, και πάμε παραπέρα για φρέσκα.

Φυσικά δεν μας είπε κανένα από τα παραπάνω...τρικάταρτα της ευαισθησίας διατί τα κομματάκια τους μπλοκάρουν χρόνια τώρα κάτι γαμάτες προτασούλες, όπως πχ του ΚΚΕ, περί....

"Κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που ήταν πριν την εκλογή τους ασφαλισμένοι, με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους άλλους εργαζόμενους.

Δραστικής μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργησης της αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές.

Επανειλημμένα, επίσης, το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις για να μπορεί να γίνει έστω και στοιχειώδης έλεγχος του "πόθεν έσχες":

Να μετατραπούν υποχρεωτικά σε ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών και οι διάφοροι τίτλοι του δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα που επίσης είναι ανώνυμα. Σε διαφορετική περίπτωση όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι κανένας ουσιαστικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει.

Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από την χώρα.

Να καταργηθούν το φορολογικό, το τραπεζικό, το εμπορικό και το επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής." (απόσπασμα από τον Ριζοσπάστη)

Δεν θέλουν να καταλάβουν οι κλέφτες και αμαρτωλοί της ελληνικής πολιτικής σκηνής ότι δεν είναι οι μισθοί, τα επιδόματα ή τα προνόμια των πολιτικών, αλλά η ίδια η πολιτική τους το πρόβλημα. Ας είναι. Αρκεί να το καταλάβει επιτέλους ο μπαγάσας λαός, και να τους κάνει οριστικά παρελθόν από την καμπούρα και την φλέβα του. Πολύ σύντομα, ελπίζω....