21/4/16

Μεγάλη επιτυχία το ανθρωποπάζαρο ΕΕ και Τουρκίας: 500 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Λυβικό Πέλαγος



Σκίζει το...ανθρωπιστικό σχέδιο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ταγιπικής Ερντογίας γιά την πάταξη του ανθρωπισμού και του πολιτισμού: Πάνω από 500 πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους στα αφιλόξενα κύματα της Μεσογείου! Αυτή τη φορά όχι στα χωρικά μας ύδατα, που πλέον...δεν επιτρέπεται, αλλά εκεί που δεν κάνει καθόλου κακό στην φουκαριάρα Ευρωπαϊκή Ένωση: Στα ανοιχτά της Λιβύης.

Αναληθείς οι φήμες που θέλουν τους ευρωπαίους ηγέτες να έχουν ρέψει από το κλάμα. Χλιαρές και οι αντιδράσεις των πολιτισμένων μας δημοκρατιών. Το πένθος λαμβάνει χώρα από 1000 θύματα και πάνω. Μέχρι 500 ξύνουμε μόνο τα απαυτά μας.

Γιατί δεν αναλαμβάνει ρε γαμώτο η αμοιβάδα την διακυβέρνηση αυτού του πολανήτη, να δει επιτέλους μιάν άσπρη μέρα;



Χαμπέμους συμφώνιαμ! Τα βρήκανε οι κόφτες




Ο παππούς δεν κρατιώτανε: Μωρή γυναίκα, πάρτονα επιτέλους τον ρουφιάνο τον γιατρό να έρθει, μη του πάρει ο διάολος τον πατέρα. Πάρτονα μωρή ξανά, που όλο έρχεται και έχω πεθάνει από τον πόνο.

Όσοι έχουν διατελέσει παππούδες, καταλαβαίνουν το βαθύ νόημα της περίπτωσης. Σε έχει βάλει η υγεία από κάτω και σου δίνει να καταλάβεις. Ε τι να κάνεις εσύ κοτζάμου παππούς; Να πάρεις το ΕΚΑΒ, να έρθει μεθαύριο, και όταν έρθει, να μην μπορείς πλέον να ελέγξεις την κατάσταση και να κρέμεσαι από τη διάθεση του κάθε κερατά; Και δεν βάζεις την κυρά να πάρει τον γιατρό σου, που τον ξέρεις εδώ και τριάντα τόσα χρόνια, να βαδίσει η διάγνωση σε βατές κατευθύνσεις; Τι, γιατί να πάρει η κυρά και να μη πάρει ο ίδιος ο παππούς; Σοβαρευτείτε ρε.

Έρχεται ο γιατρός, τον Χριστό του, στο παραπέντε, καλώς τ΄αφεντικά, καλώς τον χασάπη. Το και το γιατρέ. Από δω ένας σφάχτης, Λοβέρδος, Παπακωνσταντίνου και Τσακαλώτος μαζί, γιατρέ. Σώσε με γιατρέ.

Αρχίζει τα δικά του ο γιατρός; Πόσες μπύρες ήπιες ρε Μπάμπη; Πάνω από δέκα ρε συ γιατρέ, φιλάει σταυρό ο παππούς. Λίγες ρε συ Μπάμπη, απαντάει σε αυστηρό τόνο ο γιατρός. Λίγες και το έχεις ξανακάνει πολλές φορές. Και σου είπα, μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη, κάποτε τρεις και κακή του ώρα, και δεν σε σώζει πιά ούτε μνημόνιο του Τσίπρα, που είναι μνημόνιο εγγυημένο και βολικό, που μόνο το ένα τρίτο της ελληνικής κοινωνίας στέλνει κάτω από το όριο της φτώχειας, άρα αντέχουμε και μιά τρίτη φορά Αριστερά. Δέκα μπύρες είναι η αρχή του τέλους, Μπάμπη και αν δεν αρχίσεις από σήμερα να αδειάζεις δυό κασόνια τη μέρα, δεν σε βλέπω να βγάζεις το καλοκαίρι.

Ε, μετά πέφτουν κάτι χάπια, κάτι συμβουλές, κάτι τελεσίδικες απειλές, ή αυξάνεις το πιοτί ή... μειώνεσαι εσύ, πέφτει και ένα κοσάρι, έχουμε και εγγόνια να ταΐσουμε ντε, κάτσε ρε γιατρέ να πάρεις ένα μεζέ, όχι φχαριστώ φεύγω, φεύγει. Πέφτει μετά η Μπάμπαινα στο γιατροσόφι, να το τσαγάκι κάνει καλό, να και μιά μπυρίτσα, να και μία ακόμα, να κι΄άλλη μία, έρχεται κάποτε ο ύπνος και διατάζει, τους ζυγούς λύσσατε μαρς.

Εκμεταλλευόμαστε στο ακέραιο τον ύπνο του Μπάμπη, γιά να του σύρουμε ορισμένα του παππού. Δώστε βάση. Ο Μπάμπης υποφέρει! Δεδομένο. Πίνει ο άνθρωπος. Και όταν αισθάνεται ενοχλήσεις καταφεύγει στους γιατρούς. Σε πολλούς γιατρούς. Έχει μεν τους σταθερούς του, αλλά που και που επισκέπτεται και άλλους. Η γνωμάτευση όλων των γιατρών είναι πάντα η ίδια: Πίνεις λίγο. Πιές πιό πολύ. Μόνο έτσι θα σωθείς.

Κανένας δεν τον υποχρεώνει να επισκέπτεται αυτούς τους γιατρούς. Η επιλογή είναι καθαρά δική του. Αυτούς θέλει και κανέναν άλλο.

Πέφτει λοιπόν με τα μούτρα στη...θεραπεία ο Μπάμπης και μετά από λίγο νάτον πάλι τάβλα με πόνους στο κρεβάτι. Και δώστου πάλι από την αρχή. Νέα γνωμάτευση, ίδια συνταγή: Λίγο πιό πολύ πιοτό ακόμα, αλλά όχι γιά την ευχαρίστηση, αλλά επειδή είναι αναγκαίο γιά την θεραπεία. Βαριά η θεραπεία σίγουρα, αλλά είδατε εσείς ποτέ φάρμακο να είναι νόστιμο;

Αλλάζουμε σκηνικό. Άσπρος καπνός από την καμινάδα της...διαπραγμάτευσης γράφουν σήμερα οι φυλλάδες. Χαμπέμους συμφώνιαμ! Τα βρήκαν τελικά οι κόφτες. Σιγά να μη τα βρίσκανε. Κόψτα όλα, ο ένας, κόψε τα μισά, ο άλλος, το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να είναι άλλο: Κόψιμο. Η αφαίμαξη της κοινωνίας συνεχίζεται αλύπητα. Λίγο ακόμα και σωθήκαμε.

Τα υλικά της σωτηρίας τα ίδια: Λιτότητα, καταιγισμός φόρων, περικοπές. Να αυξηθεί η πείνα, να σωθούμε ντε.

Όλοι για την Ελλάδα! Και οι εξωτερικοί κόφτες, και οι εσωτερικοί. Να το δούμε επιτέλους, όπως είναι: Το κάθαρμα της τρόϊκας δεν μας αλλάζει τα φώτα από μίσος ή από βίτσιο, αλλά από αγάπη γιά τον πολίτη. Όπως ο γιατρός που σου κόβει το πόδι, γιά να σου σώσει τη ζωή. Πού τα βρήκαμε τόσα πόδια, θα αναρωτηθούν τώρα ορισμένοι μυστήριοι, ούτε χταπόδια νάμασταν. Ξεκολλάτε ρε.

Όλοι για την Ελλάδα! Ναι ρε! Νομίσατε ότι τα καθάρματα των εντολοδόχων της τρόϊκας, πασόκια, νεοδημοκράτες, συριζαίοι και λοιποί...εξαρτημένοι, το κάνουν από κακία ή από δόλο; Γιά μας το κάνουν ρε βλάκες. Όταν σου πετσοκόψει η...σωστική ομάδα την συνταξούλα σου, δεν έχεις άλλη επιλογή: Κόβεις τα περιττά. Κόβεις τα ανθυγιεινά. Τέρμα οι μπριζόλες, οι γύροι, τα σουβλάκια, τέρμα τα λιπαρά. Τέρμα οι πίτσες παρακαλώ, τέρμα τα γαριδάκια του καναπέ μπροστά από την τηλεόραση, τέρμα και οι ξηροί καρποί. Ξεχάσαμε τα τσιπς. Τέρμα κι΄αυτά!

Και διαφορετικά να το δούμε, πάλι το ίδιο είναι. Να πούμε ότι δεν έχεις πολλά και σου κόβουνε. Και τι έγινε; Πάλι δεν έχεις πολλά. Και πριν φτωχός ήσουν, πάλι φτωχός είσαι μετά. Πείναγες; Εντάξει, τώρα θα πεινάσεις λιγάκι πιό πολύ. Και οι καρκινοπαθείς που πεθαίνουν επειδή δεν έχουν φάρμακα; Μη κάνετε αγαθές ερωτήσεις ρε: Και πριν δεν πέθαιναν; Γίνεται να πεθάνουν περισσότερο;

Ανέβασαν τον ΦΠΑ, λέει. Όχι θα τον κατέβαζαν. Εδώ παίζεται η σωτηρία του λαού ρε, νομίζατε ότι θα μαλακιζόντουσαν με τον ΦΠΑ; Άμα δεν τα πάρουν από σένα κι΄από μένα, που δεν έχουμε, από ποιόν να τα πάρουν; Από τον συνάνθρωπο που είναι καταδικασμένος να χρησιμοποιεί βαλίτσα αντί πορτοφόλι και είναι αναγκασμένος να πηγαίνει στο νησί με την ιδιωτική του θαλαμηγό, αντί με το φέρυ μπωτ της γραμμής;

Αλλά τι βλέπω; Ξύπνησε ο παππούς! Από τον ένα ύπνο φυσικά, γιατί από τον άλλον δεν λέει να ξυπνήσει. Και άνοιξε αμέσως το μαγικό κουτί, να μάθει από το Μέγκα, τι πρέπει να θεωρήσει σαν σωστό και τι σαν λάθος. Ο παππούς που ξεκολώθηκε να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και Τσίπρα, ακούει τα περί συμφωνίας και αρχίζει τα γαμωσταυρίδια.

Σιγά ρε παππού. Μόνοι τους ήρθανε οι γιατροί στο σπίτι σου; Εσύ δεν τους φώναξες; Εσύ δεν τους πίστεψες; Εσύ δεν τους άνοιξες την πόρτα σου; Ε τι φωνάζεις τώρα; Πιες και πιές δεν σου λέγανε; Τι περίμενες λοιπόν να σου πούνε τώρα; Μην πίνεις;

Ε πιές τον πάλι μαλάκα παππού! Πάλι και ξανά και ξανά. Ακριβώς έτσι όπως σου αξίζει...



ΥΓ: Ο παππούς είναι ενήλικας. Από 18 έως 100 χρονών. Γιά περισσότερες πληροφορίες ρίχνουμε μιά ματιά στον καθρέφτη μας.