28/2/11

Όλα τα σφάζω!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggx-gu62TSWUrM1LoTqSNs4CygFnjuZV-mLlnaksuHZTSTtoHx24NjdOYnVkUdgGYDxCqpjU_JPbWRGJhhB1QMFTRh-Ec-VRXwaeSYVmSXdNrNHXUMooUBQ0dLaKv4gaPG3lr39Hc-K9g/s1600/image002.jpg


Υπάρχει η αλήθεια, υπάρχει το ψέμα, υπάρχει και το πασόκ!
Είναι το μοναδικό κόμμα που σου λέει κάτι, που ακόμα και το άκρο αντίθετό του δεν πλησιάζει την αλήθεια!

Πόσες φορές έσπασε όλα τα κοντέρ του "Νέα μέτρα; Απαπαπαπαπα" ο ευνούχος της τρόϊκας, φλώρος οικονομικών, σοπράνα της πλουτοκρατίας, ο ψυχοπαθής με το μαχαίρι και του ΣΕΒ δεξί χέρι, Παπακωνσταντινοζήτουλας;

Όσες φορές έχει βάλει ένα μισόκιλο τζελ στα μαλλιά του, είναι μόνο το ένα σκέλος της σωστής απάντησης. Το άλλο σκέλος είναι, και όσες φορές δεν έχει βάλει! Στάνταρ ακλόνητο το ψέμα του ξεπουλοτίποτα του πασόκ!

Μια του ζητάει ξεπούλα ο Παπανδρέου, μια η Αρσαίνενα, μια η τρόϊκα, μια ο Σόϊμπλε, μια ο Προβόπουλος, μια ο Δασκαλόπουλος, μια ξεπουλάει από συνήθεια ή από έλλειψη χαρακτήρα, ξεπουλιέν ντε λα τουτ ντε λα μαγκαζιέν γκρεκ, αβέκ πλεσίρ, που θάλεγε μια καλή μου φίλη, πραγματική σοπράνα από το Γαλλιστάν.

Τώρα σειρά να διατάξει έχει πάλι η τρόϊκα, που έχει κάτι μέρες να διατάξει και ανέβασε πυρετό. Γιώργο νούμερο δύο, του φωνάζουν, άμε ρε και βούτα το τσεκούρι το καλό και δώσε μια στην ΄φάλα την ΔΕΚΟ, όποια νάναι ρε, στην τύχη, άμα μπορείς σε όλες μαγκιά σου, και φάτης τουλάστιχον κάνα κοσάρι ποσοστά από τα μιστά, και άμα βρεις και τίποτα αποδοχές για πετσοκόψιμο, δώσε και σ΄αυτές να καταλάβουν! Ψάξε και για λειτουργικές δαπάνες, έχει ακόμα, άμα ψάξεις καλά θα βρεις μπόλικες και χτύπα τους μια γύρω στα 25% να δεις μετά κλάμα ο Φωτόπουλος! Μη κολώνεις ρε, δεν κατεβάζει διακόφτες, δικός μας άθρωπος ντε.

Άρχισε το κλάμα η φουφού: Μα τους είπα να αυτοκόψουνε αλλά με γράψανε, τι να κάμνω άλλο; Τους είχε πει η δαντέλλα του πασόκ να κοπούνε μόνες τους οι ΔΕΚΟ και όσο μπορούνε πιο πολύ, τόσο πιο νεοφιλελεύθερα πράγματα, μα αυτές τόνε γράψανε τον φλώρο, κι΄εγώ τα ίδια θάκανα.

Είπε, κλαψούρησε, τον βρίσανε οι τροϊκάδες, τα πήρανε τελικά όλοι μαζί στο κρανίο:
Θα σας κόψουμε φέτες ΔΕΚΟπουλα, και μισθοί, και περιωρίες κι επιδόματα, ότι βρούμε!

Και κάθεται η ξεφτυλαρία της σοσιαληστικής κοντραπλακερίας και σκέφτεται τώρα πως μπορεί να εισαχθεί, ξέρω γω η θανατική ποινή ή τουλάστιχον η εκτόπιση στο Γκουαντάναμο που κινδυνεύει να αδειάσει, για να πεισθεί η άπιστη η ΔΕΚΟ...

Ανέβασε πυρετό ο πρωθυπουργός (όποιος πει "χέστηκα" είναι εχθρός της αλλαγής)

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/40092.jpg

Άρρωστος ο Γιώργος Παπανδρέου τζούνιορ γράφουν οι εφημερίδες, προφανώς χλαπάτσα.
Ανέβασε πυρετό, δεν γνωρίζω πόσο τοις εκατό του ΑΕΠ, αλλά ανέβασε. Ίωση λένε, τίποτα ανησυχητικό, τον παρακολουθούνε κι΄όλας οι θεράποντες ιατροί. Τέτοια καΐλα μη πάθει κάτι ο σωτήρας της χώρας.

Η ιστοσελίδα δεν εύχεται φυσικά στο πιόνι της εργοδοσίας και των πολυεθνικών να πάθει κάτι σοβαρό, νάναι...καλά ο άνθρωπος, να τον θυμόμαστε δηλαδή. Τέτοια αγάπη.

Όσον αφορά τώρα την ίδια την ίωση, ένα είναι το σίγουρο: Δεν πρόκειται για την γρίππη των χοίρων!

Παίξτε το άφοβα! Ως γνωστόν η γρίππη των χοίρων δεν πλήττει τα...γουρούνια. (ορίτζιναλ δήλωση Παπανδρέου: Είμαι γουρούνι, Pig, και μου αρέσει που είμαι γουρούνι, pig)




Στην φωτογραφία πάνω μαζί με τον Πάγκαλο που έχει πέσει με τα μούτρα στο μενού του εστιατορίου της Βουλής.

Απεργία πείνας: Η κυβέρνηση παραμένει ακλόνητη: Χεστήκαμε!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW3vtKMdxFfSBhlYPcl3IAkIMrTS0hRT79klXiXprpkjHN0ixwxKuqhN9fs1tgzi11bh56o_zhqOxjOTY9XcKEa_xvnq8x59K0ldJXRIq3A4gRrefnV3w6m76jACaUr_kaDHWWKC9lyw/s1600/metanastes6.jpg

Γράφει το πλακάτ, αλλά υπάρχουν και κάτι παττακοί που δεν μασάνε από τέτοια!

Πχ ο παττακός Εσωτερικών, πρώτος ξάδερφος της Αννούλας και υπεύθυνος ανθρωπισμού της εθνοθλιβερής υμών κυβέρνησης των σοσιαλοκτόνων, Ραγκούσης. Δώστου πρόσφυγα απεργό πείνας και πάρε του ότι έμεινε από την ψυχή του!

Μιλάμε για γωνία ανθρωπιστή, φουλ σορόπι και μύγδαλο, τέτοιο μέγεθος! Δεν καταλαβαί η υπουργάντζα από μεταναστευτικά και προσφυγικά, δεν ανέβηκε ποτέ σε σκυλοπνίχτη, μέχρι την Πάρο έφτασε το δικό του το καράβι, που να ξέρει; Και δεν χαμπαριάζει από νούμερα, από ποσότητα ανθρώπινου υλικού, για να μεταχειριστούμε μια λέξη που του είναι γνωστή από την ανάγνωση του ευαγγέλιου του Μίλος Φρίντμαν. Τι ένας, τι πέντε, τι εκατό, τι τριακόσιοι απεργοί πείνας; Δεν έχει σημασία ο αριθμός των απεργών, η πείνα είναι όλα τα λεφτά, θα έλεγε σίγουρα αν είχε διαβάσει Καβάφη. Καλύτερα που δεν διάβασε...

Για τον παττακό εσωτερικών μια είναι η απάντηση: Όξω και οι τριακόσιοι! Μπουκάρεις μέσα στις Υπατίες, συλλαμβάνεις, απελαύνεις, η...νεοπαττακοκική εκδοχή τού ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε τού ραγκουσάνθρωπου αλμπίνο της κυβέρνησης. Περπατάει και αφήνει πίσω του ένα ποταμάκι από λάδια ανθρωπισμού, τόσα χάνει η μητέρα Τερέζα του πασόκ!

Και τα χώνει ο παττακός εσωτερικών, λένε τώρα, ποιός τους πιστεύει, τα χώνει στον Παπουτσάνθρωπο, τον ΜΑΤακό της Προστασίας Δυο Φαγανών του Μπόμπολα, που δεν μπαίνει με τα τεθωρακισμένα του στο Υπατία να σπάσει το μπλόκο των απεργών πείνας, που είναι και ώριμοι να τσαμπουκαληθούν λόγω αφυδάτωσης, να θριαμβεύσει ο νόμος, το κράτος και η δικαιοσύνη, όπως θριάμβευσε και στο λιμάνι με την μια βδομάδα καμπάνα που έφαγε ο Θρύλος. (Αβάσταχτη η ποινή και πως θα την αντέξουν;)

Ο Παπουτσής όμως έχει κόλλημα με το σκουπίδι στην Κερατέα (δεν έχει σκουπίδι ακόμα αλλά τόχει καημό να το δει να γεμίζει, ο υπουργός) και δεν έχει χρόνο να σπάει άλλα μπλόκα εκτός από του ΒΙΟ.ΠΑ. Άσε που και αυτό που έσπασε, ξαναφτιάχτηκε καλύτερο, τέτοια επιτυχία ο Προστασίας του Εργολάβου!

Άσε ρε που θα πάω πάλι εγώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα, λέει ο ΜΑΤακός, και έχει κάτι ψωμομένους απεργούς πείνας, άσε καλύτερα, δεν πάω, να πάτε εσείς. Έτσι λοιπόν, λίγο πριν να πιαστούνε στα χέρια οι δυο υπουργοί (είχανε πέσει και κάτι καλά γαλλικά, ξου ρε κυκλαδίτη ψευτοσοσιαλιστή, ποιόν είπες ψευτοσοσιαλιστή ρε κοπρίτη ΜΑΤάκια της τρόϊκας ;) τους φωνάζει ο bravo Giorgos, που διάβαζε πιο δίπλα τον λογαριασμό κομμωτηρίου της Άντας και της κόρης και θα του είχαν σηκωθεί οι τρίχες αν είχε, σταματάτε ρε, σας στέλνω Γερουλάνο και Αννούλα Νταλάραινα να βοηθήσουν στην...μετακόμιση.

Μάλιστα! Τέσσερεις υπουργάντζες-υφυπουργαντζόνια πέσανε πάνω στην Υπατία να την φάνε! Να δούμε τι θα προσφέρει το μούσι του Γερουλάνου στον ανθρωπισμό, και να δούμε τι σοφία θα κατεβάσει η ξαδέρφη του Ραγκούση, η οποία άκουσε δυό φορές τον "Μέτοικο" από τον Ζωρζ Μουστακί και μια ακόμα από τον άντρα της, οπότε είναι εξπέρ στα προσφυγικά και στα μεταναστευτικά.

Λαϊκή Συμμαχία εδώ και τώρα!

http://aioliki-energeia.wdfiles.com/local--files/ask8/paidia.jpg


Βραχνάς....

Πέρασε και η γιορτούλα της 23ης Φεβρουαρίου: Παρελάσαμε, φωνάξαμε, βγάλαμε το άχτι μας, ξαναζεστάναμε την ρουφιάνα την ελπίδα μας, υπήρξαμε πάλι.

Βραχνάς....

Ούτε μια ώρα δεν πέρασε από τότε που αφήσαμε τα χέρια των διπλανών μας στην πορεία, χέρια πολλαπλασιαστές της ψυχής μας, χέρια φιλικά, συναγωνιστικά, συντροφικά, και να που γίναμε πάλι ένα με την μοναξιά της κατάντιας μας, ή ένα με την κατάντια της μοναξιάς μας.

Βραχνάς....

Ούτε μια μέρα δεν πέρασε από την καλοοργανωμένη έκφραση της λαϊκής "τετραγωνισμένης οργής" της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας και η ζωή τραβάει πάλι την κατηφόρα. Ούτε μια μέρα μετά από την επιβλητική πορεία-Επιτάφιο Θρήνο της Ελπίδας και του Ονείρου και τις ακούς που σκάνε, μία μετά την άλλη, οι μονόχρωμες, άντε δίχρωμες, σαπουνόφουσκες-άλλοθι της συλλογικής μας αντίστασης.

Βραχνάς....

Ούτε μια μέρα μετά την...φορητή επανάσταση τσέπης και σε βουτάει από το μανίκι η λιγούρα της ψυχής σου για αξιοπρέπεια και σου τα χώνει: Και τι έγινε, ανταρτάκο; Περπατήσαμε πάλι σήμερα; Μπράβο, κάνει καλό ο περίπατος...

Προσποιείσαι ότι δεν άκουσες, ανάβεις τσιγάρο να πάνε κάτω τα φαρμάκια και τρέχεις να ανεβάσεις στο Youtube τα κλιπάκια από την πορεία: Kεράκι στην μνήμη μιας αντίστασης που δεν πρόλαβε καλά καλά να γεννηθεί, αλλά βρίσκει τον τρόπο η αδίστακτη να πεθαίνει κάθε μέρα.

Πέρασε και η ενδέκατη γενική απεργία, πέρασε και ο Φλεβάρης. Πέρασε από Φθινόπωρο και Χειμώνα η Ανατροπή, αλλά δεν άγγιξε, τώρα πάμε για Ανοιξούλα, λουλουδένια θλίψη...
Πάει να χρονίσει η κατάρα της πασοκοτροϊκής επίθεσης, και θα χρονίσει! Μας έχει τάξει παρεούλα τουλάχιστον μέχρι το 2015 βλέπετε,  μετά βλέπουμε.

Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση: Δεν σταματάει το πασόκ τον πόλεμο που μας κήρυξε με "αυτοτελή επεισόδια" λαϊκής αντίστασης! Δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα η κυβέρνηση με μονοήμερες εκδρομές ή με εικοσιτετράωρες απεργίες! Δεν δίνει μια για λαϊκές οργές το πασόκ και αυτοί που εξυπηρετεί, όσο αυτές εκδηλώνονται σαν σφιγμένες γροθιές μέσα στις τσέπες!

Η κυβέρνηση των Εργολάβων και των Τραπεζών έχει καβάντζες, άρα "όραμα" και είναι ιδιαίτερα συνεπής στην αποστολή της: Πριν ακόμα προφτάσει ο Καννέλος, ο μπροστάρης σκύλος του κέντρου της Αθήνας, να πάρει ανάσα από το τρεχαλητό της 23ης, βγήκαν στις οθόνες οι μπροστάρηδες του κεφάλαιου και της εργοδοσίας και είπαν αυτό που λένε από το μήνυμα του Καστελλόριζου μέχρι σήμερα: Αφού δεν φτάνει για όλους, να βοηθήσουνε οι φτωχοί! Πορείες και απεργίες εσείς; Τσεκούρι και νέα μέτρα εμείς!

Και όμως, η κατακραυγή του πασόκ είναι γενική, ελάχιστοι οι μη (σοσιαλβολευματικώς) τακτοποιημένοι που το ακολουθούν και το πιστεύουν ακόμα. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βρίσκεται απέναντί του στα χαρακώματα, ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι το νεοφιλελεύθερα μεταλλαγμένο αντιλαϊκό συνοθύλευμα του Γεώργιου Παπανδρέου Τζούνιορ είναι Εχθρός! Η κοινωνία βράζει: Καθημερινές διαμαρτυρίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, καθολικό ανάθεμα.

Δεν φτάνει!

Δεν φτάνει γιατί το ζήτημα δεν είναι ο εξωραϊσμός του πασόκ, αλλά η ανατροπή του! Όχι κάποτε στο μακρινό μέλλον, αλλά εδώ και τώρα! Ο λαός θέλει να γυρίσει σελίδα. Το απέδειξε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, στις πορείες, στις απεργίες, στα δεν πληρώνω των ΜΜΜ, στα δεν πληρώνω των διοδίων, στις σπίθες και στις Κερατέες, στα μπλόκα και τις καταλήψεις, στις Πλατείες που φωνάζουν "έλα", ακόμα και στα πρωτοφανή ποσοστά της αποχής!

Δεν φτάνει!

Ασύλληπτη, απίστευτη, πρωτόγνωρη, πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά η επίθεση της νεοφιλελεύθερης μάστιγας κατά της κοινωνίας μας, η Χιλή των Chicago boys ωχριά μπροστά της! Ο "καρπός της οργής" όμως δεν έχει την πολυτέλεια, τον χρόνο που χρειάζεται για να "ωριμάσει"! Οι απανταχού "σωτήρες" έπεσαν με τυφλό φανατισμό πάνω στο δέντρο της κοινωνίας και άρχισαν να το ξεριζώνουν με μανία. Ας καρπίσει τότε όσο υπάρχει ακόμα δέντρο και ας είναι πρώιμος ο καρπός!

Ήρθε η ώρα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!

Αυτό είναι το σύνθημα για κάθε κόμμα, παράταξη και οργάνωση, εντός και εκτός Βουλής, για όλους που τάσσονται κατά της πολιτικής του πασόκ, της τρόϊκας, κατά του μνημονίου και της αντιλαϊκής Ε.Ε:

ΒΡΗΤΕ ΤΑ! ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! ΜΕ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ήρθε η ώρα της Λαϊκής Συμμαχίας που βασίζεται στην μίνιμουμ πλατφόρμα κοινής δράσης που υπόσχεται την μαζικότερη δυνατή λαϊκή συμμετοχή: Ανατροπή του πασόκ και όσων αυτό συνεπάγεται, ξεχαρβάλωμα του δικομματικού καθεστώτος αυτοεξυπηρέτησης, απόδοση Δικαιοσύνης στις υποθέσεις σκανδάλων, απεγκλωβισμός της χώρας από λυκοσυμμαχίες και λυκοφιλίες.

Ήρθε η ώρα που η κοινοβουλευτική Αριστερά καλείται να κλείσει, έστω προσωρινά, τους γνωστούς ιδεολογικούς, αλλά και προσωπικούς, ανοιχτούς λογαριασμούς, να ανοίξει τα μάτια της καρδιάς της και να ΣΥΜΒΑΔΙΣΕΙ  χέρι-χέρι εκεί που γίνεται ο πραγματικός αγώνας: Έξω από την Βουλή!

Ήρθε η ώρα να βρεθεί κοινή και μαζική έκφραση αντίστασης και ανατροπής μέσω ενός νέου φορέα, έξω από την Βουλή και μαζί με την κοινωνία!

Ήρθε η ώρα να βρει η κοινωνική αλληλεγγύη και η λαϊκή οργή ΚΟΙΝΗ ΣΤΕΓΗ, να μη παλεύουν οι Κερατέες, τα Δεν Πληρώνω, οι αντιεξουσιαστές, οι εκπαιδευτικοί, οι μεταφορείς, οι γιατροί, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι δικηγόροι, οι του ΚΚΕ, οι του ΣΥΝ, οι ανώνυμοι, οι απέχοντες και όλοι οι άλλοι μόνοι τους!

Ήρθε η ώρα και για μια κοινή, ενωτική, μαζική συνδικαλιστική δράση κάτω από μια νέα ΓΣΕΕ, μια ΑΝΤΙ-ΓΣΕΕ, που απομονώνει τον εργοδοτικό-κυβερνητικό εργατοπατερισμό.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο καθένας μας, ότι το ραντεβού που δίνουμε με τα πιστεύω μας και τα ιδανικά μας ΔΕΝ τελειώνει το μεσημεράκι στης Στήλες του Ολυμπίου Διός, ή μπροστά από τον Άγνωστο, ή σε κάποια αίθουσα της Βουλής. Ο αγώνας κατά πασόκ και τρόϊκας δεν είναι αγώνας μεμονωμένων κομμάτων ή οργανώσεων, αλλά κοινός αγώνας του λαού που διαρκεί όσο χρειάζεται για να δικαιωθεί!

Η ιστορία, η πείρα του λαϊκού κινήματος, οι ανάγκες του αγώνα επιβάλλουν την άμεση δημιουργία Λαϊκής Συμμαχίας! Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ενωμένη Πλουτοκρατία κατά της κοινωνίας μας ΔΕΝ κερδίζεται διαφορετικά!

Δεν περιμένουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί των δυνάμεων-μέσω της ενδυνάμωσης μιας πολιτικής παράταξης-γιατί ο πόλεμος ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ! Τώρα εξαθλιώνεται ο λαός, τώρα φωνάζει ο πολίτης βοήθεια, τώρα πρέπει να πολεμήσουμε! Είναι ρίσκο το να πολεμάς, σίγουρα, μπορεί και να χάσεις μερικές μάχες. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα αντίστασης χάνουμε τον ίδιο τον πόλεμο, και μάλιστα σχεδόν αμαχητί!

Δεν φτάνει η συμβολική αντίσταση φίλοι μου! Δεν φτάνει ούτε η μερική ή η κάτω από συγκεκριμένους όρους, ή η βολική αντίσταση! Η αντίσταση είναι σύγκρουση, όταν δε ο πόλεμος είναι βίαιος και καθολικός, όπως στην περίπτωση της χώρας μας, η σύγκρουση απαιτείται να είναι μετωπική.

Είναι ώρα να αφουγκραστούν οι φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι, εντός και εκτός Βουλής, τον παλμό της κοινωνίας και να τολμήσουν! Λαϊκή Συμμαχία, εδώ και τώρα! Συσπείρωση όλων των δυνάμεων κατά του εξαθλιωτικού μηχανισμού της νεοφιλελεύθερης ακρίδας που έπεσε να ρημάξει τις ζωές μας!

Ναι, βραχνάς είναι όταν δεν το βλέπεις πια το χαμόγελο σε μαγαζιά και λαϊκές....

Ναι, βραχνάς είναι να βλέπεις να βυθίζεται το πλοίο και να επιπλέουν οι λεκάνες των τουαλέτων του....

Μα ο μεγαλύτερος βραχνάς είναι, ότι δεν βρίσκεις πια χρώμα μέσα στην καρδιά σου να ζωγραφίσεις ιστοριούλες για τα παιδιά....

Για τα παιδιά σου!