2/7/11

Δεν είδε τίποτα ο Παπουτσής.

 http://2.bp.blogspot.com/-6qAhbe6Od7s/Tf2zU7DaR2I/AAAAAAACCFE/V1Vk2ES3vHc/s200/Screen+shot+2011-06-19+at+11.27.59+AM.png

Δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας που κατέβηκαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας είδαν!

Εκατομμύρια πολίτες είχαν την "ευτυχία" μέσω χιλιάδων φωτογραφιών και εκατοντάδων βιντεοκλίπς επίσης να δουν!

Ο μόνος που δεν κατάφερε ούτε λάϊβ, ούτε σε φωτογραφίες, ούτε σε κλιπάκια να δει, ήταν ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Παπουτσής!

Ο υπουργός που λόγω θέσης πρέπει να βλέπει και όλα αυτά που δεν βλέπει ο κοινός θνητός.

Και όμως στην περίπτωση του Παπουτσή είδαν ΟΛΟΙ εκτός του ίδιου!

Και ακριβώς αυτήν την αδυναμία του μετέφερε από το βήμα της Βουλής στον Ελληνικό λαό:

Δεν είδε τίποτα, άρα δεν έγινε τίποτα!

Ο Παπουτσής δεν είδε τα ΜΑΤ να χτυπάνε ακόμα και τουρίστες.

Ο Παπουτσής δεν είδε τους μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ να τραμπουκαλίζουν θαμώνες εστιατορίων στο Μοναστηράκι και να ψεκάζουν χωρίς λόγο το προσωπικό μαγαζιών.

Ο Παπουτσής δεν είδε αστυνομικούς να χτυπάνε αμέτοχους πολίτες.

Ο Παπουτσής δεν είδε αστυνομικούς να σέρνουν κοπέλλες από τα μαλλιά.

Ο Παπουτσής δεν είδε ματατζήδες να πνίγουν στα δακρυγόνα το αμέτοχο πλήθος, εντός και εκτός πλατείας.

Ο Παπουτσής δεν είδε ματατζήδες να κλωτσάνε με μανία ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος.

Ο Παπουτσής δεν είδε την απόπειρα εμπρησμού εστιατορίου Μακντόναλντς.

Ο Παπουτσής δεν είδε το όργιο χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ο Παπουτσής δεν είδε εκατοντάδες αστυνομικούς να πετάνε πέτρες και κομμάτια μάρμαρου.

Ο Παπουτσής δεν είδε αστυνομικό σχέδιο και στρατηγική εκκένωσης της πλατείας.

Με άλλα λόγια, όλη η Ελλάδα τόχει τούμπανο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας πράσινων αλόγων, κρυφό καμάρι! Ακόμα και κάτι Κινέζοι τουρίστες το πήρανε πρέφα και αρχίσανε τα τσιάν τσιντσίν τσανγκ τσονγκ. Μη τα στέλνετε στον γουγλάκο, "θέλουν να αδειάσουν την πλατεία" σημαίνει! Ο Παπουτσής όμως δεν είδε τίποτα!

Κατά τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ η αστυνομία και η ΚΥΠ "...λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, των κανόνων του νόμου και του ελληνικού Συντάγματος".

Στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος, των κανόνων του νόμου του Συντάγματος και όλα αυτά που είδαν όλοι εκτός του Παπουτσή;

Αμφιβάλλω!

Γιατί ο άγριος πετροπόλεμος των δυνάμεων των ΜΑΤ με διαδηλωτές και μόνο θα αρκούσε για να χάσουν την δουλειά τους εκατοντάδες αστυνομικοί! Στα πολιτισμένα κράτη μάλιστα οι υπεύθυνοι υπουργοί μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και παραιτούνται-το αργότερο την επόμενη μέρα - αφού ζητήσουν πρώτα δημόσια συγνώμη. Αλλά αυτό προϋποθέτει αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό, σεβασμό στον θεσμό και προπάντων σεβασμό στον πολίτη, οπότε ξεχάστε το!

Αυτό που είδε ο Παπουτσής ήταν η αθωότητα της αστυνομίας και οι ευθύνες του...Μίκη Θεοδωράκη! Το όργιο γκεσταπίτικης βίας της αστυνομίας δεν μπόρεσε να το δει δυστυχώς ο υπουργός, αλλά διέκρινε πεντακάθαρα το...αντάρτικο πόλης, τους Τουπαμάρος της Κερατέας!

Ο υπουργός δεν είναι φυσικά τυφλός, είδε "απίστευτο αριθμό πετρών", μόνο που αυτές βρίσκονταν πάντα στα χέρια των "άλλων". Πέτρες με μία απίστευτη (μάλλον περί θαύματος πρόκειται) ιδιότητα μπούμερανγκ: Δευτερόλεπτα μετά την εξφενδόνησή τους βρίσκονταν πάλι στο αρχικό πεδίο βολής! Τι μάλλον, σίγουρα θαύμα!

Αφού ο Παπουτσής δεν είδε τίποτα το μεμπτό από πλευράς αστυνομίας, δεν χρειάζεται φυσικά να ζητήσει για κάτι συγνώμη. Έτσι χαριτολογεί μάλιστα με πνεύμα βάζοντας το άγρια αστυνομία ειρωνικά σε εισαγωγικά.

Δεν είδε λοιπόν, αλλά και να έβλεπε τι θα γινότανε; Τα έκτροπα των ΜΑΤ στην πορεία της 15ης Μάης τα είχε δει και είχε κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις στα κανάλια. Αξέχαστο εκείνο το "υπάρχει έλλειψη δημοκρατικού φρονήματος στην ελληνική αστυνομία και θα ήταν καλύτερο να διαλλυθούν τα σώματα ασφαλείας και να ξαναστηθούν από την αρχή".

Και τι έγινε;

Τίποτα φυσικά. Όπως πάντα! Ο καιρός...γιατρεύει όλες τις πληγές.

Σιγά μη κάνει κάτι ο Παπουτσής! Για να κάνει κάποιος κάτι πρέπει να διαθέτει ένα μίνιμουμ ήθους και χαρακτήρα, σιγά μη τα βρήτε σε υπουργό του πασόκ τώρα. Οι Παπουτσήδες και σία αισθάνονται εαυτόν αφέντη και τσιρίμπαση αυτής της χώρας, βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο, το μόνο που θεωρούν αναγκαίο είναι η μοναδικότητά τους.

Οι Παπουτσήδες δεν μας πήραν ποτέ στα σοβαρά, αφού κι΄εμείς δεν παίρναμε στα σοβαρά τον εαυτό μας χαρίζοντάς τους απερίσκεπτα επί δεκαετίες την ψήφο μας.

Ο Παπουτσής, όπως και οι άλλοι υπουργοί είναι σαφώς υπερεκτιμημένοι και πρέπει επιτέλους να τους αντιμετωπίσουμε, όπως ακριβώς τους πρέπει: Σαν Καραγκιόζηδες.



Για τους πολύ περίεργους ακολουθεί η παρλαπίπα του Παπουτσή στην Βουλή

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή για τα χτεσινά γεγονότα (29/6/2011) στο κέντρο της Αθήνας

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο Συνασπισμός, το Κ.Κ.Ε. και ο πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Σαμαράς ζήτησαν να πάρω το λόγο προκειμένου να ενημερώσω τη Βουλή για τα χθεσινά γεγονότα.

Οφείλω ευθύς εξαρχής και πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσω σε όλους ότι η Κυβέρνηση δεν επιχειρεί. Επιχειρεί η Αστυνομία. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη του πλαισίου μέσα στο οποίο κινείται και εκτελεί τα καθήκοντα της η Αστυνομία.


Και επειδή τα ερωτήματα τα οποία ετέθησαν είναι συγκεκριμένα, απαντώ σε αυτά. Υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός από πολλούς συναδέλφους - και μάλιστα με οξύ και πολύ έντονο ύφος - όσον αφορά στο ρόλο και τη δράση των διάφορων κουκουλοφόρων και των διαφόρων οι οποίοι με τον ένα ή άλλο τρόπο επιδίδονται σε επεισόδια βίας. Ωστόσο, εγώ θέλω να καταθέσω στη Βουλή ότι χθες το πρωί, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, με δήλωση του ο Μίκης Θεοδωράκης, η οποία φιλοξενείται στην «Αυγή» σήμερα και η οποία προφανώς γράφτηκε την προηγούμενη μέρα, ανέφερε τα εξής:

«Το σατανικό σχέδιο της Κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους του Παπουτσή που δεν δίστασε δύο φορές να κάψει το κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να εμποδίσει την Ειρηνική παρουσία των Ανεξάρτητων και Αγανακτισμένων διαδηλωτών μπροστά και γύρω από τη Βουλή, καταγγέλλει ο Μίκης Θεοδωράκης και καλεί το Κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του για να παροτρύνουν το λαό και να τον καλέσουν να συγκεντρωθεί μαζικά στο Σύνταγμα», σχολιάζει με περίληψη η εφημερίδα.

Και καταλήγει το κάλεσμα του Μ. Θεοδωράκη: «Σήμερα, εμείς που βρισκόμαστε έξω από τη Βουλή, αποτελούμε την πατριωτική δημοκρατική νομιμότητα και γι’ αυτό οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε με κάθε τρόπο τη μαζική παρουσία μας στους δρόμους που παράνομα και καταχρηστικά ακυρώνει ο Παπουτσής κατ’ εντολή της Τρόϊκα και των ξένων που βρίσκονται πίσω και πάνω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας που μας κυβερνά».

Αυτά ήταν χτες το πρωί, για να διαμορφωθεί το κλίμα. Ένα κλίμα το οποίο καλλιεργήθηκε με ντουντούκες και μεγάφωνα στην πλατεία, αναγιγνώσκοντας αυτό το κάλεσμα του Μ. Θεοδωράκη.


Στη συνέχεια έγιναν τα γεγονότα που ακολούθησαν. Και τα οποία ευθύς εξαρχής θέλω να καταδικάσω εκ μέρους της Κυβέρνησης και ολόκληρου του δημοκρατικού λαού της χώρας.


Έρχομαι όμως στα συγκεκριμένα γεγονότα. Τι είχαμε χτες; Είχαμε προσπάθειες εμπρησμών τραπεζών, εγκλωβισμό 18 υπαλλήλων της Eurobank με την απειλή ότι θα τους κάψουνε μέσα, επιχείρηση της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό τους, είχαμε συνεχείς επιθέσεις σε διάφορα σημεία, από περίπτερα ως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κάτω από το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο μπήκε φωτιά. Βεβαίως υπήρχε και ένας απίστευτος πετροπόλεμος με απίστευτο αριθμό πετρών, όπως και ένας απίστευτος αριθμός καπνογόνων, όπως αυτά που βλέπουμε στα γήπεδα, που απορώ πως ήταν δυνατόν να μεταφερθούν μέσα σε μερικές ώρες ή σε μία μέρα,.


Εύκολα ένα εξασκημένο μάτι γνωρίζει τα των πορειών, των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στο καπνογόνο και στο δακρυγόνο. Γιατί το δακρυγόνο κάνει ένα νέφος το οποίο διαλύεται μετά από λίγο, ενώ το καπνογόνο δημιουργεί ένα τεράστιο νέφος σε βαθμό που σου αποκλείει την ορατότητα. Και αυτό ήταν το σχέδιο το οποίο εκτελείτο με πολύ καλά οργανωμένο τρόπο.


Και θέλω επιτέλους να χρησιμοποιήσω μία φράση γιατί νομίζω ορισμένοι φοβόμαστε. Όσοι διαβάζουν και γνωρίζουν πώς αναπτύσσονται τέτοια κινήματα σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, γνωρίζουν πολύ καλά να διακρίνουν πότε εφαρμόζονται οι κανόνες του αντάρτικου πόλης. Αυτή η πραγματικότητα ίσχυσε και χτες. Το λέω ενώπιον της Βουλής και παρακαλώ όσους τα γνωρίζουν αυτά, όσους μπορεί να γνωρίζουν την πρακτική και τη μέθοδο αυτών των οργανώσεων να το διαψεύσουν ή να το επιβεβαιώσουν.


Ποια ήταν η μέθοδος; Η πρακτική, λοιπόν ήταν καπνογόνο, νέφος - να μην υπάρχει ορατότητα από τις αστυνομικές δυνάμεις - πόλεμος, πέτρες και μολότοφ.


Έχω πει στη Βουλή αλλά και κατ’ ιδίαν σε πολλές συσκέψεις και σε συνάδελφους ότι η Κερατέα ήταν η «προπόνηση». Η «προπόνηση» για το όποιο ενδεχόμενο θα είχαμε στο μέλλον. Ποια ήταν η τακτική; Η τακτική ήταν να οργανώνουμε φιλειρηνικές συγκεντρώσεις, να έρχεται ο κόσμος, γυναίκες, παιδιά, αθώοι. Είμαστε όλοι εκεί μαζί εξοικειωνόμαστε και όταν αποφασίσουμε τότε διασπειρώμεθα ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους, τους φιλήσυχους πολίτες, στις οικογένειες, στους ηλικιωμένους και οποιουσδήποτε άλλους και ρίχνουμε τις μολότοφ, το καπνογόνο και τις πέτρες ή οτιδήποτε άλλο αποφασίσουμε. Αυτή είναι η μέθοδος. Η μέθοδος που αξιοποιήθηκε στην Κερατέα και είδαμε να εξελίσσεται και στο Σύνταγμα χθες.


Ενώ όλη την προηγούμενη περίοδο ήταν μια φιλειρηνική διαδήλωση, μια ειρηνική συγκέντρωση, μια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική που πιστεύει ο καθένας ότι πρέπει να διαμαρτυρηθεί και στην οποία δεν υπήρχε κανένα επεισόδιο.


Αντίθετα αυτά τα «άγρια» ΜΑΤ και αυτή η «άγρια» κυβέρνηση, δεν έκανε ούτε μια επιχείρηση όλη αυτή την περίοδο, δεχόμενη βεβαίως και την κριτική ορισμένων άλλων πτερύγων της Βουλής και διαφόρων άλλων ανθρώπων της διανόησης, γιατί δεν επιχειρεί να καθαρίσει την πλατεία. Γιατί δεν επιχειρεί να διαλύσει τους συγκεντρωμένους αθώους, φιλήσυχους, ύποπτους ή μη ύποπτους.


Δεύτερον, έρχεται το περίφημο βίντεο, το οποίο –έτυχε- και εγώ, να το βλέπω ταυτόχρονα και εγώ μαζί με όλους εσάς. To βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, το οποίο μου δημιουργεί και εμένα προσωπικά πάρα πολλά ερωτήματα. Αντιδρώ όπως είμαι απολύτως βέβαιος αντέδρασε και οποιοσδήποτε δημοκρατικός πολίτης. Θεωρώ ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι κάτι συμβαίνει περίεργο. Και ζητώ να το δω ο ίδιος και το είδα. Και βεβαίως αφού δείχνει αυτό το οποίο έδειξε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER, βλέπω ότι ο αμέσως επόμενος μετά από τους τέσσερις με τις σημαίες, τα στειλιάρια και τα βαμμένα πρόσωπα είναι ένας άλλος, τον οποίο τυχαίνει να τον γνωρίζω. Να τον γνωρίζω από τα χρόνια της δικής μου αγωνιστικής δράσης. Έναν συναγωνιστή της Αριστεράς. Ένας έντιμος και σεμνός αγωνιστής ο κ. Σήφης Καυκαλάς, τον όποιο και πήρα αμέσως τηλέφωνο και του είπα: «πες μου σε παρακαλώ στο όνομα της φιλίας μας, ποιοι ήταν αυτοί που ήταν δίπλα σου». Μου απαντά ο άνθρωπος ότι είναι αστυνομικοί. «Είναι δικοί σας, στο δηλώνω κατηγορηματικά πρόκειται περί αστυνομικών.»


Αυτομάτως, διατάσσω έρευνα από τον αρχηγό της αστυνομίας, ο οποίος οφείλω να πω ότι αμέσως ζήτησε έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις. Με στόχο να ολοκληρωθεί η έρευνα αν είναι δυνατόν τις επόμενες ώρες, μέσα στη νύχτα. Και πράγματι μέσα στη νύχτα έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Με αυστηρότητα, με σοβαρότητα, με τις καταθέσεις όπως επιβάλει ο νόμος, το δημοκρατικό μας πολίτευμα και οι κανόνες λειτουργίας της αστυνομίας.


Ποια είναι η πραγματικότητα. Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ποιες είναι οι πληροφορίες μέχρι στιγμής, τις οποίες καταθέτω ενώπιών σας. Οι συγκεκριμένοι τρείς - τέσσερις οι οποίοι βρέθηκαν εκεί, αυτοί δηλαδή που είδαμε με βαμμένα πρόσωπα, ημίγυμνοι με κάποια σίδερα στα χέρια, προέρχονταν από μια επιχείρηση απεγκλωβισμού, η οποία έγινε σε μια καφετέρια στην οδό Όθωνος. Ευρισκόμενοι αυτοί εκεί με σημαίες και ό,τι άλλο, όπως τους είδατε και εσείς με τα σίδερα, δέχθηκαν την επίθεση αγανακτισμένων, κάποιων άλλων πολιτών, οι οποίοι τους εγκλώβισαν στην καφετέρια και από εκεί βομβάρδιζαν την αστυνομία με τηλεφωνήματα να σωθούν. Όπως, λοιπόν, μου αναφέρει ο αρχηγός της Αστυνομίας κ. Οικονόμου - και δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να μην δεχθώ την εξήγησή του, γιατί προκύπτει και από στοιχεία και από περιστατικά – η Αστυνομία επιχείρησε για την διάσωσή τους.


Βεβαίως, επειδή όλη η παρουσία τους είναι μια παρουσία η οποία δημιουργεί ερωτήματα, επαναλαμβάνω σε όλους, για το λόγο αυτό εγώ ζήτησα να συνεχιστεί και να πάει σε βάθος η έρευνα. Αυτομάτως όμως οι ίδιοι με τηλεφώνημα ζήτησαν να καταθέσουν διαμαρτυρόμενοι μάλιστα, γιατί τους θεωρεί το Alter ανθρώπους της Αστυνομίας και τραμπούκους δηλώνοντας ότι πρόκειται περί συνδικαλιστών της ΕΘΕΛ. Και για αυτό το λόγο η έρευνα ζήτησα να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ. Όσους βρήκαν, κατέθεσαν χθες το βράδυ και επιβεβαίωσαν ότι πράγματι είναι εργαζόμενοι στο χώρο της ΕΘΕΛ. Το ίδιο επιβεβαίωσε και το συνδικάτο. Το ίδιο επιβεβαιώνουν και άλλοι εργαζόμενοι στους οποίους μπορώ και εγώ να απευθύνομαι λόγω της δική μας προσωπικής και πολιτικής σχέσης.


Όμως, επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι εξ’ αυτών που βρέθηκαν εκεί στο χώρο, συμμετείχαν και σε διάφορες καταδρομικές επιθέσεις με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών, γι’ αυτό η έρευνα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται πλέον με την εποπτεία της εισαγγελικής αρχής. Η οποία εισαγγελική αρχή ήδη και με δική της παρέμβαση σήμερα το πρωί διέταξε την πλήρη έρευνα αυτής της υπόθεσης. Θέλω να σας διαβεβαιώσω και θέλω να διαβεβαιώσω το Σώμα ότι οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας εγώ θα το καταθέσω στον Πρόεδρο της Βουλής ή σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή της Βουλής θελήσει και θα ζητήσω από τον Αρχηγό της Αστυνομίας εάν χρειαστεί να προσέλθει και να δώσει τις οποιαδήποτε εξηγήσεις ζητήσουν τα κόμματα.


Αλλά επειδή η προσπάθεια για να βρεις την αλήθεια είναι συστηματική. Σήμερα το πρωί πραγματικά καθόμουν για να δω τι είναι αυτό το λοστάρι που κρατούν. Είναι γκλομπ; είναι γκλομπ αστυνομικού; Τι είναι; Όχι είναι ένα σίδερο από ένα ράφι. Οι ίδιοι δίνουν τις εξηγήσεις τους. Δεν με απασχολούν, αυτά θα τα βρει η δικαιοσύνη. Όμως το γεγονός ότι καταγγέλλεται από ορισμένα κόμματα ότι αυτοί οι άνθρωποι φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Βουλής και πέρασαν μέσα στο χώρο, το άβατο δηλαδή του Κοινοβουλίου, αυτό δεν είναι αλήθεια. Και παρακαλώ πάρα πολύ με προσοχή να ξαναδείτε το βίντεο, όσοι το επικαλεστήκατε.

Δεδομένου ότι οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να μπουν μέσα. Παρέμειναν τα κιγκλιδώματα. Φαίνεται όταν ολοκληρώνεται το video. Είναι στο ίδιο χώρο μαζί με τον Σήφη Καυκαλά και οι άλλοι τρεις, οι οποίοι πράγματι βρίσκονται εκεί στο κιγκλίδωμα. Όπως μου είπε ο ίδιος ο κ Καυκαλάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής τους έλεγε να φύγουν από εκεί και να επανέλθουν στον κόσμο. Και αυτοί δεν ήθελαν να φύγουν. Εν πάση περιπτώσει, κάποια στιγμή έφυγαν και επέστρεψαν στον κόσμο. Τώρα το τι ακριβώς και το πώς ακριβώς εξελίχθηκε είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα μείνει κρυφό είτε από τη δικαιοσύνη είτε από την έρευνα την οποία διεξάγει η Ελληνική Αστυνομία. Πάντως, εγώ οφείλω να μεταφέρω στο Σώμα τη διαβεβαίωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ότι ουδεμία σχέση έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με τις Αστυνομικές αρχές και τις αστυνομικές υπηρεσίες. Τελεία και παύλα επί του θέματος.


Τρίτον κουκουλοφόροι. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να χρεώσουν τους κουκουλοφόρους γενικώς στην Αστυνομία. Βέβαια εγώ αναρωτιέμαι τι θα χρειάζονταν οι κουκουλοφόροι στην Αστυνομία. Ύστερα η Αστυνομία τι είναι; Κάποια κλειστή οργάνωση; Κάποια οργάνωση που λειτουργεί με μυστικότητα;


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι όταν μιλούμε για Ελληνική Αστυνομία μιλάμε για ένα Σώμα 55.000 ανθρώπων! 55.000 ανθρώπων, στο οποίο Σώμα λειτουργεί ο ελεύθερος συνδικαλισμός εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Αναρωτιέμαι δεν υπήρξε κανένας από τους 55.000 ανθρώπους αυτούς που να έχει μία ή την ίδια την επαφή προσωπικά να πήρε ο ίδιος την εντολή ή όχι ή να άκουσε ότι κάποιος άλλος συνάδερφός του πήρε την εντολή για να παριστάνει τον προβοκάτορα στις συγκεντρώσεις; Αναρωτιέμαι, δεν θα έχει ακουστεί; Και μην μου πείτε ότι και εσείς δεν έχετε ακούσει γιατί ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόμμα που να μην ενδιαφέρεται να έχει επιρροή στον συνδικαλισμό της Αστυνομίας. Όλοι έχουν, όλοι γνωρίζουν. Ως εκ τούτου, θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Τουλάχιστον από όσο γνωρίζει η ηγεσία της Αστυνομίας, απ΄ όσο η ηγεσία της Αστυνομίας ελέγχει και μεταφέρει και διαβεβαιώνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τέτοιου είδους πρακτικές δεν χρησιμοποιούνται από την ελληνική αστυνομία.


Δεύτερον, είδα με αποτροπιασμό θα έλεγα ως δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας , την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος, ο κ. Αθανασιάδης. Απαράδεκτη, από κάθε άποψη αντιδημοκρατική. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι οι συνάδελφοι όλων των πτερύγων της Βουλής καταδικάζουν με κάθε τρόπο αυτού του είδους την ενέργεια. Όμως και εκεί υπάρχει βίντεο, και στο βίντεο μπροστά στην κάμερα υπάρχει ένας νέος άνθρωπος ο οποίος την ώρα της επίθεσης βγάζει την κουκούλα, την ξεδιπλώνει και την φοράει. Ε, λοιπόν, εγώ καλώ από το βήμα της Βουλής, όσους γνωρίζουν αυτό τον άνθρωπο, να βγουν και να μας πουν τι είναι αυτός ο άνθρωπος. 

Όπως επίσης ζητώ από οποιονδήποτε από εκείνους οι οποίοι με άθλιο τρόπο επιτέθηκαν στον συνάδελφο τον κ. Αθανασιάδη, να μας πουν ποιος ήταν ο φίλος τους. Γιατί αυτές οι ομάδες που κάνουν επιδρομές σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα, είναι ο ένας γνωστός του άλλου, είναι πολύ στενή η σχέση μεταξύ τους. Κάποιοι λοιπόν τον γνωρίζουν, κι αν δεν τον γνωρίζουν οι ίδιοι, τον γνωρίζει κάποιος από τη γειτονιά τους. Εν πάση περιπτώσει, τα κανάλια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουν δημοκρατική υποχρέωση να παίξουν και να ξαναπαίξουν το συγκεκριμένο βίντεο, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι επιτέλους αυτοί που φορούν την κουκούλα. Αυτή λοιπόν την πραγματικότητα την οποία ζούμε καθημερινά, πρέπει να την πολεμήσουμε και πρέπει να την πολεμήσει το δημοκρατικό κίνημα.


Κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, ζητώ επίσης από όλους, να έχουμε μία αυτοσυγκράτηση. Βέβαια η λέξη «αυτοσυγκράτηση» ενοχλεί. Αυτή όμως ήταν η επιλογή της κυβέρνησης, όπως χθές ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος διαβεβαίωσε το Σώμα επανειλημμένως μάλιστα. Η εντολή της κυβέρνησης ήταν μία κι μοναδική, αυτοσυγκράτηση. Προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος της λειτουργίας της Βουλής, της λειτουργίας των θεσμών, των δικαιωμάτων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώσουν ειρηνικά, με αποτελεσματικό τρόπο. Να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους, την ανησυχία τους, την αγωνία τους. 

Και θα πω και δημόσια ενώπιον της Βουλής, κάτι το οποίο είχα την ευκαιρία να πω και κατ΄ιδίαν στο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα., όταν είχε την καλοσύνη να με επισκεφτεί στο Υπουργείο προκειμένου να συζητήσουμε τις δικές του αγωνίες για τα θέματα ασφάλειας της χώρας. Τι πιστεύετε ότι συμφέρει την Κυβέρνηση και τη χώρα; Τα ακραία γεγονότα; Οι σκηνές της βίας στους δρόμους της Αθήνας; Οι φωτιές; Οι καταστροφές; Ή αντίθετα η μαζική παρουσία του Ελληνικού λαού, το κίνημα των πραγματικά διαμαρτυρόμενων Ελλήνων, που πονούν από τα μέτρα, με μαζική και καθοριστική παρουσία για να δίνουν και στην Κυβέρνηση επιχειρήματα ώστε να τα εκθέσει προς εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν την θηλιά στον ελληνικό λαό, τη θηλιά στο λαιμό της Χώρας μας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι κατανοούμε όλοι ότι μάλλον επιθυμούμε το δεύτερο, προφανώς τη μαζική και φιλειρηνική παρουσία. 

Και ερωτώ επίσης γιατί επιτέλους, επί τόσα χρόνια, - μα τόσα χρόνια - εμφανίζονται εκείνοι οι οποίοι είτε με κουκούλες, είτε με ρόπαλα, είτε με πέτρες, είτε με μολότοφ από συγκεκριμένους χώρους ή συγκεκριμένα συνδικάτα και δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ από τα μπλοκ των δυνάμεων του Κουμμουνιστικού Κόμματος και του ΠΑΣΟΚ ή από τις άλλες δυνάμεις των συνδικάτων στα οποία έχουν πλειοψηφία αυτές οι δυνάμεις; Για ποιο λόγο; τι συμβαίνει; υπάρχει αδυναμία περιφρούρησης; Υπάρχει αδυναμία ελέγχου των ανθρώπων; Τότε πρέπει να προβληματιστούμε γιατί το μείζον, η βασική υποχρέωση κάθε πολιτικού φορέα κάθε συνδικάτου που καλεί τον λαό τον φιλήσυχο και ειρηνικό λαό να διαδηλώσει είναι να περιφρουρήσει και τον χώρο του, είναι να περιφρουρήσει τη διαδήλωση , είναι να περιορίσει την εκδήλωση της διαμαρτυρίας. Αυτό, ακριβώς, το δικαίωμα της διαδήλωσης, της απεργίας, της διεκδίκησης της ειρηνικής διεκδίκησης του συνθήματος, της φωνής είναι δικαίωμα το οποίο η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το διασφαλίζουμε απόλυτα. Γιατί αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό.


Τώρα όσον αφορά μετρό. Ακούσατε χθες συνεχώς, και μάλιστα ευαισθητοποιήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής ο κ. Πετσάλνικος και ο αγαπητός συνάδελφος ο κ. Κριτσωτάκης επικοινώνησε μαζί μου για να μου μεταφέρει την αγωνία των ανθρώπων οι οποίοι έστελναν τα μηνύματα ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο μετρό.


Απευθύνθηκα αμέσως στον συνάδελφο, τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, ο οποίος θα πάρει αμέσως μετά το λόγο και θα σας δώσει εκείνος τις εξηγήσεις , για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν αυτές οι πληροφορίες. Παρόλα αυτά, είδαμε στα κανάλια «στείλτε γιατρούς, στείλτε φαρμακευτικό υλικό» και διάφορα άλλα.


Ξέρετε στο μετρό περνούν και άλλοι άνθρωποι, δεν είναι μόνο εκείνοι οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να περνάνε μηνύματα μέσα από SMS. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι του δικού μας πολιτικού χώρου οι οποίοι ανεβοκατεβαίνουν, περνούν, κοιτούν. Οι δικοί μας λοιπόν άνθρωποι οι οποίοι πέρασαν από εκεί, αυτοί μου είπαν ένα πράγμα: Υπήρχαν κάποιοι που είχαν αναπνευστικά προβλήματα στην αρχή και οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το μετρό στα νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι όμως που ήταν μέσα εκεί ήταν διαδηλωτές με μάσκες, ακριβότερες μάλιστα από τις μάσκες οι οποίες χρησιμοποιεί η αστυνομία, οι οποίοι ξεκουραζόντουσαν προκειμένου να φύγουν να επανέλθουν για να συνεχίσουν τον αγώνα. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από τα μεγάφωνα της διοίκησης του μετρό ουδείς εξ’ αυτών ήθελε να φύγει από εκεί. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να είσαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός και η Κυβέρνηση βεβαίως θλίβεται από τις εικόνες τις οποίες είδαμε χθες. Προσωπικά θα το πω απλά όπως το νιώθω: Κάνω το σταυρό μου κάθε μέρα για να μην επιβεβαιωθούν εκείνοι οι οποίοι επιδιώκουν εδώ και μήνες -και φαίνεται- το άσπρο φανελάκι με το αίμα του νεκρού. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο σκληρή και αν είναι. Αλλά κάποιοι είναι φανερό ότι επιδιώκουν θύματα. Επιδιώκουν νέους ήρωες και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η δημοκρατία μας δεν πρέπει να το επιτρέψει. Η δημοκρατία είναι δημοκρατία για όλους τους Έλληνες πολίτες. 

Είναι για εκείνους οι οποίοι κρατούν την ελληνική σημαία και δημιουργούν κάποια αισθήματα αντίδρασης από ορισμένους άλλους και κάποιοι άλλοι που κρατούν μαζί με την ελληνική σημαία και τη δική τους παραταξιακή σημαία. Ο αγκυλωτός σταυρός κύριε πρόεδρε, εάν κινδύνευε η ζωή αυτού που είχε στη φανέλα του τον αγκυλωτό σταυρό, η αστυνομία θα ήταν εκεί για να του σώσει τη ζωή. Για όλους είναι η αστυνομία. Δεν υπάρχει διάκριση για κανέναν. Αλλά εκείνο που ζητώ είναι αυτοσυγκράτηση και ευθύνη από όλους. Δεν έχει κανένα νόημα, απολύτως κανένα νόημα να ακούω διαρκώς από ορισμένα κόμματα και από ορισμένες πλευρές της Βουλής για την αδυναμία της Κυβέρνησης και την ανικανότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού. 

Και την ίδια ώρα να μεταφέρουν διά των εκπροσώπων τους τα συγχαρητήρια στον Αρχηγό της αστυνομίας για τη μεγάλη επιτυχία χθες να κρατηθεί και να λειτουργήσει η Βουλή. Αυτό δεν είναι έντιμο. Χαρακτηρίστε το εσείς όπως θέλετε. Εγώ αρκούμαι σε αυτό. Δεν είναι έντιμο. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι χιλιάδες αστυνομικοί επί μέρες δέχονται να εφαρμόζουν την επιλογή της Κυβέρνησης που είναι αυτοσυγκράτηση και προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων με σοβαρότατο σχεδιασμό, με επιτελικό σχεδιασμό και αυταπάρνηση, γνωρίζοντας τις τακτικές του μαζικού κινήματος στις περιπτώσεις που υπάρχουν ομάδες τέτοιες, οι οποίες προσπαθούν να παρασύρουν το μαζικό κίνημα στα πλαίσια των κανόνων του αντάρτικου πόλης, για το πώς θα αντιδράσουν, πού επιχειρείται αντιπερισπασμός και ποιος είναι ο τελικός στόχος. Ο τελικός πάντως χθες στόχος δεν ήταν ούτε να πετάνε πέτρες ούτε να δημιουργούν αδιέξοδα στους δρόμους και τις γωνίες. Αυτό ήταν το εγχείρημα για να σπάσουν ,για να αναγκάσουν την αστυνομία να σπάσει την αλυσίδα γύρω από τη Βουλή και να εισέλθουν στη Βουλή διότι αυτός ήταν ο στόχος τους. Να σταματήσει η ψηφοφορία, να μην ψηφιστεί ο νόμος, να χρεοκοπήσει η χώρα.


Είναι πολλά τα λεφτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι που έχουν επενδυθεί στη χρεοκοπία της χώρας. Πάντως χθες αυτοί που είχαν επενδύσει τα χάσανε. Όπως τα χάσανε και εκείνοι οι οποίοι επένδυσαν πολιτικά τόσο στη χρεοκοπία της χώρας όσο και στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Σας ευχαριστώ πολύ.




Δευτερολογία:


Κυρία Παπαρήγα γνωρίζετε ότι εκτιμώ ιδιαίτερα εσάς και τους αγώνες του κόμματος και την προσφορά στην κοινωνία. Συμμερίζομαι τα βιώματα του δημοκρατικού κινήματος στη χώρα από τη δράση προβοκατόρων των Σωμάτων Ασφαλείας στο παρελθόν.


Θέλω όμως εκ μέρους της Κυβέρνησης και εκ μέρους του Πρωθυπουργού να σας διαβεβαιώσω ότι με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προβοκάτορες στην ΕΛΑΣ δεν πρόκειται να υπάρξουν, δεν πρόκειται να δράσουν, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν.


Και όπως είχα την ευκαιρία εγώ προσωπικά να διαβεβαιώσω τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ όταν με επισκέφτηκαν στο γραφείο μου, και εδώ ενώπιων της Βουλής σας ζητώ όπου βρεθείτε, όπου υπάρξει, όπου συλληφθεί προβοκάτορας της αστυνομίας, ο οποίος δρα εν μέσω διαδηλώσεων και λαϊκών κινητοποιήσεων, θα είμαι ο πρώτος που θα τον οδηγήσει στη Δικαιοσύνη.


Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Αυτή την πραγματικότητα και αυτή την πολιτική και ιδεολογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένας δικαίωμα να την αμφισβητεί. Εάν υπάρχουν στοιχεία, μαζί με εμάς, μαζί με τον Πρωθυπουργό, μαζί με μένα στον Εισαγγελέα αμέσως. Στον αρχηγό τους ή οπουδήποτε αλλού. Αλλά οργανωμένα σχέδια από την πλευρά της Κυβέρνησης, που εποπτεύει, ανέχεται, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, λειτουργία του παρακράτους, ξεχάστε το. Η αστυνομία σήμερα λειτουργεί, το επαναλαμβάνω, με αυτά που τουλάχιστον εγώ γνωρίζω και αυτό που μπορώ να ελέγχω, όπως και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών –την οποία υπαινιχτήκατε – για την οποία έχω επίσης την ευθύνη, λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, των κανόνων του νόμου και του ελληνικού Συντάγματος.

Από κει και πέρα είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι και θα καταδικάσουμε τα περιστατικά αυθαιρεσίας και εκείνοι οι οποίοι με τον οποιοδήποτε τρόπο θα αποδεχθούμε τις οποιεσδήποτε τεκμηριωμένες απόψεις προκειμένου να οδηγήσουμε τέτοια περιστατικά στον Εισαγγελέα και στη Δικαιοσύνη.


Προσλήψεις μπάτσων! Η νεολαία μπορεί να ελπίζει!

http://www.gargalianoi.com/wp-content/uploads/2011/06/%CE%9C%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%87.png

Όποιος αποτυχαίνει στην χώρα μας σαν άνθρωπος, γίνεται αστυνόμος, λέει μιά νέα ολόφρεσκη ελληνική παροιμία. Να δούμε, ίσως κατοχυρώσω τα πνευματικά δικαιώματα, να μου μείνει η δόξα.

Και είναι ένα σωρό, οι άξιοι συνεχιστές της μεγάλης παράδοσης των Gestapo και SS! Μπορεί να μην έχουμε κυβέρνηση, να μην έχουμε λεφτά, να μην έχουμε στον ήλιο μοίρα, αλλά από ένστολη ντροπή, όση θέτε, να φάνε και οι κότες!

Όπου και να κοιτάξεις Αστυνομία: Ειδικοί Φρουροί, ΜΑΤ, ρομποκόπια, όργανα, Τσέοι, στρουμφάκια, ΔΕΛΤΑ, καρακόλια, μπάτσοι, αστυνόμοι, χωροφύλακες, λίτες, μπάτσμαν, ΖΗΤΑδες, ταγματασφαλίτες, πολιτσμάνοι, μπασκίνες, ΔΙΑΣ, γερμανοτσολιάδες, Σαΐνιδες, τσομπάδες, Κλουζώ, Ράλληδες, χούνταλα, κερατάδες...

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxnpAP84diyZ3b39R5gd7jkeiBgPOyekuf7UMEOFDg8S7ZAYeDVzShJqrz3UME7M3mskfAGxQJPNzIKBoKIjwM2rzydFMFaefW40yjCgoC2x7_j1AX7Fq6Kkkmk5Ht-bVqthiNKihRBHU/s1600/mat.jpg

Και ενώ η πράσινη χολέρα μας κλείνει τα σπίτια, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα μαγαζιά, με την αστυνομία μας ανοίγει κυριολεκτικά τα...κεφάλια! Κάθε πόλη και ΓΑΔ, κάθε χωριό και Χοιροστάσιο, θα έλεγε σήμερα η ΥΕΝΕΔ αν είχαμε χούντα. Τι "αν είχαμε";

Αστυνομία και τα μυαλά στα κάγκελα των στρατόπεδων συγκέντρωσης, τόση γκεσταποσαβούρα έχει πλημμυρίσει τις πόλεις και την ζωή μας!

 http://indy.gr/newswire/to-koproskyla-ton-mat-psekasan-sto-prosopi-to-manli-glezo-binteo/ki-alles-foto-1/glezos01.jpg/image_preview

Απολύσεις παντού, ανεργία στα ουράνια, αναδουλειές, απελπισία. Μαύρο παρόν, αβέβαιο μέλλον, η μετανάστευση επιστρέφει πάλι στην επικαιρότητα. Και εκεί που λες, μα να μην υπάρχει μιά ελπίδα σε τούτον τον τόπο, ένα αποκούμπι, μία σταθερή, εκεί που λες να πας να πηδήξεις από τον Πύργο Αθηνών, να ανεβάσεις τα ποσοστά αύξησης των αυτοκτονιών πάνω από τα 40% που φτάσανε, ακριβώς εκεί σε προλαβαίνουν τα δυό παχύδερμα της αντιπροεδρίας, Θόδωρας και Βαγγέλης, και σε αγκαλιάζουν πριν πέσεις! Φρίκη η ιδέα του αγκαλιάσματος, αλλά για την φιλολογία ρε γαμώτο!

Επ, πολίτη, που πας, σε ρωτάνε! Κάνω φούντο μπάρμπα, απαντάς, όταν φτάκεις κάτου, όλα γίνονται εύκολα. Δεν χρειάζεται πλέον φούντο αγαπητέ Έλληνα νεολαίε, σου λέει ο ένας από τους δυό, που τυχαίνει να μην είναι μπουκωμένος εκείνη τη στιγμή. Ανοίξανε οι δουλειές, δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, σταμάτα τις πτωτικές σκέψεις και τράβα να δηλώσεις υποψήφιος. Ότι θες έχει: Από ειδικός φρουρός, μέχρι μπάτσος!

http://1.bp.blogspot.com/-_iiTDwRMOCI/Tc-0j0ctlhI/AAAAAAAAAPI/SU2rVksai5Y/s1600/IATROY+MAT.jpg

Μάλιστα κύριοι, κοντά στις 3.000 νέες θέσεις μπατσαρίας και δαρτικού μηχανισμού ανακοίνωσαν οι 8 υπουργοί σε συσκευασία δύο αντιπροέδρων, Πάγκαλος και Βαζελίνος! Παρακαλούνται οι 3.000 να προσέλθουν για τα περαιτέρω στο υπουργείο Γκεστάπο και Ες Ες του Πολίτη, οι υπόλοιπου που ψάχνουν εργασία, να πάνε Γερμανία ή να...πηδήξουνε!

Απίστευτο και όμως απόλυτα...σοσιαλιστικό: Η πασόκα ρημάζει τα πάντα και ταυτόχρονα θωρακίζεται! Μπορεί να μην υπάρχει ούτε σάλιο, αλλά προκειμένου να μη την πηδήξει στεγνά ο λαός, χαλάλι οι νέες ναζιστικές ταξιαρχίες!

Γκλοπάτες προοπτικές νεαρέ κάφρε! Αφήνεις τις μαλακίες με τα psycho και τα πριόνια και κάνεις καριέρα σαν χτυπάκιας! Καλά, θα σε δυσκολέψει στα γερμανικά το Mein Kampf  λιγάκι, αλλά θα σκέφεσαι όταν έχεις ζόρια, ότι όταν πάρεις πτυχίο και σε αμολύσουν στην κοινωνία να βγάλεις το άχτι σου, θα μπορείς να βαράς και με την λαβή του γκλομπ! Και ότι θα μπορείς να κάνεις τόπι στο ξύλο κάνα χούφταλο στα ογδονταφεύγα, ή να πετάξεις ένα νταμάρι ολόκληρο μαρμαρόπετρα.

Μάλιστα κύριοι. Πάμε ολοταχώς για 60.000 χτυπικοδαρτικό μηχανισμό! Ένας μπάτσος για κάθε 185 ευτυχείς πολίτες η αναλογία στην Ελλάδα που φτιάχνανε Παρθενώνες όταν οι Γερμανοί μένανε πάνω στις βελανιδιές και χάσανε...πόντους πολιτισμού και έχουν μόνο έναν μπάτσο στους 330 καθυστερημένους και απολίτιστους κατοίκους!

Τι να κάνουμε, να μην τους αφιερώσουμε ένα τραγουδάκι των μελλοντικών μας "προστατών"; Ε και αν ακούσει και κανένας ήδη μάχιμος, δεν χάλασε και ο κόσμος!


Νίκος Τσώνης: Αγαπούλες και χαδάκια στη Λαμία

 http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50271_275885890528_500793_n.jpg


Προεκλογικό πλακάτ του νυν βουλευτή του πασόκ, εθελοντή πατριδοσώστη, με το στανιό εθνοσωτήρα, Νίκου Τσώνη. Με το σλόγκαν "Δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία" κατάφερε να παραμυθιάσει τον μαντρότοιχο, τον οπαδό, και να την αράξει εις βάρος του αναπαυτικά στην Βουλή των Ελλήνων.

Και όχι μόνο να την αράξει, αλλά αντί του δικαιώματος για μια ανθρώπινη κοινωνία να τον παλουκώσει κυριολεκτικά με ότι πιό απάνθρωπο, ότι πιό βάναυσο και αποκρουστικό έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα η κοινωνία!



Μαγκιά του Νίκου του Τσώνη και καλά να τους κάνει που τον πίστεψαν, θα πείτε. Ωραία, καλά, μαγκιά, αλλά και η μαγκιά τελειώνει κάπου: Ακριβώς εκεί που ξεκινάει το άγριο "άει σιχτίρ" του πρώην κορόϊδου! Και αυτό έγινε χτες στην λεβεντομάνα Λαμία, χαιρετίσματα στους γνωστούς και φίλους μου.

Τόνε βουτάει ένας Λαμιώτης τσίφτης τον μεσοπροθεσμιακάκια τον Τσώνη καθώς πήγε να μπει σε κτήριο της πλ. Ελευθερίας που είχε η τοπική πασόκα μάζωξη και του λέει: Εσύ ΄σαι ρε μάγκα που ψήφισες το Μεσοπρόθεσμο με βαριά καρδιά; Και πριν καν προλάβει ο Τσώνης να σκεφτεί αν όντως το ψήφισε με βαριά καρδιά ή δεν του καιγότανε καρφάκι, δέχεται έναν καταιγισμό από ροχάλες στην μάπα, Άγια Μαρίνα ο Τσώνης! Φτου σου πούστη ο Λαμιώτης λοιπόν και γίνεται της...αυτηνής που εργάζεται πίσω από την Μητρόπολη! (Προσοχή οικογένεια έγραφε κάποτε έξω από ένα σπίτι δίπλα στα...σπίτια)

Τα βουτάει ο Τσώνης στο δεξί ημισφαίριο (το αριστερό φαγώθηκε σιγά σιγά κατά την διάρκεια της επαναστατικής, περί μνημονίου σκέψης ), τόνε βουτάει τον άξιο συνεχιστή του αγώνα του Αθανάσιου Διάκου από τον λαιμό, θα σε γα.... κωλοπαιδαρά, και κάτι άλλα όμορφα βουλευτικά. Οι θεατές τώρα αντί να την πέσουνε στον βουλευτή για...αυτόγραφα, τήνε πέσανε και στους δυό να τους χωρίσουνε, ε τους χωρίσανε τελικά. Μπαίνει μέσα ο βουλευτής να παίξει μονόπολι με την Νομαρχιακή της πασόκας, οι "άλλοι" την στήνουν απόξω.

Έχει νόημα η λέξη "άλλοι" όταν την στριμώχνεις σε εισαγωγικά! Να προσέχετε φίλοι μου όταν την βλέπετε έτσι! Ο μάγκας ο Τσώνης δεν χαμπάριασε: Μπήκε, τάπε, βαρέθηκε, βγήκε! Ε, εκεί πάνω στην βγέκα τον περιμένανε "οι άλλοι", οι...κατενθουσιασμένοι ντε, οι πρώην μαλάκες και τώρα απηυδισμένοι! Ωχ αμάν!

Βροχή τα αντικείμενα, αυγουλάκια τοπικών αλανιάρηδων, νερά ντόπια δροσερά από την πλ. Λαού, καφέδες, φτυσιές, γιούχα, κατάρες, βρισιές και όλα τα άλλα που κατέστησαν τον τοπικό κουραμπιέ πασίγνωστο ανά το πανελλήνιο!

Πέσανε στο "περνάω δίπλα" και κάτι μπατσάκια, και κάτι καλαμιές ψιλές, καλά περάσανε όλοι λέει, μακάρι κάθε μέρα! Όχι ότι επικροτούμε την βία, φτου κακά, ποτέ βία, ποτέ των ποτών, αλλά να μη μας λένε ότι μόνο η Αθήνα έχει ζωή και στην επαρχία είναι νέκρα! Παρδόν!

Ο Τσώνης τώρα ίσως να μην έμεινε ντιπ καταντίπ ικανοποιημένος με την παραπάνω τελετή. Και πως να μείνει, όταν αυτός θέλει να σε σώσει και εσύ κουνιέσαι και δεν τον αφήνεις να κάνει καλά την σωτηρία του; Γιατί ο Τσώνης την έχει δει διαφορετικά από σένα και από μένα την φάση με τις προεκλογικές υποσχέσεις που είναι πνιγμένες στο πράσινο του σοσιαλισμού. Ληξηπρόθεσμα για τον Τσώναρο τα προεκλογικα ΘΑ, παιδιά. Τάβλα τα ΘΑ με την ανακοίνωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, ψόφος αυτόματος!

Γυρίζει σελίδα ο κάθε Τσώνης μετά τις εκλογές και κυβερνάει τον άνθρωπο που τον έστειλε στην Βουλή ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΥΛΟΥΝ! Και εδώ είναι το προβληματάκι. Γιατί αν το παρατραβήξεις ως βουλευτής της κυβέρνησης αυτό το καυλούν, ε κάποτε θα σηκωθεί ο άλλος και θα σου φάει το σηκώτι, τσάγκα μάμπα Τσώνη!

Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα των άλλων 154 τσάγκηδων μάμπα....

Η μπαγάσικη η Δημοκρατία δεν ξεκινάει μετά τις εκλογές πασόκια!




Άντε ωρέ Ζητούνι!