11/10/10

Πόσο πασοκόπιστος είσαι; Χρήσιμο ψυχολογικό κουίζ

Τι συμπέρασμα βγάζουμε σαν πολιτικά όντα και σκεφτόμενοι άνθρωποι από τα αναρίθμητα φιλμ με ζωντανούς-νεκρούς, βρυκόλακες, ευρωπαϊστί βαμπίρ;

Τι μας έρχεται στον νου, όταν βλέπουμε τον Δρά
κουλα να σηκώνεται κάθε νύχτα από το φέρετρό του για να πιεί το αίμα ενός ακόμα άτυχου διαβάτη;
Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι: Όσο υπάρχει ανθρώπινο αίμα θα έρχονται τις νύχτες οι ζωντανοί νεκροί! Η απάντηση στην δεύτερη ερώτηση (αλλά και στην πρώτη) είναι....


....πasόκ!

Όσο υπάρχει ανθρώπινη βλακεία θα έρχονται οι πasόκοι κάθε εκλογές!

Τους βλέπεις πεθαμένους, κά
τω, τέζα, και λες ευτυχώς Θεέ μου, τελείωσε αυτή η φρίκη και όταν έρχονται εκλογές ξεπετάγονται μέρα μεσημέρι, σιγά μη περιμένουνε το σκοτάδι, από την κάσα τους πιο ζωντανοί από ποτέ!

Ζωτικότητα να δουν τα μάτια σας! Ούτε με σκόρδο, ούτε με σκορδαλιά μήτε με τζατζίκι μπορ
είς να τους κρατήσεις μακριά σου! Ο πασόκος προ εκλογών έχει λύσει το πρόβλημα της αρρώστειας και του θανάτου, έχει σβήσει από το λεξιλόγιό του εκφράσεις όπως δεν μπορώ, δεν είναι δυνατόν, δεν κάνει, αλλά πάνω απ΄όλα έχει εξαφανίσει από προσώπου γης την λέξη Αλήθεια! Μόλις ξεμυτίσει λοιπόν υποψία Εκλογών σηκώνονται τα πράσινα πτώματα με την μία και αρχίζουν σαν παλαβωμένα να τροχίζουν τα.....
.....θα και θα και θα τους! Χίλιες φορές πιο κοφτερά όπλα από τα κοινά ή τα βρυκολακίσια δόντια! Με άφθονο, τι άφθονο, ατέλειωτο θα, και με μια φανταστική γκάμα ψευτιάς και απατεωνιάς την πέφτουνε στον ψηφοφόρο, που τα χάφτει γιατί τον τρώει πάλι ο κώλος του, για να του πιούνε.....
....το αίμα, αφού του πάρουνε την ψήφο του. Μετά το Θα, μετά το ψέμα, βάζουν σε ενέργεια και το τρίτο όπλο τους:....Τον φόβο! Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, Σκύψε ή χρεοκόπησε, Άσε να σε λιανίσω εγώ που σε ξέρω, μη σε λιανίσουν οι ξένοι οι κακοί, Χωρίς εμάς, πας!


Αγαπητοί μου φίλοι, ο βραχόκηπος αποφάσισε, χωρίς να αναλογιστεί έξοδα και άλλες θυσίες, να σας προσφέρει σε ένδειξη της αγάπης και εκτίμησής του για την πίστη σας στο blog του, ένα απόλυτα επιστημονικό κουίζ, που θα σας βοηθήσει στον ακριβή υπολογισμό της πασοκανοσίας ή της πασοκροπή σας. Απαντήστε με θάρρος και ειλικρίνεια στις κάτωθι ερωτήσεις, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.


ΠΟΣΟ ΠΑΣΟΚΟΠΙΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ;

1. Ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε πριν τις εκλογές "λεφτά υπάρχουν". Τι σκέφτηκες;

Α. Χρήματα υπάρχουν πολλά και παντού, αρκεί να ψηφίσεις πasόκ

Β. Για να το λέει ο αρχηγός, κάτι θα ξέρει. Μπορεί...

Γ. Λίγο ύποπτο, μέχρι παπατζήδικο

Δ. Δεν υπάρχει ούτε σάλιο! Για να το λέει Παπανδρέου στάνταρ δύο!2. Ήξερε περί χρέους ο Παπανδρέου;

Α. Σιγά ρε που ήξερε! Από που να ήξερε ο άνθρωπος; Αφού δεν του λέγανε τίποτα ρε!

Β. Ε κάτι θα ήξερε, αλλά λίγα πράγματα. Κανονικά έπρεπε να ήξερε, αλλά, μπα όχι!

Γ. Μα είναι δυνατόν κοτζάμου Παπανδρέου να μην ήξερε ρε φίλε; Αν όχι όλα, τουλάχιστον τα μισά!

Δ. Μα τι ερώτηση είναι αυτή; Ντιπ αγαθός είσαι; Τα γνώριζε με το νι και με το σίγμα!3. Η κυβέρνηση λέει ότι τα μέτρα είναι προσωρινά. Τι πιστεύεις;

Α. Ουδέν προσωρινότερον αυτών των μέτρων!

Β. Καλά, προσωρινές ήταν και οι σκηνές των σεισμόπληκτων, αλλά έχει ακόμα μερικές.

Γ. Προσωρινά; Άσε με σε παρακαλώ γιατί όταν τα σκέφτομαι, συγχίζομαι.

Δ. Ναι προσωρινά, μόνο μέχρι την συντέλεια του κόσμου, μετά αναιρούνται.4. Η γνώμη σου για τον εθελοντή που ήθελε να δώσει τον μισθό του για την Ελλάδα;

Α. Ήρωας! Παράδειγμα προς μίμηση! Μπράβο του!

Β. Τι να πω, υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι; Σίγουρα πολύ λίγοι.

Γ. Που τον βρήκε τον μαλάκα;

Δ. Σιγά ρε μάγκα! Δεν υπάρχει πουθενά τέτοιος μαλάκας. Μούφα είναι ρε, ξύπνα!5. Ο Πάγκαλος είπε ότι τα φάγαμε όλοι μαζί. Τι πιστεύεις;

Α. Φυσικά τα φάγαμε μαζί! Όλοι χωρίς εξαίρεση!

Β. Όλοι μαζί είναι λίγο τραβηγμένο. Λέτε να ξέρει κάτι παραπάνω ο αντιπρόεδρος;

Γ. Ε όχι και όλοι μαζί!

Δ. Μονάχος του τα έφαγε ο χοντρός! Δεν βλέπεις πως έγινε;
6. Ο Λοβέρδος υποφέρει πολύ με τα μέτρα που υπογράφει

Α. Μόνο υποφέρει; Έχει ρέψει από το κλάμα ο υπουργός και φοβάμαι μην τον χάσουμε

Β. Λένε ότι πριν μοιράσει αγγούρια κάθεται πάνω τους. Φήμες;

Γ. Ναι, αλλά άμα κάθεται πάνω τους και δεν υποφέρει, τότε χαλάει η απάντηση

Δ. Με τα μέτρα θα υποφέρει ο Λοβέρδος; Ο κόσμος υποφέρει από τα μέτρα. Ο Λοβέρδος θα υποφέρει κάποτε από τον κόσμο.7. Το πasόκ νταλαβερίζεται άσχημα τον τελευταίο καιρό με την Κίνα. Τι λες;

Α. Και γαμώ τους σοσιαλιστές οι κινέζοι, όπως και ΄μεις. Θα πάει η επανάσταση μπροστά!

Β. Για επενδύσεις και αλληλοβοήθεια. Συμφέροντα, καλό για την Ελλάδα, καλό για την Κίνα

Γ. Μας βλέπω να τρώμε κάθε μέρα ριζάκι, αλλά από κρέας μόνο σκύλο!

Δ. Προτεκτοράτο της Κινεζίας και δούλοι της Cosco θα γίνουμε!8. Παπανδρέου: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Α. Και φυσικά δεν θα χρεοκοπήσει. Αφού κάναμε τόσες θυσίες, πως θα χρεοκοπήσει;

Β. Μπορεί να μην χρεοκοπήσει εντελώς, αλλά ελεγχόμενα και σιγά σιγά. Πρώτα ο Θεός!

Γ. Με τι ατού να μη χρεοκοπήσει; Τι άλλη λύση υπάρχει;

Δ. Μην είσαστε ρε αγαθοί! Τους συμφέρει να μας αφήσουνε να χρεοκοπήσουμε; Ποιανού υα πίνουνε το αίμα άμα χρεοκοπήσουμε; Σοβαρευτήτε παρακαλώ!9. Παπακωνσταντίνου: Δεν έχει άλλα μέτρα

Α. Ναι, ούτε ένα!

Β. Λες;

Γ. Άμα δεν έχει άλλα μέτρα, θα καθήσω να με πηδήξεις!

Δ. Κάτσε από τώρα! Όχι μέτρα, χιλιόμετρα έρχονται!10. Τι έχουμε; Σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα;

Α. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Κάτι πιο κάτω από την δικατατορία του προλεταριάτου

Β. Βαρβαριαλισμό!

Γ. Σοσιαλισμό και το σελοφάν της Χάϊδως

Δ.Ίσα ρε χαμούρες που μιλάτε για σοσιαλισμό, παλιοφασισταριό του κερατά!


Τέλος του επιστημονικού κουίζΛύση του σταυρόλεξου:

Για κάθε απάντηση Α μείον ένας πόντος
Για κάθε απάντηση Β συν πλην μηδέν πόντοι
Για κάθε απάντηση Γ ένας πόντος
Για κάθε απάντηση Δ δύο πόντοι.

Από μείον 10 έως μείον πέντε πόντους: Εκδοχή α) Είσαι θύμα του πasόκ! Ψηφίζεις και πεθαμένος πράσινο! Ανίατη περίπτωση. Εσένα σε πηδάνε και λες κι΄ευχαριστώ. Χαμένο κορμί! Εκδοχή β) Είσαι κομματόσκυλο, πρασινοφρουρού που χάρισες την ψυχή σου στον διάολο.


Από μείον 4 έως μηδέν: Εκδοχή α) Ψιλομαλάκας, αγαθός. Εκδοχή β) Χέστης! Φοβάσαι ακόμα και τον ίσκιο σου.


Από μηδέν έως πέντε: Είσαι δήθεν! Βλέπεις τι γίνεται, κάνεις τον έξυπνο, κάνεις κριτική, αλλά στο τέλος ρίχνεις το κουκί στο pasόκ!


Από έξη έως δέκα: Ο τυπικός μάπας, ξερόλας, που τα χώνει σε όλους και στο τέλος δεν πάει να ψηφίσει, ή ρίχνει λευκό! Βασικά και βλάκας, γιατί έτσι παίζει το παιχνίδι της πασόκας.


Από έντεκα έως δεκαπέντε: Δεν μασάς πρασινοκουτόχαρτο, είσαι εναντίον τους, δεν πιστεύεις τίποτα από αυτά που λένε, κάνεις και αντίσταση ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ήδη άλλοι. Αυτό που σου λείπει είναι η πρωτοβουλία και ο τσαμπουκάς.


Από δεκαέξη έως είκοσι: 8, 7, 6, ποιός, ποιός; Βάλτο αγόρι μου! -Τόβαλέ! Τόβαλέ! Είσαι πρωτοπορία και πρώτη γραμμή! Εχθρός ορκισμένος και αποφασισμένος. Στείλε μαιλ και τηλέφωνο να οργανωθούμε.
Λούκα Κατσέλη: Η "πυροβολημένη" της τροϊκικής κυβέρνησης
Λούκα Κατσέλη, μια ακόμα κρεασιόν του πολιτικού συστήματος που λανσάρουν με απόλυτη επιτυχία τα δεξιά "κόμματα εξουσίας" νδ και πasόκ.

Ένα πολιτικό σύστημα που βασίζεται στην....ανθρώπινη σχέση σαν κύριος μηχανισμός παραγωγής, ανάδειξης και...κατανάλωσης ηγετικών στελεχών, βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών.

Υπάρχουν τρία είδη...αυτοπαραγωγής πολιτικής....αξιοκρατίας στην χώρα μας:

Η κληρονομική-συγγενική πολιτική εξ αίματος, όπως πχ πατέρας-γιός, μπαμπάς-κόρη, θείος-ανηψιός, ξάδερφος-ξαδέρφη, αδερφός-αδερφή....

....η έξ αγχιστείας πολιτική αναπαραγωγή, όπως οι σχέσεις μεταξύ πεθερικών, συμπεθέρων, γαμπρών, εσώγαμβρων, οικόσιτων, οικότροφων, σύγαμπρων, μπατζανάκηδων, συνυφάδων κουνιάδων κ.α....

...και η εκ γάμου.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκει και η σύζυγος του παλαίμαχου πασόκου υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, κυρία Λούκα Κατσέλη, υπουργός Εργασίας κτλ. την οποία καλείται ο ηλίθιος έλληνας ψηφοφόρος και μη, να την φάει δια τούτου εις την μάπαν για μια τετραετία.

Η ευτραφής κυρία Κατσέλη έλειπε λοιπόν από το πasόκ για να συμπληρωθεί το αχτύπητο Τρίγωνο Κυβερνητικών Μισοχορτάτων Αποστόλων (εν συντομία ΤΡΙΚΥΜΙΑ) Κατσέλη-Βενιζέλος-Πάγκαλος.

Τι σου κάνει ένας γάμος! Αν δεν την είχε παντρευτεί ο Μέμος την κυρά, θα είχε ήδη πάρει σύνταξη και θα έκανε τώρα την γιαγιά. Αλλά να που είχαμε την ατυχία να ερωτευθεί επώνυμο πασόκο, οπότε μας "σώζει" σήμερα κανονικά και με το νόμο, που να της σωθεί η μπαταρία του κινητού της!

Δηλαδή δεν μας έφτανε ο Αρσένης, έπρεπε να γευτούμε και το "τροϊκικό" νερατζάκι κουταλιού της κυράς του! Να την βράσω ρε σεις την "μεταφερόμενη" δημοκρατίας σας!

Στο σημερινό Βήμα η κυρία Κατσέλη επιδίδεται με επιτυχία σε δύο ασχολίες: Στην πρώτη διαβάζει στο φλυτζάνι του καφέ το μέλλον της ελληνικής οικονομίας:


«Η ΑΛΛΑΓΗ του κλίματος για την Ελλάδα διεθνώς και οι επιδόσεις της οικονομίας μας αποτελούν κατά τη γνώμη μου τον προάγγελο μιας μεγάλης ανατροπής. Είναι σαν να έχω όλο το σκηνικό μπροστά μου: τα spreads θα συνεχίσουν να πέφτουν, οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και οι αγορές θα ακολουθήσουν γιατί θα “μυριστούν” την προοπτική του κέρδους».


Ευτυχώς που είχε το σκηνικό "μπροστά" της γιατί θα μπορούσε νάτανε και πίσω της, οπότε δράμα υπόθεση το σκηνικό. Η δεύτερη ασχολία της ελληνίδας πατριδοσώστριας καθ΄έξην έχει αποκλειστικά να κάνει με το νεοφιλελεύθερο όραμα της παντρεμένης παγκοσμιοποιημένης:


«Η παλιά οικονομία της Ελλάδας βουλιάζει και αναδεικνύεται σταδιακά μια νέα με διαφορετικά χαρακτηριστικά....Η οικονομία της Ελλάδας ήταν στηριγμένη στην ανειδίκευτη εργασία, στη μικροϊδιοκτησία, στις οικογενειακές επιχειρήσεις και στις μικροϋπηρεσίες. Ηταν μια οικονομία με εσωστρεφή χαρακτηριστικά. Αυτή η εικόνα αλλάζει. Δημιουργούνται καινούργιες αγορές, γίνονται επενδύσεις κλίμακας σε νέους τομείς: στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στα δίκτυα ενέργειας, στις επικοινωνίες και στις μεταφορές, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στο φάρμακο, ακόμη και στον τουρισμό και στον πολιτισμό».


Να η νέα οικονομία της "εξωστρέφειας"! Κάτω η μικροϊδιοκτησία, κάτω η μικροεπιχείρηση, κάτω η οικογενειακή επιχείρηση, κάτω οι μικροϋπηρεσίες, ζήτω τα Μονοπώλια! Μα έπρεπε σώνει και καλά να μας τα πει αυτά μια κυρία που είναι ήδη παντρεμένη με έναν πασόκο πρώην υπουργό; Δεν μπορούσε αυτό το κόμμα να αναδείξει ένα τέτοιο ταλέντο με άλλο τρόπο; Μια ερώτηση κάνω βρε παιδιά!

Τέλος πάντων. Η συνέχεια είναι το ίδιο συναρπαστική:

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει, τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει και η σύνθεση του εργατικού δυναμικού. Οι νέες επενδύσεις θα αυξήσουν τις απαιτήσεις σε προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και έντασης γνώσης.

«Αυτό όμως σημαίνει ότι ξεκινά μια περίοδος επανασχεδιασμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανισότητες θα διευρύνονται"

Άκου φίλε μου να μάθεις πως "επανασχεδιάζεται το παραγωγικό μοντέλο μιας χώρας" από σεσημασμένους σοσιαλιστές:

ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ!!!!

Έτσι απλά και χωρίς ντροπή! Και γιατί να ντραπούν οι πράσινοι ιεροκύρηκες της οικονομικής απελευθέρωσης χωρίς σύνορα; Μήπως...διευρύνεται ο Ψεύτης Παπανδρέου ή η κυρία Κατσέλη; Όχι φυσικά, ο απλός κάτοικος αυτής της χώρας...διευρύνεται, αυτός πληρώνει την διευρυντική νύφη! Αλλά, όταν-αμάν και πότε-θα γυρίσει ο περίφημος τροχός και στήσει ο φτωχός τις κυρίες Κατσέλες και σία στα τέσσερα θα δούνε τα λαμόγια της κυβέρνησης τι σημαίνει η λαϊκή ρήση "διευρύνεται καλύτερα, όποιος διευρύνεται τελευταίος"
Η υπουργός φαίνεται να ζορίζεται ελαφρά με την ιδέα ότι ο...διευρυνόμενος κόσμος δεν θα παραληρήσει από ενθουσιασμό και έχει πέντε καντάρια παπατζίδηκες παπαριές έτοιμες για την αντιμετώπιση της λαϊκής αντίδρασης:

"Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστεί πολιτικά η κυβέρνηση. Πρέπει να διαχειριστούμε τη μιζέρια που υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα και την ελπίδα του κόσμου για το αύριο. Ενδεχομένως να χρειαστεί να πούμε στους πολίτες “δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για εσάς, δουλεύουμε όμως για το μέλλον των παιδιών σας”»

Μάλιστα συμπολίτες! Τάδε έφη η Λούκα Κατσέλη, υπουργός πasόκ! Να διαχειριστεί την μιζέρια και την ελπίδα του κόσμου, θέλει η πασοκοϋπουργίνα!
Αντιπρόταση: Να διαχειριστεί ο ίδιος ο λαός την ελπίδα του τσακίζοντας την πασοκική μιζέρια!
Έχει δίκιο η Κυρά-Βολεμένη όταν λέει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά για εμάς, όμως το ότι δουλεύουν για το μέλλον των παιδιών μας είναι ένα χυδαίο ψέμα:


Λούκα, εμείς είμαστε τα εγγόνια αυτών των παιδιών που θέλατε να σώσετε το μέλλον!