31/3/16

Άμα σου περάσει η εξεταστική σύριζα, καλώς. Άμα σε πετύχει; (Σιγά μη σε πετύχει)



Δεν υπάρχει αμφιβολία: Όποιος περνάει συχνά έξω από τη Βουλή, ρισκάρει την σωματική του ακεραιότητα! Όχι, επεισόδια δεν γίνονται πλέον έξω από τη Βουλή, από τότε που κάνει κουμάντο η πρώτη φορά αριστερά, τρομάρα της, να φύγει κάνα αδέσποτο μολότωφ και να σε κάνει σα τα μούτρα του Φίλη, τρομάρα του.

Ούτε πέτρα σε βρίσκει, ούτε γκλομπ της ΕΛ.ΑΣ, ούτε γλάστρα από τον πάνω όροφο. Και όμως, η Βουλή των...Ελλήνων, τρομάρα τους, είναι το πιό επικίνδυνο σημείο της πρωτεύουσας: Τον τελευταίο καιρό πέφτει σύννεφο η...εξεταστική! Βροχή από εξεταστικές και όποιον πάρει ο χάρος! Εξεταστική γιά τα θαλασσοδάνεια ο Σύριζα, εξεταστική γιά τα κάπιταλ κοντρόλ η Νουδού. Εξεταστική για τη διαπλοκή, εξεταστική γιά το μπέναλτυ που έδωσε το κοράκι, εξεταστική γιά το προσφυγικό, γιά το τρίτο μνημόνιο και δεν συμμαζεύεται.

Πλάκα έχει. Μόνο γιά το τρίτο μνημόνιο εξεταστική, τα άλλα δύο κατούρησαν σε πηγάδι και δεν δικαιούνται, Πάει όπως τα κόρνερ, όταν παίζαμε κλωτσοπατινάδα στην αλάνα: Στα τρία κόρνερ, κερδίζεις ένα πέναλτυ. Προσοχή λοιπόν όταν περνάτε έξω από τη Βουλή, μη σας βρει καμμιά εξεταστική στο κούτελο και πάτε αδιάβαστοι κι΄αθώοι.

Αλλά ας πούμε δυό λόγια γιά τις εξεταστικές επιτροπές, να μην υπάρχουμε μόνο γιά να βγάζει ο ιδιοκτήτης του μπλοκ το άχτι του, αλλά και να μαθαίνει ο αναγνώστης πέντε πράγματα.

Τι εστί εξεταστική επιτροπή; Δώστε βάση!

Εξεταστική επιτροπή είναι μιά μικρογραφία του κοινοβουλίου, που ασχολείται με ένα και μόνο θέμα. Πχ το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Τα κόμματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, με αριθμό...εξεταστών, ανάλογο της κοινοβουλευτικής τους δύναμης. Γιά την συμμετοχή βουλευτή σε εξεταστική επιτροπή πέφτει έξτρα παραδάκι. Κάπως όπως οι καθηγητές, που πάνε τα απογεύματα και δίνουν ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά σαφώς πιό νόμιμα.

Τα πορίσματα των εξεταστικών επιτροπών είναι άκρως ενδιαφέροντα: Από τις, ας πούμε εκατό τριάντα τρεις εξεταστικές που έλαμψαν στο πολιτικό στερέωμα της χώρας από καταβολής Κοινοβουλίου, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός δεν έδωσε αποτελέσματα: Μόνο εκατόν τριάντα τρεις! Οι άλλες....θέρισαν!

Προσοχή λοιπόν όταν περνάς έξω από τη Βουλή, ανέμελε διαβάτη. Περπάτα προσεκτικά δίπλα από το κτίριο, αποφεύγοντας κάθε περιττό θόρυβο. Μέσα εργάζεται ο πολιτικός, που έστειλες με την ψήφο σου, γιά να σε βγάλει από τα αδιέξοδα, που σε έβαλε ο προκάτοχός του. Μη σέρνεις τα παπούτσια σου, μην ενοχλείς: Ο Τσίπρας θυμήθηκε μόλις μετά ένα χρόνο και δύο εκλογές, ότι θα πατάξει την διαπλοκή και βγήκε φουριόζος παγανιά. Όχι, ούτε βήχας! Ο Μητσοτάκης είναι με άλλη εξεταστική στην κόντρα!

Κατακαημένη Αράχωβα...

Μερικοί νοσταλγοί του παρελθόντος, αναπολούν τα όμορφα εκείνα χρόνια, που συμμετείχε η Ζωή στις εξεταστικές και περνούσε τα ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ γενεές δεκατέσσερεις. Αλλά τέτοια ζώα που είμαστε, καλά να πάθουμε! Εμείς βλέπετε γουστάραμε...Λεβέντη.

Κεντρική ιδέα; Μόνο έντιμοι και άξιοι λαοί δικαιούνται...Ζωές.