3/8/11

Ο ΟΟΣΑ; Μα ο καλύτερός μας φίλος!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/-OECD-highincomestates.PNG

Τον ξέρετε τον Ο.Ο.Σ.Α; 
 
Τι;
 
Δεν ξέρετε ρε τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης; Ξου ρε!

OECD στα φράγκικα, ο ΟΟΣΑ αποτελεί ένα από  τα φανατικότερα νεοφιλελεύθερα εκτρώματα του πλανήτη. Μιλάμε για παιδιά διαμάντια, ότι προοδευτικότερο έχει να μας παρουσιάσει η ταλιμπανική ιδεολογία της κονόμας χωρίς σύνορα.

 
Μέλος του εκτρώματος και η χώρας μας, αυτό έλειπε να έλειπε η Ψωροκώσταινα από καμμιά ξεφτυλέ ε ρεντικωλέ συλλογικότητα και οργανισμό. Κρατάμε τις παραδόσεις σ΄αυτόν τον τόπο ρε! Εμ, γιατί μας παράδωσε στις τράπεζες η πασόκα νομίζετε, για πλάκα;

Ήρθανε που λέτε οι τσίφτηδες του ΟΟΣΑ στην Αθήνα να θαυμάσουνε το Σύνταγμα χωρίς σκηνές και την χώρα χωρίς κυβέρνηση και μας χώσανε τις προτάσεις τους για το μέλλον. Τι, δεν λέτε; Ε μην λέτε!

Βγαίνει ο πρόεδρας του κωλοχανείου, ο αξιότιμος Jose Angel (A)Gurria, βοήθειά του το όνομά του τού πούστη, και πλακώνει την κυβέρνηση της τρόϊκας στα χάδια: Ουυυ εξαιρετικοί οι κύργοι του πασόκ, αμέ, έχταχτο κινηματάκι, φτούκου τους να μην τους πιάκει το μάτι και μείνει η ιερά αποστολή της ξεπούλας στη μέση!

Άξια τα τσιράκια της τρόϊκας, μια χαρά μέτρα χώσανε, εύγε τους, αλλά δεν μπαίνουνε τόσο βαθιά, χρειάζεται η χώρα και άλλα πιό...μυτερά! Ο Αγγούριας του ΟΟΣΑ πήρε φόρα και δεν τον έπιανε ούτε ο Χρυσοχοΐδης άμα του έσκαγε μέσα σε φέρυ μπωτ καμμιά βόμβα στα χέρια! Πλακώνει τις προτάσεις σωτηρίας που λέτε, και μην είδατε τον Jose Angel! Διαβάστε πως τα γράφουν τα τζίνια της Ελευθεροτυπίας, μη τα γράφω και εγώ από την αρχή και γίνεται τζάμπα διπλός κόπος και πάει χαμένο το κόπι πέϊστ:

"...κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά και μεθόριο....
 
....κατάργηση της απαλλαγής για τους αγρότες...
 
...νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου...
 
...μαζική άρση φοροαπαλλαγών...
 
...κοινοποίηση φορολογικών δηλώσεων και λίστας με όλους όσοι οφείλουν στο Δημόσιο...

...άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο και την εισαγωγή μερικής απασχόλησης...

...μαζικές μετατάξεις 50.000 υπαλλήλων στο ευρύτερο Δημόσιο και αυτοκέφαλες ΔΕΚΟ που, αν έχουν ελλείμματα, θα κλείνουν ή θα πωλούνται...


...νέες αλλαγές στο εργασιακό, πριμοδοτώντας την προσωρινή απασχόληση και τους μισθούς κάτω από τη σύμβαση...

...αύξηση κατά 2 χρόνια του πραγματικού ορίου συνταξιοδότησης...

...νέα άρση των παραθύρων για πρόωρη συνταξιοδότηση και αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στην υγεία...


...συγχωνεύσεις τραπεζών με «ξένους» και αποκρατικοποιήσεις και άλλων κρατικών τραπεζών πέραν της ΑΤΕ και του Τ.Τ...

...νέα «απελευθέρωση» σε δικηγόρους και φαρμακοποιούς με άρση γεωγραφικών περιορισμών και περιθωρίων κέρδους αντίστοιχα και νέο μισθολόγιο για τους ιατρούς του ΕΣΥ..."


Για περισσότερες λεπτομέρειες πάτε στο http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=298777

Πήγατε; Πάτε κι ελάτε μετά, αξίζει τον κόπο ρε!
Γι΄αυτό φωνάζουνε οι απανταχού βραχόκηποι, σηκωθείτε και φάτε τους! Γιατί πρόκειται για υπέρμαχους της φρίκης της παντοδυναμίας της αγοράς, για οικονομικούς τρομοκράτες και ληστές των λαών! 

Δείτε τις μάπες στην παραπάνω φωτογραφία και θαυμάστε χαρακτήρα λίγο μετά από την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ που θέλει την χώρα μας να υποφέρει τα πάνδεινα για άλλα τριάντα τουλάχιστον χρόνια: 

Ο Χρυσοχοΐδης με εκείνο το βλακώδες  χαμογελάκι που τον έκανε τόσο αγαπητό στους γκάϋς των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, σαν να σκέφτεται "ε, δεν πολυκαταλαβαίνω τι λέει ο τύπος, τουλάχιστον να δείξω ότι με μάγεψε το χιούμορ του"

Ο Παπακωνσταντινοφλώρος με το γνωστό γλασέ αδιάφορο-ψυχοπαθέ στυλάκι "δεν γαμιέται, δε πα να κοπούν όλα;" Ο τύπος θάχει τα χέρια στις τσέπες και όταν τον πάνε για κρέμασμα! Μιλάμε για Την φόλα, άπαιχτος ο λίγδης!

Ο Βαζελίνος με την ικανοποίηση του ψυχοπαθή με το πριόνι ανάγλυφη στο πρόσωπό του, σε γκριμάτσα που πρέπει να βάζει και τον πιό διστακτικό ψυχίατρο του Δρομοκαΐτιου σε σκέψεις.

Μιά χαρούλα κεφάκια έχουν τα παιδιά, ακόμα και με την προοπτική ισόβιας λιτότητας, χεστήκανε! Εδώ χεστήκαμε εμείς για την ίδια την μίζερη τύχη μας και τους αφήνουμε να αλωνίζουνε, και αυτοί που την έχουν βολεμένη την ντελικάτη την πέτσα τους εις τον αιώνα τον άπαντα, να μη χεστούνε;

Εγώ ονειρεύομαι! Κάτι σαν την Νύχτα του Αγίου Μαλάκα, μην μπλέκουμε άδικα τους Βαρθολομαίους και τους άλλους άγιους που δεν φταίνε σε τίποτα. Νύχτα ή Μέρα, δεν έχει σημασία, αλλά ότι λαϊκή εξέγερση και νάναι, σε λάϊτ παραλλαγή παρακαλώ, μη μας κόψει τσι κώλοι εμάς "τσι ανώνυμοι κουκουλοφόροι μπλόγκερς" ο μαγκίτης ο Μίλτος Παπαϊωάννου λόγω υπονόμευσης της πολιτικής χαβούζας και κακοποίησης του βόθρου της δικομματικής δημοκρατίας.

Και επειδή εγώ ονειρεύομαι ασπρόμαυρα, έτσι γουστάρω, δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι είναι αυτό το ρευστό, αυτό το υγρό που ρέει σαν ποτάμι στα όνειρά μου. Θα μείνουμε όλοι μας με την περιέργεια....Κυβέρνηση: Σχέδιο για διαπλανητικούς ανέργους!

http://www.mensch-und-unternehmen.de/graphics/m_qualifizierung_seitenkopf.jpg

Ξεπατικούρα ότι μπούρδα δούνε στο εξωτερικό, οι αστέρες της διαπλοκής και της διαφθοράς που βρίσκονται ακόμα στο τιμόνι της χώρας ελέω μαλάκυνσης εγκεφάλου του ψηφοδωρητή και μαζοχιστή λαού.

Τελευταία κρεασιόν τα ξεπερασμένα και εντελώς αποτυχημένα "προγράμματα κατάρτισης", που υιοθετούνται σαν μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας. Ο επιστήμονας υπουργός Εργασίας Κουτρουμάνης δεν είναι κάνας μαλάκας φυσικά, να βάλει κάτω τον κώλο του και να σκεφτεί κάνα μέτρο δικό του. Σιγά μη κατεβάζανε οι πολιτικοί του πασόκ δικές τους ιδέες. Άμα ήταν σε θέση να το κάνανε, νομίζετε ότι θα καταντούσανε πολιτικοί του πασόκ;

Μπα. Ο Κουτρουμάνης αμόλυσε τα τσιράκια του υπουργείου που είναι σε θέση να μεταφράσουνε σωστά ένα i love you darling ή ένα ich liebe dich Brunhilde, να μάσουν σχετικαί πλεροφορίαι εις τας Ευρώπας, καταλήγοντας φυσικά στα γνωστά αναμασημένα και εντελώς αποτυχημένα: Προγράμματα κατάρτισης, σκίσου Γιάννη ο καημός να γιάνει!

Χεστήκανε φυσικά οι παστόκοι για την ανεργία, αλλά να, τα γνωστά του κώλου μαύρα δίχρωμα. Να δείτε τι προγραμματάρες περιμένουν το ανενεργό πλήρωμα της γαλέρας, δώσε και μένα κουπί να τραβήξω μπάρμπα! Εκεί να δεις να μαθαίνει σύσωμο το ανεργιακό σώμα πως να αναβοσβήνει τον υπολογιστή και να σκοτώνει τα εξέλια και τα γουόρντια! Εκεί να δεις να γίνεται και το τελευταίο αναλφάβητο ντουβλούκι μάστορας στην δημιουργία βιογραφικού! Εκεί να δεις τον θρίαμβο του παράλογου σε μιά παράσταση καθολικής ανάτασης μόρφωσης και ταλέντου στην ατέλειωτη ουρά επίδοξων υπαλλήλων που δημιουργεί η αγγελία αναπληρωτή καθαριστή δημόσιου ουρητηρίου!

Βουρ στην...κατάρτιση λοιπόν, και όταν μάθει όλη η Ελλάδα να βαράει τα πλήχτρα του esc, του alt και του ctrl, θα τραβάμε για την θέση κλήρο!

Τα προγράμματα κατάρτησης μπορεί να εξυπηρετούν φυσικά και άλλους σκοπούς, σαφώς πιό...ιερούς από την κατάρτιση: Πχ την έντεχνη εξαφάνιση των ανέργων που λαβαίνουν μέρος στο πρόγραμμα, από τον αριθμό της συνολικής ανεργίας, πράγμα που νοθεύει τα θλιβερά νούμερα προς το καλύτερο. Ή ακόμα χειρότερα, την απώλεια μέρους ή ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας σε περίπτωση που ο...καταρτιζόμενος δεν ακολουθήσει τον δρόμο της...μόρφωσης που πρότεινε με το ζόρι το κράτος. Τα έχουμε δει άπειρες φορές αυτά τα έργα.

Και τι να κάνει ο άνεργος ρωτάτε; Να σηκωθεί επιτέλους και να τους κάνει εκείνους άνεργους! Δεν έχει άλλη λύση! Και όσο δεν λέει να το κάνει, ας μαθαίνει με το ζόρι...κομπιούτερ..

Για τον Μουμπάρακ παραγύρισε ο τροχός

Κάγκελα, φορείο και δημόσιος εξευτελισμός για τον επι δεκαετίες ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου

Με φορείο μεταφέρθηκε στο δικαστήριο ο πρώην αιγύπτιος δικτάτορας, Χόσνι Μουμπάρακ!
Οριζόντια μετακίνηση ο άλλοτε παντοδύναμος ηγέτης-λαμόγιο, αφού η αιγυπτιακή πλατεία Ταχρίρ κατάφερε κάτι, σε αντίθεση με κάτι άλλες πλατείες που ούτε τις σκηνές να διατηρήσουν δεν μπορούν και ας έχουν τσολιάδες που στέκονται κλαρίνο στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ίσως να κάνει ο Καμίνης την διαφορά...

Ηθικό δίδαγμα;

Κανένα! Μόνο μια ευχή: Και στα δικά μας!

Συμβιβαζόμαστε μάλιστα και με την ιδέα να μην τσουλάει το μεταφορικό μέσα, αλλά να το πάνε τέσσερεις....


...Και ας μην είναι το δικαστήριο ο τελικός προορισμός!

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: Κατακαημένα Καλάβρυτα....

http://www.agonaskritis.gr/wp-content/uploads/2011/04/apovlita.jpg

Βλέπετε τα πρασινωπά απόβλητα; Ε, καμμία σχέση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και λοιπών Σλάϊτς, Μιλτιάδη Παπαϊωάνου! Ακόμα και το πράσινο δροσερό χορταράκι γύρω από τον αγωγό ουδεμία σχέση με τον άμωμο, άχραντο και αειπάρθενο υπουργό του πασόκ. Ο Μιλτιάδης δεν εντάσσεται στα επίγεια! Ο Μιλτιάδης έχει απογειωθεί από το 1981 και καταφέρνει χωρίς άλλο καύσιμο εκτός του...Κομμουνιστικού Μανιφέστου των Μαρξ και Ένγκελς να υπερίπταται της κοινωνίας. Έτσι, για να βλέπετε τι υπέροχες υπηρεσίες προσφέρουν αυτά τα σούπερ ελαφριά σοσιαλιστικά φωτοστέφανα...

Ο Μιλτιάδης είναι ένας από τους λίγους έλληνες πολιτικούς που κατάφεραν το ακατόρθωτο: Να γυροβολάνε πχ τριάντα χρόνια μέσα στην χαβούζα αλλά να διατηρούν πεντακάθαρο το άσπρο κοστουμάκι τους! Τον βλέπεις να γυροφέρνει με ελαφρά πηδηματάκια πάνω στις πετρούλες και αντί να αναδύει την αναμενόμενη μπόχα σκατίλας, να σε ευφραίνει με ένα άρωμα που θυμίζει - τουλάχιστον - Έντελβάϊς!

Άφθονες οι πετρούλες βλέπετε: Μέλος του πασόκ από την μέρα που είδε το φως του κόσμου το έκτρωμα. Εκλεγμένος βουλευτής από το 81 μέχρι σήμερα. Υφυπουργός Εσωτερικών υπό τον Α.Γ.Π το 82. Υπουργός Δικαιοσύνης πάλι υπό τον Α.Γ.Π το 85. Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το 86. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το 93. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπό τον Σημίτη το 96. Υπουργός Επικρατείας το 2000. Υπουργός Δικαιοσύνης το 2011 υπό τον Γ.Α.Π. Μόνο στην Κυβέρνηση του Βουνού δεν συμμετείχε, ας όψονται οι γονείς τους που δεν βιάστηκαν.

Τριάντα και χρόνια στο σοσιαλιστικό κουρμπέτι, και στην πρώτη γραμμή μάλιστα, ο Μιλτιάδης, μιλάμε για γαμάτες υπηρεσίες στην Δημοκρατία! Ότι πιό φωτεινό, ότι πιό αθώο, ότι πιό βιολογικά καθαρό, από τον Μιλτιάδη μας προέρχεται παιδιά, εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα οι άλλοι. Δηλαδή κανένας, όπως απέδειξαν άπειρες εξεταστικές. Ο Μιλτιάδης πέρασε αλώβητος από την χαβούζα γιατί φορούσε αλεξίβρωμο γιλέκο. Πατέντα! 

Τα τελευταία 11 χρόνια την είχε αράξει στην κορυφή του κινήματος και περνούσε μια χαρούλα σηκώνοντας που και που το κουλό του στην Βουλή, μέχρι που ήρθε του Παπανδρέου η φαεινή ιδέα να κάνει...ανανέωση. Ε τι να κάνει, δεν άντεξε να πει όχι στην πρωθυπουργική πρόταση, λύγισε τελικά μετά από σθεναρή αντίσταση 2, 01 δευτερολέπτων και νάτον πάλι στα προεδρικά έδρανα ολόφρεσκος κι΄ ωραίος!

Φυσικά θα ζητούσε πρώτα συγνώμη για τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά αφού ήταν παραγραμμένες τι να έκανε; Άσε που δεν είναι καν σίγουρο ότι υπήρχαν αμαρτίες, και αυτές τις λίγες που όντως τόλμησαν να ξεμυτίσουν, πρόλαβαν να τις διαπράξουν οι...άλλοι!

Εγκλήματα γίνονται μόνο σήμερα κατά τον περήφανο Μιλτιάδη. Βρωμιά όση θέλετε, αλλά στα...τσαντήρια στο Σύνταγμα εδώ και τώρα, κατά τον υπουργό. Ναι, σήμερα κινδυνεύει η Δημοκρατία, παλιά κυκλοφορούσε ελεύθερη όλο το βράδυ μέχρι το πρωί.

Οι ταξιτζήδες, οι Αγανακτισμένοι, τα blogs, είναι οι πληγές της σημερινής Ελλάδας σύμφωνα με την έγκυρη γνώμη του κυρίου Παπαϊωάννου. Μάλιστα. Δεν αντέχει ο Παπαϊωάννου να "βλέπει την Ελλάδα να πεθαίνει" χτυπημένη από την επάρατη νόσο Antiskiniasis Plateiosyntagmaticus, και μάλιστα στα καλά καθούμενα εκεί που έσφιζε από υγεία και γκάστρωνε γαιδούρα στον ανήφορο.


http://1.bp.blogspot.com/-qAy6e56Ef-k/ThyLgRCxiII/AAAAAAAAGI8/5Is4cSluIZE/s320/papaioannou_dikes_127_300___.jpg

Μη φτύνετε, τζάμπα το φτύσιμο! Και μην εκστασιάζεστε με την δεδομένη ομοιότητά του με τον Καραγκιόζη: Ο άνθρωπος δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάμματα!