21/9/10

Νταλίκες, πασόκ, Τα Νέα, Mega, και ο σώζον εαυτόν


















Μια γρήγορη ματιά στα σημερινά "Τα Νέα" είναι αρκετή για να σε βγάλει από τον ατομικό σου "λήθαργο", να σου φωτίσει τα προσωπικά σου "μαύρα μεσάνυχτα", να σου ανοίξει επιτέλους τα θεόκλειστά σου μάτια.

Δημοσιογραφία-άπλετο φως, με την αλήθεια να περιμένει υπομονετικά στην ουρά μπροστά στο γκισέ μιας δημοκρατίας που απεργεί επιλεκτικά.

Δημοσιογραφία-ήλιος λαμπερός, ταγμένη, πιστή, αφοσιωμένη, γονυπετής στην κάθε μικροκομματική Τήνο, και μάλιστα με μια απίστευτη ημερολογιακή ιδιαιτερότητα: Κάθε μέρα δεκαπενταύγουστος!

Διαβάζεις πρωτοσέλιδο και αναρωτιέσαι, "καλά, πότε προλαβαίνει και τα κάνει όλα αυτά ο Πεταλωτής; Πως προλαβαίνει το παληκάρι συνεντεύξεις, πρες κόνφερενς, δελτία τύπου, συγγραφή πρωτοσέλιδων; Τς, τς, τς"

Φυσικά δεν είναι μυστικό ούτε η εξάρτηση-υποτέλεια της εν λόγω εφημερίδας από το πασόκ, ούτε η αποστολή της σαν ημικυβερνητικό σχήμα τύπου. Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι παρουσιάζεται πολλές φορές βασιλικότερη του Βασιλέως!

Στο σημερινό φύλλο κυριαρχεί ο συνήθης πρωταγωνιστής της εποχής της τροϊκανικής κατοχής:

Η τρομοκρατία!

Εμφραγμα στους δρόμους και στην αγορά


τεράστια ταλαιπωρία σε χιλιάδες οδηγούς προκαλούν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων.

Εισαγγελείς αποστέλλονται....




Η πολιορκία της νταλίκας
Σε κλοιό πολίτες και αγορά
Οµηροι στις εθνικές οδούς έµειναν χθες χιλιάδες οδηγοί , καθώς οι κινητοποιήσεις των µεταφορέων δηµιουργούν ατµόσφαιρα σύρραξης.
Ο πληµµελής ανεφοδιασµός, η ακινητοποίηση των εξαγωγών και η έλλειψη πρώτων υλών από την αποχή των φορτηγών έχει φέρει σε αδιέξοδο τους επιχειρηµατίες.
Η κατάσταση είναι δραµατική για τους έλληνες εξαγωγείς που αποτιµούν τις ζηµίες από την απεργία σε 5 εκατ. ευρώ ηµερησίως, επισηµαίνοντας ότι κάθε ηµέρα αποχής οδηγεί σε απώλεια 50 θέσεων εργασίας.

Σε απόγνωση οι επιχειρήσεις

µερική ή ολική αναστολή της παραγωγικής διαδικασίας

Στερεύουν και από καύσιµα
Οι κονσερβοποιίες της Μακεδονίας έχουν βάλει λουκέτο, ενώ αρκετά σκάφη αλλάζουν προορισµοό και αντί για την Ελλάδα πάνε στην Τουρκία ή στην Ιταλία αφού εµείς δεν µπορούµε να τους εφοδιάσουµε


"Πληροφόρηση" από επιτελικό χέρι, σμιλευμένη, τετραγωνισμένη, απροκάλυπτη! Χωρίς την παραμικρή προσπάθεια ουδετεροφάνειας για το θεαθήναι! Ούτε για τα μάτια του κόσμου! Ούτε για το "θα μας κρεμμάσουνε κουδούνια ρε σεις!" Ειδησεογραφία-εκτέλεση αποστολής, είδηση-ταξίμι!

Κακά τα ψέμματα, το πασόκ που γνωρίζαμε έπαψε προ πολλού να υφίσταται! Το κίνημα της αλλαγής εγκατέλειψε πρώτα τις πορείες στους δρόμους της αντιπολιτευτικής διαμαρτυρίας, ανέβηκε στον πεζόδρομο της κυβέρνησης της "λαϊκής κυριαρχίας και
κοινωνικής δικαιοσύνης", και υποτάχτηκε τελικά μετά από δεκαετίες εξουσίας στην μοίρα όλων των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων: Την μεταλλαγή τους σε αυτό που ήθελαν αρχικά να πατάξουν: Σε άρρωστο καθεστημένο!

Την ίδια μεταλλαγή παρατηρούμε και στα πρώην "εχθρικά" προς το πασόκ προσκείμενα ΜΜΕ.
Τα Νέα, τα Mega, οι άλλες φιλοκυβερνητικές φυλλάδες και κανάλια είναι πλέον η ΦΩΝΗ του πασόκ. Η αρρωστημένη φωνή του άρρωστου κατεστημένου. Πασόκ-Tα Νέα, μια άθλια συντεχνία!

Γιατί είναι άθλιο να στρέφεις την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και να έχεις ταυτόχρονα το θράσος να αυτοαποκαλείσαι σοσιαλιστής.

Γιατί είναι άθλιο να δαιμονοποιείς απεργούς που παλεύουν για τα δικαιώματά τους!

Γιατί είναι και άθλιο και αντιδημοκρατικό να τορπιλίζεις τον θεσμό της εργατικής απεργίας!



Η απεργία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα!
Η απεργία είναι μια μεγάλη κοινωνική κατάκτηση!
Η απεργία είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος άμυνας των εργαζομένων!
Η απεργία είναι όπλο της κοινωνίας!
Η απεργία είναι αγώνας!



ΥΓ: Διάβασε online Τα Νέα, μην τα αγοράζεις!