7/7/11

Μακριά τα χέρια σας από τα παιδιά μας, κ. Παπουτσή…

Μακριά τα χέρια σας από τα παιδιά μας, κ. Παπουτσή…

Μακριά τα χέρια σας από τα παιδιά μας, κ. Παπουτσή…
Συμπαραστέκομαι ολόψυχα στον κ. Παπουτσή, αν πράγματι υπήρξαν άφρονες, αδίστακτοι ή όπως αλλιώς θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω αυτούς που απείλησαν το παιδί του και τη σύζυγό του. Είμαι στο πλευρό του σαν να πρόκειται για τη δική μου οικογένεια.

Θα ήθελα όμως να φωνάξω με όλη μου τη δύναμη απευθυνόμενος στον ίδιο ως υπουργό αρμόδιο για την προστασία του πολίτη: «Μακριά τα χέρια από το δικό μου παιδί και τη δική μου οικογένεια, κ. Παπουτσή!».

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ημέρα που θα μείνει σημαδιακή στην πολιτική σταδιοδρομία του υπουργού, αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η δική μου οικογένεια -όπως και χιλιάδες άλλες- βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση των δυνάμεων καταστολής που κατηύθυνε ο κ. Παπουτσής. Μια επίθεση με νέα στοιχεία, που οφείλουμε όλοι να τα επισημάνουμε και να ανησυχούμε.

Επίδειξη ισχύος, ανηλεές κυνηγητό διαδηλωτών ακόμα και μέσα σε σοκάκια, εισβολή σε φαγάδικα και άλλα καταστήματα, χτυπήματα κατακέφαλα και βεβαίως η εκτόξευση μιας τεράστιας ποσότητας νέου τύπου χημικών, με άγνωστες προς το παρόν επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Εκατοντάδες άνθρωποι στα νοσοκομεία, τραυματισμένοι συνδικαλιστές, λιποθυμίες.

Κάποιοι από τους άνδρες του κ. Παπουτσή ψέκασαν μια ομάδα παιδιών -ανάμεσά τους και το δικό μου- με αυτά τα νέα χημικά και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με ακατονόμαστες φράσεις που αποδεικνύουν την προέλευσή τους και τη διαπαιδαγώγηση που έχουν στην υπηρεσία τους.

Δεν είναι μόνο «δειλοί, ανέντιμοι και ανήθικοι», όπως σωστά αποκάλεσε αυτούς που απείλησαν τη γυναίκα και το παιδί του ο κ. Παπουτσής. Είναι και αλήτες και επικίνδυνοι για τη ζωή και τη ασφάλεια των παιδιών μας. Και την ευθύνη για τη «δράση» τους και ό,τι κακό συμβεί την επιφορτίζεται στο ακέραιο ο κ. υπουργός.

Οι «τσαμπουκάδες» των ΜΑΤ δεν είχαν απέναντί τους κουκουλοφόρους με μολότοφ. Η οικογένειά μου, οι παραδόσεις μας, μας έχουν τοποθετήσει ασυμβίβαστα απέναντι σε εκείνους που χρησιμοποίησαν την κουκούλα. Είμαστε στην άλλη πλευρά, όχι σε εκείνη που στη διάρκεια της Κατοχής χρησιμοποιούσε τις κουκούλες.

Και σήμερα, όταν συμμετέχουμε οικογενειακώς στις διαδηλώσεις, δεν φοράμε κουκούλες ούτε κρατάμε μολότοφ. Διεκδικούμε με τη φωνή μας και την παρουσία μας.
Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους πραιτωριανούς του κ. Παπουτσή. Αυτοί πήραν την εντολή «χτυπήστε, τσακίστε, να ξεμπερδεύουμε με τις πλατείες»!. Και την εκτέλεσαν παντοιοτρόπως. Αδιαφορώντας αν έχουν απέναντί τους οικογένειες με παιδιά.

Θεωρώ τουλάχιστον γελοίους όσους σκέφτηκαν ότι επιτρέπεται στην πολιτική αντιπαράθεση να εμπλέκουν και τις οικογένειες. Μου προκαλούν απέχθεια. Αλλά την ίδια απέχθεια μου προκαλούν όσοι υποκρίνονται. Όσοι κόπτονται κατά της βίας, κατά των απειλών, κατά των προπηλακισμών βουλευτών και υπουργών, αλλά δεν έχουν βρει ούτε λέξη να πουν για τα γεγονότα της Τετάρτης 29 Ιουνίου.

Η υποκρισία και η διγλωσσία, εκτός των άλλων, συνιστούν και μέγιστη προσβολή της νοημοσύνης του πολίτη…

από την Αυγή

Το Αφγανιστάν δείχνει τον δρόμο: Προτείνω Ντόρα vs Διαμαντοπούλου

http://polpix.sueddeutsche.com/polopoly_fs/1.936027.1274361664!/image/image.jpg_gen/derivatives/536x536/image.jpg

http://videos.t-online.de/b/47/79/78/70/id_47797870/tid_da/pruegelei-nach-schuhwurf-im-afghanischen-parlament-screenshot-cnn-.jpg

Τα "καθώς πρέπει" κοινοβούλια ξέρουν τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων

Της μη εκδιδομένης γυναικός το κικλίδωμα (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ισλαμική χώρα), έγινε στο κοινοβούλιο του Αφγανιστάν με πρωταγωνίστριες δύο τσαμπουκαλούδες ντόπιες βουλευτίνες πριν λίγες μέρες! Μετά από κάτι αφγανικά ακατάληπτα μπινελίκια (τα οποία παραθέτει μεταφρασμένα παρακάτω σε παγκόσμια πρεμιέρα ο βραχόκηπος) πέσανε κάτι πασουμάκια ξεγυρισμένα (σκεφτείτε νάτανε χριστιανικό κράτος και να πετάγανε τίποτα χάϊ χιλς με μιά πιθαμή τακούνι τι θα γινότανε), κάτι μπουκαλάκια (με απόσταγμα χασίς;) και τελικά οι καθιερωμένες μάπες σε μάχη σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες μπαρούφες του μπλογκ, η διαφωνία που οδήγησε τις δυο μάχιμες αντιπροσώπους του μονίμως τσαμπουκαλιζόμενου αφγανικού λαού δεν ήταν καθαρά πολιτικής φύσεως, αλλά πολύ περισσότερο θρησκευτικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η "κάτω" βουλευτίνα, η κυρία στα λευκά, ανακοίνωσε στην Βουλή ότι ο σύζυγός της έχει μούσι μήκους 22 πόντων, άρα ξεπερνάει σε ισλαμικό φρόνημα τον σύζυγο της "πάνω" βουλευτίνας, της κυρίας στα μαύρα, κατά δύο πόντους! Ένα τέτοιο ύπουλο χτύπημα κάτω από το τσαντόρ δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο φυσικά!

Αφού όπλισε η μαύρη το πασουμάκι της γυρίζει και λέει της άσπρης: Σε ποιανήνανε τα λες αυτά μωρή οπή εις δέντρον*, που πριν γίνεις βουλευτής ήσανε διαρρήκτης αρτοσκευασμάτων**; Σε μένανε τα λες αυτά μωρή τσουράπω που τσάκισες τα κρίματα***, που όταν ο άντρας μου άρχισε να ξυρίζεται, ο δικός σου ήντουνα υποψήφιος σπανός;

Η απάντηση από τα κάτω έδρανα ήρθε ακαριαία: Δεν πα να γρατζουνήσεις στόμαχον και πόδι σφάγιου****λέω εγώ, γηραιά κίσσα του κερασφόρου*****!

Αυτό ήτανε! Αμολάει πασούμι η από πάνω, βουτάει την φιάλη η από κάτω, σαλτάρει η μαύρη, αμύνεται περί μουσιού λυσσαλέα η άσπρη, και η συνέχεια γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κοινοβουλευτικού ξεμαλλιάσματος του Αφγανιστάν!

Πολιτισμένα πράγματα! Όχι όπως σε μας, που ούτε φοράνε τσαντόρ να κρύψουνε την μάπα τους, ούτε πλακώνονται μεταξύ τους να γελάσουμε, αλλά πλακώνουν πάρα πολύ ευχαρίστως τον μαλάκα τον πολίτη που τις έστειλε να κάνουν τον σωτήρα της πατρίς και τον καρχαρία της Παιδείας!

Α ρε τυχεράκηδες Αφγανοί!.........


 * κουφάλα
** παξιμαδοκλέφτρα
*** εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσσα γυνή
**** δεν πας να ξύσεις πατσές
***** παλιοκαρακάξα του κερατά