17/1/12

Πες την λέξη ΕΡΤ. Αλλά εντελώς...τυχαία!


















"Ο βίος και η πολιτεία της μεγαλοδημοσιογράφου Έλλης Στάη είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Όπως είναι γνωστό ότι έγινε μεγάλη και τρανή λόγω της σύνδεσής της με τα παντοδύναμα "σοσιαλιστικά" παιδιά απο την δεκαετία του '80 ακόμη. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ φρόντισε απο νωρίς να στήσει δικό του δημοσιογραφικό κύκλωμα, γι' αυτό και έχει φτάσει η δημοσιογραφία στα σημερινά της χάλια... Η φωτογραφία δείχνει την Έλλη Στάη να κολυμπάει αγκαλιά με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον ξάδερφο της Μιμής Γιώργο Λιάνη, την Μιμή, και τον τότε σύζυγό της δημοσιογράφο Διονύση Λιβανό."


Κάθε φορά που ταξιδεύω στον υπέροχο Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, που πληρώνεις σήμερα στην στροφή της αρκούδας το τούνελ του αύριο, γαμάτος δρόμος, έχω πρόβλημα συγκέντρωσης. Ιδίως κατεβαίνοντας Πάτρα, τα χαχαχά και χουχουχού στην διάρκεια του ταξιδιού δεν σ΄αφήνουν να αφοσιωθείς στην προσπέραση. Στην αρχή παραξενευόμουν, τώρα γνωρίζω: Η φαιδρά πορτοκαλέα που φυτρώνει σε τούτη την καραφαιδρή χώρα είναι, τι άλλο νάτανε;


Φαιδρά τα πάντα στον τόπο μας, να γιατί βγήκαμε όλοι μας γελαδεροί. Να σας πιχάρω ένα παράδειγμα, να ξεμπουκώσετε; 


Πέστε μιά λέξη!


Ρύζι; όχι ρύζι ρε, άλλη!
Όχι, ούτε Κιργισία. Άλλη!
Κουτουπιέ;
Όχι!
Βαλβολίνη;
Όχι!
Διακεκαυμένη ζώνη;
Όχι!
Σουλτανίνα;
Λέξη είναι αυτή ρε; Ναι; Τι ναι ρε; Τι είναι; Σταφίδα ρε! Άλλη!
Παπαρούνα, Διομήδης, έχτακτα, λόμπυ, Μέρκελ, αντιλαλούν, φώκιες, τριγωνάκια, σκατά...
Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι....


Άντε να σας βοηθήσω, να τελειώνουμε. Πιάστε μιά λέξη με τρία γράμματα, κάτι κεραίες, κάτι οθόνες, κάτι πρασινοφρουρούς και βάλτε την να κάνει απεργία πέντε μήνοι αλλά να ξεσκίζεται στα μιστά, τα οποία τα πλερώνουμε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ όλοι εμείς οι μαλάκες! (Πολύ πλερωτική η ΔΕΗ τελικά. Τύφλα νάχουνε οι περίφημοι Χαρατζήδες της Τουρκοκρατίας).


ΕΡΤ;
Επιτέλους μόνοι!


Φυσικά ΕΡΤ, δεν επαναλαμβάνεται ακόμα μιά φορά ένας τέτοιος φονικός συνδυασμός! Γιατί όλη αυτή η μαντεψουριά; Για να δείτε τι εστί χάλι, κυρίες και κύριοι! Χάλι που σε παιδεύει, που σε τυρρανάει, που σου βγάζει την πίστη! Χάλι εκ του χαλιού μας, σαρξ εκ της σαρκοφάγου μας, ξερά σκατά σε σικέ εκδρομή. Πωπω, πήρα φόρα!


Λες ΕΡΤ και μπουκώνει ο στόμας σου γαλανόλευκη! Γιατί δεν πρόκειται μόνο για τρία απλά γραμματάκια, δεν έχει να κάνει με κάποιο κρατικό ίδρυμα ή οποιοδήποτα άλλο άσυλο ανιάτων. ΕΡΤ σημαίνει όλα αυτά που κάναμε για πάρτη μας ερήμην όλων των άλλων και όλα αυτά που κάνανε οι άλλοι για να μην αισθάνονται μόνοι στην ερημιά.


Άντε να δοκιμάσουμε πως λειτουργεί. Πες ΕΡΤ! Δυνατά! Έτσι μπράβο! Τι αισθάνθηκες; Τι σου ήρθε; Η κυριά Έλλη Στάη; Και μένα!


Λες ΕΡΤ και φουντώνει στα χείλη σου ένα τσαρούχι να! Στάη! Ποιός κυβερνάει αυτή τη χώρα; Η...σύμπτωση:


ΕΡΤ...
ΠΑΣΟΚ...
ΕΞΟΥΣΙΑ...
ΣΤΑΗ...
Μπαμπάς βουλευτής...
Πρώην μπόι φρεντ Νιόνιος Λιβανός, πρώην πασόκος υπουργός Τουρισμού...
Πρώην σύζυγος Στέλιος Παναγόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής πασόκ, πρώην τραπεζίτης...
Νυν σύζυγος Μιχάλης Γουλανδρής, εφοπλιστής...
Καριέρα; Κάτι...λίγα...

ΕΡΤ
ΣΤΑΡ
ΣΚΑΪ
ΜΕΓΚΑ
ΑΝΤ1
ΑΛΦΑ
ΦΛΑΣ
ΝΕΤ
Μεγαλοεκδότες;
Πούντους;
Διαπλοκή;
Πούντη;


Και η ζωή συνεχίζεται, με την γνωστή σε όλους μας ελαφρύτητα που την διακρίνει...
...όταν είσαι στην χώρα μας ένας άνθρωπος που κινείται σαν υπερταχεία πάνω σε ράγες!


Κρίση;
Δεν έχει κρίση. Σε αυτά τα επίπεδα...σύμπτωσης δεν υφίσταται κρίση. Τα πάντα σοφά μελετημένα: Κατά...τύχη!


Κατά τύχη η Έλλη αφεντικό των ειδήσεων της ΕΡΤ. 
Κατά τύχη κολαούζος ο κύριος νεοδημοκράτης Κύρτσος...
Κατά τύχη κολαούζος ο μεγάλος ανήρ της δημοσιογραφίας, νυν εκπρόσωπος Τύπου της κατάμαυρης κυβέρνησης, Παντελής Καψής...
Κατά τύχη κάθε μέρα καλεσμένοι υπουργοί του πασόκ...
Χαίρεται κύριε Λοβέρδο, τι κάνετε;

Όλα τυχαία σε τούτη τη χώρα! Πρέπει νάμαστε πολύ τυχεροί τελικά.... 





Il Hiorhakis Papa di Andreu in San Hose

http://www.tovima.gr/files/1/2011/05/17/papandreou%20pandora%20color%202011.jpg

Πανικός μετρίων διαστάσεων ξέσπασε στην Πλούσια Ακτή, γνωστότερη σαν Κόστα Ρίκα, μετά την γνωστοποίηση της επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού, Γιωργάκη Παπανδρέου. Ακούσανε οι άνθρωποι ότι έρχεται ο εμπνευστής του "λεφτά υπάρχουν" και λένε αμάν, μας βλέπω να γινομαστε από Πλούσια Ακτή, Costa senza salsa di saligare, όπως λέγεται το "δεν υπάρχει ούτε σάλιο" στα Κοσταρικάνικα.

Φουέκο ιν νουέστρος μπατζάκος, φωνάζουν έντρομοι κάτι ντόπιοι συνδικαλιστές, έρχεται ο συνεχιστής της μεγάλης παπατζήδικης παράδοσης και δεν έχουμε ΓΕΣΕΚΟ-ΡΙ (έτσι λέγεται η κοσταρικανή ΓΣΕΕ) να του χτυπήσει μιά τρίωρη Πανσανχοσεϊκή, να αισθανθεί ο άνθρωπος σαν στο σπίτι του. Ντροπή!

Εκεί που ο πανικός άρχισε να παίρνει διαστάσεις Αλλαγής και η άτυχη πρόεδρος της αθώας αυτής χώρας, Λάουρα Τσιντσιλλά Μιράντα άρχιζε να σπάει το κεφάλι της, πως θα σήκωνε τόσονα ήλιο, siguramente si, χωρίς μάλιστα να καεί η...γούνα της, τσιντσιλλά ούσα, πετάγεται από τα πολύ πίσω έδρανα ένας βουλευτής του κόμματός της και ρωτάει αν επιτρέπεται να πάρει τον λόγο.

Το σκέφτεται η Τσιντσιλλά, να τον δώσω να μη τον δώσω, τι αρνητικά έχει άμα τον δώσω, τι θετικά, δεν βαριέσαι θα τον δώσω, καταλήγει τελικά υποκύπτοντας στο πατροπαράδοτο σοσιαλδημοκρατικό σύνδρομο του παρταόλα. Πάρτονα ρε συ, αλλά πάρτονα γλήγορα γιατί έρχεται ο Παπανδρέου, μη μας βρει ξέρω γω απροετοίμαστους και γίνουμε ρεζίλι της τρόϊκας τώρα που την στηρίζει και ο Καρατζαφέρης.

Το και το παιδιά, λέει ο τύπος, μη φοβουσούσαστε περί ξάφρας. Ένεκα σοσιαλιστική διεθνή αριβάρει ο θενιόρ Χόρχε ντε λος Παπάρες ντι Αντρέου. Μόνο πάρλα έχει το πρόγραμμα, αφεντικό της Θοθιαλίθτα Ινθερναθιονάλε (ανάθεμα τη φύτρα της, τόσα θου) είναι ο Γριέγος, θα βρει κάποιο δρόμο προς τον σοσιαλισμό και θα ξαναφύγει.

Ανασάνανε οι άνθρωποι από ανακούφιση! Και εκεί που πήγανε να φύγουνε, πετιέται ένας κρύος που στεκότανε παραδίπλα και τους αφήνει σύξυλους: Ρε σεις, τους λέει, αυτός είναι παράξενος ρε. Τι κάνουμε άμα μας βροντήξει κάνα δημοψήφισμα;

Τους σηκώθηκε η τρίχα στην αίθουσα φίλοι μου! Ε όχι και δημοψήφισμα ο πούστης, ψιθύρισε, μάλλον η Τσιντσιλλά, δεν είδα καλά...

Τελικά τους καθησύχασε ο κομπανιέρος από τα πίσω καθίσματα: Μπα παιδιά, ακίνδυνος! Δεν ξαναδιακινδυνεύει! Έχασε με το Δημοψήφισμα και την πρωθυπουργία, και την αρχηγία του κόμματός του, ακόμα και ένα μπιμπίκι που είχε στο μάγουλο του πήρανε, δεν κοτάει!

Σοφές κουβέντες ο από πίσω, και είναι από τους λίγους από πίσω, που βγαίνουνε σωστοί. Συνήθως πρόκειται για μούτρα και υπόγειους χαρακτήρες, ενώ όσοι κάθονται μπροστά είναι στρέϊτ χαρακτήρες και παιδιά μάλαμα.

Μόνο η Δαμανάκη ξεφεύγει εδώ από τον κανόνα, αλλά εδώ έχει ξεφύγει η κυρά εντελώς, από τον κανόνα δεν θα ξέφευγε;

Η υπομονή μου τελειώνει!

http://www.photocase.de/stock-fotos/169105-stock-photo-tier-fliegen-fluegel-fliege-nerven-taufliege.jpg

Κακό πράγμα να έχουν όλοι την μύγα, και να μυγιάζονται μόνο λίγοι....


Πόσο φταίμε για το χάλι μας, ρωτάτε;
Μέχρι κουκούτσι φυσικά! Απολύτως, καθολικώς, ντιπ καταντίπ! Κανένας άλλος δεν φέρει ευθύνη, μόνο εμείς!

Δεν σας άρεσε, ε;

Δεν πειράζει, πολλά δεν αρέσουν την σήμερον ημέραν, δεν χάλασε ο κόσμος για ένα ακόμα. Αλλά δεν θα το αφήσω να πέσει έτσι απλά κάτω, όπως θα προτιμούσαν οι περισσότεροι: Πέφτει αλάτι στην ανοιχτή πληγή και μπόλικο παρακαλώ κυρίες και κύριοι, να τσούξει!

Δεν φταίς; Και ποιός ψήφισε τα πασόκια και τα νουδούκια; Μιά το ένα, μιά το άλλο. Ποιός μοίρασε τη χώρα στα δύο και έπεσε με το κομματικό βιβλιάριο στη μάσα; Ποιός έκανε το κορόϊδο όσο κάλπαζε το δικομματικό άτι; Ποιός επέτρεψε την καθολική άλωση κράτους και κοινωνίας από τα πρασινογαλάζια σαπάκια;

Και εντάξει, είπαμε να χάσουμε την παρτίδα της διακυβέρνησης της χώρας με κατεβασμένα χέρια, αλλά όχι και να τα σπρώξουμε όλα στο παρταόλα και να μήν κρατήσουμε ούτε μισή πισινή ρε παιδιά! Καλά, είπαμε να το χέσουμε κανονικά, αλλά όχι και να το ξεχέσουμε εντελώς, μέχρι τελικό καζανάκι!

Και φτάσαμε εδώ που είμαστε και ψάχνουμε να βρούμε στα ερείπια κάτι από εμάς, κάτι που μας θυμίζει, και βρίσκουμε μόνο ολίγη από τον ίσκιο μας. Τόσο απόμεινε!

Πιάσε και άρμεγε τα ποσοστά της ξεφτύλας σου, μαλάκα!

ΒΟΥΛΗ: ΠΑΣΟΚ 43,92%, ΝΔ 33,48%, Σύνολο 77,40%

Πιάσε τους "κοινωνικούς εταίρους" που δήθεν μας εκπροσωπούν και κλάψε κλάμα γοερό, μαλάκα!

ΓΣΕΕ: ΠΑΣΟΚ 48,2%, ΝΔ 24,69%. Σύνολο 72,90%
ΑΔΕΔΥ: ΠΑΣΟΚ 44%, ΝΔ 27%, Σύνολο  71%

Και μέσα στους παραπάνω εργατοπατέρες κοπρίτες ανακάτεψε και τον σαγώνια Δασκαλόπουλο με τα σαπάκια του ΣΕΒ, που δεν χρειάζεται να δώσουμε καν ποσοστά δικομματισμού για να καταλάβει ο πάσας εις το μέγεθος της...εκπροσώπησής ή επιρροής του, τις εμποράντζες του ΕΣΕΕ (ΠΑΣΟΚ 24%, ΝΔ 62%, Σύνολο 86%), την πλειοψηφία του ΓΣΕΒΕ (ΠΑΣΟΚ 47%, ΝΔ 16%, Σύνολο 63%), την τουριστική ΣΕΤΕ, της οποίας δεν έχω τους αριθμούς, αλλά μη νομίσετε ότι είναι διαφορετικοί από τους άλλους, και φτιάχνετε μία κοινωνία να παίζει αναμεταξύ της ένα ματσάκι...βόλλεϋ, μέγκλα: Η μιά ομάδα από...πάνω, η άλλη από κάτω και στη μέση ο φιλές! Και γαμώ τα ματς! Πιστεύω να καταλάβατε τώρα γιατί δεν μπορέσατε να...καρφώσετε ποτέ.

Και σιγά να μην ήταν αυτά όλα! Έχει κάτι πάσπες και κάτι δάπες που ροκανίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχει κάτι αρουραίους σε ραδιόφωνα, φυλλάδες και τιβές, ακόμα και στα ΚΑΠΗ την έχει πέσει να τα φάει το γαλαζοπράσινο ακριδομάνι!

Παντού αυτοί, σε όλα τα πόστα, σε κάθε καρέκλα, κάτω από κάθε κάνουλα. Σύστημα "είμαι πασόκα και νουδού, σας γαμώ τα λύκεια". Και όλα τ΄άλλα!

Και σουλατσάρεις σε μιά ξεσκισμένη πατρίδα, που δεν είναι ούτε έτσι για να αρτηθείς, δικιά σου! Και καμώνεσαι ότι την νοιάζεσαι και μαλακίζεσαι ότι σε νοιάζεται, την στιγμή που δεν κρατάει πιά ούτε τα προσχήματα και έχει γίνει ανοιχτά κοτσαμπάσης, αφέντης, κυβέρνηση, κράτος και πρωθυπουργός: Τράπεζα!

Άει στον διάολο!

Βαρέθηκα να βλέπω τις φάτσες τους. Βαρέθηκα να βλέπω να αλλάζουν τα ΠΑΝΤΑ, όλα εις βάρος μας, να γίνεται η ζωή μας κόλαση, να έρχονται τα πάνω κάτω, να έρχεται η συντέλεια του κόσμου ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΙΧΑΝΕ! Και ακόμα πιό πολύ βαρέθηκα εμάς τους ίδιους, που εξακολουθούμε να θέλουμε να μείνουμε όπως είμασταν.

Βαρέθηκα ρε!

Θα σοβαρευτείτε επιτέλους, να κάνουμε κάτι, να τους ξεφορτωθούμε μιά κι΄έξω, ή θα με αναγκάσετε να κάνω καμμιά επανάσταση μόνος μου;

Μη γελάτε! Την ερχόμενη Δευτέρα θα είχα και χρόνο μάλιστα...