4/1/14

Νόμπελ στα μέτρα κατά της αιθαλομίχλης!




 Πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι που αποτελούν αυτή την κυβέρνηση; Σαφώς πιό ηλίθιοι από τους ψηφοφόρους που τη ψήφισαν, η αλήθεια να λέγεται. Το λέει και μιά ινδική παροιμία: Ο βλάκας βρίσκει πάντα έναν πιό βλάκα από αυτόν, γιά να τον θαυμάζει. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, έχουν πέσει τα νουδοπασόκια με τα μούτρα στο...ιερόν έργον, να αποδείξουν ότι δεν κατέχουν τον τίτλο του ηλίθιου χαριστικά, αλλά ότι τον κέρδισαν με τις πλαστές πινακίδες εεεεεε με το σπαθί τους. Το νέο μεγαλούργημα αυτής της παρακμιακής αγέλης, τα νέα "μέτρα" κατά της αιθαλομίχλης. Θαυμάστε πνεύμα και φως:

Χτυπάμε το πετρέλαιο θέρμανσης πισώπλατα και το αναγκάζουμε να φτάσει τη ντήζελ. Σκοπός μας, να πιάσουμε τον κώλο του καταναλωτή μέσα από μιά τρύπα που έχει στην τσέπη του. Αποτέλεσμα: Ο καταναλωτής το ρίχνει στη σόμπα και στη φουφού και αντί να πιάσουμε τον ευγενή στόχο της τρόϊκας, πιάνουμε τ΄αρχίδια μας. Δηλαδή θα τα πιάναμε, αν είχαμε. Τι κάνουμε; Αρχίζουμε τον τσαμπουκά: Όποιος ανάψει τζάκι και σόμπα όταν βγει απαγορευτικό λόγω αιθαλομίχλης, θα πληρώνει βαρύ κι΄ασήκωτο πρόστιμο ως αναρχοκαυστικό καπνοντουμανικό στοιχείο.

Τρόμος! Να δείτε τον φόβο του καυσοξυλικού κοινού, να πάθετε πλάκα! Θα περνάνε ειδικά συνεργεία από τα σπίτια και θα ελέγχουν αν υπάρχει αναμμένο τζάκι ή σόμπα και όποιος πιαστεί...επ΄αυτοτζάκως, θα έρχεται ένα άλλο συνεργείο, κομματικό αυτή τη φορά, από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και κάθε δεύτερη βδομάδα από τη ΔΗΜΑΡ και θα του κλάνει τ΄@ρχίδια! Μεγαλείο μέτρο...

Τελικά το παράτησαν και κάθησαν να βρούνε κάτι...λογικότερο. Και φυσικά το βρήκαν: Έκπτωση στο ρεύμα -υπό προϋποθέσεις φυσικά- όταν υπάρχει αιθαλομίχλη. Πιό ....προληπτικό μέτρο δεν έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα! Δηλαδή, θες να καταναλώσεις ρεύμα σε χαμηλή τιμή; Άναψε τζάκι! Ντουμάνιασε την χώρα. Πάρε τηλέφωνο όλο σου το σόϊ και πείσε τους να ανάψουν ότι σόμπα διαθέτουνε. Και γαμώ τα μέτρα! Σαν να λες στον βιαστή, έλα μετά τον βιασμό, να σου δώσω κάρτα απεριορίστων επισκέψεων σε οίκο ανοχής.

Παλιοτόμαρα; Φυσικά παλιοτόμαρα, αλλά όχι αυτοί. Αυτοί είναι υπεράνω ηθικής και λογικής. Εμείς είμαστε τα παλιοτόμαρα, που τους ανεχόμαστε. Εγώ που γράφω μόνο, εσείς που διαβάζετε μόνο, όλοι εμείς οι "κατά", που συνηθίσαμε να ρίχνουμε μπαλωθιές στον αέρα και να θεωρούμε εαυτούς "επαναστάτες". Εμείς που ούτε το τηλεκοντρόλ μας δεν μπορούμε να κάνουμε ζάφτι και όλο στα απόνερα της χαβούζας του Mega προσγειωνόμαστε.

Τα "μέτρα" θα έχουν μεγάλη...επιτυχία, σίγουρα. Θα της δώσουμε της αιθαλομίχλης σίγουρα να καταλάβει. Το μόνο που θα γίνεται από εδώ και στο εξής καπνός, θα είναι μόνο τα όνειρά μας.