28/6/11

Η Ελλάδα πεθαίνει

http://www.alt.dbk.de/woche/2004/img/jedem_sein_sterben.jpg

Μη σε ξεγελάνε οι βροντές
Κρότου-λάμψης είναι, πεθαίνει η Ελλάδα...

Μη πιστεύεις στα δάκρυα
Χημικά είναι, πεθαίνει η Ελλάδα...

Κράτα της το χέρι σε στερνό χαιρετισμό
και λύτρωσέ την πιέζοντας το μαξιλάρι στο πρόσωπό της

Κ.Ο του πασόκ: 155 ναι στον θάνατο του κινήματος

https://www.reproarte.com/files/images/D/delacroix_eugene/0306-0165_der_tod_der_ophelia.jpg


Η αυριανή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του πασόκ. Η ιλλιγιώδης πορεία του μεταλλαγμένου εκτρώματος προς τον αυτοαφανισμό διήρκεσε μόνο ενάμιση χρόνο, το πράσινο τέλος είναι πια θέμα μηνών. Αποκομμένο από την κοινωνική του βάση, ορφανό από όραμα και ταλέντο, χαμένο στο παρακμιακό πέλαγος της διαφθοράς, χορτασμένο από το μάνα δεκαετιών στις πράσινες οάσεις του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, εγκατέλειψε τον επίπονο (τέταρτο, πέμπτο, ποιός θυμάται πιά;) ανηφορικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό χάριν της δανειοστρωμένης (αντ)Εθνικής Οδού της αποθέωσης του νεοφιλελευθερισμού, της οδού του εργασιακού Μεσαίωνα και της κοινωνικής φρίκης.

Το Μεσοπρόθεσμο, η οριστική ταφόπλακα του πασόκ, θα ξεπεράσει σίγουρα τις Συμπληγάδες της Βουλής. Η κοινοβουλευτική ομάδα του πασόκ δέν έχει κάνει τις επικύψεις της αρκούδας, για να αναδείξει τώρα ξαφνικά στο παρά πέντε ανάστημα και ήρωες αντιστασιακούς. Εξ άλλου δεν συνηθίζουν τα κοτέτσια να αναδεικνύουν...Τσε Γκεβάρες.  Και ας μην ξεχνάμε τις...χρυσές εφεδρείες της Ντόρας, που καιροφυλακτούν να δώσουν χέρι σε τρόϊκα, τράπεζες και εργοδοσία σε περίπτωση ολιγωρίας του πασόκ.

Το Μεσοπρόθεσμο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ψηφιστεί. Στην χειρότερη περίπτωση με την συναίνεση της "νέας δημοκρατίας" ή από μια κοινή κυβέρνηση πασόκ/νδ. Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει πραγματικό τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη, είναι το ίδιο το θύμα: Ο λαός.

Εδώ υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι: Ο μπαγασάκος ο λαός μπορεί να φωνάζει, να αγκομαχάει και να βρίζει, αλλά δεν σκίζεται κι΄όλας για να ανατρέψει την κυβέρνηση του πασόκ. Γιατί, κακά τα ψέμματα, η 48ωρη γενική απεργία  έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από τον διπλασιασμό του "τίποτα" της μονοήμερης. Σίγουρα δεν πρόκειται το πασόκ να τρομοκρατηθεί από την διήμερη απεργία, μιά μικρή μπόρα είναι και θα περάσει. Aντίσταση με ημερομηνία λήξης λοιπόν, ο φόβος είναι ακόμα μεγαλύτερος από την φτώχεια και ο ρυθμός ωρίμανσης της κοινωνίας εκνευριστικά αργός! Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι απογοητευτικά:

Μεγάλα ποσοστά αποχής/λευκού, μηδενική πριμοδότηση των μικρότερων κομμάτων, εναλλαγή των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας στην πρώτη θέση προτίμησης, άρωμα Αυτοδι-
οικητικών Εκλογών, ίδια γεύση! Κοντά δύο μαύρα χρόνια αντιλαϊκών πογκρόμ, χρόνια πρωτόγνωρης στα παγκόσμια χρονικά αντιλαϊκής βίας και η κοινωνία αρκείται σε βηματάκια σημειωτόν πάνω στην πεπατημένη! Αυτό δεν φαίνεται όμως να ενοχλεί ιδιαίτερα κανέναν, ειδικά την αντιπολίτευση. Γιατί δεν έχω ακούσει κανέναν να αναρωτιέται ανοιχτά "λες να φταίω κι΄εγώ λιγουλάκι για την μικρή αποδοχή ρε γαμώτο;"...

Το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει, ο αγώνας συνεχίζεται. Η ανέχεια, η φτώχεια, η μανούλα της ταξικής συνείδησης, θα αποδειχτεί για μια ακόμα φορά ο μεγαλύτερος δάσκαλος των ταπεινών και των κατατρεγμένων. Μόνο από το σχολειό της ανάγκης "αποφοιτούν" άνθρωποι συνειδητοί, αποφασισμένοι για όλα!

Το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει και θα είναι ο επιθανάτιος ρόγχος του πασόκ! Ας περάσει τότε αφού δεν γίνεται διαφορετικά, αφού δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε αλλιώς. Ας περάσει, ας μας βάλει γερό βρωμόχερο, να σφίξουν τα γάλατα, να τελειώσουν τα άλλοθι, να στερέψει το πηγάδι, να γιγαντώσει η ανάγκη, να αστράψει η οργή, να ξεσηκωθούμε επιτέλους και να τελειώνουμε μία ώρα νωρίτερα με τα ψοφήμια του πασόκ, για να περιλάβουμε μετά τα ψοφήφια της νέας δημοκρατίας.