6/10/11

Συνέντευξη του Βραχόκηπου με τον υπεύθυνο τύπου της ΕΛ.ΑΣ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSOg0cn4tqEIlADcZxTcBTsSjLatPO0CDxzyTSUbbAaacbEKitN4J-AYiHrE4mNo0GHLSSHJkT-T6Q-65gPQIOlXuaP1clR_JwjFxSkWLJsFBPWCW7XgK_io0yIhmOSJQtcAauWmCpN5Gx/s1600/270550_184662654920365_100001298944910_441508_4039424_n.jpg



Συνέντευξη με τον αναπληρωτή υπεύθυνο τύπου της ΕΛ.ΑΣ, κύριο Κυριάκο Δαρμένο. Ο προϊστάμενός του, κύριος Μιλτιάδης Μπάτσογλου-Ψεκάζης απουσίαζε στην Διεθνή Έκθεση Θαλάμων Αερίων της Φρανκφούρτης.

Κύριε Δαρμένε, τι έχετε να πείτε για τα νέα κρούσματα βίας από δυνάμεις των ΜΑΤ;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Θα σας απαντήσω. Μια παροιμία της ιδιαίτερης πατρίδας μου, Άνω Βρωμοξυλού του Νομού (Κωλο) Χανίων, λέει, κάνε το καλό (το ντου) και ρίξε χημικό. Σύμφωνα με το χημικό, εεε με το γνωμικό, τα ΜΑΤ είναι υποχρεωμένα να αντιμετωπίζουν τον εχθρό λαό με μεθόδους που εμπεριέχουν απόλυτη αφοσίωση εις το Σύνταγμα, γνωστό και ως πλατεία Συντάγματος, και πίστην εις τας επιταγάς που λαβαίνουν μηνιαίως με το μισθό τους. Που τα είδατε τα κρούσματα βίας εσείς;

Μα δείρατε φωτορεπόρτερς κύριε Δαρμένε! Δεν είναι κρούσμα βίας αυτό;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Ε άμα σου χώσω και σένα μιά ανάποδ....εεεε εννοώ άμα σας χώσει εσάς ένας φωτορεπόρτερ μία φωτογραφική μηχανή με φακό Canon EF 180 mm f/3. 5L Macro USM των 1.429 ευρώ (μόνο ο φακός) στο κεφάλι, ή ακόμα χειρότερα, αν ο ρεπόρτερ είναι μερακλής και χρησιμοποιεί μία μη ψηφιακή, πχ μία παλιά Minolta XD7 + Minolta MD Zoom 3,5-4,8f 28-70 mm που πάει στα τρία κιλά, τότε να μου πεις εσύ ποιό πράγμα θεωρείται βία.

Δηλαδή επετέθηκαν οι φωτορεπόρτερς στα ΜΑΤ;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Κοιτάξτε, αν ο ρεπόρτερ σηκώνει την κάμερα για να επιτεθεί ή για να τραβήξει φωτογραφίες, αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει ο αστυνομικός που εκτελεί υπηρεσία. Ο αστυνομικός πρέπει να απαντήσει ακαριαία στην ερώτηση: Θέλει να ΜΕ τραβήξει μία, ή θέλει να ΜΟΥ τραβήξει μία! Ε όπως καταλαβαίνετε η αντίδρασή του εξαρτάται από ένα σωρό αντίξοους αστυνομικοφωτογραφικούς παράγοντες. Λέει λοιπόν ο άνθρωπος των ΜΑΤ: Ρε την πουτάνα την ρεπορτερού, λες να θέλει να μου χώσει μία στο προφίλ; Κάτσε να της καθήσω τότε εγώ μία στο ανφάς, να θριαμβεύσει η νόμιμη άμυνα και το ρήμα δέρνω. Ανθρώπινα τα λάθη δηλαδή.

Ναι, αλλά δείρατε και δημοσιογράφους κύριε Δαρμένε. Και ως γνωστόν οι δημοσιογράφοι δεν κυκλοφορούν...οπλισμένοι με φωτογραφικές μηχανές.

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Μα είναι κουφάλες δεσποινίς μου! Δεν τους δέρνεις-γράφουν ότι τους έδειρες, τους δέρνεις-γράφουν ότι τους έδειρες, κουφά πράγματα δηλαδή. Και άμα τους ρίξεις μιά κρότου λάμψης δίπλα στ΄αυτί, παραπονιούνται ότι τους κούφανες εσύ.

Υπάρχουν κατηγορίες ότι χτυπάτε τον κόσμο με την μεταλλική λαβή των γκλομπς. Ανάποδα δηλαδή. Τι έχετε να πείτε γι΄αυτό;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Αυτό αληθεύει. Αλλά δεν το κάνουν από κακία οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ξέρετε ότι αυτά τα γκλομπ βρίσκονται εν υπηρεσία πέντε ολόκληρα χρόνια; Έχει φαγωθεί από την πολυετή χρήση το τμήμα με το οποίο επιτυγχάνεται η επαφή με το κοινό και αναγκαζόμαστε να κοπανάμε αλύπητα με την λαβή. Τι να κάνουμε δηλαδή, να βαρέσουμε όπως θέλει ο νόμος και να μας μείνει το γκλομπ στο χέρι; Δεν υπάρχουν χρήματα για καινούρια, απελπισία σας λέω.

Και τι έχετε να πείτε για ματατζήδες που πετάνε πέτρες στους διαδηλωτές;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις αστυνομικών, μη το γενικεύετε παρακαλώ!

Μα τι μεμονωμένες; Υπάρχουν βίντεος όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρες ομάδες, πάνω από είκοσι  αστυνόμων των ΜΑΤ, που πετάνε πέτρες σε νεαρούς διαδηλωτές.

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Ε πρόκειται για μια πολυδιασπασμένη στα συστατικά της κομμάτια μεμονωμένη περίπτωση. Δεν το επικροτούμε φυσικά, το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχει όπως ξέρετε και τμήμα πειθαρχικών παραπτωμάτων στην ΕΛ.ΑΣ, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι!

Δηλαδή θα παραπεμφθούν όσοι πετάνε πέτρες;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Όχι. Για λόγους κόστους κλείνουμε τα μάτια σε όσους πετάνε πέτρες. Ξέρετε πόσο πάει μία κρότου λάμψης; Η πέτρα είναι τζάμπα.

Δηλαδή έχουν τα ΜΑΤ πέτρες στις αποσκευές τους;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Όχι φυσικά! Δεν είμαστε μαλάκες να τις κουβαλάμε εμείς. Περιμένουμε να μας τις πετάξουν οι κουκουλοφόροι και εμείς απλά τις...επιστρέφουμε.

Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν ματατζή να κλωτσάει από πίσω μιά κοπέλα που απλά περπατάει. Το θεωρείτε σωστό;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Μη τα λέτε όπως θέλετε!

Μα υπάρχουν φωτογραφίες....

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Φωτογραφίες που δείχνουν ότι πριν την κλωτσιά του ματατζή την ψέκασε ένας συνάδελφός του στην μάπα. Μην αφαιρείτε όσα δεν σας αρέσουν!

Και η κλωτσιά από πίσω;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Ε τι θέλετε τώρα; Να πάει ένας μαντράχαλος δυό μέτρα, οπλισμένος σαν αστακός να κλωτσήσει μιά κοπελίτσα από μπροστά; Μπροστά στα μάτια της; Για μιά υπόληψη ζούμε όλοι μας σε τούτη την κοινωνία, μην το ξεχνάτε. Μην έχετε την εντύπωση ότι τα παιδιά των ΜΑΤ είναι μισάνθρωποι. Το αντίθετο είναι θα έλεγα! Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν δηλώσει, ότι για τη σωτηρία της χώρας είναι έτοιμοι να δείρουν και χωρίς λεφτά; Άσε που ορισμένοι θα μπορούσαν να πληρώσουν για να δείρουν.

Έχουν δείρει ακόμα και τουρίστες.

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Ναι, το γνωρίζω.

Και το επικροτείτε;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Όχι φυσικά.

Και γιατί τους δείρανε τότε;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Δεν γνωρίζω είπα. Μπορεί να είχαν all inclusive....

Κύριε Δαρμένε θα ήθελα να κλείσουμε την σημερινή μας συζήτηση με μιά προσωπική σας πολιτική τοποθέτηση. Τι εύχεστε ως υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στον λαό που δοκιμάζεται και σε σας προσωπικά;

ΔΑΡΜΕΝΟΣ: Στον λαό που δοκιμάζεται εύχομαι να μη ξαναδοκιμάσει να κάνει ντου στη Βουλή γιατί θα τους κάνουμε κομμάτια! Σε μένα προσωπικά εύχομαι ακριβώς το αντίθετο.