14/6/11

Ο Αντώνης Κοτσακάς την κάνει από το "τέως πασόκ"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpc0-0N-etnj0IifJ_r6MqkX2i13axNiClvQflTVk6Tufzunnaxpgf2yGVISiCqU7iQYN-qkkRX4pqeVX_jDsRqrIJ_wQAbpnspqmNLCoj69hNbginZGsE1ndPd7WP4MzeB9aCtFa5QtGm/s320/titanic-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CF%8E-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7.jpg


Ο σκυλοπνίχτης του πασόκ φουντάρει αργά αλλά σταθερά, στιγμές υπέρτατης αγωνίας, πλοκής αλλά και ηδονής μας περιμένουν! Άντε Γιώργαρε! Βύθισέ το, το γαμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω!

Ο σκυλοπνίχτης, το σαπιοκάραβο των κουρσάρων της χώρας πήρε ήδη κλίση προς πάτο, τα πρώτα ποντικάκια άρχισαν ήδη να το εγκαταλείπουν.

Σήμερα την κοπάνησε με μακροβούτι στυλάτο (ούτε μια πιτσιλιά! 6,0) από το Εθνικό Συμβούλιο του πασόκ ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς και ελπίζουμε να τον ακολουθήσουν κι΄άλλοι.

Φρόντισε μάλιστα να τους ξεχέσει κανονικά και με τον σοσιαλισμό πριν την κάνει για αλλού όπου δεν βρωμάει μούχλα. Σε επιστολή που έστειλε στον πρασινοτσολιά Καρχιμάκη, ανάθεμα τη φύτρα του τέτοιο όνομα, όπως και στα μέλη του πολιτικού συμβούλιου, ο την κάνων πρώην πασόκος τους έριξε ένα φάσκελο από τα καλά λέγωντας ότι αποχωρεί από το "τέως πασόκ" χωρίς να είναι αυτός που εγκαταλείπει το κίνημα, αλλά το πασόκ που έφυγε από το πασόκ!

Όλο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=82692&catid=9

Ο Τιτανικός είναι μια από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις για το τελετουργικό μέρος του πράσινου ναυαγίου, ίσως η μελοδραματικότερη. Αλλά αξίζει στην χειρότερη συμφορά που βρήκε ποτέ την χώρα μας τέτοιο λυρικό τέλος;

Γιατί δηλαδή, άμα μαζεύανε τα κομματικά τους βιβλιάρια και ανάβανε μια καραφωτιά ουάου τζιζ και καθόντουσαν απάνω να γίνουν στάχτη, θα κούτσαινε το σενάριο;

Όχι ρωτάμε....

2o Μέρος. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Ημερολόγιο μιας ανταρσίας

 http://i.ytimg.com/vi/1IxM6MwnfIM/0.jpg





Ημέρα Χ-10, Πλατεία Συντάγματος, Κάτω μέρος, ώρα δέκα παρά τέταρτο

Μέσα σε μία σκηνή περίπου 4, 25 μ. μήκους, 3,82 μ πλάτους και 1, 62 μ ύψους, χρώματος μπλέ με άσπρη οριζόντια ρίγα, με ένα πρόσφατο σχίσιμο 12 εκ. στην κάτω δεξιά πλευρά (δεν δίνουμε άλλες πληροφορίες γιατί έχει και χαφιέδες) βρίσκονται οι Δημήτρης, Μανώλης, Κώστας, Τάκης, Σοφία, Χρήστος και Κούλα (τα ονόματα για συνωμοτικούς λόγους ανακατεμένα) και συζητούν σε έντονο ύφος.Τα πνεύματα είναι τεταμένα και σίγουρα χωρίς την καταλυτική παρουσία του Δημήτρη - του μοναδικού στην ομάδα με πολιτικές εμπειρίες - θα είχαν προ πολλού πλακωθεί στις μάπες.

Όχι, εκείνο το δίμηνο που είχε κάνει μέλος στην πασπ της σχολής του, για να βγάλει γκόμενα την Τζένη (μιλάμε για Το μανούλι!) δεν πήγε στράφι. Αν και τελικά δεν έφαγε από το Τζενάκι, που προτίμησε για λόγους σοσιαλιστικής ευθιξίας έναν δαπίτη με πατέρα κατασκευαστή, με δικό του διόδιο και βίλα στο Portofino, οι...διαδικαστικές εμπειρίες του δίμηνου ήταν αρκετές για να είναι ο Δημήτρης σήμερα αναμφισβήτητα ο primus inter pares της παρέας.

Παιδιά σοβαρευτείτε, φώναξε κουνώντας τον μεσαίο πάσαλο της σκηνής για να δώσει έμφαση στα λόγια του και παραλίγο να έπεφτε η γιάφκα, τόση εμπειρία. Ούτε πασόκ, ούτε νδ. ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί! Άμα μπούνε οι οργανωμένοι τέρμα η ομοψυχία! Θα αρχίσει η φαγωμάρα, θα πλακώσουν οι λιγούρηδες να φάνε τις γκόμενες των αλλωνών, θα πέσουν οι ιδεολόγοι σαν ακρίδα και στο τέλος θα μπουκάρουν οι μπαχαλάκηδες οι κουκουλοφόροι και θα μας φλομώσουν στην πέτρα και στο μολότωφ. Δεν καταπολεμείς το πολιτικό σύστημα με πολιτική, όπως δεν καταπολεμείς τον καρκίνο με καρκίνο. Θα μείνουμε μέχρι τέλος ουδέτεροι, τέρμα! Το επόμενο νούμερο είναι ο Μανώλης. Εννοώ για ομιλία...

Ο Μανώλης είχε κριτικές ρίζες, 553 ακριβώς τον αριθμό, όλες στον κάμπο της Άμφισσας κάτω απ΄τσι Δελφοί, και έκανε ελαιόλαδο ποιότης ΑΑΑ, μεδέν κώμα μεδέν ένα οξέα (ούτε διασωληνωμένες νάτανε) και με δεκατρείς μέρες στο Σύνταγμα ο βετεράνος του κινήματος.

-Παιδιά δεν φτάνει μόνο η μάζωξη, είπε με μια υποψία χανιώτικης διάλεκτου, μπορεί και λασηθιώτικης. Αφού καταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο μας πολιτικό στόχο, να μείνουμε απολιτίκ δηλαδή, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα, το οποίο δεν μπορεί να είναι κάποιο άλλο από το δεύτερο! Τι θα λέγατε να χοντραίναμε το παιχνίδι; Έχω και συγκεκριμένη πρόταση, ακούστε! Η Κερατέα δείχνει τον δρόμο! Μετονομάζουμε κατ΄αρχήν την Βουλή σε Οβριόκαστρο. Μην γελάτε! Στην συνέχεια κάνουμε ότι περνάει από το μπλόκο μας για να εμποδίσουμε ή να δυσκολέψουμε την εισβολή ξένων δυνάμεων! Σκεφτείτε σε τι Κερατέα μπορεί να εξελιχτεί μια πόλη εκατομμυρίων! Σκεφτείτε σε τι αδιέξοδο θα βρεθεί η κυβέρνηση, αν χρειαστεί να αναχαιτίζει, παρακάμπτει, σπάει καθημερινά διακόσια μπλόκα, πάντα σε διαφορετικό μέρος, για να μπει ή να βγει από την Βουλή. Δέκα άτομα ανά μπλόκο είναι αρκετά. Και τα πάντα ειρηνικά! Στήνεις το μπλόκο σου, έρχεται η μπατσαρία, την κοπανάς, πας παρακάτω και στήνεις άλλο. Πάνε στο άλλο, το παρατάς, πας και στήνεις το πρώτο. Λίγη οργάνωση χρειάζεται, τίποτα άλλο.

Την ίδια ημέρα, και περίπου την ίδια ώρα σε ουρανοξύστη γνωστής τράπεζας, Frankfurt am Main, Germany.

Ο ξερακιανός αρχιμάνατζερ δεν είχε σίγουρα τα κέφια του. -Das geht nicht, ούρλιαξε! Nicht mit mir! Nicht mit unsere Kohle! Die sollen, von mir aus auf dem Strich gehen, oder Antiparos an dem Besitzer von Paros verhöckern, unser Geld wandert, egal wie, zu uns zurück! Kapiert?

Ο Δημητρίου που καθότανε δίπλα στο παράθυρο κατάλαβε όσα καταλάβατε κι εσείς. Συγνώμη κύριε von Kopriten, δεν σπηκάρω γερμανικά, του είπε ταπεινά στα Αγγλικά, μπορείτε να μου το μεταφράσετε αν έχετε την καλοσύνη;

Την είχε! Άκου να δεις γκρέκο, του λέει, αυτά που μου είπες να τα πεις αλλού! Θέλουμε τα λεφτά μας και δεν μας ενδιαφέρει αν σηκωθεί ο λαός σας να σας φάει ή όχι! Να πάτε να κόψετε το κεφάλι σας, τα ευρά μας θέλουμε εδώ και τώρα! Αντιλαβού; 

Ο Δημητρίου, υψηλόβαθμος απεσταλμένος της κυβέρνησης, ειδικός στα παζάρια από παζάρι λαϊκής μέχρι σκλαβοπάζαρο δυτικής Αφρικής, είχε μόλις επιχειρήσει να βγάλει έναν ανύπαρκτο άσσο από το μανίκι του, αλλά ο εκβιασμός-μπλόφα του αρχάριου ημιεπαγγελματία απατεώνα δεν ήταν φυσικά για τον γερμανό προφέσιοναλ αρχιλωποδύτη αρκετή. Ένα μα, πρόλαβε μόνο να ψελίσσει ο Δημητρίου και ο γερμανός τραπεζοκαρχαρίας δάγκωσε πιο βαθειά: 

Ακούστε αγαπητέ κύριε Τίποτα, είπε γλυκά, το παιχνίδι που παίζουμε έχει έναν και μοναδικό κανονισμό: Σ΄έφαγα ή μ΄έφαγες! Τα ενδιάμεσα είναι για τον κόσμο που χάφτει ότι του σερβίρουν τα μήντια. Και ο κανονισμός του παιχνιδιού μεταξύ ημών δανειστών και υμών μαλάκηδων έχει έναν ειδικό όρο που κάνει τα πράγματα πιό απλά: Το "με έφαγες" του "Σ΄έφαγα ή μ΄έφαγες" τίθεται εκτός λειτουργίας όσο βρίσκεται σε λειτουργία το "σε τρώω"! Άρα, εκτός από την ΔΕΚΟ άλφα και τη ΔΕΚΟ βήτα, εκτός από το λιμανάκι τάδε και αυτά τα αιολικά και φωτοβολταϊκά και εκτός από αυτά τα εξοπλιστικά και τα ψευτοεπενδυτικά, τυλίξτε μας σε μια σακούλα και καμμιά τριανταριά χρόνια από το μέλλον των παιδιών σας, με απόλα φίλε, και πες στο αφεντικό σου, ότι αυτά περνάνε στα κορόϊδα τα ελληνάκια που δώσανε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο, αλλά όχι εδώ σε μας τους βάρβαρους που ζούσαμε πάνω στις βελανιδιές όταν φτιάχνατε εσείς Παρθενώνες.

Ο Δημητρίου δαγκώθηκε. Μα αυτό σημαίνει επανάσταση, κλαψούρησε. Αν το πούμε στον κόσμο, σηκώθηκε και μας έφαγε! Πως να το πούμε; Ο γερμανός σήκωσε αδιάφορα τους ώμους του: Όπως είπατε και τα άλλα, απάντησε. Το ένα ψέμα μετά το άλλο! Ή τόσες διαδοχικές μισές αλήθειες που στο τέλος σχηματίζουν όλες μαζί ένα τεράστιο ψέμα.

-Και ποιό θα είναι το δικό μας κέρδος, ρώτησε ο Δημητρίου. Άμα πούμε κάτι τέτοιο, θα μας παλουκώσουν!

Μπίνγκο, απάντησε χαμογελώντας ο Γερμανός. Θα σας παλουκώσουν, ναι! Το κέρδος σας είναι ο χρόνος: Αν κάνετε αυτά που σας ζητάμε, θα σας παλουκώσουν κάποτε, αν όχι θα σας παλουκώσουν σε λίγο!

Μία μέρα πριν την μέρα X-10, χθες δηλαδή, έλαβε χώρα στην γωνία Φλοίας και Αργοναυτών στο Μαρούσι η πρώτη συνάντηση του ΚΚΕ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Κάτω από απόλυτη μυστικότητα και ταυτόχρονα εντελώς τυχαία, πέφτει, ακριβώς πάνω στην διασταύρωση, φιατάκι παλιό που οδηγούσε ο σύντροφος Τσίπρας πάνω στο ακόμα πιό παλιό φιατάκι της συντρόφισσας Παπαρήγα και γίνεται το "που είχες μωρή σταλινικιά τα μάτια σου-εγώ που τα είχα ρε οππορτουνιστή;"! Κατεβαίνουν από τα αμάξια τους να δούνε την ζημιά οι αρχηγοί των δυό κομμάτων και τι να δει η Αλέκα; Όλη η άσφαλτος γεμάτη γιαουρτάκι πρόβειο και το ανοιχτό πορτμπαγκάζ του Τσίπρα κάτασπρο!  Τι είναι τούτο ρε Αλέκο, ρώτησε η Αλέκα με απορία. Τίποτα, είχαμε πάει μια βόλτα Καλύβια μήπως τρακάρουμε τον Πάγκαλο, αλλά δεν ήταν, απάντησε ήρεμα ο Τσίπρας.

Μετά πέσανε τα καθιερωμένα μπινελίκια,...

δεξιέ-αριστερή...
ενωμευρωπαϊστή-σιδηροπαραπετασματικιά...
φραξιονιστή-κεφάλι μπετόν αρμέ
ένα το χελιδόνι-δύο πουλάκια κάθονται

Το ατύχημα ήταν αναπόφευκτο αφού η τύχη τους έφερε σωφεράντζες στον ίδιο δρόμο. Η Αλέκα δεν αναγνωρίζει όπως είναι γνωστό την προτεραιότητα από Δεξιά απ΄όπου ερχόταν Ο Τσίπρας. Αλλά και να μην ερχόταν από εκεί ο Τσίπρας δεν θα την αναγνώριζε, γιατί Προλετάριοι όλων των εθνών ενωθείτε και ένα είναι το κόμμα! Ο Τσίπρας από την πλευρά του την αναγνωρίζει την Δεξιά άμα έρχεται από δεξιά, αλλά πολλές φορές, ιδίως άμα έρχεται από αριστερά έχει πρόβλημα. 

Τελικά είχαν δεν είχαν τα φτιάξανε, η Αλέκα μάλιστα κατάφερε να του πουλήσει και έναν Οδηγητή του περασμένου Δεκέμβρη που ήταν πεταμένος κάτω από το πίσω κάθισμα. Αφού παρκάρανε τα αμάξια πήγανε σε μιά κοντινή ΕΒΓΑ ενός συντρόφου για καφέ.

Το περιεχόμενο της συζήτησής τους άλλαξε κυριολεκτικά τα δεδομένα της Αριστεράς στην χώρα μας!



Υπομονή μέχρι το επόμενο επεισόδιο 


Καιρό είχαμε να γράψουμε για τον Κόφτη

http://nobudget.files.wordpress.com/2010/09/yyka_loverdos41.jpg


Καιρό είχα να ασχοληθώ με τον σοβαρό άντρα, τον θεατρίνο Λοβέρδο. Τι να ασχολείσαι τώρα με τον λίγδη, θα πείτε, δίκιο έχετε.

Αλλά είπα να δώσω σήμερα ατιμίας ένεκεν χώρο για τους λάτρεις του "δεξιά ρολόι φορείν", ε μόνο τον λεχρίτη τον Λοβέρδο γνωρίζω, τι να κάνω;

Πεταχτούλης ο κόφτης, Νέα Υόρκη μεριά, εκπρόσωπος (με τι πρόσωπο θα πείτε) της χώρας μας στον ΟΗΕ για το θέμα του AIDS, που ως γνωστόν κατέχει απ΄έξω κι΄ανακατωτά ο δικηγόρος Λοβέρδος, βρήκε ευκαιρία να μπαλαμουτιάσει την Ομογένεια.

Τους παραμύθιασε για καλά τους λαντζέρηδες ο σκερβελές της τρόϊκας. Άμα ανοίξει αυτουνού ο στόμας του, δεν κλείνει ούτε να του τάζεις πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ!

Και τι δεν είπε: Έρχεται ανασχηματισμός, έρχεται μπόρα, έρχεται μπόρα και ανασχηματισμός. Στα πόδια του πασόκ μια νεκροφόρα, πράσινες κουρτίνες και παλιά σοσιαλιστικά πράσινα άλογα...

Έρχονται δέκα με δώδεκα νέα τσιράκια, λέει, όχι πασοκικές λέρες, εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, γιατί δεν μας έφταναν οι εσωκοινοβουλευτικές, χρειαζόμασταν οπωσδήποτε και απ΄έξω καθήκια!

Και να περιμένουμε αλλαγές των "κακών" του οικονομικού επιτελείου, θάρθουνε καλοί τώρα και θα πέσει η κατανάλωση βαζελίνης του λαό στο μισό. Χαρούλες ο λαός να δείτε!

Είπε ακόμα, ότι θα μας ξεσκίσει η ανεργία τα επόμενα χρόνια, νάναι καλά ο άνθρωπος που μας τόπε, να ξέρουμε, να μη φέρουμε στην χώρα τα δύο εκατομμύρια ευρωπαίων και μη εργατών, που υπολογίζαμε να φέρουμε για να αντιμετωπίσουμε την δραματική έλλειψη εργατικού δυναμικού...

Δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία, να τα χώσει ελαφρώς -χωρίς να αναφέρει φυσικά ονόματα- σε συναδέλφους του υπουργούς, με την χαρακτηριστική ευκολία που διακρίνει κάθε τυχάρπαστο φύκι, όταν ζει την ψευδαίσθηση της μεταξωτής κορδέλλας. Γιατί φίλοι μου, με την εξαφάνιση της παπανδρεϊκής ομπρέλλας προστασίας το Λοβερδάκι γίνεται ένα τιποτάκι μούρλια!

Εκτός και αν την κάνει κάποτε προς νουδού μεριά, παλιά του τέχνη κόσκινο η αλλαξοκομματιά του Λοβέρδου!

Του έχω μια αδυναμία παράξενη του χλεχλέ Υγείας! Το δήθεν του, το οικείο στυλάκι του "διπλανού", το αεράκι της ανετίλας, το βραχνέ ψιλομάγκικο υπουργοοικοδομικέ πατσαβουρέ εφεδάκι, η φάτσα-αμάν τρακάραμε με νταλίκα, η self made ρυτίδα απόγνωσης και απελπισίας στο κούτελο σαν να κάθεται στον απόπατο και ζορίζεται, τα δέκα καντάρια λαϊκούρα που βάζει ο ανάλαφρος Κατίνος στα λογάκια του δόλωμα, να πιάσει κότσους βάμβακες, η υδραργυρίλα που τον χαρακτηρίζει γενικά, τον κάνει ιδανικό αποδέκτη μιάς φορτσάτης κουτουλιάς στα τσαούλια. Θεωρητικά φυσικά, είμεθα μπλόγκερς με ήθος και χριστιανικαί αρεταί, δεν επιδο, δεν επεδη, δεν επιδη, δεν χρησιμοποιούμε βία.

Πάντως αν όντως σκοπεύει ο Καράφλας να μας χώσει ανασχηματισμό, μη τολμήσει και μου αφαιρέσει από την κυβέρνηση τον ευνούχο, τον ακούδουνο, τον φλωρά, την σοπράνα της τρόϊκας, τον παπακωνσταντινοτίποτα, ή τη Παλούκα, την Αρσέναινα, της Κατσελοπατσαβούρα της τρόϊκας, θα γίνει τσι πουτάνας!