11/2/13

Πάει ο Πάπας Βενέδικτος!




Βαρύς τελικά ο σταυρός γιά τον Πάπα Βενέδικτο τον XVI! Ε, άμα ανηφορίζεις στα 86 σου, ακόμα και το σταυρουδάκι του βαφτιστικού σου γίνεται ασήκωτο. Είδε κι΄ έπαθε με το μεροδούλι-μεροφάϊ στο όνομα του Κυρίου ο άνθρωπος του Θεού, φωνάζει χθες τα καρδιναλάκια της ευρύτερης ιεράς περιοχής Βατικανού και περιχώρου και τους ξηγιέται  λάβαρο και εξαπτέρυγο: Ημιάγια εν Κυρίω τέκνα ημών αγαπητά. Το και το. Πάω να φλιτάρω με την αγιαστούρα, να ευωδιάσει λιβανάκι και να κόψει την τσίκνα του βιτέλο τονάτο, που έκαψε πάλι αυτός ο μούργος ο μάγερας, και μετά δεν μπορούσα να γυρίσω σελίδα στο Κατά Ματθαίον, τόση κούραση. Δια ταύτα αποφάσισα λοιπόν να σας αδιάσω την γωνιά και να βγω επιτέλους στην σύνταξη, πριν μας πέσουν τίποτα τρόϊκες και μας τις πετσοκόψουν δια την σωτηρίαν μας.

Πέσανε τα τζίνια με τα κόκκινα και το σεμεδάκι στο κεφάλι, να Τον μεταπείσουν. Άγιε Πάπα μας μη μας το κάνετε αυτό. Κάνετε λιγάκι υπομονή, στα 86 πάτε, όχι στα 68, που είναι πολύ τρυφερή ηλικία γιά Πάπες όπως όλοι μας γνωρίζουμε. Όπου νάναι...έρχεται Άγιε Πατέρα, μην το εκβιάζεται μοναχούλης σας σας παρακαλούμε.

Ο Πάπας συγκινήθηκε. Να σας ευχαριστήσω θερμά γιά τα καλά σας λόγια αγαπημένοι μου καρδινάλιοι και λοιπό παπαδαριό. Αλλά μη με βλέπετε έτσι χούφταλο που τυγχάνω να είμαι τελευταία. Στην πραγματικότητα δεν μπορώ να πάρω ούτε την ποιμενική μου ράβδο, μη πω τα ποδάρια μου, που είναι έκφραση πολύ λαϊκή. Αχ, πάνε τα χρόνια που έριχνα πέντε Θείες Λειτουργίες στην καθησιά μου και χτύπαγα μετά γιά να χαλαρώσω τρεις περιφορές Επιταφίου από τις βαρβάτες. Παραιτούμαι τέλη Φλεβάρη και αρχίστε να μαζεύετε καυσόξυλα για την σόμπα παιδιά.

Δεν Τον πιστέψανε οι παρευρισκόμενοι σφουγγοκωλάριοι. Δεν το πιστεύουμε Άγιε Πατέρα. Φίλα σταυρό. Ε, τι να κάνει ο Πάπας, ορκίστηκε: Αλήθεια λέω βρε παιδιά. Μα τον Πάπα!

Ε, τον πιστέψανε...

Πάει και τούτος ο Πάπας λοιπόν και πάμε σε λίγο γιά φρέσκον. Μένει μόνο το παράπονο, που σε εμάς δεν παραιτείται ποτέ κανένας. Φρέσκος-ξεφρέσκος, νωπός ή σιτεμένος, εκκλησιαστικός ή πολιτικός άνδρας, σ΄εμάς ούτε πεθαμένοι δεν λένε να παραιτηθούν από τα πόστα τους, θεμά τον κερατά τους. Τι πα να πει, δεν έχω τας αναγκαίας σωματικάς και πνευματικάς δενάμεις ίνα φέρω εις πέρας την εύκολην-πλην χαβαλετζήδικη αποστολήν μου; Κοπανιστό αεράκι να μην μπορούν να παράγουν οι λελέδες ημών και το παίζουν σαν ελβετικός πολυσουγιάς: Άνευ εμού, μάλλον θα είχατε κάποιον άλλον, λαέ της Πάτρας, λαέ της Ηγουμενίτσας, τονίζει την μοναδικότητά του ο κάθε ντόπιος επώνυμος λεχρίτης.

Μιά μοναδικότητα που βασίζεται αποκλειστικά στην ηλιθιότητά μας. Δυστυχώς...

Πρωτογενές πλεόνασμα: Μπιιιιπ μπιιιπ




Βγάλαμε πρωτογενές πλεόνασμα! Ζήτω και σωθήκαμε! Και πλεόνασμα λοιπόν, και πρωτογενές, και κρατήσου πλήθος, μη ζμπρωχνοσούσαστε μπαρακαλώ, όλοι θα πάρετε.

398 εκατομμύρια το πρωτογενές, στα 159 εκατομμύρια το πλεόνασμα τον Γενάρη παρακαλώ και όσοι βλέπουν ένα φωτάκι στο βάθος και δεν έχουνε τούνελ, να τσακιστούν να κατασκευάσουν ένα, γιά να μπορέσουν σε λίγο να σωθούν. Τα καταφέραμε τελικά και βγήκαμε από την στενωπό του ελλείμματος, τώρα πλεονάζουμε, γκαζάρουμε και αφήνουμε τσι αργοί μέσα στον μπουχό μας. Εύγε μας...

Τα καλά νέα συγκλόνισαν από πολύ πρωί το (κατασκευαστικοεκδοτικό) πανελλήνιο. Πλεόνασμα, πόπομ πορόμ πομ πέρομ, περόμ, με την Τρέμη ντυμένη στα πλεονασματικά και τον Πρετεντέρη να δίνει ρυθμό με το ταμπούρλο σκαρφαλωμένος στα κάγκελα.

Πως εξηγείται το πλεόνασμα στην καθομιλουμένη; Ας πούμε είχε μιά τεράστια λακούβα η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας (ύψος Ασπρονέρι, κατεύθυνση Αλάτι) και πέσανε τα συνεργεία και την φτιάξανε. Ή είχε ένας αιμορροϊδες και του περάσανε του ανθρώπου. Ή έπεσε η τιμή του κιλού διαμαντιών κατά ένα δεκάρικο το κιλό. Ή έπεσε ένας από έναν ουρανοξύστη και στο ύψος του τρίτου ορόφου του φώναξε ένας της εφορίας, φιλαράκο μην ανησυχείς, σου κάναμε 25% έκπτωση χρεών.

Γιά την ακρίβεια πρέπει να συμπληρώσουμε, ότι στην περίπτωση της λακούβας χέστηκε ο πας εις ενδιαφερόμενος που δεν είναι κάτοχος ΙΧ. Και ότι στην περίπτωση των ζωχάδων ξεχάσαμε να αναφέρουμε το αγγούρι το οποίο παραμένει πάντα...εντός. Κτλ, κτλ, κτλ...

Πάντως καλύτερα να βγάζεις πρωτογενές πλεόνασμα, παρά καλόγερο. Ας χαρούμε λοιπόν.

Αχ τι άρωμα!

021861 perfume

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο παραγωγός του ακριβότερου αρώματος που έχει κατασκευάσει ποτέ άνθρωπος, όπως το Imperial Majesty, Clive Christian (τιμή περίπου 200.000 δολλάρια το μπουκαλάκι), γνωστοποίησε την συνεργασία του με τον παγκοσμίου φήμης δημιουργό αρωμάτων, τον γνωστόν και σαν μαιτρ της μύτης, τον "δικό μας" κύριο Αχόρταγο. (Εντός τειχών γνωστός και γιά τις επαγγελματικές του ανησυχίες στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα των Εκκενώσεων Βόθρων).

Παράξενη είδηση πράγματι...

Ή μήπως τα μπέρδεψα πάλι;

Μα φυσικά τα μπέρδεψα! Σόρρυ. Άλλη είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με το πόρισμα ειδικής ομάδας αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ οι νεαροί συλληφθέντες του Βελβενδού ΔΕΝ κακοποιήθηκαν από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Βασανιστήρια γιόκ δηλαδή, καθόλου βρωμόξυλο, ντιπ καταντίπ. Αλοίμονο τώρα να είχε πέσει μάπα κατά πάντων των συλληφθέντων νεαρών και να μη το είχαν βρει τα λαγωνικά της Αστυνομίας. Μη λέμε παρακαλώ ότι θέμε...

Και πάλι συγνώμη γιά την μπέρδα...