3/2/11

Ζορίζουν οι Γερμανοί; Σιγά τα ωά!

http://www.pension-landei.de/unsere%20Eier.JPG.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποπροσανατόλησης και αποπληροφόρησης του έρμου του πολίτη σερβίρουν τα φιλοκυβερνητικά μήντια (95% και βάλε) το κλούβιο αυγό της "κακής" Γερμανίας που...πιέζει τις άλλες, τις "καλές" κυβερνήσεις, για "κακά, αλλά ποιός ξέρει, ίσως και αναγκαία" μέτρα που πρέπει να πάρουν οι καλοί αλλά μικροί, λόγω της παραξενιάς των μεγάλων "κακών".

Κλούβιο αυγό!

Οι κουφάλες οι Τεύτωνες μας στριμώχνουν, εμείς δεν θέλουμε βλέπεις. Η στρίγκλα η Μέρκελ φταίει και αν δεν ήταν ο Γιωργάκης, που δεν την χωνεύει καθόλου, πολύ μίσος, να της τα χώνει ιδιωτικώς και δημοσίως, θα μας είχε καβαλήσει για καλά.

Κλούβιο αυγό!

Αμάν, κραυγάζουν δήθεν έντρομες οι πασοκοπληρωμένες φυλλάδες και οι τηλεοπτικοί βόθροι των πασοκοκρατούμενων καναλιών, μας υποχρεώνουν οι Γερμανοί να δεσμευτούμε συνταγματικά για το έλλειμμα, βοήθεια!

Κλούβιο αυγό!

Σιγά τα πράσινα καλτσόν. Τι νομίζουνε ότι κάνει η τρόϊκα στην χώρα μας δηλαδή; Ακριβώς αυτά που μας λένε να κάνουμε δήθεν οι Γερμανοί, συν καμμιά πενηνταριά νεοφιλελεύθερα κοντραπλακικά-πετσοκοφτικά ακόμα! Και τι έγινε αν κατωχυρωθεί συνταγματικά το λεγόμενο "φρένο χρέους", που να περάσει νταλίκα από πάνω τους χωρίς να φρενάρει; Τι; Θα κατωχυρωθεί συνταγματικά η φτώχεια τότε; Γιατί τώρα που δεν είναι στο Σύνταγμα, τι γίνεται; Ευημερούμε;

Περάσαμε ήδη στην τρίτη φάση της μονοκρατορίας του νεοφιλελευθερισμού, φυσιολογικό λοιπόν να θέλουν οι ζωντανοί-νεκροί με τις απανθρακωμένες ιδέες, Μέρκελ, Κάμερον, Μπερλουσκόνι, Σαρκοζύ, Θαπατέρο, Παπανδρέου και σία, να κατωχυρωθεί ο οικονομικοπολιτικός τους φονταμενταλισμός και συνταγματικά. Βάζουμε την τρόϊκα στο Σύνταγμα λοιπόν, να μην μας έρχεται κάθε τόσο και επιβαρυνόμαστε με εισητήρια, ξενοδοχεία, γεύματα, καφέδες, ντεπόν και βιάγκρα. Μπαίνει δεν μπαίνει στο Σύνταγμα, το ίδιο είναι, καρφάκι δεν μου καίγεται!

Το μύνημα που βγαίνει από την είδηση είναι ξεκάθαρο: Πρόκειται για μια δεσμίδα "αναγκαίων" μέτρων για  μείωση των κρατικών δαπανών, για κατάλυση της πρόνοιας και του κοινωνικού κράτους και ταυτόχρονα ένα λευκό τσεκ για επιχειρήσεις και τράπεζες.

Πίσω από την...ιαχή "σύνταξη στα 67" κρύβεται η απέχθεια των νεοφιλελεύθερων να στηρίζουν οικονομικά κάποιον άλλον εκτός από την πάρτη τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τους συνταξιούχους, που έχουν πληρώσει μια ολόκληρη ζωή σαν μαλάκες για να μπορούν κάποτε να ξεκουραστούν. Η σύνταξη στα 67 είναι μόνο ένας σταθμός στον δρόμο προς την νιρβάνα των νεοηλίθιων, που δεν είναι άλλη από την "καμμία σύνταξη για όλους".
Η φτηνή δικαιολογία της υπογεννητικότητας και της αύξησης του μέσου όρου ζωής δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμα...

Κλούβιο αυγό!

Το γλυκό δένει με την πρόταση μείωσης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο επίπεδο του 12,5%, όπως στην Ιρλανδία. Με άλλα λόγια οι τσόγλανοι προτείνουν να καθιερωθεί πανευρωπαϊκά η απαλλαγή των επιχειρήσεων από την φορολογία! Και τι θα γίνει, ποιός θα πληρώνει για σχολεία, για νοσοκομεία, για, για, για, θα ρωτήσει κάποιος.

Η απάντηση είναι, ο Φούφουτος! Γιατί νομίζετε κλείνουν 1000 σχολεία και τόσα νοσοκομεία στη χώρα μας; Η δικαιολογία με το χρέος και το δημοσιονομικό;

Ένα κλούβιο αυγό!

Το όραμα των αλητών, ο πλούσιος να μη δίνει ούτε λεπτό και ο φτωχός να τα πληρώνει όλα, δεν πρόκειται φυσικά να πραγματοποιηθεί ποτέ. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι μόνο μια ρατσιστική, ολοκληρωτική και αντικοινωνική ιδεολογία, αλλά βαθιά αντιεπιστημονική και βλακώδης! Μια ιδεολογία που βασίζεται στην παντοδυναμία της αγοράς και δεν δίνει μια για τον άνθρωπο, είναι καταδικασμένη σε θάνατο.

Το ζήτημα είναι, να μην χρειαστεί να πεινάσουμε για να βγούμε στους δρόμους και να τους στείλουμε στον διάολο! Από εμάς εξαρτάται, "οπλισμός" υπάρχει άφθονος:

Κλούβια αυγά!

Να περάσει ο ιδιωτικός τομέας τώρα παρακαλώ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixbgNQIeySPwvX8fXqwZi7lGZN3Wuis2t9o-76N3K-0y0ttXiwSro_Lw5nSRnNRdQxy856Ryh0XsTaUYvhs39TBg1FXOIMxrDYQnQmqIJKXR99QJNuwZ5YGmvasg7lGOkINHkNkfuMNwMj/s320/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85+%CE%B3%CE%B9%CF%8E.jpg.

Σιγουριά;
Ελπίδα;
Προοπτική;

Κούφιες λέξεις, χωρίς απολύτως κανένα νόημα, η γνωστή παπαρολογία του πασόκ!
Η μόνη σταθερή των νεοφιλελεύθερων φονταμενταλιστών που έσειραν την χώρα στην καταστροφή είναι το ψέμα!

Εδώ και ένα χρόνο ορκίζεται στο όνομα του...Κάρολου Μαρξ ο φλώρος ευνούχος της τρόϊκας, υπουργός Κατρακύλας της Οικονομίας, Παπακωνσταντίνου, ότι δεν πρόκειται να μπει ψαλίδι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Μα τι λέτε καλέ, κόψιμο στα μιστά του ιδιωτικού τομεύς, α πα πα πα πα, αποκλείεται σε είπα, αποκλείεται σε λέω και δε πα να κλείσουν μέσα τον Τόλη που το τραγούδαγε αλλά δεν πρόσεχε με τσι φόροι! Εμείς ως υπουργοί ρεντικωλέ ντε λα τραντισιόν εξαπατησιέν τουτ λε ψηφοφόρ γκρεκ σας δίνουμε υπόσχεση 4χ4, ότι αι απολαυαί των αγαπητών εργαζομένων, εγγεγραμμένων εις τα μητρώα του ιδιωτικού τομέος της ελληνορθόδοξου υμών οικονομίας δεν πρόκειται να υποστούν ουδεμίαν καρατόμησην, περικοπήν, μισαλλόδοξον μείωσην ή άλλα ψαλιδοτσεκουρικά κοψιματικά φαινόμενα.

Ωραία, όψιμη, σοβαρή αν και λίγο σαβουρέ η κουβέντα του Δράκου του Σέϊχ Σου των Οικονομικών, το ακούσανε οι μάγκες του ιδιωτικού και βαράγανε παλαμάκια στα πασόκια όταν κόβανε τσι Δημόσιοι. Ντάξει, όχι όλοι.

Και εκεί λοιπόν που δοξάζανε οι ιδιωτικοί την...εξαίρεση που βάλθηκε να κάνει ο νεοφιλελευθερισμός για πάρτη τους επειδή είναι τζιμάνια παιδιά, βγαίνει χτες στην ΝΕΤ ο λεχρίτης της τρόϊκας, τι ποιός, ο ευνούχος ντε, ανοίγει την κάνουλα και πετάει ένα τέτοιο:


«Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, και μέρος αυτής περνάει και μέσω του κόστους εργασίας»

Αχ νάτο μου! Νταχντιρντί και νταχντιρντί, αχ τι τσαχπίνικου πιδί....

Μα τι λέμε από το Μάη κοτζάμου βραχόκηποι του κερατά ρε παιδιά; Ρε μη πιστεύετε, ρε μη δινετε σημασία σ΄αυτά που λένε, ρε αυτά που δεν σας λένε είναι όλα τα λεφτά, ρε αμάν!
Μα είστε τόσο αγαθοί να πιστεύετε ότι θα μαδήσουν οι παστόκοι όλοι τσι άλλοι και εσάς θα σας αφήσουνε να λαδώνετε κλειδαρότρυπες, να μη ξυπνάει η κυρά όταν γυρίζετε στις τριες στο σπίτι;

Μα δεν βλέπετε την τακτική της πρασιναρίας; Έναν έναν, με την σειρά μας έχει πιάσει και μας μουνουχίζει κατά κλάδο, ο επίορκος! Σήμερα η φορτηγάτζα, αύριο ο χασάπης ο γιατρός, μεθαύριο ο φαρμακακοποιός, αντιπαραμεθαύριο η γεωργία και η λαϊκή αγορά. Δεν σταματάει η κουαντρίγκα (τρόϊκα και πασόκ), δεν την σκιάζει κλάδος κανείς, μόνο λίγο με ένα ψέμα ξαποσταίνει, και ξανά για τσεκούρι τραβά. Ένα το αριστερό....

Ένα το αριστερό και μάλλον ένα και το μοναδικό, αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες που προβληματίζονται για λύσεις....

Το ξαναλέω: Η κουαντρίγκα δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ! Είναι αντίθετο στην φύση του παράσιτου, αντίθετο στην λογική του αρπαχτικού συστήματος. Όσο δεν σηκωνόμαστε να τους φλομώσουμε στην απεργία ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, να μην προφταίνουν οι πρωτοδίκες να βγάζουν "παράνομες και καταχρηστικές", θα είναι εκεί στην φλέβα μας, πιστοί στο ραντεβού με το αίμα μας.

Ότι θα ξεσηκωθούμε κάποτε είναι δεδομένο, γιατί να περιμένουμε μέχρι να πεινάσουμε;