29/7/11

Με τον γίγαντα τον Άκη πάτε να τα βάλετε ρε τσουτσέκια;



Πήγαν να τα βάλουν με μένα οι χαμούρες, αλλά λογάριασαν χωρίς τον μέγα Άκη οι τίποτες, φαίνεται να κομπάζει η αθώα περιστερά Τζοχατζόπουλος, μετά την ευνοϊκή -τι άλλο; - απόφαση του Άρειου Πάγου σχετικά με την ολοδιάφανη, ολόλευκη, άμωμη και άχραντη και δεκάκις πεντακάθαρη υπόθεση των αξιαγάπητων υποβρυχίων τύπου 214 της γερμανικής HDW.

Το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί φυσικά, λένε οι αετοί της ελληνικής δικαιοσύνης, δεν έχουμε eμείς οι πρασινίλες και το πεπόνι και το μαχαίρι για πλάκα στα χέρια μας ντε!

Ένας ακόμα θρίαμβος της αθωότητας της πολιτικής κατά της ζήλειας και της κακίας της κοινωνίας, πάμε να τον γιορτάσουμε στην Ομόνοια!

Κίνημας μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος, δεν υπάρχει άλλος τόσο καθαρός...







 

Αφαιρείται η...τουρμπίνα από την χελώνα!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNDbpxTw6Z8yAhfN4LIup1pARg6w8DcsNqef_RNzEBLOknyFJFYyaLBlfVEk9BMCQnPMtjO-AjUtCsuR5nG60e20SwYM61uU3OTldrpHwGSTA0OmBgJJhdVnsk7dfzKH83fUUOFebJrnW-/s1600/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9+%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9i.jpg


"Nέα μείωση στις αμοιβές τους θα υποστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, αλλά δεν διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων." ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Επιτέλους μια μείωση με...ευεργετικές συνέπειες! Μέχρι σήμερα σε...ταλαιπωρούσαν κατά το καυλούν που λένε! Από εδώ και πέρα είναι αναγκασμένοι να...στρώσουνε. Παραδειγματάκι;

Πες ότι είσαι Έλληνας της Διασποράς και έληγε πριν ορισμένα χρόνια το διαβατήριό σου. Ωραία. Τράβαγες με δυό φωτογραφίες στο πλησιέστερο ελληνικό προξενείο και έφευγες  μετά από μιά ωρίτσα περήφανος κι΄ωραίος (αλλά και σιχτιρισμένος) με το νέο διαβατήριο στο χέρι σου. Σήμερα, με τα μέχρι τώρα ισχύοντα...ευεργετικά μέτρα, πρέπει πρώτα να κλείσεις ραντεβού στο προξενείο. Αν υπάγεσαι στο προξενείο Φρανγκφούρτης το επόμενο ραντεβού είναι καθορισμένο γιά τα μέσα...Σεπτεμβρίου! Και ένα μήνα μετά το ραντεβουδάκι, και εφ΄όσον τους έχεις πάει τα δικαιολογητικά της αρκούδας που ζητάνε, μπορείς να πας να παραλάβεις το ταξιδιωτικό σου έγγραφο. Στους τρεις μήνες για να πάρεις νέο διαβατήριο, τέτοια ταχύτητα!

Και μη γελάτε! Η φάση θα ήταν ακόμα πιό δραματική αν δεν έσωζε το επίδομα καλύτερης απόδοσης και ταχείας εξυπηρέτησης την παρτιδούλα! Ένα τέρμινο θα κράταγε η έκδοση διαβατηρίων, οι κληρονόμοι μας θα το παρελάμβαναν! Τώρα με την μείωση των εν λόγω επιδομάτων θα επέλθει χρονική...εξυγίανση και απελευθέρωση του οικονομικά σπουδαιότατου παράγοντα τσαμπουκά, ένθεν και ένθεν των γκισέδων. 

Το μόνο θετικό, ότι με τούτα και με εκείνα ψοφάει σιγά σιγά το πράσινο τερατούργημα και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για να το παραχώσουμε μια για πάντα. Και αφού δεν αποφασίζουμε να το θάψουμε σήμερα ζωντανό, ας υποστούμε την δυσωδία του ακόμα δυό χρονάκια...









Απογραφή: Λιγότεροι και φτωχότεροι

http://www.prou.at/upload/Image/verhuetungsmittel_start1.jpg

Ζήτω και μειωθήκαμε! 10.787.690 οι δουλοπάροικοι αυτής της χώρας σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, περίπου 200.000 λιγότεροι από την τελευταία απογραφή του 2001.

Τα συμπεράσματά μας; Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι! Ούτε ένας σ΄ αυτόν τον ψεύτικο ντουνιά δεν θα δακρύσει με το ασήμαντο στατιστικό γεγονός! Ίσως μόνο κάνας στόκος ελληναράς, ξέρετε από εκείνους που γνωρίζουν την φάση πάντα από την κόψη και από την όψη και από όλα τα ελληνικά κόκκαλα που κρύβει η προς πώληση, αξίας περίπου 50 δις ελληνική γη. Ναι μόνο κάποιος τέτοιος μπορεί να πετάξει από εθνικιστική απόγνωση τα αντισυλληπτικά της κυράς του στα σκουπίδια και να της χώσει καμμιά χριστοπαναγία που "προσέχει" τα...σκέλια της και...αγνοεί την πατρίδα.

Λιγότεροι λοιπόν οι Έλληνες, όλα λιγοστεύουν σε τούτον εδώ τον τόπο. Εκτός της ανθρώπινης βλακείας και των παραφυάδων της φυσικά, εδώ σπάμε από παράδοση όλα τα ρεκόρ, φτου μας μη μας ματιάσουνε!

Η απογραφή στην εποχή της επιτήρησης και της λεηλασίας έχασε την παλιά αίγλη της. Η "απεγκλώβιση απίστευτων δυνάμεων" από την...ανύποπτη κοινωνία που επικαλούνται οι νεοφιλελεύθεροι ιέρακες του πασόκ δεν προωθείται στην περίπτωση της απογραφής με αυτόφωρα και απειλή φυλάκισης, όπως παντού εκεί που ο πράσινος δράκουλας μυρίζει αίμα/παραδάκι. Εδώ χαλαρώνει κόσμος και καθεστώς, και αν δεν μετρηθούμε και τόσο καλά, δεν χάθηκε και ο κόσμος.


Έτσι σήμερα δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε αμέτρητος να καθήσει και να περιμένει τον καταμετρητή στο σπίτι του, ένα μέλος κάθε φαμελιάς φτάνει. Αφήνεις δηλαδή την γιαγιά, που βρίσκεται στα προεόρτια της Άλτσχάϊμερ, στο σπίτι, και πας οικογενειακώς εκδρομούλα στην Χαλκίδα, να δεις πως πάνε μιά έτσι και μιά γιουβέτσι τα νερά, και δεν πα να καεί το σύμπαν. Τ υπόλοιπα είναι θέμα...στατιστικής:

Και τι δουλειά κάνει γιαγιά ο κανακάρης σου;

-Κανακάρης; Ποιός κανακάρης;

Καταμέτρηση ακριβείας δηλαδή, σιγά μη σκάσουνε!

Παλιά το φχαριστιόσουν! Κάτσε κάτω κύριε προς μέτρηση λαέ και περίμενε να περάσει ο απογραφέας, μη σε πάρει και σε σηκώσει, σε αγρίευε το κράτος που γούσταρε να σε μετρήσει οπωσδήποτε. Η απογραφή γινόταν μόνο σε μιά μέρα, μιά μέρα που δεν κουνιώταν φύλλο! Όλοι οι προς καταμέτρηση ιθαγενείς στα σπίτια τους, με τις μετακινήσεις - εκτός ελαχίστων περιπτώσεων - αυστηρά απαγορευμένες. Μαζευόταν η οικογένεια λοιπόν, συνήθως Κυριακή, και το διασκέδαζε. Και στο τέλος θριάμβευε η αριθμητική: Επί συνόλου 8.322.511 καταμετρημένων πολιτών έλαβον: Αι γεναίκαι 50,9%, οι άντροι 49,1%, άκυρα 0, λευκά 0...

Όμορφες εποχές....

Σήμερα το μόνο όμορφο είναι το αποτέλεσμα: Όλο και λιγότεροι! Μια χαρά το πράγμα, ου εν τω πολλώ το ευ, λέγανε με το δίκιο τους οι αρχαίοι. Λιγότεροι, να έχουμε χώρο να απλώσουμε τις αρίδες μας. Λιγότεροι, να μπορούμε να βρούμε λίγο οξυγόνο να αναπνεύσουμε. Λιγότεροι, να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Λιγότεροι, γιατί δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει τόσο πολλή σαπίλα.

Καθόλου άσχημα που λιγοστεύουμε λοιπόν. Εξ άλλου δεν έχει και τόσο σημασία πόσοι άνθρωποι είμαστε, αλλά πόσο άνθρωποι είμαστε. Η έξαρση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην χώρα μας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας: Άμα αρμενίζουμε στραβά λέει!