20/3/16

βραχόκηπος: Σκέψου, να χρειάζεσαι Άσυλο και να μη σε θέλει καν...

βραχόκηπος: Σκέψου, να χρειάζεσαι Άσυλο και να μη σε θέλει καν...: Υπάρχουν συνάνθρωποι, που μένουν τέταρτο ή πέμπτο όροφο και τους τρώει η έγνοια, μη πάρει η πολυκατοικία τους φωτιά και καούνε ζωντανοί; ...

Σκέψου, να χρειάζεσαι Άσυλο και να μη σε θέλει κανένας



Υπάρχουν συνάνθρωποι, που μένουν τέταρτο ή πέμπτο όροφο και τους τρώει η έγνοια, μη πάρει η πολυκατοικία τους φωτιά και καούνε ζωντανοί;

Υπάρχουν.

Υπάρχουν νομοταγείς πολίτες, που πάνε στην Εφορία να πληρώσουν μιά κουφάλα δόση ή πάνε στην κουφάλα Εφορία να πληρώσουν μιά δόση, τα μπέρδεψα εδώ, και όταν φτάσουν σχεδόν στην αρχή της ουράς, να αρχίζει η Εφορία τα κουνήματα, και να αναρωτιούνται αυτοί, μα είναι δυνατόν να είναι θηλυκιά η Εφορία και νάναι πούστης, και να λέει ο διπλανός, τι πούστης ρε, σεισμός είναι.

Υπάρχουν.

Υπάρχουν φυσιολάτρες υπήκοοι, που την κάνουν μεσημεράκι Κυριακής γιά βολτούλα στην εγγύ παρθένο φύση, και πέφτουνε πάνω σε κάτι αδέσποτες στάνες με κάτι τσομπανόσκυλα τρία επί τρία, τα οποία δεν δεσμεύονται με κάποια άλλη συμφωνία, εκτός της μίας και καθολικής: Ξέσκιζον περαστικόν και μη ερεύνα;

Υπάρχουν.

Υπάρχουν ψηφοφόροι, που την πατάνε μία με τον Τσίπρα και άλλη μία πάλι με τον Τσίπρα και φοβούνται μη τον ξαναβρούνε πάλι μπροστά τους και την ξαναπατήσουνε;

Άμα υπάρχουν λέει...

Γιά όλους αυτούς το ανίερο τούτο εδώ ποστ, και όλοι όσοι πιέζουν αφόρητα, να στείλουν σαν ελάχιστο ποσό ευγνωμοσύνης εκείνο το γαμημένο κατοστάρικο στον λογαριασμό μου, ε εντάξει, λύγισα.

Λέμε τώρα, ξεχνάει η ρουφιάνα η αποκάτω το μάτι ανοιχτό, ανάβει το λάδι, ανάβει η κουρτίνα, παίρνουν τη σκυτάλη κάτι χλωρίνες και γίνεται το "έλα Βιβή, να δεις πως γίνανε τα έπιπλα φρυγανιά". Εσύ, ένας καθώς πρέπει ρετιρές, λαμβάνεις τα μηνύματα της φύσης και αρχίζεις τα μαθηματικά: Ντουμάνι, συν φωτιά, συν φωνές, συν σώσον Κύριε τον λαόν σου, συν ουρλιαχτά, συν χριστοπαναγίες, δύο, βγάλε ένα, επί πέντε, γράφουμε μηδέν, λίγοι κρατούμενοι, άρα πυρκαγιά! Σωστή ετούτη η άλγεβρα και άντε να δούμε πως δρούμε.

1. Κλείνουμε τηλεόραση, ράδιο, στερεοφωνικό, τοστιέρα, ηλεκτρική σκούπα, και τα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Άμα δεν είναι εποχή για χριστουγεννιάτικα δεντράκια, πάλι καλύτερα, μία δουλειά λιγότερη. Οι μη σχολαστικοί μπορούν να κατεβάσουν τον Γενικό, δεν θα κωλώσουμε εδώ.

2. Μαζεύουμε ότι πολύτιμο και αναγκαίο: Διαβατήρια, ταυτότητες, κοσμήματα, περσικά χαλιά, δύο αλλαξιές ρούχα, δυό ζευγάρια παπούτσια ανά άτομο, ξυπνάμε τα παιδιά, ξυπνάμε χαριστικά και τη γυναίκα. Την πεθερά που έχει έρθει γιά επίσκεψη και κοιμάται στο χωλ, δεν την ενοχλούμε.

3. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα.

4. Κάνουμε έλεγχο στις βρύσες και άμα τρέχει πουθενά νερό, το κλείνουμε.

5. Παίρνουμε τηλέφωνο τον Μπάμπη τον υδραυλικό, που ήταν νάρθει το μεσημέρι, να ξεβουλώσει τον καμπινέ και του λέμε να μην έρθει, γιατί μπορεί να μην είναι εκεί το διαμέρισμα.

6. Παίρνουμε τον προϊστάμενο τηλέφωνο και του ανακοινώνουμε, ότι δεν πάμε λόγω εκτάκτου ανάγκης στο γραφείο. Και αν αρχίσει τα δικά του, όχι ρε Μιχάλη, λοίπουν και άλλοι πέντε με γρίππη, τι να κάνω ρε, καίγομαι, του απαντάτε, εγώ να δεις.

7. Φοράμε όλοι παντελόνια ή φουστάνια, ανάλογα το γένος πριν εγκαταλείψουμε το διαμέρισμα. Δεν βγαίνουμε φυσικά με τα σώβρακα. Τι θα έλεγε ο κόσμος;

8. Δεν χρησιμοποιούμε ασανσέρ! Κίνδυνος θάνατος!

9. Δεν κατεβαίνουμε από τη σκάλα. Δεν είμαστε οι μόνοι στην πολυκατοικία. Με το ποδοβολητό μας να κάναμε άνω κάτω όλους τους ένοικους.

10. Πάμε ταράτσα. Περνάμε προσεκτικά κάτω από τις απλωμένες μπουγάδες, φροντίζοντας να επαναφέρουμε κάθε μανταλάκι που ρίξαμε άθελά μας κάτω, στη θέση του. Πάμε εκεί που ενώνεται η πολυκατοικία μας με την διπλανή, τηλεφωνάμε στον ιδιοκτήτη της, το και το κύριε ιδιοκτήτα, καιγόμεθα, και αν μας επιτρέπετε, περνάμε προς σωστικής μας ανάγκης στην ταράτσα σας και σας ευγνωμονούμε μέχρι τρίτης Αριστερής κυβέρνησης Σύριζα. (Αυτό το τελευταίο καλύτερα να το κάνουμε γαργάρα, γιατί άμα πετύχουμε ιδιοκτήτη οπαδό του ΛΑΕ, καήκαμε).

Πάμε τώρα Εφορία. Πας να πληρώσεις τη δόση και ξαφνικά αρχίζει το ταράκουνο: Ένα ρίχτερ, δύο ρίχτερ, τρία ρίχτερ και δεν συμμαζεύεται! Πανικός; Αμέ. Αλλά όχι και αναρχία. Περιμένεις να τελειώσει ο προηγούμενος, αφήνεις ευγενικά τα χαρτιά στο γκισέ, ξηλώνεις το ποσό που δικαιούται το Έθνος και μπαίνεις στην ουρά προς την έξοδο. Ακολουθείς την ακόλουθη μέθοδο εξόδου:

1. Αποφεύγεις τους σοβάδες που πέφτουν από το ταβάνι.

2. Άμα πέφτει μεγαλύτερο τεμμάχιο, τσιμεντόλιθος πχ, ισχύει πάλι το 1. αλλά νάχετε τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί όποιος πεθαίνει μέσα σε Εφορία, πληρώνει και στην άλλη ζωή.

3. Κλείνουμε πίσω μας τις πόρτες.

4. Αν είμαστε τελευταίοι, κλείνουμε πίσω μας και το φως.

5. Αν δούμε τοίχο να κουνιέται πολύ και να κινδυνεύει με κατέρρευση, ψάχνουμε να βρούμε αντικείμενο να τον στηρίξουμε.

6. Δεν ζμπρώχνουμε! Προτεραιότητα σε γυναίκες, παιδιά, γέρους, αρρώστους, αλλοδαπούς και πρόσφυγες.

7. Εάν η μόνη έξοδος είναι μέσα από το ταμείο, τότε καθόμαστε να καούμε. Δεν γίνεται να μπαίνει όποιος θέλει στο ταμείο.

8. Όταν βγούμε έξω και πετύχουμε το φανάρι στο κόκκινο, περιμένουμε μέχρι να γίνει πράσινο για να περάσουμε απέναντι.

Πάμε τώρα στη στάνη με τα τσομπανόσκυλα. Τα κόβεις από μακριά να σε έχουν σταμπάρει με εκείνο το άγριο βλέμμα που σημαίνει: Ξέσκιζον και μη ερεύνα. Ακολούθα άφοβα την ακόλουθη τακτική:

1. Άσε το περίστροφο στη τσέπη σου. Δεν είναι σωστά πράγματα τα μπαμ μπουμ άνευ άδειας οπλοφορίας.

2. Άσε και το παλούκι που βρήκες μπροστά σου στη θέση του. Πρώτον δεν είναι δικό σου, δεύτερον θα σε στριμώξει η εταιρεία προστασίας ημιάγριων ζώων.

3. Όχι, δεν θα μπουκάρεις στην ξένη ιδιοκτησία απέναντι. Έτσι μπαίνει ο καθένας όπου λάχει;

4. Να αρχίσεις τα καλοπιάσματα; Καλά ρε, αγαθός είσαι;

5. Προσευχή; Δεκτή. Αλλά απόφυγέ την άμα είσαι μουσουλμάνος. Μέχρι να σημαδέψεις με τη πυξίδα Μέκκα και να στρώσεις το περσικό χαλάκι, σε έχουν κάνει να!

6. Λίγο πριν αφήσεις γιά πάντα τον ψεύτικο και άδικο αυτόν ντουνιά, πάρε την πολεοδομία και πες της γιά εκείνο το καταπατηματάκι στις παρυφές του λοφίσκου της ενορίας σου, που είχες κάνει κάποτε σε καιρούς χαλεπούς και πράσινους και Τσοβόλα δώστα όλα.

7. Άσε το κινητό σου παραδίπλα σε ασφαλή μέρος και περίμενε, μαλάκα.

Πάμε στους ψηφοφόρους του Σύριζα τώρα. Μάγκα, άμα την πατάς με τον Αλέξη μία και γιά να...επανορθώσεις την ξαναπατάς, είσαι άξιος της τύχης σου. Εσένα δεν σε σώνει τίποτα.

Κάπως έτσι την είδανε και οι 28 υπέροχοι της προχθεσινής συμφωνίας με την Τουρκία φίλοι μου. Όλα τα είχαμε ακούσει, μόνο αυτό μας έλειπε: Ο...παράνομος πρόσφυγας. Μάλιστα. Ο καλός πρόσφυγας είναι νόμιμος. Πως γίνεται αυτό; Όπως το έκαναν οι ήρωες των παραδειγμάτων μας παραπάνω. Νόμιμα, περήφανα κι΄ωραία. Σε λιανίζουν από πάνω πέντε διαφορετικές αεροπορίες; Σε έχουν ζώσει τα ισλαμοφασιστάκια και οι Νούσρες και τα ΙΚ; Δεν έχεις να φας, δεν έχεις νερό, δεν έχεις στέγη, σε ζώνουν οι αρρώστειες και έχεις χάσει την μισή σου φαμελιά; Μη φοβού ρε! Πας στην Πρεσβεία μιάς χώρας της ΕΕ στην πόλη σου, καταθέτεις διαβατήρια, ταυτότητες, δικαιολογητικά κτλ, κάνεις και μιά αιτησούλα γιά χορήγηση πολιτικού ασύλου και περιμένεις. Νόμιμα κι΄ωραία. Και αν δεν υπάρχει κοντινή πρεσβεία στο τόπο σου, πας σε μία μακρινή. Κάποια θα πετύχεις, Και άμα σε στριμώξει κάνα κομμάντο με μούσι στο δρόμο, πες, παιδιά εγώ πάω πρεσβεία. Και άμα δεις να πέφτει κάνα βλήμα στο κεφάλι σου, φώναξε, λάθος στόχος, βλήμα.

Το παν ο νόμος. Όλα νόμιμα. Και αν έπεσε κανιά οβίδα και σου έκαψε όλο το σπίτι και κάηκαν ταυτότητες και διαβατήρια, μη φοβού ρε. Θα ξαναβγάλεις. Όποτε μπορέσεις. Σιγά μην αψηφούσες τον νόμο και δοκίμαζες να σώσεις παράνομα τη ζωή σου. Νά μαστε σοβαροί...

Τι, ακόμα και με διαβατήριο, ακόμα και απόλυτα νόμιμα δεν θα σε άφηναν να εισέλθεις στις χώρες τους; Ναι, σίγουρα. Αλλά καλύτερα νόμιμος και νεκρός, παρά παράνομος και ζωντανός, που λέει μιά παλιά παροιμία της ΕΕ. Ο νόμιμος πρόσφυγας είναι θεωρητικά δυνατός. Αλλά από την πολύ...νομιμότητα δεν μπορεί να γίνει πρόσφυγας. Άρα παύει να υπάρχει προσφυγικό πρόβλημα. Ωραία φτιάξη.

Το βρήκαν οι 28 υπέροχοι ηγέτες προχθές στην Βρυξέλλα: Όσοι πρόσφυγες ρισκάρουν την ζωή τους και τις ζωές των παιδιών τους στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, είναι παράνομοι, μπαγάσες και παλιάνθρωποι. Και σαν παράνομοι πρέπει να γυρίσουν πίσω. Στην φυλακή της Τουρκίας. Και όση φιλανθρωπία, πολιτισμός, ανθρωπιά και αλληλεγγύη περισσέψει από την ΕΕ, θα μοιραστεί σε δημόσιο συσσίτιο και άμα χορτάσουν πέντε άτομα, εμένα να με φτύσετε οριζόντια και κάθετα.

Γράφεται μιά ολόχρυση σελίδα ιστορίας από τα 28 παλιοτόμαρα, που βρίσκονται ελέω μαλακίας λαού στην εξουσία των κρατών μελών της ΕΕ. Το παν η νομιμότητα. Σου κόβουν μισθούς και συντάξεις, σου κόβουν ανθρώπινα και εργατικά δικαιώματα, αλλά πάντα νόμιμα. Πάει λοιπόν και το ανθρώπινο δικαίωμα αίτησης γιά πολιτικό άσυλο, πάει και το πανανθρώπινο δικαίωμα προς ΕΠΙΒΙΩΣΗ, προς ΖΩΗ.

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, λένε τα πολιτικά απόβλητα της εποχής μας, με την προϋπόθεση να μην είναι...πρόσφυγες. Σαν να λέμε, στα νοσοκομεία μας θα έχουν πρόσβαση, όλοι όσοι δεν είναι άρρωστοι! Όμορφα πράγματα....

Το Κράτος Αδίκου, που έχει κυρρήξει τον πόλεμο στους πολίτες του, η Τουρκία, αναλαμβάνει ρόλο ΣΙΓΟΥΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, καταλύτη ψυχών δηλαδή. Ο ανώμαλος που έστησε το σχέδιο, κάποιο από τα τριτοκλασσάτα στελέχη της δέκατης έκτης σειράς, ένας ψυχασθενής λεχρίτης του κερατά, θα μείνει στην ιστορία, σαν το άκρο αντίθετο του Εκκενώσεις βόθρων ο Αχόρταγος: Με αντίστροφη ροή...υλικού δηλαδή.

Πως το βλέπει ο δύσμοιρος πρόσφυγας; Να τα μαζέψουμε γρήγορα γυναίκα, λέει, να πουλήσουμε όλα μας τα υπάρχοντα, να πάμε να σκυλοπνιχτούμε στο Αιγαίο, να μας μαζέψει το ΝΑΤΟ, το Ελληνιστάν ή το Τουρκεστάν, να μας πάνε πίσω στην Τουρκία, να αναγκαστεί η ΕΕ να παραλάβει ίσον αριθμό...νόμιμων προσφύγων από την Τουρκία. Και γιατί να πάμε τότε να σκυλοπνιχτούμε ρε άντρα, λέει με το δίκιο της η γυναίκα. Πάμε να γίνουμε...νόμιμοι πρόσφυγες στην Τουρκία και όλο και κάποιος θα σκυλοπνιγεί γιά πάρτη μας στο Αιγαίο, να έρθει και η σειρά μας.

Λέει η γυναίκα, αλλά ποιός την ακούει; Η Τουρκία πάντως δεν την ακούει. Άμα την άκουγε, δεν θα έκλεινε τα σύνορά της με την Συρία, να μη μπορεί ούτε μύγα να μπει μέσα. Η Τουρκία γουστάρει ανοιχτά σύνορα, αλλά από τη μεριά της. Όλοι οι τζιχαντιστές από την Τουρκία μπήκανε στη Συρία.

Όχι παίζουμε...

Ο πρόσφυγας που ρισκάρει τη ζωή του στο Αιγαίο, θυσιάζεται για τους άλλους. Αλτρουιστής. Ανοίγω την πόρτα της Ευρώπης γιά άλλους, σκέφτεται. Κάτι σαν θυρωρός. Ωραία, αλλά άμα δεν πιάνει άλλο η...θυσία και δεν παίζει κανένας πιά τη ζωή του κορώνα γράμματα, να χορτάσει η καρδούλα του ελληνικό χοτσπότ, να πάνε άλλοι στον παράδεισο, τότε τι γίνεται; Τότε γίνεται το "μένουμε Τουρκία". Και τότε θα μιλάμε γιά το ανθρώπινο δικαίωμα, να είσαι στο έλεος του Ερντογκάν και της παρέας του.

Η ένδοξη ΕΕ το έλυσε πράγματι το προσφυγικό. Με ακριβώς αυτό το ανθρωποπάζαρο, που σχεδίασε τις προάλλες στην Βρυξέλλα. Με αυτό το νέο συνώνυμο της λέξης Σύριος: Πρόσφυγας. Γιατί μόνο οι Σύριοι δικαιούνται την λέξη πρόσφυγας. Οι υπόλοιποι κατατρεγμένοι αυτής της γης, εκ των οποίων οι περισσότεροι ευθύνη της ξεσκισμένης Δύσης, είτε Αφγανοί, είτε Ιρακινοί, είτε οποιοσδήποτε άλλος, κατούρησαν σε πηγάδι και δεν δικαιούνται...δικαιώματος εισόδου στον ευρωπαϊκό ψευτοπαράδεισο.

Ομόφωνα η απόφαση παρακαλώ, όχι παίζουμε. Πίσω από αυτό το σχέδιο ντροπή και τα λαμόγια οι κακοί, Μέρκελ, Ραχόι, Κάμερον, Όρμπαν, Φάϊμαν κτλ και οι...καλοί, Ολάντ, Ρέντσι, Αναστασιάδης και...Τσίπρας. Όχι παίζουμε.

Η Ευρώπη του Ενωμένου Κεφάλαιου δεν πεθαίνει τώρα. Αυτή η Ευρώπη έχει προ πολλού ψοφήσει και αυτό που βλέπουμε ακόμα να υπάρχει είναι το κουφάρι της. Σιχαμερό και αποκρουστικό. Και προ πάντων απάνθρωπο.