17/2/16

Στον απόηχο της ρωσσοτουρκικής διένεξης



Αλήθεια, πως αισθάνεται, όταν ακούει ειδήσεις εκείνος ο Ρώσος με την κοτσιλιά αετού στην καράφλα του;  Αυτός με τις γκλασνοστιές και τις περεστρακαστρούκες ντε. Αυτός που έδωσε αντί πινακίου φακής μιά ολόκληρη υπερδύναμη και άφησε τα αμερικανάκια να κάνουν ότι τους καυλί.

Τι λέτε να σκέφτεται, όταν βλέπει πχ γερμανικά τορνάντος να πετάνε αυτοβούλως και χωρίς να τους έχει καλέσει κανένας πάνω από τη Συρία και να τραβάνε φωτογραφίες από τα...κουρδικά στρατεύματα, που βαράνε τα τζιχαντάκια, που χρηματοδοτούν σαουδαραβοσαπάκια και άλλα καλλιτεχνικά εμιράτα της περιοχής, και μετά να  τις δίνουν στον υπερδύναμη Ερντογκάν, να ξέρει πως θα λιανίσει αεροπορικώς το ΠΚΚ;

Ναι, πως λέτε να αισθάνεται ο ντερβίσης ο Μιχαλάκης Γκορπατσώφ, όταν ακούει την κλανιά να απειλεί την αρκούδα; Γιατί μέχρι εκεί έφτασε ο Σουλτάνος: Να κάνει νταηλίκια στη Ρωσία! Έχετε δει ποτέ τον Σουλτάνο από πίσω; Μιά χαρά είναι ο Σουλτάνος. Και οπίσθια διαθέτει, και ώμους, και ραχοκοκαλιά, και μέση και του πουλιού το γάλα. Μόνο από πλάτες δεν πάει καλά. Τι καχεκτικές; Ανύπαρκτες. Λάθος της φύσης. Γι΄αυτό αναγκάστηκαν Αμερικάνοι και ΝΑΤΟ να αναλάβουν ακριβώς εκεί υπηρεσία.

(Με πλάτες από Αμέρικα και ΝΑΤΟ σας ξεσκίζω και εγώ μονάχος μου όλα σας τα λύκεια, αγαπητοί αναγνώστες).

Αλλά να μην τον αδικούμε εντελώς τον φουκαρά τον Ταγίπη. Καλά, έριξε ένα ρώσσικο αεροπλανάκι από ατύχημα, (δηλαδή μόνο το πετύχανε το ιπτάμενο αντικείμενο τα τουρκαλάκια, αυτό έπεσε ύστερα από μόνο του), αλλά αν δεν το πετυχαίνανε, μπορεί και να βρίσκανε το μπελά τους οι τούρκοι χειριστές: Καλά ρε, ντιπ στραβός να ήσουνα, κάπου θα το εύρισκες από τα τριάντα μέτρα.

Καλά, μπήκε και λίγο με τ΄ασκέρια του στο Ιράκ, να λιανίσει Κούρδο, να αγαλλιάσει η ψυχούλα του, αλλά μόνο μετά από πρόσκληση της ιρακινής κυβέρνησης, αλλά όταν η τελευταία βγήκε στα μήντια και άρχισε τα υστερικά, εμείς δεν καλέσαμε κανένανε, ε τότε τα μάζεψε ο άνθρωπος και γύρισε πίσω. Κύριος ο Σουλτάνος.

Αλλά είπαμε, ότι δεν πρέπει να τον αδικήσουμε τον άνθρωπο. Ξέρετε τι τζαμί έχει πέσει, από τότε που κατάντησε Σουλτάνος; Κάθε πόλη και τζαμί, κάθε χωριό και μιναρές, θα έλεγε, αν είχε βγει Απρίλη μήνα με τα τανκς στην εξουσία. Και ξέρετε πόσες κουφάλες δημοσιογράφοι είναι στην απομέσα και τηράνε απόξω; Και ξέρετε πόσα κανάλια καθάρισε ο μεγάλος; Ούτε ο Αχόρταγος νάτανε, μιλάμε.

Αλλά κατά τα άλλα κύριος ο Ερντογκάν. Άμα δεν τον τσιγκλίσεις, σε αφήνει στην ησυχία σου. Όπως η Πορτογαλία να πούμε. Άριστες σχέσεις! Ή οι Μπαχάμες. Καρντάσια! Μέχρι και γιωταχί υφαλοκρυπίδα η Μπαχάμα παρακαλώ! Αλλά άμα πας να του φας ξένη πόλη, ας πούμε μιά πόλη άλλου κράτους, ας πούμε της Συρίας (όλο λέμε ρε, αλλά λέτε να μας ακούει κανένας;), ε τότε έχουν όλα τα όριά τους: Την έβαψες φίλε!

Την έπαυσε με το χαμόγελο στα χείλη την Σοβιετία ο Μιχαήλ και ο...ελεύθερος κόσμος ξεθεώθηκε στο παλαμάκι. Μπράβο σου μεγάλε και εύγε σου που πάτησες τον απάνθρωπον κομμουνισμόν, γιά να θριαμβεύσει η Δημοκρατία, όπως αυτή του τσίφτη του Ερντογκάν, που μπορεί να είναι κομματάκι ζόρικος, αλλά δώσ΄του Δημοκρατία και πάρε του την ψυχή, και πολύ γκαρντάσης το παιδί, έχταχτος άθρωπος που λένε. Και πονετικός τύπος: Είδατε τι είπε στην Μέρκελ, όταν αυτή πήγε να προσκυνήσει; Σπαράζει η καρδιά μου με τσι πρόσφυγοι, Αγγελικούλα μου. Δώστε μου τρία δίς και βίζα στα τουρκαλάκια που γουστάρουν ταξιδάκια αναψυχής στην Ευρώπη και τους μαντρώνω εγώ τους πούστηδες και δεν βγαίνει ούτε μύγα έξω. Και γιά σιγουριά κάντα πέντε τα τρία, μη λένε τίποτα μυστήριοι, ότι πήραμε τα τρία των γερμανών.

Δημοκρατία όμως μέχρι το μεδούλι! Μη ξεχνάμε, ότι ο Σουλτάνος βρέθηκε εκεί που είναι μετά από λαϊκή ετυμηγορία. Μάλιστα κύριοι. Ο κυρίαρχος λαός τον έφερε κι΄αυτόν στην εξουσία. Εδώ έφερε κάτι Παπατζήδες, κάτι Σαμαράδες και κάτι Τσίπρες, γιατί να έκανε στον Ερντογκάν κράττει;