23/5/13

..."Μετοίκησε" γιά στερνή φορά ο Ζωρζ Μουστακί...





Λίγο Γάλλος, λίγο Ιταλός, λίγο Αιγύπτιος, λίγο Έλληνας, λίγο Εβραίος, πολύ άνθρωπος.
Μιά διαδρομή ανά την Μεσόγειο με βάρκα την κιθάρα και τελικό προορισμό το λιμάνι της καρδιάς μας.

Σαν σύννεφο από τον καιρό, μονάχο μεσ΄τον ουρανό πήρε παιδί τους δρόμους...

Όπως όλοι εμείς, παιδιά της Διασποράς...

Εγώ ο τρελλός, ο Τέο ο "παράξενος", η "ντίβα" το Κατερινάκι, η Ευτερπίτσα η "ιδιότροπη",  το Μαράκι το γλυκό, όλοι αυτοί οι αμέτρητοι που περπάτησαν όλη τη γη μ΄ ένα τραγούδι στην καρδιά και μπόλικη βροχή στους ώμους...

Τραγούδησε τη ζωή μας προτού καν γεννηθούμε.

Με νότες βουτηγμένες στην γαλήνη ενός ηλιοβασιλέματος.

Μετοίκησε για στερνή φορά ο μεγάλος Ζωρζ Μουστακί.

Όχι, αυτή τη φορά δεν θα έρθει σαν πουλί απ΄ το Νοτιά να μας ξαναχτυπήσει την πόρτα....

Δεν χρειάζεται εξ άλλου: Είναι και θα είναι πάντα μέσα μας.



Απίστευτο και όμως αληθινό: 4χρονο κοριτσάκι έπεσε από τον 4ο όροφο και δεν έπαθε τίποτα! Τς τς τς τς


Δεν υπάρχει φωτό από την σωτηρία της μικρής κοπέλας, γι΄αυτό βάλαμε τιμής ένεκεν αυτήνενα εδώ


Φοβερό περιστατικό χθες στην Λάρισα, γράφει η τοπική εφημερίδα "Ελευθερία". Ένα κοριτσάκι 4 ετών έπεσε από τον 4ο όροφο μιάς πολυκατοικίας (και οι 4 υπουργοί της τρικομματικής - που θα ήτανε σίγουρα 4κομματική αν δεν είχε...ατυχήσει ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ, Βορίδη, Γεωργιάδη, συγνώμη μόνο του Καρατέτοιου, γιατί οι δύο τελευταίοι ξυπνήσανε την επόμενη των εκλογών, δημοκράτες, νεοδημοκράτες για την ακρίβεια, τέτοια καΐλα- που στέκονταν αμέριμνοι από κάτω, δεν πρόλαβαν να μετρήσουν ούτε μέχρι το 4 και καθώς το κοριτσάκι δεν αστειευόταν αλλά ήταν και στρουμπουλούλι, ίσαμε 40αράντα κιλά, φτου του να μη αβασκαθεί, απεχώρησαν από ετούτονα τον έριμο και άδικο ντουνιά μέσα σε 4 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς η εντός εισαγωγικών εκδοχή μόνο όνειρο απατηλό) και δεν έπαθε τίποτα.

Όχι, την πίπτουσα μικρά δεν υποδέχθηκαν κάτω 4 τυχαίοι περαστικοί νεαροί, αλλά μόνο δύο. Εις εξ αυτών κατάφερε μάλιστα να την μποκάρει σταθερά, διατηρώντας έτσι για μιά ακόμα φορά την εστία του.....εεεε, δηλαδή την έπιασε και την έσωσε. Η εφημερίδα αναφέρει και κάτι περί "πέσε καλέ, μη φοβάσαι, θα σε πιάκουμε εμείς, είμαστε μάνες στις διασώσεις", και κάτι περί καλώδια της ΔΕΗ και περί δέντρου, και κάτι περί κορασίδας που έπεσε μεν, αλλά νάναι καλά τα καλώδια της ΔΕΗ που γαντζώθηκε απάνω τους και μετά έπεσε πάνω στα κλαδιά ενός δέντρου, αλλά δεν μαρτυράμε άλλα, να πάτε να τα διαβάσετε στην Ελευθερία.

Δε λέμε, χαρμόσυνο γεγονός η σωτηρία του κοριτσάκι (ή πάει κοριτσακιού στην γενική;), αλλά όχι και καταπληκτικό γεγονός. Καταπληκτικό είναι το γεγονός που μας βρήκε όλους μας απροετοίμαστους και μας έριξε μετά στα 4: Η διάσωση της χώρας από τις 4 κυβερνήσεις που έτυχαν να είναι από κάτω από την πολυκατοικία όταν εμείς πέφταμε. Και γαμώ τις σωτηρίες! Πρώτα μας έδωσαν μία κλωτσιά να γκρεμοτσακιστούμε από τον 2010ο όροφο, και μετά πρόλαβαν να κατεβούνε κάτω πριν μπιστήξουμε με το κεφάλι μας στην άσφαρτο και να μας...σώσουνε. Και επειδή δεν δούλευε πάλι το ασανσέρ, κατέβηκαν από τη σκάλα με τα πόδια!

Όχι παίζουμε!


ΥΓ: 4 κυβερνήσεις: Του ΓΑΠ, του Παπατράπεζα, του Ξεσαμάρωτου. Λείπει μία! Φτου!