14/3/12

Επιτέλους πολιτική πρόταση στην Ελλάδα: Κοινωνική Συμφωνία

 
Αχ, τι ωραία!
 
Τελείωσε επιτέλους η αγωνία, το παιδί μίλησε! Μίλησε πριν ακόμα το βαφτίσουνε μάλιστα, ούτε ο Γιωργάκης στα μικράτα του δηλαδή, τόσο ταλέντο. Ε αφού το είδανε να μιλάει και να περπατάει, το ρίξανε στην κολυμβήθρα να κάνει μπουρμπουλήθρες. Και αφού έκανε μερικές καλές, πέσανε πάνω τους οι μεταφραστές μπουρμπουλήθρων να δώσουν εξήγηση ή όνομα, και τι να κάνουν, έδωσαν: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ γιά την Ελλάδα στην Ευρώπη, το ονοματάκι του νεογνού, γιορτάζει του Αγίου Κοινωνικού Συμφωνά του Ευρωπαίου Ελλαδίτη, βοήθειά μας.

Από ότι μάθαμε η ονομασία ήταν ένας ιστορικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο κύριων ιδεολογικών κατευθύνσεων της Συμφωνίας: Του Κατσελισμού-Πατσαβουρισμού που ηγείται η αγαπητή (πα) Λούκα, και του Καστανίδη (από μόνος του Ιδεολογία ο πούστης ο πόντιος!) Συγκεκριμένα η πρόταση της Λούκας ήταν "ΚΟινωνική ΣΥμφωνία ΦΟροχαρατσωμένων  ΠΕλατών ΔΙκομματισμού, Ολέ!", εν συντομία ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, αλλά απορρίφθηκε τελικά λόγω παρεμβολής του αλβανικού λόμπυ. Κρίμα. 
 
Η πρόταση του Καστανίδη ήταν "ΠΑ.ΣΟ.Κ-Εσωτερικού", αλλά τράκαρε πάνω στην ιδιότητα της "σοσιαλδημοκρατίας με ανθρώπινο πρόσωπο" και τέθηκε νωρίς εκτός κλήρωσης. (Καινοτομία του νέου κόμματος: Αντί να χάνουν την ώρας τους με ατέλειωτο κουβεντολόϊ, τραβάνε κλήρο! Γράφεις τις προτάσεις σε χαρτάκια, τα βάζεις για να τονίσεις τον ελληνορθόδοξο προσανατολισμό του κόμματος σε ένα δισκοπότηρο, βάζεις έναν μιλημένο πιτσιρικά να ανακατεύει και τραβάς.  Ο πόντιος πρότεινε εδώ να το μετατρέψουν για τους φίλους του τζόγου σε Μπίνγκο, αλλά τελικά υπερίσχυσε η ανία της πλοκής)

Η Κοινωνική Συμφωνία δεν έχει καμμία σχέση με το πασοκικό Συμβόλαιο με το Λαό. Μη τα μπερδεύετε! Το συμβόλαιο με τον λαό εμπεριέχει μεγάλη ποσότητα βαζελίνης, λεφτά υπάρχουν που λένε, ενώ η Κοινωνική Συμφωνία γλυστράει από μόνη της άνευ γλυστρικού υλικού, βοήθειά μας πάλι.

Τι μας τάζει η Κοινωνική Συμφωνία; Πολλά! Πρώτον πολύ πανελλήνιο, ακόμα περισσότερο σοσιαλισμό, και πάνω απ΄όλα πάμπολλα κουνήματα! Η πρόεδρος της μοναδικής πασοκικής λύσης εκτός πασόκ, Λούκα Κατσέλη, τα είπε έξω απ΄τα δόντια:

Μη μασάτε αδέρφια! Σας φλομώσανε εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα και σας τρομοκράτησαν για να σας βάλουν χέρι στα πορτοφόλια σας, ενώ μπορούσαν να διαπραγματευτούν με την κυρία τρόϊκα, εξαιρετική κυρία, αλλά δεν είχαν τα κότσια τελικά. 
 
Μη μασάτε αδέρφια και στηρίξτε την Κοινωνική Συμφωνία που προέρχεται από το αγνό κόμμα του πασόκ και μη χάνετε πολύτιμο καιρό με οπισθοδρομικές σκέψεις και συλλογισμούς όπως, τι μας λες μωρή παλιοκαρακάξα πρώην υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης της τρόϊκας, που ξεπάτωσες μέσα σε ένα χρόνο ασυζητιτί ότι εργατικό δικαίωμα κατέκτησε με επίπονους αγώνες η κοινωνία μας; Μη κοιτάτε πίσω αδέρφια, τα νώτα σας είναι...εξασφαλισμένα, ας στραφούν τα μάτια σας στο μέλλον (οδηγέ άνοιξε από μπροστά, από πίσω τον έχουμε πάρει, δεν μπαίνει τίποτα άλλο), το οποίο δεν είναι κανένα άλλο από την Κοινωνική Συμφωνία.
 
Εμένα με κέρδισε! Με κέρδισε και όχι μόνο στα λόγια: Από σήμερα διαθέτω όλα τα έσοδα του βραχόκηπου για την στήριξη της Κοινωνικής! Και κάνω έκκληση σε όλοι τσι...αριστεροί να παρατήσουν τους οπορτουνιστές της ΓΣΕΕ και να στηρίξουν με όλη τους την ψυχή τούς πραγματικότερους σοσιαλιστές μεταξύ όλων των πανελλήνιων σοσιαλιστών: Αυτούς της Συμφωνίας!