8/7/13

Ώρα για την δόση. Στα τέσσερα όλοι πάλι αδέρφια!



Επιτέλους ακούστηκε το καμπανάκι! Ήταν καιρός να τελείωνε και αυτό το ματς. Τρόϊκα και οι εγχώριοι λακέδες της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, (με την χρυσή εφεδρεία τους, την ΔΗΜΑΡ, να το παίζει κορώνα-γράμματα, πότε ισχύει η ίδια σαν λακές και πότε όχι), αποφάσισαν από κοινού ότι ο χαμένος του σεμνού αυτού πυγμαχικού αγώνα της κατηγορίας "φύλλο και φτερό"  είναι ο παλιός γνωστός ΜΑΛΑΚΑΣ, αυτός που πληρώνει για την "σωτηρία" του πάντα τη νύφη (αλλά δεν λέει ούτε και τώρα να κουνηθεί και να τους πάρει τα σώβρακα. Έχει τους λόγους του βλέπετε ο ΜΑΛΑΚΑΣ).

Στο καναβάτσο ξανά και ξανά λοιπόν η κοινωνία, αφού δεν λέει να σηκώσει τα κουλά της και να αμυνθεί και προτιμάει να την κάνουν οι...σωτήρες της κάθε τόσο τόπι στο ξύλο. Στην πυγμαχική αργκώ ακούγεται πιό...ανταγωνιστικά: Διαπραγματεύσεις Τρόϊκας-κυβέρνησης (με μικρό κάπα φυσικά) για την δοσούλα. Στο ρινγκ όμως η οπτική γωνία αλλάζει δραματικά: Τα ρεμάλια (της τρόϊκας και τα εγχώρια) έχουν στήσει τον ΜΑΛΑΚΑ στην γωνία και του δίνουν να καταλάβει τι πάει να πει Πανγκράτιο. Ναι, Πανγκράτιο, γιατί σε τούτη εδώ την εκτέλεση (γιατί περί εκτέλεσης πρόκειται, αφού οι μεν βαράνε και οι δε κάθονται και βλέπουνε) όλα επιτρέπονται. Και παραδίπλα ο αξιότιμος άρχοντας του ρινγκ, ο δήθεν διαιτητής, αυτός που τόσο αρέσκεται να καμαρώνει στην κερκίδα των επισήμων στις παρελάσεις, να ξύνει αθώα με ύφος τριάντα Προέδρων Δημοκρατίας τα συνταγματικά του αρχίδια.

Δωδέκατος γύρος ήταν και πάει, στην γωνία - ένα μάτσο ματωμένες σάρκες πάλι - ο ηττημένος και οι σωτήρες ξανά στον έβδομο ουρανό θριαμβευτές. Το χιλιοπαιγμένο ματσάκι. Απολύσεις, κοινωνικοί διωγμοί, τσεκούρι και μπαλντάς. Σωτηρία άνευ όρων και χωρίς έλεος. Και στο βάθος καραδοκεί το επόμενο ματσάκι. Μη φοβάσαι λαέ, όλοι θα πάρουνε.

Βαρέθηκα να επαναλαμβάνω την...αθλητική είδηση. 

Βαρέθηκε να γελάει με τα χάλια μας (πίσω από την παλάμη της) η εισπράττων νεοφιλελευθεράντζα. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται φυσικά να υπάρξουν νέα μέτρα και μνημόνια (πως να υπάρξουν, αφού αμύνονται περί πάρτης οι λωποδύτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;), αλλά όλο και κάποιον (ημιμετρελούκι και κάποιο ανθυπομνημονιάκι) λαγό θα βγάλουν οι Γκόλντεν Μπόϋς της Τρόϊκας από το καπέλλο τους. Ήδη ακούγεται στην Ευρώπη ότι τα ξένα τομάρια (διάβαζε Τρόϊκα) δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένα με τα εγχώρια (αλήθεια ποιά;) και θα μας στάξουν την δόση όπως κατουράει ένας με πρόβλημα προστάτη. Δόση με δόσεις δηλαδή και μόνο το αγγούρι στο οποίο συμφώνησαν θα μπει ολόκληρο και με τη μία στον (πάλαι ποτέ) υπερήφανο απαυτό της ηρωϊκής μας κοινωνίας.

Μιά κοινωνία σκυμμένη, γονατισμένη, προσκυνημένη, παροπλισμένη, ανύπαρκτη. Έναν λαό που έχει χάσει τον τσαμπουκά του, την υπερηφάνεια και την ελπίδα του. Που έχει χάσει τα πάντα, ακόμα και τον ίσκιο του.