16/4/13

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΑΝΟΥΛΑΜ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, ΑΕΙ ΣΥΡΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ....ΚΟΥΡΕΑ





120.000 επιστήμονες εγκατέλειψαν από το 2010 τη χώρα, αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, διαβάσαμε στον τύπο. Ο αριθμός, 10% των επιστημόνων της χώρας, θεωρείται ιδιαίτερα υψηλός.

Από που κι ως που υψηλός παρακαλώ; Δηλαδή πόσοι επιστήμονες θα έπρεπε να είχαν ξενητευτεί για να ήταν...ικανοποιημένη η Στατιστική;

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, μια χαρά είναι που φεύγουν τα παιδιά. Γιατί δεν υπάρχει πιο σωστή επιλογή, από το να διαλέγεις τον τόπο που θα "παλαίψεις" για να βγάλεις το ψωμί σου. Στον τόπο μας δυστυχώς δεν ευδοκιμεί και τόσο η πάλη, όσο υπάρχουν κομποδέματα στη τράπεζα ή καμμία φιλότιμη γιαγιάκα με ψόφια συνταξούλα στα...μετόπισθεν.

Φεύγουν λοιπόν οι επιστήμονες και πίσω μένουν
μόνο οι "βολεμένοι": Οι πρωταγωνιστές του "πάρε δώσε", εκδοτοκατασκευαστές, λοιπά τσιμπουροερπετά, η δικομματική παράγκα του νουδοπασοκικού Καραγκιόζη και τέλος (αλλά όχι τελευταίος) ο γίγαντας λαός.

Βολεμένος ο άνεργος, ο άστεγος, ο πεινασμένος, ο εξαθλιωμένος, ο φτωχομπινές;

Αμέ! Ακόμα και ο υπομένων λόγω...πολιτικού φρονήματος. Σχεδόν το ίδιο είναι. Η νέα σοφή παροιμία του Βραχόκηπου το στοκάρει ακριβώς όπως έχει:

ΑΜΑ ΛΕΣ ΟΤ' ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ, ΔΩΣ' ΤΗΣ ΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΑΓΚΑΣ

Δεν χάθηκε ο κόσμος αν φύγουν γιατροί και δικηγόροι για τα ξένα. Ξέρετε τι βδέλλα σου βάζει ο κουρέας, αν τον...προωθήσεις; Και άμα πέσεις σε καμμία βαρβάτη λακκούβα, δεν χρειάζεσαι οπωσδήποτε δικηγόρο για να σε "βγάλει έξω". Το κάνει και η Πυροσβεστική....