1/8/11

Φορολογικές ατάκες; Στείλε ΑΕΙΧΕΣ στο ΥΠΟΙΚ!

http://thumbnails.truveo.com/0020/48/EA/48EAA6816B97FDFBCFD1BC_Large.jpg

Διάλογο με τους πολίτες μέσω...SMS ανακοίνωσε ο εις εκ των σούμο-αντιπροέδρων, Βαγγέλης Βαζελίνος! Το νέο φορογδαρτικό νομοσχέδιο που πρόκειται να μας μπήξει η κυβερνησάρα της τρόϊκας τον ερχόμενο Οκτώμβρη, σηκώνει κατά τον ΥΠΟΙΚ κουβεντούλα, νταλαβέρι και σουξουμούξου μετά του ένθερμου οπαδού κάθε φορογδαρσίματος, τον μοναδικό στο είδος του, αρχιμαλάκα, αφανή ήρωα, τον μη έως ελάχιστα έχοντα λαό.

Ο "διάλογος" με τον...πολίτη δεν πρόκειται να γίνει με ντεμοντέ μορφές διαλόγου, όπως πρόσωπο με πρόσωπο, ή τηλεφωνικώς, ή με σήματα μορς, ή με καπνό όπως οι ινδιάνοι, αλλά με τον πιό σύγχρονο και πιό διαδεδομένο τρόπο επικοινωνίας που υπάρχει: Με SMS!

Έτσι λοιπόν καλείται ο κάθε πολίτης που έχει μεράκι ή ακόμα και φετίχ το φορολογικό να στείλει τις προτάσεις του στο forologikosdialogos@minfin.gr και άμα πάρει απάντηση, να με φτύσετε! Αυτός είναι φυσικά και ο καλύτερος διάλογος που υπάρχει: Ο ένας προτείνει, ο άλλος τα γράφει στα παλιά του παπούτσια και κάνει ότι του καπνίσει. Ο διάλογος πάντως θα είναι αμείλικτος, αλλά και απόλυτα μπαλαντζαρισμένος. 

Τι εννοεί ο κύριος Βαζελίνος με αυτό; Πρώτον ότι μπορούμε να στείλουμε ότι SMS γουστάρουμε, σιγά να μην τα διαβάσουνε κι΄ όλας. Δεύτερον οι προτάσεις οφείλουν να υπακούουν στους νόμους του Διπλογραφικού Συστήματος, όπως είχαν την τύχη να μάθουν όσοι είχαν τον συγχωρεμένο τον Τσιφτσή καθηγητή λογιστικής κ.α σωτήριων οικονομικών μαθημάτων. Δηλαδή, ότι ποσό καταχωρείται στο Ενεργητικό, καταχωρείται και στο Παθητικό. Και στο ημερολόγιο, και στα καθολικά! (Μα που τα θυμήθηκε τώρα ο πούστης;)

Για τους φίλους-ντουβάρια στην λογιστική μία επιστημονική εξήγηση προσαρμοσμένη στην πρόταση Βενιζέλου. Όποιος κάνει πχ την πρόταση να κατέβει ο ΦΠΑ από τα 23% που είναι στα 12%, επειδή ξέρω γω τα 13% είναι γρουσούζικα, θα πρέπει να υπολογίζει ότι η καταπληκτική αυτή πρόταση μειώνει τα έσοδα των δανειστών κατά το ποσό Χ, πράγμα που ούτε οι δανειστές ούτε η κυβέρνηση μπορούν να αντέξουν συναισθηματικά. Γι αυτό πρέπει ο πολίτης να προτείνει ταυτόχρονα και ένα μέτρο που αντισταθμίζει την χασούρα, πχ με έναν νέο φόρο όπως φερ΄ειπείν την φορολόγηση του κατά κάτω κεφαλήν εισοδήματος και άλλων.

Γι΄αυτό προτείνει το υπουργείο οικονομικών προτάσεις που εμπεριέχουν αυτόματα την αντιστάθμιση των απωλειών εσόδων που προκαλούν, όπως πχ η μείωση της φορολογίας κατά 5% των νοικοκυριών με σπίτια χτισμένα σε ανηφορικούς δρόμους και η αύξησή της επίσης κατά 5% σε νοικοκυριά με σπίτια σε κατηφόρα. Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και η πρόταση για φοροαπαλλαγή σπιτιών με μονό αριθμό, με λίγη προσπάθεια γίνεται ο καθένας μας φοροεξπέρ όπως βλέπετε.

Τώρα τι γίνεται αν η λαϊκή συμμετοχή μέσω SMS δεν είναι και τόσο τζάμπα, όσο μας την παρουσιάζει ο Βαγγέλας, αλλά έχει ας πούμε έναν εισπρακτικό τσαμπουκά, 1,19 ευρώ/SMS. (Πχ, Στείλε ΜΑΛΑΚ στο 4540 για Ατάκες γδαρσίματος ή ΠΟΛΥΜΕΓΜΑΛΑΚ στο 4540 για Ατάκες του Γιωργάκη, ε τότε το πράγμα αλλάζει.) 

Σε αυτή την περίπτωση συμμετέχουμε με ένα απλό SMS στο αυθεντικό κινητό του υπουργού: ΘΑΠΑΡ ΤΟΝΠΟΥΛ κύριε υπουργέ!

Μούργα Τσάνελ: Πολύ κακοί αθρώποι οι ταξιτζήδες, φτου τους!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijgvBuYTvd2tdMKWCYBslnoOZtpxuz0SGqEKDZlC5t-GKVAuymPUszLdHLm8U4f9RSQsR_LAjKg91Q-6YysfqFqBOcGua6N25dx__dk8pAGRnRjR1WOg_LoYZyaLENYdOjDzkrYQyfnmo/s1600/kill_your_tv_by_micaelp11.jpg


Ρέστα δίνουν πραγματικά κατά των ταξιτζήδων τα όργανα της...μαχόμενης δημοσιογραφίας του Μούργα Τσάνελ! Ούτε ο πιό ξετρελλαμένος νεοφιλελεύθερος ταλιμπάν του Ραγκούση τέτοιον φανατισμό κατά της αγωνιζόμενης ταρίφας, μιλάμε για ιερό μένος! Καμμία έκπληξη φυσικά. Γνωστή η διαπλοκή και αλληλεξάρτηση δικομματισμού-εκδοτών-κατασκευαστών που υπομένει και ανέχεται η κοινωνία.

Εκεί να δεις καΐλα για τους "1.500 εγκλωβισμένους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου" στο λιμάνι του Ηράκλειου, οι οποίοι "αναγκάστηκαν να πάνε στην πόλη με τα πόδια", πράγμα που σημαίνει "παγκόσμια ντροπή". Βλέπετε οι εικόνες αυτές "κάνουν τον γύρο του κόσμου", ενώ εκείνες με την μίζα δεν τον κάνουν: Μόνο τα Οβριόκαστρα και τα Ρία-Αντίρρια και οι Εθνικές Οδοί και σύμπασες οι Κατασκευές φαίνονται. Αυτό που κινεί απαξάπαντα τα νήματα, αυτό το ηρωικό πάρε-δώσε, αυτό το υπερτεράστιο φάε εσύ-αλλά να φάω κι΄εγώ, αυτό το πανάγιο "σου κάθομαι μια είδηση-μου κάθεσαι ένα έργο", αυτό δεν είναι και τόσο ...φωτογενές για να κάνει ούτε τον...γύρο με απόλα του "Ψησταριά ο Μπάμπης"!

Δεν αναρτώ το εμμετικό βραδυνό δελτίο ειδήσεων της τηλεοπτικής χαβούζας, δεν χρειάζεται κι΄όλας. Την επόμενη φορά που θα αναφερθώ στο Μούργα Τσάνελ, θα είναι όταν πρόκειται να βάλει λουκέτο. Αμάν και πότε!