27/4/16

Δεν του βγαίνει η συνάντηση κορυφής, του Τσίπρα. Απασχολημένοι με άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή οι εταίροι





Είναι να μη σε πάρουν γιά πλάκα. Καλύτερα να σε πάρουν γιά κακό, αλήτη, κομμουνιστή, ταξιτζή, δημόσιο υπάλληλο ή πρόσφυγα, παρά να σε πάρουν γιά ποσότητα της πλάκας. Γιατί άμα σε πάρουν γιά άτομο της πλάκας, δεν σε σώνει ούτε ο τίτλος "πρωθυπουργός".

Ζορίστηκε ο Τσίπρας με τους νταβατζήδες και άρχισε να ζητάει συνόδους κορυφής. Λες και οι νταβατζήδες πέσανε από μόνοι τους από τον ουρανό, χωρίς την έγκριση της συνόδου κορυφής. Να φανεί, ότι παλεύει κι΄όλας. Θα πεις, πως γίνεται να παλεύει ένας στα τέσσερα. Μην πεις.

Αρχίζει τα τηλέφωνα.

Την κυρία Μέρκελ παρακαλώ.

Ευχαρίστως, αλλά έχει πάει γιά κατούρημα. Να περιμένετε.

Πόσο;

Τι να σας πω; Λύνει σταυρόλεξο και έχει κολλήσει στο τρία οριζοντίως: Τούρκος πολιτικός και υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου, εφτά γράμματα, τα τέσσερα πρώτα ERDO.

Κλείνει, πιάνει άλλο.

Τον κύριο Ολάντ, παρακαλώ.

Ποιός είναι;

Τσίπρας. Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Α, δεν μπορεί ο πρόεδρος. Είχε πάει βόλτα στην ύπαιθρο και του την έπεσε μιά βαρβάτη αλογόμυγα. Και ξέρετε τι πόνο κάνει όταν σε τσιμπάει αλογόμυγα;

Πιάνει τον Ρέντσι, τρώει μακαρονάδα, λέει ο υπάλληλος, δεν πάει να διακόπτεις τον Ιταλό όταν αυτοαπασχολείται με μακαρονάδα.

Πιάνει τους άλλους, είχανε πάει να πάρουν τα παιδιά τους που ήτανε λυκόπουλα από τους πρόσκοπους, άλλοι είχαν τον ηλεκτρολόγο στο σπίτι, δεν γινότανε, άλλοι ήτανε στην πεθερά τους, ή παίζανε ένας εναντίον ενός μπάσκετ στην αλάνα.

Είπαμε, άμα σε πάρουν χαμπάρι, ότι είσαι της πλάκας, πας.

Έμεινε το λαμόγιο ο Ντόναλντ Ντακ, ο Τουσκ. Έλα ρε συ Ντόναλντ, μιά συναντησούλα κορυφής ζήτησα ρε, ίσα να βρεθούμε και να τα πούμε, αρχίζει την κλαψούρα ο Αλέξης. Ο Ντόναλντ είναι καλό παιδί. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ή οι περισσότεροι. Ίσως οι μισοί. Μπορεί και λιγότεροι. Ή ορισμένοι τέλος πάντων. Κάτσε ρε συ Αλέξη, του λέει. Έκανες ή δεν έκανες στην αρχή τον μάγκα; Έκανα. Υποχώρησες μετά ισπανικά και ελληνικά και τον ήπιες κανονικά και με τον νόμο; Μάλιστα. Μας δούλεψες με το δημοψήφισμα; Ε ότι μπορούσα έκανα. Δούλεψες με δαύτο και απαξάπαντο το ελληνικό έθνος; Ε λιγάκι. Και κάνεις πάλι αγριάδες και ότι θα κάνεις νταντά το ΔΝΤ κτλ; Ε ναι. Ε, άντε και ....... ρε Τσίπρα, που θες και σύνοδο κορυφής.........του κερατά.

(Μη πάει τώρα ο νους σας, ότι στα αποσιωπητικά αντιστοιχούν οι βρωμερές λέξεις γαμήσου και παλιοκαθήκι. Δεν θα τολμούσαμε ποτέ. Είμαστε ηθικό και χριστιανικό μπλογκ. έχουμε και Μεγάλη Βδομάδα! Ο μόνοι που γνωρίζουν τι ακριβώς ειπώθηκε είναι ο Αλέξης και ο Ντόναλντ.)

Δύσκολα τα πράγματα, άμα σε έχουν οι άλλοι γιά πλάκα. Ούτε γκρίνια σε σώζει, ούτε τα γαβγίσματα και οι άλλες φοβέρες. Δε πα να κάνεις δεκαπέντε δημοψηφίσματα και πέντε κολλητές εκλογές. Αφού ο άλλος ξέρει, ότι προκειμένου να σωθεί η ΕΕ και το κωλονόμισμά της είσαι έτοιμος να δώσεις ανά πάσα στιγμή γη και ύδωρ, δεν πρόκειται να σε πάρει ποτέ στα σοβαρά.

Τι κάνει;

Αρκείται μέχρι στιγμής στην συνάντηση κορυφής των πέντε ανοιχτών δαχτύλων ενός χεριού, που έλαβε μόλις εξ Ευρώπης...






Από τον κόσμο της επιστήμης: Το αυτόματο μαλακιστήρι είναι πιά γεγονός! Έκτακτη είδηση από το Κέντρο Έρευνας της Κουμουνδούρου



Πολλά είδαν τα τελευταία έξη χρόνια τα μάτια μας. Και να δείτε, τι έχουν ακόμα να δούνε! Τα πιό κουφά πάντως προέρχονται από την απίστευτη παρέα των νεοπασόκων του Σύριζα, που πήραν την σκυτάλη από τα καθήκια της ΝΔ, γιά να αφανίσουν την κοινωνία. Το τελευταίο θεόκουφο είναι (κρατηθείτε) ο "μόνιμος μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης δημοσιονομικών μεγεθών" που προτείνουν οι Άϊνστάιν της συγκυβέρνησης στους νταβατζήδες.

Τι είναι αυτό; Και τι δεν είναι; Μιά βαλβίδα, που ανοίγει όταν αυξηθεί η πίεση, γιά να βγεί ο ατμός. Ένα αγγούρι που εισάγεται αυτόματα, όταν κάνεις να σκύψεις, να σηκώσεις κάτι που σου έπεσε. Ένας μηχανισμός που μπλοκάρει τα μηχανάκια, γιά να μην υπερβαίνουν μιά συγκεκριμένη ταχύτητα. Ή ένας μηχανισμός όπως αυτός που πετάει το τοστ έξω από την τοστιέρα, όταν αυτό είναι έτοιμο. Ένα μανταλάκι που ανοίγει αυτόματα, όταν το ρούχο που στηρίζει έχει πιά στεγνώσει.

Μόνιμος μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης δημοσιονομικών μεγεθών!

Ακούγεται κουφό, είναι όμως κάτι παραπάνω: Κωφάλαλο και θεότυφλο! Να το ξαναεπαναλάβουμε, να το νιώσουμε καλύτερα: Μόνιμος μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης! Μάλιστα. Και όλον αυτόν τον μόνιμο και αυτόματο διορθωτικό μηχανισμό τον συνέλαβε, σχεδίασε και κατασκεύασε το οικονομικό επιτελείο, τρομάρα να τούρθει γιά οικονομικό επιτελείο, του Τσίπρα! Όποιος έχει πρόχειρη καμπάνα κοντά του, την κουνάει προς δόξαν του Σύριζα. Όποιος δεν έχει, κουνάει το κεφάλι του και κάνει τον σταυρό του.

Ακούστε τι σκεφτήκανε οι άνθρωποι! Να νομοθετηθεί κομπίνα, που μειώνει αυτόματα μισθούς, συντάξεις, κρατικές δαπάνες γενικά και αυξάνει τους φόρους, σε ποσοστό ίσο με αυτό που προκύπτει από τυχόν απόκλιση από τους στόχους! Ακούμε πρώτα τις φανφάρες και μετά συνεχίζουμε...

Ήμαρτον Άγιε μου Νεομάρτυρα Αθανάσιε Ρεπανιδιώτη μοναχέ!

Το ψάξανε πολλοί, το βρήκε τελικά ο Τσίπρας: Μόνιμο, αυτόματο Μνημόνιο! Κρίμα που δεν υπάρχει Νόμπελ ανατριχίλας, γιατί θα το έπαιρνα εγώ.

Μόνιμο, αυτόματο Μνημόνιο. Μόνο στην αρχή πρέπει να το κουρδίσεις, μετά λειτουργεί από μόνο του και δεν ξεκουρδίζεται ποτέ. Τύφλα το περπέτουoυμ μόμπιλε μπροστά του. Και ούτε διαπραγματεύσεις, ούτε νεύρα, ούτε στρες. Και ούτε καν συζήτηση στη Βουλή!

Χάνεις δέκα από απόκλιση στόχων; Κόβεις αυτόματα τον συνήθη ύποπτο, τον μαλάκα που σε έστειλε στην εξουσία, κατά δέκα. Μου λείπουν τριάντα, ωρύεται ο στόχος; Βουτάς συντάξεις, μισθούς, κόβεις όσο ζητάει η καρδούλα σου, ρίχνεις κι΄έναν φοράκο να πιάσεις τα τριάντα, και ούτε Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε ζημιά. Επιστήμη! Και όλα αυτά αυτόματα παρακαλώ! Όπως λειτουργεί το λαμπάκι με φωτοκύτταρο στην αυλή μας: περνάς, ανάβει. Και δεν χρειάζεται ούτε ηλεκτρικό, ούτε μπαταρίες.

Μόνιμο, διαρκές και αυτόματο Μνημόνιο προσφέρουν οι σκοτεινοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης, αλλά οι νταβατζήδες δεν θέλουν! Ναι δεν θέλουν! Ζόρι μεγάλο, λένε, να υπάρχει απρόσωπος πετσοκοφτικός μηχανισμός και να λειτουργεί από μόνος του χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή. Σκέψου τι αισθάνεται ο σαδιστής βασανιστής όταν βρεθεί αντιμέτωπος με την επαναστατική τεχνολογία ενός αυτόματου μαστιγίου και θα καταλάβεις.

Να μην υπάρχει μόνιμος μηχανισμός αυτόματου φασκελώματος ρε γαμώτο....