7/9/10

Η νέα (;) κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (;). ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
















Ανασχηματισμός! Ω ναι! Μπράβο Μανωλιό!




















"Λιτό και ευέλικτο σχήμα" κυβέρνησης έταζε ο Παπατέτοιος πριν τις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές και τα έχωνε στον Μπούλη για τον...λαό που έιχε μαζέψει στην κυβέρνησή του!

Νάτονα λοιπόν τον "επιστήμων", επίσημο κληρονόμο της πρωθυπουργίας ελέω τζακιού και μαλακίας ενός σημαντικού μέρους του λαού, που συνεχίζει και πάλι την μεγάλη παράδοση των παπατζήδων: Θα και ξεθά!

Στα 50 άτομα οι υπουργοκαρεκλάτοι λοιπόν, να έχει το θύμα ο λαός να πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του! Σε μια εποχή που πασόκ και τρόϊκα σου κόβουν ακόμα και τον αέρα που αναπνέεις και η ανεργία χτυπάει ταβάνι....

....προσλαμβάνει ο επίορκος πρασινολεκές 25 επιπλέον υψηλόμισθους τεμπελχανάδες!

Υφυπουργούς να δούνε τα μάτια σας! Και σε ορισμένα υπουργεία να υπάρχει ΚΑΙ αναπληρωτής υπουργού, ΚΑΙ ΔΥΟ υφυπουργοί! Τελικά το έβαλε όλο το Κίνημα στην κυβέρνηση, ο ελλαδέμπορας "πατριδοσώστης"!

Επί της ουσίας, ουδεμία αλλαγή: Το συμβόλαιο με τα καθήκια της τρόϊκας συνεχίζει να ισχύει αντί του "συμβόλαιου με τον λαό" , όπως και το "πρώτα όλα τα τραπεζορετάλια αυτού του ψεύτικου ντουνιά" και μετά "πρώτα ο πολίτης".

"Πάνε στους 50 τα λαμόγια λοιπόν, και όταν τους πάρει ο λαός από πίσω για τα "δεδουλευμένα", και για τα άλλα "καμασουτρικά θα γίνει της πουτάνας στο στριμωξίδι στα ελικόπτερα! Eκτός και αν φύγουν με Hercules....

Mέχρι τότε, ας φάμε και αυτήν την κυβέρνηση στην μάπα, αδέρφια....



Πορθυπρουγός: Το Γιωργάκης
(Σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει ορκιστεί ΤΡΕΙΣ φορές: Δυο με ορθόδοξο παππά για πορθυπρουγός, μία με καθολικό για υποταγή στην τρόϊκα!)

Αντιπρόεδρος: Πάγκαλος
(Όχι, δεν έσκασε ακόμα ο άνθρωπος.)

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
υπουργός: Γ. Ραγκούσης
υφυπουργός: Γ. Ντόλιος
υφυπουργός: Θ. Τζάκρη
(Γιατί δυο υφυπουργοί ρε "πατριδοσώστες"; Γιατί να μην υπάρχει ένας υφυτέθκιος και δώδεκα Γενικοί Γραμματείς; Αδικία μεγάλη στο πράσινο πλήθος που περιμένει διορισμό)

Υπουργείο Οικονομικών
υπουργός: Γ. Παπακωνσταντίνου
υφυπουργός: Φιλ Σαχινίδης
υφυπουργός: Δ. Κουσελάς
(Αναπληρωτής για τον τσάρο δεν βρέθηκε. Σου λένε, άσε ρε που θα ρισκάρω το κεφάλι μου! Οι τσάροι έχουν συνήθως κοψοκεφαλικό τέλος!)

Υπουργείο Εξωτερικών
υπουργός: Δ. Δρούτσας (Ο επιμένων, εξωτερνικά! Τον έψησε τον ΓΑΠ, μέχρι που του "κάθησε")
αναπληρώτρια: Μαρ.Ξενογιαννακοπούλου

υφυπουργός: Δ. Δόλλης
υφυπουργός: Σπ. Κουβέλης
(Εδώ μάλιστα! Και υπουργός και αναπληρωματικός, και δυο υφυπουργοί για ρεζέρβα. Αν είχανε πάρει και πέντε-έξη αντικαταστάτες των υφυπουργών για ώρα ανάγκης, θάτανε τέλεια!)

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
υπουργός: Ευ. Βενιζέλος
αναπληρωτής: Πάνος Μπεγλίτης
(λείπουν οι υφυπουργοί για κατούρημα)

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
υπουργός: Μιχ. Χρυσοχοίδης
αναπληρωτής: Σ. Ξυνίδης
υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
υφυπουργός: Παν. Ρήγας
(Μιλάμε για ημιεπαγγελματικό υπουργείο τοπικού πρωταθλήματος που δεν το θέλει κανένα, ούτε και τριτοκλασσάτο, μέλος της κυνέρνησης. Κάτι σαν υπουργείο "Σκάσε ρε, κάτσε εκεί, καλά θα περάσεις μαλάκα". Kαι όμως, λαέ της πασόκας, λαέ του κόμματος του συμβόλαιου με τον λαό, χωράει ΚΑΙ αναπληρωτή του τίποτα, ΚΑΙ δυο υφυπουργάρες να βοηθάνε που και που άμα μπούνε τίποτα μύγες στο γραφείο)

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη
αναπληρωτής: Ν.Σηφουνάκης υφυπουργός: Γ.Μανιάτης υφυπουργός: Θ. Μωραΐτης
(Νάτοι, νάτοι, οι πρωταθλητές! Υπουργείο με πλήρη σύνθεση και υπερπλήρη αποστολή: Η Μπιρμπίλω θα χτυπιέται με το περιβάλλον, το κοπέλλι ο Σηφουνάκης θα βάζει κάνα χέρι αν τύχει και πέσουνε σε κάνα βαρύ περιβάλλον, να μη της κοπεί της Τίνας η μέση και μας πιάσει εμάς καμμιά σκασίλα, οι υφυπουργοί θα πιάσουν τα πόστα τους και θα δίνουν ραπόρτο: Ο Μανιάτης Ανταρκτική, ο Μωραϊτης Αρκτική να παρακολουθούν το ξεπάγωμα από κοντά, μην αλλάξει το κλίμα και μας ξεφύγει κάνα παγάκι)

Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
υπουργός: Α. Διαμαντοπούλου
αναπληρώτρια: ΦώφηΓεννηματά
υφυπουργός: Γ. Πανάρετος
υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
(Εδώ είναι πλήρης η ομάδα, αν και όλη την δουλειά την κάνει η Διαμάντω μονάχη της και τα ρέστα η Χριστοαμαντοόνομα. Τι να έκανε το αφεντικό; Έπρεπε να βάλει κάπου την Φωφάρα. Η Εύη αναρωτιέται τώρα "καλά τι γίνεται εδώ; Τι μαλακίες είναι αυτές;" αλλά αφήστε την να αναρωτιέται, δεν κάνει κακό. Με δυο υφυπουργάκια στο πλάϊ εξασφαλίζεται και το καρέ για μπουρλότο!)

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
υπουργός: Δημ. Ρέππας υφυπουργός: Γ. Μαγκριώτης
υφυπουργός: Σπ.Βούγιας
(Ρέππας αφεντικό, Μαγκριώτης μεταφέρει, Βούγιας ψαρεύει. Καλά, αναπληρωτής δεν βρέθηκε ακόμα;)

Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
υπουργός: Λούκα Κατσέλη
αναπληρωτής: Γ.Κουτρουμάνης
υφυπουργός: Β.Κεγκέρογλου υφυπουργός: Αννα Νταλάρα
(Τι κάνουνε τόσοι νοματαίοι εδώ, ο Θεός και η ψυχή τους! Για να καταλάβετε σε τι θέση βρίσκεται το υπουργείο, ακούστε: Όταν έφευγε ο Λοβέρδος σήμερα για το Υγείας, η μικτή χορωδία των υπαλλήλων του τραγουδούσε το "Τα πήρες όλα, κι΄έφυγες". Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του υπουργείου, τελείωσε ο Αντρίκος και όλη την δουλειά, και όλους τους άλλους! Γιατί τέτοια πολυκοσμία τώρα στην ξάπλα, αφού στην αντάρα καθάριζε ενάμισης άντρας; Μόνο μια εξήγηση υπάρχει: Να μπούμε όλοι στην κυβέρνηση! Θυμάστε το πράσινο σύνθημα "Το πασόκ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία"; Ε, νάτο! Και η Νταλάρα; Ε; Πολύ σπάσιμο, και έχω κατεβάσει όλα τα σιντί του άντρα της λαθραία από το ιντερνέτ! Ξου μωρή!)

Υπουργείο Υγείας και Αθλησης
υπουργός: Ανδ.Λοβέρδος (αγοράστε αμέσως φάρμακα για όλες τις ασθένειες, και κάντε προληπτικά όσες εγχειρήσεις μπορείτε! Πριν προλάβει να τα κόψει ο λεχρίτης!)
υφυπουργός: Χρ. Αηδόνης υφυπουργός: Μ. Τιμοσίδης
(Εδώ θα περάσουμε όλοι καλά! Αλλά επειδή έχει πλάκα, αν και το θέμα της υγείας δεν είναι για γέλια, θα του αφιερώσω ένα εξτρά ποστάκι, να γράφω εγώ, και στην μάνα μου να μη δίνω να διαβάσει!)

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
υπουργός: Κ.Σκανδαλίδης
υφυπουργός: Μιλ.Αποστολάκη υφυπουργός: Ι.Κουτσούκος
(Ένα κιλό ντομάτες παρακαλώ!)

Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρ. Δικαιωμάτων
υπουργός: Χάρης Καστανίδης
(Δεν κρατιώταν ο πόντιος, αυτό το υπουργείο έλειπε ακόμα από την συλλογή του! Οι παρακατιανοί του δεν ήταν δημοσιευμένοι, τα παράπονά σας στο ΒΗΜΑ. Δεν ξανακάνω κόπυ πέϊστ από δαύτους!)
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
υπουργός: Χρ.Παπουτσής υφυπουργός: Μανώλης Οθωνας
(Πολύ γέλιο! Θα ασχοληθώ σε ειδικό "τιμητικό ποστάκι")

Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
αναπληρωτής(ΜΜΕ):ΤηλέμαχοςΧυτήρης υφυπουργός: Γ. Νικητιάδης
(Βαρέθηκα! Βάστα Βραχόκηπε!)

υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων: Χάρης Παμπούκης
(Ούφφφφφ)

Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων
υπουργός: Γ.Διαμαντίδης υφυπουργός: Ελπίδα Τσουρή
(Αυτό εδώ το υπουργείο με εμπνέει! Κατ΄αρχήν έχει σωστή ονομασία! Με τα κουφά που μας περνάει η πασόκα, περίμενα κάτι σαν "υπουργείο Υποβρύχιου Ψαρέματος και Υφαλοκρυπίδας"! Αυτό που δεν πιάνω είναι η Θαλάσσια Υπόθεση. Δηλαδή; Καραβάκια αρμενίζουν; Η μαρίνα της Ζέας; Μαθαίνουμε κολύμπι στο κολυμβητήριο της περιοχής μας; Πνίγηκε λουόμενος στα λουτρά Αιδηψού; Άστην καρέτα καρέτα κάτω, βλάκα; Εις τον αφρό, εις τον αφρό της θάλασσας;)


Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής
(Γιατί αλλιώς θα έχανε η βενετιά βελόνι!)