16/2/16

Ονειροκρίτης: Τι σημαίνει όταν δεις Αγρότες στα μπλόκα;



Σηκώνεται ο Τσίπρας μούσκεμα στον ίδρωτα: Γυναίκα ένας εφιάλτης απίστευτος! Όπως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η γυναίκα έδειξε πλήρη κατανόηση: Έλα ρε! Και τι είδες δηλαδή;

Αγρότες, αγριεμένους, θηριώδεις αγρότες, ψέλισσε τρέμοντας από φόβο ο Τσίπρας. Η κυρά του δεν κώλωσε.

Μην τα παίρνεις στα σοβαρά τα όνειρα Αλέξη μου, όνειρα είναι, του απαντάει. Και γιά να δώσει περισσότερη βαρύτητα στα λόγια της, αρπάζει μία καρέκλα και αρχίζει να ψάχνει στο πάνω ράφι της ντουλάπας της.

Τι κα εκεί πα ρε γυναί, ρωτάει παραξενεμένος ο Αλέξης.

Τον ονειροκρίτη βρε συ Αλέξη, κάπου εδώ τον είχα βάλει την τελευταία φορά. Ψάχνει, ψάχνει, τον βρίσκει. Ανοίγει στο Α, Αγρότης, δεν βρίσκει. (Ήταν παλιός ονειροκρίτης, δεν είχε την λέξη.)

Βάλε Γεωργός ρε συ γυναίκα, της λέει ο Τσίπρας, να φανεί και πιό διαβασμένος. Κάνει ράϊ η γυναίκα, πάει στο Γου, το βρίσκει: Γεωργία. Χωρίς το παραμικρό ίχνος θριάμβου αρχίζει να διαβάζει φωναχτά:

Η Γεωργία είναι καλός οιωνός. Εξόν και άμα την έχετε πεθερά, οπότε εξαιρείται. Είναι σημάδι, ότι θα καρποφορήσουν οι κόποι σας. Ιδίως οι τελευταίοι.

Ακούει ο Τσίπρας και πέφτει στη σκέψη. Οι τελευταίοι; Κάτι έκοβα ρε γαμώτο, αλλά τι; (Αυτά έχει η διάσωση μιάς χώρας: Κόβεις, κόβεις, κόβεις και στο τέλος ξεχνάς τι και πόσο. Δεν είναι εύκολη δουλειά να κυβερνάς ως αριστερή κυβέρνηση μιά χώρα. Δεν είναι μόνο το πλήθος των...κοψιμάτων, είναι και η ενέργεια που απαιτούν αυτά. Γιατί κόπος χρειάζεται γιά να βγάλεις από τον κήπο σου τα αγριόχορτα. Σου βγαίνει ο πάτος. Αλλά τι κούραση έχει, να κόψεις του συνταξιούχου τη σύνταξη; Του την κόβεις χωρίς να σηκώσεις καν τα μανίκια σου. Μπαμ και κάτω. Διά την σωτηρίαν του έθνους και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκεκόπην η σύνταξης υμών, αμήν. Ποιός κόπος λοιπόν;).

Έχετε βρεθεί ποτέ στην δυσάρεστη θέση, να πονάει ο μανάβης και ο μπακάλης και να σας ρωτάνε εσάς, ποιός πονάει πιό πολύ; Ασήκωτο. Όχι, γιά να καταλάβετε τι περνάει ο πρωθυπουργός. Τέλος πάντων, ψήνουνε έναν καφέ και κάθονται να εμβαθύνουν. Κατά την διάρκεια της εμβάθυνσης γίνεται ο κάτωθι διάλογος:

Αλέξης: Λες να εννοεί ο ονειροκρίτης ότι θα καρποφορήσει το πετσοκόψιμο της Αγροτιάς;

Μπέττυ: Μάλλον. Θυμάσαι, ούτε τη μισή τυρόπιτα έφαγες εκείνη τη μέρα απ΄τη στεναχώρια σου.

Αλέξης: Ναι, μου είχε στοιχίσει πολύ. Ήταν και ο Τσακαλώτος εκείνη τη μέρα δίπλα μου, που είχε ρέψει από το κλάμα. Δράμα.

Μπέττυ: Πως εμφανίστηκαν οι αγρότες στο όνειρό σου;

Αλέξης: Φουριόζοι! Με κάτι τραχτέρια να!

Μπέττυ; Να δούμε στον ονειροκρίτη τι είναι τα τραχτέρ. (Ψάχνει) Δεν έχει τραχτέρ, να δω άλλη λέξη. Να δω το Καρπός;

Αλέξης: Ε δες.

Μπέττυ: (διαβάζει) Κορόμηλο, πλούσια και ξέγνοιαστη ζωή. Κεράσι, παντρειά. Βερύκοκο, τρελλό σεξ.

Αλέξης: Άσε ρε Μπέττυ, πολύ μανάβικα ακούγονται. Δες καλύτερα Τέμπη. Μάλλον εκεί τα είδα τα τραχτέρ. Αλλά άνοιξε και την τηλεόραση, να βλέπουμε και τις ειδήσεις.

Βάζει το Μέγκα η γυναίκα, να μη λένε οι βαρώνοι των μήντια, ότι οι αριστεροί είναι μοχθηροί και τους κόβουν. Που λέτε, την είχανε πέσει τα τζίνια της διαπλοκής στα μπλόκα και βαράγανε αλύπητα: Μας κλείνουν τα σύνορα, δεν μας αφήνουνε να πάμε γιά γκαζάρισμα Εθνική, καταστροφή της οικονομίας, ζήτω η σκληρή στάση της κυβέρνησης, Αποστόλου βάστα. Βλέπει ο Αλέξης και δεν πιστεύει στα μάτια του. Άλλαξε κανάλι και βάλε Μέγκα, να δούμε τι λέει ο οχτρός ρε συ γυναίκα, λέει. Το Μέγκα είναι Αλέξη μου, του απαντάει με ένα απέραντο χαμόγελο αυτή...

Τέλος πάντων, ηρεμούν τα πράγματα κι΄εκεί που βγαίνει εκείνος ο παράξενος (και ο μοναδικός που κερδίζει το ψωμί του λέγοντας την αλήθεια) ο τυπάς με το βρέξει- δε βρέξει, ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος και τους αποσπά την προσοχή: Ντριιιιιιν. Δεν θάταν ντε και η μεγαλύτερη ρουφιανιά, αν σας έλεγα ότι ήταν το κινητό του πρωθυπουργού. Το σηκώνει ο Αλέξης (όχι θα τά΄φηνε), ποιός βαράει ρε; Εγώ πρωθυπουργέ, ο τάδες, βουλευτής Σύριζα από ανάγκη να σωθεί η χώρα. Λέγε τάδε. Ε λέει: Από επαρχία σου παίρνω τηλέφωνο πρωθυπουργέ, που πήγα να ηρεμίσω το μπλόκο. Και,το ηρέμισες, ρωτάει ο Τσίπρας. Μα φυσικά το ηρέμισα, αλλά μετά μου την πέσανε γαλλιστί και ελληνιστί και αν δεν επέμβαινε το ένστολο πλήθος που παρευρισκόταν προς σωτηρίαν μου στην σεμνή αυτή τελετή, θα με είχανε πετύχει όχι πλέον σύριζα, αλλά στη μέση του δοξαπατρί, κέντρο στόχου, πόντοι δέκα. Και έτσι αντί να σώσω εγώ αυτούς, θα είχανε σωθεί από μόνοι τους και θα χάναμε την σωστική εργολαβία που έχουμε και περνάμε εμείς οι ίδιοι καλά και οι δανειστές ακόμα καλύτερα.

Εδώ παρατάει ο Τσίπρας το τηλέφωνο και αρχίζει να αφουγκράζεται ανήσυχος. Ρε συ γυναίκα, φωνάζει στη σύζυγο, που είχε πάει στο μπάνιο και κάτι έκανε, τι κάνει έτσι, σαν μηχανή τραχτέρ ακούγεται. Κούλαρε Αλέξη μου, απαντάει αυτή γελώντας, έλουσα τα μαλλιά και και τα στεγνώνω τώρα με το πιστολάκι....

Τελειώνει με τον τάδε, κλείνει, να κι΄άλλο ντριν. Ο τάδες βουλευτής του Σύριζα από άλλη επαρχία: Κύριε πρωθυπουργέ, το μπλόκο της ενορίας μου με αγκάλιασε με ευγνωμοσύνη και αγάπη, και αν δεν ήντουσαν εκεί κανιά διακοσαριά αγριοαγρότες να με πάνε καροτσάκι, θα θριάμβευε η κυβερνητική πολιτική και πάνω από τα τρία τέταρτα της θεωρίας του Μαρξ. Καλά ρε τάδε, πόσοι παρευρίσκονταν στο μπλόκο; ρωτάει ο Τσίπρας. Κανιά διακοσαριά, απαντάει ο βουλευτής του Σύριζα, που μπήκε στη Βουλή τσουλώντας σε τέσσερεις ρόδες και τώρα κυκλοφορεί απλά στα τέσσερα. Ο πρωθυπουργός ήθελε περισσότερες πληροφορίες. Μήπως σε γουχάρανε ρε τάδε; Φοριέται πολύ αυτό στα μπλόκα τον τελευταίο καιρό.

Σκέφτεται τώρα ο άλλος: Να του πω, ότι με φτύνανε, ότι έπεσε κατάρα της αρκούδας, ότι το γαμωσταυρίδι πήγε σύννεφο, ότι γαϊδούρι με ανεβάζανε, ημίονο με κατεβάζανε, ότι τι λαμόγιο, τι αρχίδι, τι απατεώνα, τι προδότη, τι μπήξα, τι δείξα, θα φρίξει ο πρωθυπουργός. Να μη του πω, μπορεί να με πάρει γιά φραξιονιστή, τσι άλλοι όλοι τσι κράζουνε ρε, εσένανε όχι, διατί παρακαλώ; Τι να κάνει ο άνθρωπος που θυσίασε όλα όσα πρέσβευε γιά να θυσιαστεί η χώρα γιά τις ανάγκες των δανειστών, τα ξέρασε όλα.

Αρχίζουν να τον ζώνουν τα φίδια τον Τσίπρα, αλλά πριν αρχίσει να σκέφτεται κάνα δημοψήφισμα, πάλι ντριν ντριν το κινητό του! Ο τάδες βουλευτής εκ Πελλοπονήσου. Μετά ο εκ Θεσσαλίας. Μετά εκ Κρήτης. Τους βάζει όλους σε τηλεφωνική συνδιάλλεξη ο πρωθυπουργός, να γίνει ντόρος.

Περίφημα μας φέρθηκαν οι μπλοκοαγρότες. Γουϊδούρια μας είπανε, ξύλο όμως δεν φάγαμε. Ούτε μύτη δεν άνοιξε, μόνο τη μάνα μου και την γυναίκα μου προσπάθησαν να πηδήξουν λεκτικώς. Θρίαμβος, από δέκα ροχάλες μόνο τρεις βρήκαν τον στόχο τους. Σκυφτοί πήγαμε στο μπλόκο, σκυφτοί φύγαμε! Και δεν σας πειράξανε; Όχι! Ε μάλλον θα σκέφτηκαν ότι τους περάσατε κατά λάθος γιά...θεσμούς και πήγατε για διαπραγμάτευση.

Τέλος πάντων, κάποτε σίγησαν τα τηλέφωνα, η ανησυχία όμως έμεινε. Πας έτσι για ύπνο; Δε πας. Τη λύση την έδωσε η γυναίκα: Και δε παίρνεις ρε συ Αλέξη τον Γιωργάκη τηλέφωνο ή τον Σαμαρά, που πέρασαν ανάλογους εφιάλτες, να σου πουν; Μπράβο ρε γυναίκα, χαμήλωσε την τηλεόραση να τους πάρω τηλέφωνο. Αρχίζει να κοπανάει τα πλήχτρα, καλεί. Ο Γιωργάκης δεν το σηκώνει, λέει. Θα είναι εξωτερικό για κανιά διάλλεξη "πως καταστρέφεις με ιδιαίτερα χαμηλό IQ μιά ολόκληρη χώρα". Να πάρω τον Αντώνη. Παίρνει. Ο Τσίπρας είμαι, γειά σου Αντώνη. Α, καλώς τον Αλέξη (Του ήρθε να πει, χέστηκα, αλλά δεν είπε, κακώς), τι χαμπάρια; Το και το, του λέει ο Τσίπρας. Αγρότες με τραχτέρια είδα στον ύπνο μου και δεν ξέρω τι σημαίνει. Εσύ έχεις περισσότερη πείρα από μένα, έχεις κανιά ιδέα; Μπα, από αγροτοόνειρα και τραχτεροεφιάλτες δεν κατείχε ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά άμα είχε δει τίποτα άλλα όνειρα, πχ  πως έκλεινε πρωθυπουργική πρωτοβουλία η ΕΡΤ, τότε ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος.

Τι να κάνει, αποφασίζει να δοκιμάσει με τον Βενιζέλο. Τον πετυχαίνει μεταξύ 14ου και 15ου παϊδιού σε μία ταβέρνα των Καλυβίων. Το και το. Ακούει αμίλητος ο Βενιζέλος. Πως να μιλήσεις άμα είσαι μπουκωμένος ντε; Τελικά τι να κάνει γιά να βοηθήσει τον πρωθυπουργό ο χοντρός, την καταπίνει αμάσητη: Αλέξη μην ανησυχείς όταν κοιμάσαι και βλέπεις όνειρα, τον καθησυχάζει ο πρώην δυνατός ανήρ του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο όταν βλέπεις τον λαό να κοιμάται. Ανεξάρτητα από τα όνειρα που βλέπει. Αλλά να έχεις το νου σου και να προσέχεις ιδιαίτερα όταν ο λαός πάψει να κοιμάται και αρχίζει να κάνει μόνος του όνειρα.

Σοφή κουβέντα ο χοντρός. Ανάσανε με ανακούφιση ο πρωθυπουργός. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με Λεβέντη στη Βουλή δεν χωράει αμφιβολία ότι ο λαός κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου. Κι ας έχουν φλομώσει με τραχτέρ τους δρόμους όλης της χώρας.

Καλό απόγευμα....