21/12/10

Χάσαμε το κοινωνικό κράτος, αλλά τα άλλα μας τα πήρανε

http://maskworld.scene7.com/is/image/maskworld/106464-teufel-maske-teufelsmaske-devil-mask?$fullsize$

Σσσστ! Κοιμάται ο βουλευτής του πασόκ Κ. Καρτάλης, ησυχία σας παρακαλούμε! 
Ευτυχώς που τους θυμούνται που και που οι φυλλάδες, μερικές-σπάνιες-φορές και οι εφημερίδες και μαθαίνουμε ότι ζούνε και ανακουφιζόμαστε, γιατί άμα παθαίνανε τίποτα οι λεχρίτες της ΚΟ του πασόκ θα πέφταμε σε βαθειά μελαγχολία βλέπεις. Άσε που μπορεί να έκοβε και φλέβα, κανένας αγαθός.

Κοιμότανε το καρτάλι ο βουλευτής του πασόκ λοιπόν και δεν πήρε χαμπάρι τι πυρηνικά και τσουναμικά έχωσε η ρεντοκολέντζα η πασόκα στα συμπατριωτάκια μας, υπό την καταιγίδα της τρόϊκας φυσικά.

Και ξαφνικά εκεί που έβλεπε και γαμάτο όνειρο με τίτλο "ο Καραγκιόζης βουλευτής", τι του ήρθε του κουδουνοκρουσία της Βουλής, του πέτσινου-του άλλου-του Νίκου, να βαρέσει μια κουδουνιά στη διαπασών, να σταματήσει ο αντιπρόεδρος, που είχε φάει το καταπέτασμα, μια μπανιέρα στιφάδο μαζί με την μπανιέρα, το ρέψιμο (και το αποκάτω ρέψιμο), ε τι να κάνει ο Καρτάλης, ξυπνάει.
Κοιτάει δεξιά, κοιτάει στο κέντρο, μόνο αριστερά δεν κοίταξε, γιατί που ακούστηκε να κοιτάει σοσιαλιστής αριστερά, τρακάρει την μουσούδα του Λοβέρδου, θυμάται την τελευταία συζήτηση που είχανε τον Μάϊο, πετάγεται όρθιος λες και είχε μπουκάρει ο Στρος-Καν στην αίθουσα, και την ρίχνει την τουφεκιά:
 
«Αν χάσουμε το κοινωνικό κράτος, παραδίδουμε την ψυχή μας στο διάβολο». «Πρέπει να αποδείξουμε στους πολίτες ότι πληρώνουν και οι έχοντες, διότι μέχρι τώρα τα περισσότερα βάρη τα σηκώνουν οι μη έχοντες»
Αμηχανία στα κυβερνητικά έδρανα, ξερόβηχες, σαστισμάρα. Τί είπα ρε γαμώτο και με κοιτάνε με ένα στόμα να, οι δικοί μου, αναρωτιέται ο Καρτάλης. Πάει λοιπόν να ξύσει το κούτελό του από βουλευτική αμηχανία και σκοντάφτει σε δυο παράξενα εξογκωματάκια δεξιά και αριστερά, τύφλα νάχουνε τα κατσικάκια! Ψηλαφίζει, νοιώθει, καταλαβαίνει!
Αμάν Βαγγελίστρα μου, φωνάζει πανικοβλημένος ο άνθρωπος, με κεράτωσε τελικά η ρουφιάνα η κυρά, θα την κόψω φέτες!
Πριν σαλτάρει από την αίθουσα περί συζυγοκοπτικής ασχολίας τόνε βουτάει ο πρωθυπουργός από το γιακά και τόνε καθίζει χάμου. Ρε συ Κάρταλε, του λέει, μη φοβού κεράτωμα ρε, είναι πιστή η κυρά σου, για άλλο λόγο βγάλαμε κέρατα!
Βγάλαμε; Ε ξυπνάει για καλά ο Καρτάλης, ρίχνει μερικά ασύστολα αλλά διακριτικά βλέματα στην μεγάλη περιοχή του πασόκ, όλοι οι συμπράσινοι, συνκερατωμένοι! 
Πολύ κέρατο ρε πρωθυπουργέ γαμώ το κέρατό μου! Και βλέπω ότι υμείς εξόν του κέρατου διαθέτομεν και μυτερή ουρά ενάμιση μέτρο! Μόνο η κυρία Διαμαντοπούλου δεν έχει βγάλει κέρατα απ΄ότι βλέπω.

Εμείς γίναμε, του απαντάει ο Παπανδρέου, αυτή ήτανε!
Ωχ, αμάν, κατάλαβε ο Καρτάλης το μέγεθος του δράματος του κυβερνητικού κερατικού εξοπλισμού. Δηλαδή κ. πρωθυπουργέ χάσαμε το κοινωνικό κράτος και δεν το πήρα είδηση, ρωτάει ο αθώος έως ντουβάρι πράσινος βουλευτής.

Τι κοινωνικό κράτος ρε συ Καρτάλη, γελάει ο πρωθυπουργός. Εδώ χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια μας, χάσαμε τον μπούσουλα, χάσαμε την Σακοράφα και δεν έχουμε έναν να βαράει ακόντιο, χάσαμε ότι είχανε και ότι δεν είχανε (σωστός εδώ ο πρόεδρος) και εσύ στην κοσμάρα σου ρωτάς για κοινωνικά τέτοια!

Καταλαβαίνει ο βουλευτής και λέει ξαλαφρωμένος πριν βγει από την αίθουσα για κατούρημα:
«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ελεύθεροι να λένε τη γνώμη τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπονομεύουν την κυβέρνηση».
Ρε συ, λαγέ, γιααα πες μου τι κάνεις εδώ κάτω από το δέντρο, βρυχάται το λιοντάρι.
Ε τι να κάνω, κάθομαι κάτω από το δέντρο, μασουλάω το καροτάκι μου, λέω και καμμιά μαλακία να περάσει η ώρα....

Ρομπόπουλος: Είμαι παικταράς αλλά δεν με βάζει λεπτό μέσα!

http://www.agelioforos.gr/files/KAMILALIS/robopoulos3.jpg

 Θωμάς Ρομπόπουλος, βουλευτής-ρόμπα του πασόκ, ναις, κουλοχεροσηκώνης της τροϊκικής κυβέρνησης, βολεμένο, υπέρβολεμένο μέλος της ελληνικής κοινωνίας (δεν ξέρει τι έχει ο σοσιαλιστής τσέπης):

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, έχω ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό κι ακόμη δεν μου έχει απαντήσει. Είναι σα να παίζω ποδόσφαιρο σε μια ομάδα και να μην με αφήνουν να αγγίξω τη μπάλα»

 Ερασιτέχνης στην πολιτική ο Θωμάς, παίζει για την τιμή των όπλων. Τόνε βάλανε να συμπληρώνει το ρόστερ, αλλά δεν τον βάζουν λεπτό να παίξει, να δείξει το παιδί το ταλέντο του. Κακούργε κύριε προπονητά και αχ που είσαι ρε Αλέφαντε!

Έχει ζητήσει από τον προπονητή ραντεβού ο Θωμάς, αλλά χέστηκε ο προπονητής για τους πιτσιρικάδες τους ερασιτέχνες! Σέρνεται και η ομάδα, που να βρει καιρό ο άνθρωπος;

Έτσι ξεσκίζεται ο Θωμάς στην προπόνηση και ας βρίσκεται σχεδόν πάντα εκτός αποστολής...
Για το θέμα των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων, τις "αναίτιες" ντε, όχι τις...καλές, ο Θωμάς έχει πάρει ξεκάθαρη θέση:

«συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχθώ τις αναίτιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις»

Δηλαδή, για να το πούμε πάλι ποδοσφαιρικά που νογάει ο καθένας μας, μας λέει τα εξής ο Θωμάς: Ντάξει, κανένας δεν χαίρεται άμα πέσει η Λάρισα, αλλά αφού πρέπει να πέσει κάποιος, χέστηκα!

Συνειδησιακά, λέει ο Θωμάς, άρα τον έχει συλλάβει μια χαρά τον "αναίτιο" υποβιβασμό των  εργαζόμενων και των συνταξιούχων με την ερασιτεχνική του συνείδηση. Δεν θα μπορούσε να τον αντέξει, αλλά τον αντέχει με το ζόρι, ίσα ίσα που κρατιέται, την βγάζει δεν την βγάζει μέχρι να έρθει ο προπονητής στο ραντεβού.

Αλλά ο Θωμάς είναι παιδί μάλαμα, δεν κρατάει κακία στην τεχνική ηγεσία της ομάδας:

«Ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση και ας υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό»

Η ευαισθησία των αναπληρωματικών σε όλο της το μεγαλείο! 
Η αναισθησία των αργόσχολων τακτοποιημένων με τον λαϊκό Γολγοθά!
Η μεγαλοψυχία των βολεμένων καθηκιών με τα ακόμα μεγαλύτερα καθήκια!





.