18/4/12

Τι μας λένε οι δημοσκοπήσεις; Ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας

ΒΟΥΛΗ - ΒΑΒΕΛ: Δέκα κόμματα & αυτοδυναμία τέλος
 
Δεν είχε ο Alpha τι να κάνει, φωνάζει την Marc, δεν μου κάνεις μωρή καμμιά δημοσκόπηση, να περνάει η ώρα, της λέει. Ε τι να κάνει αυτή, κάθεται κάτω και αρχίζει τα τηλεφωνήματα. Τα αποτελέσματα δεν ξαφνιάζουν κανένα: Περίπου τα ίδια με προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
 
Δηλαδή. Αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλα έχουν ως είχαν! Η κοινωνία μας δέχεται το πιό βάρβαρο χτύπημα που έχει δεχτεί ποτέ εν καιρώ ειρήνης, συνθλίβεται, εξαθλιώνεται, αλλά επιμένει στον δικομματισμό! Με γειά της, με χαρά της! Είναι άξια, πανάξια της τύχης της!

Τελικά ο Έλληνας αποδεικνύεται ντουβάρι περιωπής, τα τριάκοντα και εφτά χρονάκια δικομματικής κατηφόρας έκαναν καλά την δουλίτσα τους! Μας γ@μησαν πασόκ και νέα δημοκρατία, κραυγάζει η πρωτόγονη μάζα και πάει μετά να την κάνει με ανάλαφρα πηδηματάκια: Δεν ψηφίζω ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πασόκ και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την νέα δημοκρατία, σου λέει ο επιστήμονας λαός, ψηφίζω τα κομμάτια τους! "Τιμωρώ" τα κόμματα εξουσίας ψηφίζοντας τα...υποκαταστήματά τους! Και δηλώνω, ότι περιμένω να με σώσει ο Καμμένος και όποιο άλλο καμμένο χαρτί του δικομματισμού έχει πάρει σειρά για να μας σώσει. 
 
Μιλάμε γιά ΤΑ άλλοθι! Μιλάμε για ΤΗΝ λογική! Και αν βουτήξει τώρα ένας που του αρέσουν οι λογαριασμοί κανένα μολύβι και χαρτί και αρχίσει τις προσθαφαιρέσεις, την κάτσαμε! Τι λέει η δημοσκόπηση; 22,3% η νδ και 17,8% το πασόκ; Γράψε 40,1% οι δύο συμμορίες μαζί. Και βάλε και τα άλλα τα καλά τα παιδιά, τίποτα Ντόρες (3%), τίποτα Δημαράδες (2,2%), τίποτα Αποκαΐδια (9,9%), τίποτα Κατσελοπατσαβούρες (1,8%), τίποτα Φωτάκηδες (8,6%), τράβα μιά γραμμή και κάνε σούμα να σου ανεβεί το ζάκχαρο και η πίεση στα Άγραφα! Στα 66% η άκρατη μ@λ@κία αυτού του λαού, που δεν θέλει να καταλάβει, αλλά επιμένει σε κάθε τι, που θα τον φέρει στην όμορφη θέση να το νοιώσει έντονα από πίσω του!
 
Ευθύνες;
 
Ευθύνες λέει! Αλλά να μην αρχίσω τώρα να μιλάω για ευθύνες, θα ξεφύγω εντελώς και δεν θα με διαβάζω ούτε εγώ ο ίδιος μετά. Προσεχώς πάντως ένα ζόρικο περί ευθυνών, ατομικών και συλλογικών, να μη μας πούνε ότι εμείς οι βραχόκηποι κάνουμε στα δύσκολα γαργάρες...