10/6/17

πως (δεν) θάθελα να είχα ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε 153 παιδιά

Bildergebnis für 153

Νούμερα υπάρχουν. Πολλά και διάφορα. Από το ένα μέχρι το άπειρο.
Νούμερα απλά, αθώα, μέχρι και γαμώ τα νούμερα! Ότι νούμερο θέλεις. Πάρε κόσμε! Μερικά γίνανε και τραγούδι. Τόσο σπουδαία νούμερα.

Ποιός δεν τα θυμάται;

Ένα το χελιδόνι, η Άνοιξη ακριβή...
Ή, δυό δυό, στη μπανιέρα δυό δυό...
Ή τα τρία πουλάκια (που κάθονταν, όχι τα όρθια)...

Κτλ, κτλ...

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα συγκεκριμένο νούμερο, το οποίο μας βρήκε του χεριού του, βολικούς, παρακμιακούς, άτολμους και ολίγον τι (τι ολίγον;) μαλάκες, μη πούμε πεοκρούστες και βγει κάνα ντουβάρι και μας τα χώσει, που χρησιμοποιούμε ξένες γλώσσες, και μας παίζει μονότερμα.
Το απίστευτο, το απαράμιλλο, το καταπληκτικό, το μοναδικό 153!

153! Όπως λέμε ΤΟ νούμερο! Ένα νούμερο που συναντάται και στον πληθυντικό: Τα νούμερα! Ναι, και τα 153. Δώστε προσοχή και θαυμάστε σιωπηλά!

Μάλιστα αγαπητοί αναγνώστες και αναγνωστοπούλες, αυτό δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, δεν είναι ένα απλό θνητό νούμερο, είναι το άγιον, καθολικόν, ομοούσιον, αδιαίρετον 153! Δεν έχει ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. Όταν λέμε 153, εννοούμε 153, ο κόσμος να χαλάσει. Είναι κάτι σαν ταρίφα: Από Αεροδρόμιο μέχρι Σύνταγμα Ευρά τόσα, που λένε και οι ταρίφες.

Το 153 έχει πολλές και διάφορες ιδιότητες. Το 153 είναι κάτι σαν σύνορο, κάτι σαν ασφαλιστική δικλείδα, κάτι σαν ασφάλεια ζωής, σπιτιού και περιουσίας, Ταυτόχρονα εκτελεί και χρέη τράπεζας: Κάθε τράπεζας: Από Εθνική και Πειραιώς μέχρι Αγίας Τράπεζας και Τράπεζας Αίματος. Το πρώτο είδος τράπεζας σου σιγουρεύει το παραδάκι σου, το δεύτερο, η Τράπεζα Αίματος, το Αίμα υμών το επιούσιον, γιατί 153 άνευ μάσας δεν υφίσταται.

,Το 153 σου λύνει κάθε πρόβλημα, σου εξασφαλίζει καρέκλα και πολυθρόνα. Το 153 σου ικανοποιεί κάθε βίτσιο σου, το 153 είναι ιδεολογία και φετίχ. Ξέρω, σας έχει φάει η περιέργεια, περί τίνος 153 ο λόγος, να τα ξεράσω λοιπόν με την μία, πριν τα πάρει κάνας παράξενος στο κρανίο και καταφύγει στην ωμή βία.

Περί της κυβερνητικής, συριζανελικής, πρωτηφορααριστερής, εθνοσωτήριας, καραμαρξιστικής κυνοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών (και τα πάντα (άλλοι) πληρών΄) ο λόγος φίλτατοι
επισκέπτες ή μονίμως διαμένοντες.

153! Μα τι νούμερο! Μα τι αφροδισιακό! Εκατοφεύγα νάσαι, και η κυρά έντιμη μεν (κααλάα), αλλά στη μάπα πιό πλισέ και από φουστανέλα, και να την ρωτάς, τι θα σου έκανα (αν μπορούσα) μάνα μου; και να σου απαντάει, 153 Κώστα μου (οι καθωσπρέπει Μεθουσάλες λέγονται Κωνσταντίνοι), και να την βάζεις από κάτω και...και να σκέφτεται η υπηρέτρια, που μπήκε εκείνη τη στιγμή τυχαία στο δωμάτιο, να αδειάσει τις πάπιες, τι έβαλε μπροστά από τα αχαμνά του ο παππούς, σκουπόξυλο ή στυλιάρι από γκασμά;

Η συνταγή αυτού του μαγικού νούμερου είναι απλή: Λαμβάνετε ένα μάτσο νούμερα από Σύριζα μεριά, μετά μία μικρή ποσότης νουμέρων που ταιριάζει, δηλαδή ανεξάρτητα νούμερα, ντόπια όμως, ελληνικά, όχι εισαγωγής, μετράτε, 153, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Με το που κάνει μπραφ το 153, όλα απλοποιούνται! Δεν κάθεται ο κάθε υπουργός ή βουλευτής να χολοσκάει, γιά την στάση που θα κρατήσει στην συνεδρίαση ή ακόμα τραγικότερο, να αναγκάζεται να διαβάζει δύο χιλιάδες σελίδες μνημόνιο, για να ξέρει τι να πει, αν τον ρωτήσει ο Μπογδάνος ή κανένας άλλος διάττων αστήρ της δημοσιοκαφρίας. Αρκεί το 153. Ψηφοφορία γιά την πώληση του λιμανιού του Πειραιά; 153 υπέρ! Ψηφοφορία γιά την πώληση όλων των λιμανιών της χώρας; 153 υπέρ! Ψηφοφορία γιά "αλαφριά ψιλλάφηση μπουτιού αγνώστου νεαράς στο μετρό"; 153 υπέρ! Ψηφοφορία γιά μαζικό βιασμό απάντων, αρσενικών και θηλυκών, μετά φόνου, συν θανάτωση όλων των πρωτότοκων, συν οφειλές στην εφορία ύψους 150 δις και εμπρησμός των εναπομεινάντων Εθνικών Δρυμών, συν εσχάτη προδοσία και ζμπρώξιμο του Θρύλλου ίσαμε δύο πέτσινα μπενάλτια κάθε ματς; 153 υπέρ!

153 βρέξει χιονίσει. Το νούμερο απλουστεύει τη σκέψη. Τι κόψιμο 5% της σύνταξης, τι 35%; Το 153 θα τα ισοπεδώσει όλα. Το νούμερο 153 απλουστεύει την ηθική: Τι 50 τι 500 αυτοκτονίες; Το 153 έγινε τρόπος ζωής, Τρόπος ζωής για 153 και τρόπος θανάτου για 9.000.000. Το νούμερο 153 είναι συμπαγές, δεν κάνει διαρροές, 153 είναι πάντα 153. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν αγωγός αποβλήτων, λυμάτων, σαν την ιδέα που γεφυρώνει τον βόθρο με τη χαβούζα.

Το 153 είναι και κάτι άλλο: Θλίψη. Ντροπή. Θυμός.

Δεν είναι όμως.

Στην ιστορία θα μείνει σαν φιλμ. Σαν Γουέστερν:

Και οι 153 ήταν καθάρματα!