24/11/10

Πάγκακος: "Ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjppU1Fl9Gh0K3YqAQ_IdAx2lq4yDDhCl4aZ-tch57uqX-qjzKjuW-xVskDn9e_HBV8shpoHJ86moH5FxwhVijapoOdkRs7mApRdTTmB45zg1f78e1yhW6uoq0SVCyh2WZp3v5B82E0p_Y/s320/%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%827.jpg

 Ευτυχία για τον τόπο χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε απόψε στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010». «Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
πηγή: Ημερήσια

Ευτυχία για τον τόπο η...καλή πλευρά του Μνημόνιου κατά τον...υπερπλήρη αντιπρόεδρο της ημικυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.

Μια δήλωση που ίσως να είναι λιγότερο κυνική από ότι ακούγεται: Αν είσαι τριάντα χρόνια στην άλλη πλευρά της ζωής, σε εκείνη που δεν βρέχει ποτέ, είναι φυσιολογικό να μην γνωρίζεις τίποτα άλλο εκτός της λιακάδας. Τι να ξέρει τώρα ο Πάγκαλος από ανέχεια και οικονομικό ζόρι την στιγμή που, σαν αυθεντικός σοσιαλιστής, δεν ξέρει τι έχει;

Το μόνο που συνδέει τον Πάγκαλο με την φτωχολογιά που χάφτει τις σοσιαλμπαρούφες του και τον στέλνει κάθε τέσσερα χρόνια να κοπροσκυλιάζει, αδρά αμειβόμενος, εις βάρος όλων μας στην Βουλή, είναι η πείνα. Μόνο που η πείνα για τον φτωχό είναι αποτέλεσμα της οικονομικής του εξαθλίωσης, ενώ για τον φίλτατο αντιπρόεδρο είναι απλά...χόμπυ!

Τι να καταλάβει τώρα ένας Πάγκαλος από την διπλή αύξηση του ΦΠΑ, όταν καθαρίζει μαζί με την κυρά του πάνω από 60.000 ευρώ τον μήνα; Σιγά μην τον...στενέψει το Μνημόνιο! Η "κακή πλευρά" του Μνημονίου είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα του αντιπρόεδρου, που δεν είναι σε θέση καν να την φανταστεί. 

Τι να πει δηλαδή, τρώω κάθε μέρα σε μακαρονάδες όσα χρειάζεται ένας μικροσυνταξιούχος για να περάσει το μήνα ή ότι ακρίβηνε τόσο το χαβιάρι που είναι πλέον αδύνατο στον κόσμο να κατεβάζει καθημερινά δώδεκα φτυαριές όπως παλιά;

Για να μπορεί ο Πάγκαλος να δει και την κακή πλευρά κάποιου Μνημονίου, θα έπρεπε να την αισθανθεί στο πετσί του! Δηλαδή, αν έλεγε το Μνημόνιο, κύριε "μαζί τα φάγαμε" για κόπιασε λιγάκι πιο κοντά, να σου σφυρίξω μία μικροδήμευση των 20 εκ των 38 ακινήτων σου, γιατί δεν γίνεται να κλείνουμε τον κλεφτοκοτά μέσα και εσείς που φάγατε μια ολόκληρη χώρα να την βγάζετε πάγκαλοι και αβλαβείς! Εκεί να δεις φίλε μου πως σε τσούζει η κακή πλευρά του Μνημονίου!

Εκεί να δεις τι ευτυχία είναι το μπαγάσικο για τον τόπο! Αλλά για όλα αυτά που λέει και πρεσβεύει ο Πάγκαλος δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από εμάς! Εμείς που τον κρατάμε με την ψήφο μας και, ακόμα χειρότερο με την ανοχή μας πάνω στην άθλια καμπούρα μας!

Δεν υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι ο λαουτζίκος της δικομματικής εξάρτησης ή οι αγωνιστές του αντισυστημικού ζαμανφουτισμού θα τον στείλουν κάποτε στο σπίτι του ή κάπου αλλού.

Η μοναδικές μας ελπίδες είναι δυστυχώς οι μακαρονάδες και τα χαβιάρια....