17/3/15

Η χαμένη τιμή του μέσου του Βαρουφάκη




Το "Εταίροι"-Ελλάδα δεν λέει να τελειώσει. Το ματσάκι ισχύει ήδη, σαν η πιό σικέ ισοπαλία της ιστορίας. Σικέ, γιατί έχει περάσει από χίλιες μύριες παρατάσεις και διαδικασίες πέναλτυ, αν και υπάρχει ένας αδιαφιλονίκητος νικητής: Οι...Θεσμοί.

Εκεί, πέναλτυ στο πέναλτυ, μία σας και μία μας, χωρίς τελειωμό. Δε λέω, βάζουμε που και που κανένα, αλλά φίλε μου όλα τα δικά τους στο πλεχτό. Κόσκινο κανονικό το δίχτυ μας. Δράμα. Διαδικασία μαζοχισμού, έτσι μόνο για να πονάει.

Μιά μόνο κατ΄ευφημίαν αθλητική συνάντηση, αφού διεξάγεται σε εχθρικό, κατηφορικό γήπεδο, μεταξύ δύο εντελώς  άνισων αντιπάλων. Ο ένας πάνοπλος γίγαντας, ο έτερος ξυπόλυτος και δαρμένος.

Το πολεμάνε τα παιδιά της κυβέρνησης, αλλά άμα είσαι νάνος που να πας να τα βάλεις με το Τέρας; Στέρεψαν και οι Δαυίδ στις μέρες μας, όλα στέρεψαν.

Ο νεοφιλελές θέλει τα λεφτά ΤΟΥ, πάει τελείωσε. Εδώ δεν μετράνε επιχειρήματα, εδώ δεν έχει ΑΜΑΝ, εδώ δεν μετράει η φτώχεια και η δυστυχία σου. Στα παπάρια μας η κατάντια σας, σκάστε μας τα ευρά μας κι΄ας ψοφήσετε, σου φωνάζουν από Βρυξέλλα μεριά, αφού σταματήσουν φυσικά το φτύσιμο, γιατί δεν γίνεται να σε φτύνουν και να μιλάνε ταυτόχρονα.

Απλά πράγματα. Πάρα πολύ απλά. Απλούστερα δεν γίνεται! Μάγκα Τσίπρα, δεν σ΄αφήνω να πάρεις ανάσα, μάγκα μου. Όχι γιατί είσαι αριστερός, ή δεν μου αρέσει η γραβάτα που πιθανώς να έβαζες κάποτε, ή επειδή είσαι έλληνας, ή ξέρω γω γιατί. Απλά επειδή αν σ΄αφήσω, αν υποχωρήσω, χάθηκα! Γιατί μετά, όταν σπάσει πλέον η παρθενιά, δεν θα προλαβαίνω ούτε καν να πλυθώ μεταξύ δύο...πελατών. Η μισή Ευρώπη θα περιμένει στην ουρά για τα τοιαύτα φίλε μου.

Μεγαλύτερη καριόλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πέρασε ποτέ από τα μέρη μας φυσικά, οπότε μη το δένετε αυτό με την παρθενιά κόμπο.

Που θα πάει; Εκεί που πήγαινε μέχρι σήμερα: Στα οπίσθιά μας. Δεν κάνουν πίσω τα βαμπίρ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση εξαφανισμού της νύχτας. Η μόνη διέξοδος, το κωλοδάχτυλο που πήρε πίσω ο Βαρουφάκης. Το "άντε γαμηθείτε, τα μαζεύουμε και φεύγουμε". Με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.